buniaaga Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 Dziś byłam z Różyczką w Boliłapce u lekarz Joanny Kapanajko-Nieradko na konsultacji i ustaleniu dalszej rehabilitacji. Pani doktor zapoznała się z pełną dokumentacją medyczną, obejrzała zdjęcia (na płytce), obejrzała dokładnie Różyczkę, wykonała pomiar ruchomości operowanego stawu, sprawdziła jak radzi sobie nasza panna z chodzeniem. Różyczka miała ogromne szczęście że spotkała na swej drodze buniaagę...bez zabiegu łapka nigdy by się nie zrosła a w uszkodzonym stawie mogła zacząć gnić. Czyli ból towarzyszyłby małej do końca życia. Mamy postępy w rehabilitacji :), efekty domowych ćwiczeń widoczne...dla lekarza zajmującego się rehabilitacją. W poniedziałek zaczynamy rehabilitację na bieżni wodnej. Pani doktor przygotuje na poniedziałek opis ćwiczeń do wykonywania w domu. Operowany staw nie będzie nigdy w 100% sprawny ale nasza pana będzie jeszcze biegała na czterech :) Jest opis badania i zalecenia - potem wstawimy Koszt wizyty 50 zł (paragon)-12.12.2015 Dzięki za opiekę nad Różyczką Quote
Moli@ Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015   A to niepotrzebnie się wymądrzam. Wetka praktyczka :) Ale na usprawiedliwienie, że nei wszyscy weci tacy są i bardziej medycznie podchodzą niż ... tak praktycznie.  To prawie jak but a na pewno ta sama idea...tylko do wanny/wody ;) Ale Twój pomysł z butem jest dobry, bucik przygotować...musi uwierać. Na razie odradzała stosowanie w domu tak drastycznych dla małej metod, nie stresować/zniechęcać do chodzenia. Wetka specjalizuje się w rehabilitacji Quote
Moli@ Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Wklejona karta informacyjna w poście 496 z 12.12.2015 Quote
Moli@ Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 dziś 30 minut na bieżni wodnej, non stop szybciej/wolniej na zmianę. Po 15 minutach widać już było zmęczenie, pyszczek w mojej dłoni całym ciężarem, bezwiednie opadał ale nadal łapka w górze...i w pewnym momencie poszła, hura, na czterech. Pierwsze 13 minut na czterech łapkach :) W lecznicy obcięto pazurki. Coraz pewniej chodzi na smyczy. Quote
Aldrumka Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 cudna sunia, a łapeczka podniesiona ... Quote
buniaaga Posted December 14, 2015 Author Posted December 14, 2015 hurra dobre wieści ! Różyczka 13 minut na czterech łapkach! Oby tak dalej:) Quote
Moli@ Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015   hurra dobre wieści ! Różyczka 13 minut na czterech łapkach!   Oby tak dalej:)  dokładnie 13 minut, wetka sprawdzała czas biega w domu i staje na łapce, zatrzymuje się na czterech i podnosi...:) Zacznie pewniej stawać/biegać gdy zlikwiduje się lekki ale jednak jeszcze istniejący przykurcz poniżej nadgarstka, nadal masowanie, rozciąganie Quote
doris66 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Dziękuje bardzo Moli@ i Róży za niespodziewane odwiedziny. Ciesze się przeogromnie, ze Róża zaczyna sobie przypominać, ze pies ma cztery łąpki a nie trzy....... Quote
Poker Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Bardzo się cieszę z postępów Kwiatuszka. Quote
doris66 Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 Psie ciasteczka w świątecznym wydaniu - zapraszamy . Doskonały prezent na święta dla Twojego pupila. http://www.dogomania.com/forum/topic/334140-psie-ciasteczka-w-wersji-%C5%9Bwi%C4%85tecznej-zapraszam/#entry16683185 Quote
Aldrumka Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 poproszę na pw nr konta, żeby wpłacić utarg bazarkowy Quote
buniaaga Posted December 17, 2015 Author Posted December 17, 2015 poproszę na pw nr konta, żeby wpłacić utarg bazarkowy Dziękujemy pięknie za pomoc dla Różyczki Podałam konto Moli@ potwierdzi jak wpłynie :) Quote
b-b Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Wspaniałe wieści. Oby tak dalej maleńka :) Quote
