PaSja Hera Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 ANDZIA to sunia, która trafiła pod opiekę Stowarzyszenia "ZWIERZAK" Kielce, ponieważ właściciele nie byli w stanie się nią odpowiednio zaopiekować. Brak funduszy i wyobraźni doprowadził do bardzo złego stanu jej nóżki :( Ludzie, którzy jej się zrzekli i nie mają do niej praw byli minimum 4 miejscem w którym ta sunia się znalazła. Dlaczego tyle razy szukała domu? Ale jest wysterylizowana! Sunia ma rok, wygląda na mniej, jest bystra, szybka i zwinna, kocha dzieci na zabój-ale zaznaczę, że każde z nich powinno umieć podejść do psa. Jest chętna robić wszystko i cokolwiek byleby robić. Kocha człowieka na zabój, ale musi nauczyć się wyciszenia. Po zagojeniu ran na nodze czeka ją resekcja główki kości udowej, mam nadzieję, że tylko w jednej łapce. Wydaje mi się, że uległa wypadkowi komunikacyjnemu. I nikt jej nie pomógł. Łapa była regularnie zdzierana, zad jest skrzywiony, sunia jak zmęczy się mocno zaczyna kuleć. Jedno jest pewne, ból towarzyszył jej każdego dnia. Sunia przebywa w DT, ma zabezpieczoną ranę, leki, lasery itp. Uwielbia puszeczki. Ale myślę, że nie jadła karmy, która dałaby jej siłę by się dobrze rozwijać. Bardzo proszę w imieniu Śtozu o pomoc, sunia ma niesamowity charakter i niesamowitą wolę walki o to, by ktoś zrozumiał psychikę rocznego owczarka. Bądźcie z nią tutaj to bardzo ważne. Dziękuję za każdą pomoc. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Jaka ona piękna,a jaka łapina biedna...Co tu radzić?Może Skarpetka Owczarkowa by pomogła?Tak głośno myślę.. Elżbieta 1 Quote
andzia69 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Sunia wygląda jak ok. 6 mies pies :( jest drobniutka, lichutka :( Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Jest cudna-przepiękna!Nie dla każdego Owczarek-oj nie... Paluszki jej urwało w tej biednej łapinie? Jak widzę te łapinkę to mam ochotę strzelić sobie w łeb..Żeby się nie okazało,że łapkę trzeba amputować-przecież nie wiadomo jak długo ona z tą raną jest.. E Quote
DONnka Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Zapisuję bidulę... Zgłoszę ją do Skarpety Owczarkowej Kasa się przyda 1 Quote
PaSja Hera Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Bardzo dziękuję za to, że jesteście :) łapa nie jest do amputacji, rany należy wygoić i operacja. Quote
madziakato Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Jestem. Łapa wygląda trochę jak u Kaniska kiedyś... Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Witaj piękna!Nie mogę się jej napatrzeć-Owczarki są cudne-jaka szkoda,że nie mogę mieć kolejnego psa.Bo nie mogę,nie mogę,nie mogę... Elżbieta Quote
andzia69 Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Witaj piękna!Nie mogę się jej napatrzeć-Owczarki są cudne-jaka szkoda,że nie mogę mieć kolejnego psa.Bo nie mogę,nie mogę,nie mogę... Elżbieta Elu - wiesz, ze dla chcącego itd:) Andzia wypoczywa z dt nad morzem ;) jakby co :) :) Quote
DONnka Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Ale ma dobrze :-D Szkoda tylko, że ze względu na chorą łapkę ???? nie może się kąpac w morzu :-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Ja uważam,że Owczarki muszą mieć odpowiednie warunki-a ja ich zapewnić nie mogę.Mogę natomiast kibicować ślicznotce.I tak będzie. Owczarki pozostaną moim niespełnionym marzeniem i obiektem podziwu. Elżbieta 1 Quote
PaSja Hera Posted August 12, 2015 Author Posted August 12, 2015 Ja uważam,że Owczarki muszą mieć odpowiednie warunki-a ja ich zapewnić nie mogę.Mogę natomiast kibicować ślicznotce.I tak będzie. Owczarki pozostaną moim niespełnionym marzeniem i obiektem podziwu. Elżbieta Elżbieto masz rację :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Jaka ona jest piękna..Wiesz Andziulka-teraz będzie dobrze,bo żle już było.Łapinę wyleczą,wysterylizuje się panienkę i domu sio...A domek mądrzy ludzie sprawdzą do 10-tego pokolenia aby to był już ostatni dom. Śpij mała i niech się dobry domek przyśni.Śpij spokojnie kochana-czuwamy nad tobą kruszyno moja. Za te wszystkie Owczarki,które nie doczekały,za zabite i zamęczone,za niedocenione i porzucone-Ty doczekasz normalnego domu i normalnych ludzi. E 1 Quote
