Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś byłam z Różyczką w Boliłapce u lekarz Joanny Kapanajko-Nieradko na konsultacji i ustaleniu dalszej rehabilitacji.
Pani doktor zapoznała się z pełną dokumentacją medyczną, obejrzała zdjęcia (na płytce), obejrzała dokładnie Różyczkę, wykonała pomiar ruchomości operowanego stawu, sprawdziła jak radzi sobie nasza panna z chodzeniem.

Różyczka miała ogromne szczęście że spotkała na swej drodze buniaagę...bez zabiegu łapka nigdy by się nie zrosła a w uszkodzonym stawie mogła zacząć gnić.
Czyli ból towarzyszyłby małej do końca życia.
Mamy postępy w rehabilitacji :), efekty domowych ćwiczeń widoczne...dla lekarza zajmującego się rehabilitacją.
W poniedziałek zaczynamy rehabilitację na bieżni wodnej.
Pani doktor przygotuje na poniedziałek opis ćwiczeń do wykonywania w domu.
Operowany staw nie będzie nigdy w 100% sprawny ale nasza pana będzie jeszcze biegała na czterech :)

Jest opis badania i zalecenia - potem wstawimy
Koszt wizyty 50 zł (paragon)-12.12.2015

Dzięki za opiekę nad Różyczką

Posted

A to niepotrzebnie się wymądrzam. Wetka praktyczka :)
Ale na usprawiedliwienie, że nei wszyscy weci tacy są i bardziej medycznie podchodzą niż ... tak praktycznie.

To prawie jak but a na pewno ta sama idea...tylko do wanny/wody ;)
Ale Twój pomysł z butem jest dobry, bucik przygotować...musi uwierać. Na razie odradzała stosowanie w domu tak drastycznych dla małej metod, nie stresować/zniechęcać do chodzenia.

Wetka specjalizuje się w rehabilitacji
Posted
xqgink89pf59_t.jpgmju3gho5ib0d_t.jpg8i0a977nslk9_t.jpg

dziś 30 minut na bieżni wodnej, non stop szybciej/wolniej na zmianę. Po 15 minutach widać już było zmęczenie, pyszczek w mojej dłoni całym ciężarem, bezwiednie opadał ale nadal łapka w górze...i w pewnym momencie poszła, hura, na czterech. Pierwsze 13 minut na czterech łapkach :)

W lecznicy obcięto pazurki.
Coraz pewniej chodzi na smyczy.
Posted

hurra dobre wieści ! Różyczka 13 minut na czterech łapkach!

Oby tak dalej:)

dokładnie 13 minut, wetka sprawdzała czas

biega w domu i staje na łapce, zatrzymuje się na czterech i podnosi...:)
Zacznie pewniej stawać/biegać gdy zlikwiduje się lekki ale jednak jeszcze istniejący przykurcz poniżej nadgarstka, nadal masowanie, rozciąganie
Posted

Dziękuje bardzo Moli@ i Róży za niespodziewane odwiedziny. Ciesze się przeogromnie, ze Róża zaczyna sobie przypominać, ze pies ma cztery łąpki a nie trzy.......

Posted

Dziś Różyczka nie miała ochoty chodzić na bieżni, przez pierwsze +/- 10 minut robiła wszystko aby nie chodzić, Pani doktor stwierdziła że nie ma zmiłuj...trafił swój na swego ;) mała tylko łypała na nas...i w końcu ruszyła :)
Wetka mówi że są widoczne postępy, łapkę ustawia prawidłowo, nie wykręca w bok, jest wyczuwalny opór czyli mięśnie pracują

Opłaciłam dziś 5 zabiegów - 200 zł (paragon) 17.12.2015

rozliczenie konta post 73 str 4

• Upvote 1
Posted

Dziś Różyczka nie miała ochoty chodzić na bieżni, przez pierwsze +/- 10 minut robiła wszystko aby nie chodzić, Pani doktor stwierdziła że nie ma zmiłuj...trafił swój na swego ;) mała tylko łypała na nas...i w końcu ruszyła :)
Wetka mówi że są widoczne postępy, łapkę ustawia prawidłowo, nie wykręca w bok, jest wyczuwalny opór czyli mięśnie pracują

Opłaciłam dziś 5 zabiegów - 200 zł (paragon) 17.12.2015

No i super że ruszyła :)

Bardzo się cieszę że są postępy! 

Dzięki dziewczyny !

Posted

Pomalutku będzie dobrze.

Chciałam zobaczyć jak wygląda sytuacja finansowa Kwiatuszka,ale nie mogę znaleźć  bieżącego rozliczenia.

Rozliczenie jest w poście 73 str 4

staram się pamiętać i wpisywać info przy każdym aktualnym wpisie, ale jak widać czasami zgapię)

Posted

[quote name="Moli@" post="16685346" timestamp="1450408191"]Post 73 str 4 rozliczenie

w miejscu niektórych wpisów pojawiły się literki...?

Dlaczego?
Może ktoś poradzi co z tym zrobić?

To chyba jakiś błąd.Usuń.bo te literki są dodatkowo ?

Są postępy w rehabilitacji Różyczki,które bardzo cieszą
Ale widać że rahabilitacja kosztuje.

Dziękuję wszystkim dobrym cioteczkom za pomoc dla Róży

Posted

Moli@
Pozwolę sobie wrzucić tu u Różyczki Twój wpis z wątku Diany.
Bo przecież dotyczy to też Róży
Ja w swoim imieniu też przyłączam się do prośby.

Napisany Dzisiaj, 05:40
Długo zastanawiałam się jak mam to napisać, nie umiem, nie lubię prosić dla siebie … ale tym razem muszę, proszę dla psów które są pod naszą opieką.

Potrzebna karma

Mamy 12 psów na swoim utrzymaniu, którym zapewniamy pełną opiekę, leczenie, zabezpieczenie od pcheł/kleszczy, odrobaczanie… jedzenie.
Niektóre psy miały swoich wirtualnych/realnych opiekunów którzy z czasem stracili zainteresowanie… bo piesek długo żyje, bo inne psie biedy potrzebują wsparcia, bo nie tworzymy na DOGO „dogonoweli”… bo… tak można mnożyć.
Psy są zdrowe, zadbane, w razie potrzeby leczone… właściciele i goście odwiedzający swoje psy które przebywają u nas w dt mają z nimi kontakt. To Oni wspierają nas czasem karmą, środkami na kleszcze, czy dorzucą się do leczenia, szczepień.

Dziennie schodzi nam około 6 kg suchej karmy + 0,5 kg ryżu/makaronu + duża konserwa lub mięso – ile to kosztuje można łatwo obliczyć

Posted

Buniaaga dziękuję :)

Różyczka ma swoje pieniążki na utrzymanie co miesiąc, ujęte w rozliczeniu.. 200 zł na karmę, suplementy diety, za poświęcony czas - wyjazdy do lecznicy, na rehabilitację i ćwiczenia w domu

Julka i Mela są u nas na BDT, mają dostawy karmy lub pieniądze na ten cel

Szczepienia, leczenie, od kleszczy też mamy zabezpieczone przez opiekunów

Czyli w sumie przebywa u nas, zajmujemy się, poświęcamy czas 15 psiakom, towarzyszą nam w codziennym życiu nie są zamykane w klatkach, kojcu...