Moli@ Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Dziś Różyczka nie miała ochoty chodzić na bieżni, przez pierwsze +/- 10 minut robiła wszystko aby nie chodzić, Pani doktor stwierdziła że nie ma zmiłuj...trafił swój na swego ;) mała tylko łypała na nas...i w końcu ruszyła :) Wetka mówi że są widoczne postępy, łapkę ustawia prawidłowo, nie wykręca w bok, jest wyczuwalny opór czyli mięśnie pracują Opłaciłam dziś 5 zabiegów - 200 zł (paragon) 17.12.2015 rozliczenie konta post 73 str 4 1 Quote
buniaaga Posted December 17, 2015 Author Posted December 17, 2015 Dziś Różyczka nie miała ochoty chodzić na bieżni, przez pierwsze +/- 10 minut robiła wszystko aby nie chodzić, Pani doktor stwierdziła że nie ma zmiłuj...trafił swój na swego ;) mała tylko łypała na nas...i w końcu ruszyła :) Wetka mówi że są widoczne postępy, łapkę ustawia prawidłowo, nie wykręca w bok, jest wyczuwalny opór czyli mięśnie pracują Opłaciłam dziś 5 zabiegów - 200 zł (paragon) 17.12.2015 No i super że ruszyła :) Bardzo się cieszę że są postępy! Dzięki dziewczyny ! Quote
Poker Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Pomalutku będzie dobrze. Chciałam zobaczyć jak wygląda sytuacja finansowa Kwiatuszka,ale nie mogę znaleźć bieżącego rozliczenia. Quote
Moli@ Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Pomalutku będzie dobrze. Chciałam zobaczyć jak wygląda sytuacja finansowa Kwiatuszka,ale nie mogę znaleźć bieżącego rozliczenia. Rozliczenie jest w poście 73 str 4 staram się pamiętać i wpisywać info przy każdym aktualnym wpisie, ale jak widać czasami zgapię) Quote
Moli@ Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Post 73 str 4 rozliczenie w miejscu niektórych wpisów pojawiły się literki...? Dlaczego? Może ktoś poradzi co z tym zrobić? Quote
buniaaga Posted December 18, 2015 Author Posted December 18, 2015 [quote name="Moli@" post="16685346" timestamp="1450408191"]Post 73 str 4 rozliczenie w miejscu niektórych wpisów pojawiły się literki...? Dlaczego? Może ktoś poradzi co z tym zrobić? To chyba jakiś błąd.Usuń.bo te literki są dodatkowo ? Są postępy w rehabilitacji Różyczki,które bardzo cieszą Ale widać że rahabilitacja kosztuje. Dziękuję wszystkim dobrym cioteczkom za pomoc dla Róży Quote
buniaaga Posted December 18, 2015 Author Posted December 18, 2015 Moli@ Pozwolę sobie wrzucić tu u Różyczki Twój wpis z wątku Diany. Bo przecież dotyczy to też Róży Ja w swoim imieniu też przyłączam się do prośby. Napisany Dzisiaj, 05:40 Długo zastanawiałam się jak mam to napisać, nie umiem, nie lubię prosić dla siebie … ale tym razem muszę, proszę dla psów które są pod naszą opieką. Potrzebna karma Mamy 12 psów na swoim utrzymaniu, którym zapewniamy pełną opiekę, leczenie, zabezpieczenie od pcheł/kleszczy, odrobaczanie… jedzenie. Niektóre psy miały swoich wirtualnych/realnych opiekunów którzy z czasem stracili zainteresowanie… bo piesek długo żyje, bo inne psie biedy potrzebują wsparcia, bo nie tworzymy na DOGO „dogonoweli”… bo… tak można mnożyć. Psy są zdrowe, zadbane, w razie potrzeby leczone… właściciele i goście odwiedzający swoje psy które przebywają u nas w dt mają z nimi kontakt. To Oni wspierają nas czasem karmą, środkami na kleszcze, czy dorzucą się do leczenia, szczepień. Dziennie schodzi nam około 6 kg suchej karmy + 0,5 kg ryżu/makaronu + duża konserwa lub mięso – ile to kosztuje można łatwo obliczyć Quote
Moli@ Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 Buniaaga dziękuję :) Różyczka ma swoje pieniążki na utrzymanie co miesiąc, ujęte w rozliczeniu.. 200 zł na karmę, suplementy diety, za poświęcony czas - wyjazdy do lecznicy, na rehabilitację i ćwiczenia w domu Julka i Mela są u nas na BDT, mają dostawy karmy lub pieniądze na ten cel Szczepienia, leczenie, od kleszczy też mamy zabezpieczone przez opiekunów Czyli w sumie przebywa u nas, zajmujemy się, poświęcamy czas 15 psiakom, towarzyszą nam w codziennym życiu nie są zamykane w klatkach, kojcu... Quote
Recommended Posts