Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta mała sunieczka jest w schronisku juz bardzo długo... nawet nie wiadomo jak się tu znalazła...
A jeżeli nic nie zrobimy , to pozostanie tam pewnie do końca swych dni.

A mowa tu o malutkiej Żabie. Suńce o tak wspaniałym serduszku, ze aż ściska w gardle gdy sie ją wyprowadza na spacer. Sunieczka z radosci cały czas kładzie sie na pleckach. Jest bardzo uległa człowiekowi. I ma tak bardzo radosne oczka gdy sie ja głaszcze.

Żaba nie jest zbyt urokliwa-jak zapewne wiele osób by stwierdziło. Jest bardzo malutka-jej głowa mieści sie w dłoni. Ma krzywe przednie nóżki...co tu dużo mówic - nikt nie zwraca na nią uwagi:-(

A sunia jest bardzo grzeczna-chodzi ładnie na smyczy, dogaduje sie z innymi suczkami, chce tylko kogoś kto ją pokocha.
Mi juz skradła serce na dobre...

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem nia zafascynowana:) Mam do czynienia raczej z duzymi psami u siebie... i w sumie nigdy nie przepadałam za małymi pimpkami...
Ale żaba jest niesamowita:) Zakochałam sie w jej morduni slicznej-takiej małej.... ma taki nosek mały-nie moge sie nadziwic:)

Musi znaleźć dobry dom-na prawde na to zasługuje!!!!

Posted

Sama jesteś pokraka :diabloti:

Przez całe 4 lata mojego wolontariatu w Schronisku miałam tzw. 'swoje' psy.Kiedy jeden znajdywał dom, wypuszczałam sobie drugiego.Za każdym razem były to suczki - małe, jasne i grubiutke... najczęściej łaciate.Liczyłam się z tym, że nie znajdą domu ( bo ludzie są ślepi i kundel nie podchodzący pod rasowego nie zasługuje wg większości na uwagę).Dziś wszystkie cieszą się szczęściem w nowych, dobrych domach (głównie dzięki uruchomieniu programu adopcyjnego z zagranicą :multi: ).Żabcia przypomina mi do złudzenia trzy z moich dziewczyneczek : Klunię, Klunię II i Biedronkę.Widać, charakterologicznie też podchodzi pod nie.I śmiem twierdzić, że jest wspaniałą, prześliczną sunieczką :loveu: która w Schronisku nie może się zmarnować :mad: :mad:

Posted

Dzis bylysmy w schronisku :) Zaba byla na spacerku , dlugim spacerku az juz nie mogla isc , tak sie zmeczyla.Ona ma strasznie krotkie nozki no i troszke kilogramow na tych krotkich malutkich nozkach musi nosic:)
Byla bardzo zadowolona . Ale caly czas czeka na domek ....

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Ona jest taka pocieszna:) Na spacerze z radosci nie szła tylko sie cały czas ciagnęła po ziemi...i te małe nóżki z tyłu takie wyciagniete...jejku-sama radość:)

z waszych opisów wynika , że żabcia jest wspaniała :loveu: , domku gdzie jesteś ???