Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 year later...
Posted

Dzień dobry :lol:

Alfa, Madziu wspomniałyście o Desie, więc odwiedzam a właściwie zapoznaję się z Desikiem. Przyjaciel Tosi
[*] i Balbinki z tyskich lat.

Sprawia wrażenie dużego, przyjacielskiego psa. I ładny bardzo. Kosmatek.
Przez tyle lat nie ujął nikogo na tyle, aby dostać zaproszenie do domu. :shake:
Teraz to on ma chyba ok. 10 lat, prawda. O ile dobrze liczę.

Czy macie jakieś pomysły, choćby mgliste co do jego przyszłości???
Jak z jego zdrowiem???

Posted

Z tego co mówiła pani pracująca w schronisku to bardzo fajny psiak. Tylko nie wiadomo dlaczego nikt go nie chce :(
On był wczoraj taki smutny, wycofany, zrezygnowany...
Jego kolega z boksu skakał i pięknie się prezentował a on stał tylko z tyłu... Bez reakcji...
Tak bardzo chciałabym, żeby znalazł dom...
Jego kolega z boksu też cudny. Aż dziwię się, że do tej pory nikt go nie pokochał...
Desik wygląda na zdrowego. Zresztą gdyby mu coś dolegało to napewno byśmy wiedziały.
Pomysł na tą chwilę jest taki, żeby go ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać.
Bo nie ma go ani gdzie wziąć ani nie mamy kasy...

Posted

Wiesz Magda Wasze schronisko to dobre schronisko. Psom tam nie dzieje się krzywda za sprawą i z rąk ludzi tam pracujących, tak jak to ma miejsce w innych schronach.
Pięć lat za kratami może sprawić, że pies się podda, zrezygnuje. Czy możecie wyprowadzać psy na spacer, te schroniskowe mam na myśli.

Ogłoszeń nie potrafię robić, nie wiem jak. Ale wiesz co jak by był na przykład bazarek, na którym można by zakupić pakiet ogłoszeń, to ja kupię dla Desa. Może znasz taki bazarek, jak nie to potem sama poszukam.
No i trzeba by napisać jakiś tekst do ogłoszeń. Jesteś uzdolniona literacko??? Albo znasz kogoś uzdolnionego???

Posted

Jest bazarek ogłoszeniowy, trwa jeszcze tydzień. Nie wiem czy zgłaszać zakup pakietu, no bo nie wiem jak z tekstem.

Magda czy znasz Desa na tyle aby podać konieczne informacje o nim :
stosunek do innych zwierząt - psy, koty
stosunek do ludzi i do dzieci zwłaszcza małych
czy i jak chodzi na smyczy
sprawa utrzymywania czystości w domu
czy potrafi zostać w domu sam pod nieobecność właściciela (wycie, niszczenie rzeczy)
czy może mieszkać w domu w bloku czy raczej dom z ogrodem.

Pewnie na te ostatnie pytania nie znasz odpowiedzi, bo pies jest cały czas w schronisku. A musimy znać odpowiedzi na te pytania aby go ogłaszać.
No chyba, że chciałabyś go wyadoptować do kojca :-(. Ale jak do kojca to po co go w ogóle zabierać ze schroniska, miałby przecież tak samo jak ma teraz.

Myślę, że z ogłoszeniami trzeba trochę poczekać, zdobyć więcej informacji o Desie.

Posted

Krysiu postaram mu się jak najszybciej zrobić allegro.
Niestety nie dowiemy się o nim tego o czym piszesz, bo po prostu w schronisku nie ma możliwości sprawdzenia tego.
Wszystko co wiemy jest w pierwszym poście. Wczoraj wypytałam pracownicę schroniska o niego. Wypowiadała się w samych superlatywach.