mar.gajko Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Piękna dziewczyna. Jak się podleczy to powinna dom znaleźć. Raczej. Żadnych problemów osobistych ;) nie ma. Zapewne, szczekliwa jest :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Na ,,szczekliwą,,to ona nie wygląda raczej na taką co to różne pomysły ma w łepetynie.Jak łapinę wyleczy to będzie wulkan energii,będzie nieustanny galop.I tego malutkiej piękności szczerze życzę..Najpiękniejsze są Owczarki i Andzia jest tego najwspanialszym dowodem. Elżbieta Quote
DONnka Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Zapisuję bidulę... Zgłoszę ją do Skarpety Owczarkowej Kasa się przyda Skarpeta Owczarkowa przyznała Andzi wsparcie :) Proszę o info jaka forma wsparcia przyda jej się w tym momencie najbardziej Możemy dofinansować leczenie łapy, kupić karmę lub leki albo pokryć koszty utrzymania w DT Czekam na decyzję :) Quote
andzia69 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Skarpeta Owczarkowa przyznała Andzi wsparcie :) Proszę o info jaka forma wsparcia przyda jej się w tym momencie najbardziej Możemy dofinansować leczenie łapy, kupić karmę lub leki albo pokryć koszty utrzymania w DT Czekam na decyzję :) Bardzo dziękujemy :) uzgodnimy co i jak:) Andzia wraca dzisiaj z wakacji do Kielc. Jest naprawdę fajną suczką, czekającą cały czas na "robotę". Nosi piłkę - czasem ze sznurkiem na raz :) Z większością psów się dogaduje. Ale najlepiej się dogaduje z samcami. Aczkolwiek z bernenką też po jakimś czasie się bawila - ale bernenka byla baardzo stabilnym i zrownoważonym psiakiem. Dobrze by było, gdyby trafiła do kogoś, kto poszedlby z nią na szkolenie - bo ona chce pracować. To nie mój niezyjący już Heniu, ktory był " nie owczarkiem":) Andzia oczywiście Andzie rozpuszczała :) łapa przed lapa obecnie po leczeniu, laserach (12.08) Quote
mar.gajko Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Boska mała :) Aż wytarmosić się chce. Te onki, w większości, tak mają "co zrobić? Gdzie lecieć? Dawaj ten aport!!" Takie pracusie są. 1 Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Witaj Andziulku! Jak Ty mała znosisz te paskudne upały?I jak łapinka?Na zdjęciach widać,że lepiej ale pewnie boli?Będzie dobrze-zobaczysz. Trzymaj się kruszynko-będę zaglądać. Elżbieta Quote
ewab Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Sunia wróciła z wczasów. Jak się na nią patrzy to ciężko powiedzieć, że łapa ją boli. Szaleje jak szczenior. Z Samirem i Miśkiem. Samir to nasz były tymczasowicz. Też miał potrzaskaną miednicę, jest po resekcji kości główki stawowej. Quote
andzia69 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Skarpeta Owczarkowa przyznała Andzi wsparcie :) Proszę o info jaka forma wsparcia przyda jej się w tym momencie najbardziej Możemy dofinansować leczenie łapy, kupić karmę lub leki albo pokryć koszty utrzymania w DT Czekam na decyzję :) najlepiej by było dofinansować leczenie/operacje łapy - tylko na razie nei wiemy, jaka to będzie kwota :( Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Pewnie,że szaleje Andziulina,bo musi nadrobić stracony czas.Kochana jest. Elżbieta Quote
PaSja Hera Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Łapka się goi. W przyszłym tygodniu będzie rtg i zostanie podjęta decyzja odnośnie dalszego leczenia. Niestety, ale nie mogę wrzucić zdjęcia, ale podam link do fb: https://www.facebook.com/114655371901712/photos/a.999174626783111.1073741952.114655371901712/1007083832658857/?type=1&theater Quote
Recommended Posts