Jump to content
Dogomania

okolicePiły/TORRO. Ponad rok w schronisku, Torro ma DEPRESJE!! Albo DT albo koniec..

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W "Moim Psie" na ogłoszenia zwierząt w potrzebie przeznaczona jest jedna strona. Ogłoszeń jest 6 i do tego po jednym zdjęciu psa. Góra więc możesz napisać tak z 5-8 zdań (no i o wysłaniu foty nie zapomnij :)).
Najlepiej zajrzyj do tego czasopisma i zobacz jak to wygląda :)

Posted

Może z tym zdjęciem ,co jest w bannerku?

Moja propzycja tekstu:

" Torro ma około 4 lat, od ponad roku jego życie ograniczone jest do małego kojca.W schronisku znalazł się gdy jego pan wyjechał za granice, a sąsiedzi nie mogli znieść wycia głodnego psa. Torro jest łagodny w stosunku do ludzi,ale troche nieufny dla nieznajomych. Ignoruje inne psy,chyba,że zostanie zaatakowany. Ideałem byłby dla niego dom bez innych psow.Torro jest już wykastrowany,ale ma słaby wzrok i 3 brodawki na ciele o podłożu nowotworowym.W schronisku nie ma szans na leczenie.Wybawieniem dla Torra jest adopcja. "

Posted

Ja bym dopisała jeszcze o tej adopcji nieudanej, kiedy Torro sam wrócił do przytuliska.

A fotka...
Najważniejsze, żeby fotka była wzruszająca i żeby było widać całego psa.
Ta całkiem niezła jest. Możesz przesłać 2-3 zdjęcia. Pani sobie wybierze.

Posted

Przed chwilą zadzwoniła pani w sprawie Torra, a raczej jego brodawek.
Pani chciałaby sfinansować operację. Gdyby można było gdzieś go przez ten czas przetrzymać, byłoby fajnie...
Pani proponowała też, że na czas operacji Torro mógłby zamieszkać u niej, ale... pani ma małe dzieci, dwa młode owczarki, starego spaniela i... mieszka w Rzeszowie.

Prześlę Ci Anka na PW nr tel. pani. Obiecałam, że poproszę, abyś do niej zadzwoniła.
Dobrze byłoby skorzystać z takiej pomocy...

Posted

Transport trzebaby załatwić płatny, nie ma szans,żebym wsadziła go w atuobus i pociąg....
Pytanie co dalej, jeśli pani miałaby warunki,żeby zwłaszcza na początku odseparować go od reszty to w porządku.
Wiem,że piętrze trudności,ale nie chce sobie robic płonnych nadziei.

Jaka klinka też to by musiała być? W Rzeszowie ?

Jeśli pani ma samce to mogłoby być niemiło....

Posted

Myślę, że może gdzieś u Was najlepiej byłoby go operować, ale jak nie ma DT, no to problem...
Może trzeba zacząć szukać DT właśnie...

Posted

Ten DT jest właśnie takim problemem....
Zaraz zmienie tytuł.
Myślałam,że może by go wysłać do klinki w Poznaniu/Warszawie, dopóki by nie wydobrzał byłby w szpitaliku.Tylko to są duże pieniądze i byłoby miło, gdyby ktoś go czasem odwiedził,wyprowadził, przytulił.;)

Tu w powiecie nie ma kliniki ze szpitalikiem,więc po zabiegu musiałby wrócić do schroniska,a to raczej nie byłoby dla niego dobre...

Posted

Musi się powieść, bo w przeciwnym razie Torro nie ma szans na życie...
Do tej pory to życie było podłe i złośliwe.
Beznadziejni właściciele, wredne choróbsko...
Co zawinił ten pies?...

Posted

" Torro ma około 4 lat, od ponad roku jego życie ograniczone jest do małego kojca.W schronisku znalazł się gdy jego pan wyjechał za granice, a sąsiedzi nie mogli znieść wycia głodnego psa. Torro jest łagodny w stosunku do ludzi,ale troche nieufny dla nieznajomych. Torro jest już wykastrowany,ale ma słaby wzrok i 3 brodawki na ciele o podłożu nowotworowym.Torro był już adoptowany, ale po kilku dniach wychudzony sam wrócił do schroniska! W schronisku nie ma szans na leczenie.Wybawieniem dla Torra jest adopcja. Torruś przebywa w schronisku na Wąsoszkach, w pobliżu Piły."

i zdjęcia:

Jakieś sugestie?

....

Posted

Szczurosława napisał(a):
Ignoruje inne psy,chyba,że zostanie zaatakowany. Ideałem byłby dla niego dom bez innych psow....

Ja usunęłabym te dwa zdania. Każdy pies jak zostanie zaatakowany to się broni. To wszystko sugeruje, że on jakiś niebezpieczny, a tak nie jest.

Posted

No to teraz już tylko musisz z nim poważnie porozmawiać o savoir vivre :mad:

Byłaś już na wątku transportowym?...

Pewnie trzeba będzie zrzutkę jakąś zapodać.
Ja się dokładam, jakby co :)