Posted

Krysiu witamy u Desa :lol:. Rzeczywiście w tej chwili jedyne co możemy dla niego robić to propagować wątek i ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać... W tyskim schronisku psiaki nie wychodzą na spacery więc to co nam powie obsługa plus wrażenie dziewczyn, które schronisko odwiedzają to wszystko czym dysponujemy. Ale jeśli był przyjacielski, to pewnie taki dalej jest. A wczorajszy przykład Urana potwierdza moja teorię, że te psiaki, które tak długo siedzą w schronie to praktycznie psy idealne w życiu :loveu:. Wczoraj pojechał do swojego domu w Warszawie Uran, też od 2005r. w Schronisku, wcześniej pies bezdomnego. I nikt nie wie jak to jest, ze on umie chodzić na smyczy, umie się zachować w domu, umie jeździć samochodem... Pojechał do centrum wielkiego miasta, do bloku - ale najważniejsze pojechał do swojego domu i do swoich ludzi. I naprawdę niewiele o nim mogliśmy w ogłoszeniach napisać ale znalazł się ktoś, kto go pokochał :lol:
Desa też musimy przede wszystkim wyciągnąć z zapomnienia....

Posted

Na stronie schroniska jest jeszcze taki wpis o Desiku:

"Kosmaty, przyjacielski i łagodny Des czeka na dom już od 2005 roku.
Bardzo lubi pieszczoty, drapanie za uchem i pod brodą.
Widząc człowieka próbuje przepchnąć się przez kraty by zwrócić na siebie uwagę. BARDZO BY CHCIAŁ MIEĆ DOM!
Des jest psiakiem powyżej kolan, w schronisku został wykastrowany i zaszczepiony. Niestety jego wiek zniechęca wiele osób do przygarnięcia go.
Na pierwszych trzech zdjęciach Des jest pokazany podczas zabiegów fryzjerskich, podczas obcinania był bardzo grzeczny i zrównoważony oraz zachwycony, że ktoś poświęca mu tyle czasu. Czy ktoś zechce poświęcać mu czas na co dzień?"

Na podstawie wszystkich informacji, które mamy sklecimy tekst do ogłoszeń :)

Posted

No dobra, fajnie.

To co mam zgłaszać na wątku bazarkowym, że kupuję pakiet ogłoszeń dla Desa???
W tym pakiecie nie było Allegro.
Napiszesz Magda tekst do ogłoszeń??? A może Alfa???

Posted

Masz rację Alfa, czasem pies umie coś czego go nikt nie uczył. Po prostu umie i już.
Tylko wiesz nie każdy zaryzykuje, no bo niechby np. pies wył jak zostanie sam w domu, a tu opiekun musi iść do pracy. Wraca, a lokatorzy z bloku chcą go nieomal zlinczować. I co wtedy??? Albo zniszczył kilka par butów.
Dlatego pisałam, że dobrze byłoby go lepiej poznać, ale rozumiem że to raczej niemożliwe.

Posted

KrystynaS napisał(a):
Byle szybko.

To mam pisać na wątku bazarkowym, że kupuję ogłoszenia dla psiska, czy jeszcze chwilę poczekać

Tu musi się Magda wypowiedzieć bo ja nie wiem czy ona nie kupiła......

Posted

Magda jesteś żeś !!! Kupować pakiet ogłoszeń dla Desa ???, bazarek niebawem się kończy.
Alfa kazała się Ciebie pytać.

Tylko TEKST do ogłoszeń, na zicher :mad: , zdjęcia weźmiemy te z wątku bo są ładne.

Posted

Ja kupiłam 3 pakiety. Wszystkie już wykorzystałam.
Teraz jestem do ok. 23-ej w pracy i piszę na dogo z doskoku.
Dzisiaj napewno nie dam rady napisać tekstu.
Niestety zajmuje mi to duuużo więcej czasu niż Tobie Lidziu ;)
Wczoraj byłaś ekspresowa :)

Posted

Krysiu to kupuj!!!!!!!!
Jak się dzisiaj nie wyrobię z tekstem - bo mam jeszcze troszkę pracy to na pewno jutro będzie :lol:

Kurcze, chyba wnieśliśmy troszkę życia w ten wątek :multi::multi::multi:
Dzięki Krysiu, dzięki Magda!!!!!!

Posted

magda222 napisał(a):
Ja kupiłam 3 pakiety. Wszystkie już wykorzystałam.
(...)

Czyli potrzebny jeszcze jeden pakiet czy na razie nie ????

Poczekamy czy będzie odzew, czy ogłaszamy dalej.

No to Lidziu PISZ, pisz kochana, pisz. Jeśli nie w tej chwili, to za kilka dni tekst wykorzystamy.