Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niezwykła piękna ruda sunieczka. Wiek ok 5 lat. Ma falista siersc i krotki ogonek. Wzrost pod kolano. Tolerancyjna dla psow. Bardzo spokojna i opanowana. Bardzo potrzebuje swojego czlowieka - za pracownikami schroniska chodzi krok w krok. Na spacery moze chodzic bez smyczy. Przykleja sie wrecz do nogi czlowieka.
Nadałam jej imie Ajri...

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='israel']Ona po prostu dobrze wyglada ;) od maja tak samo ;)

oby;) Ale powaznie, taka 'grubosc' brzucha to nie jest naturalna-moze by ją wet jednaka obejrzał? Robale, chore serce, ropomacicze:shake:

Aaaa juz wiem, w Miedarach psy sa karmione srutą i maja brzuchy wypelnione gazami a sruta zalega w brzuchu dlugo, nie trawią ja psy!!:shake: Czy macie wplyw na to aby zaczęto te psy karmic zdrowo?!!!

Czy naprawdę p.Czempik nie stac na to aby ryz kupowala-to nie sa az tak zawrotne kwoty-ryz jest wydajny!

Posted

Poprosimy zeby weterynarz zbadal Ajri dokladnie. Co do jedzenia ktore psy dostaja w schronisku widzielismy tylko:
- chrupki widzielismy w miskach(najczesciej Chappi - widzielismy opakowania; chyba ze ktos przywiezie drozsza karme (wiemy o dwoch takich przypadkach od maja));
- mieso z drobiu;
- do pogryzania kosci (duze z kawalkami miesa - nie wiemy z czego).

Kupy ktore widzimy na terenie schroniska, ktore widujemy poniewaz psiaki robia na bierzaco nie zwazajac na nas, wygladaja normalnie.

Posted

San_(jagodowa:) napisał(a):
Cóż za brak kultury z ich strony!:shake:
:evil_lol:

:evil_lol: w rzeczy samej:p

A sunia tak pogodna z pysia, ze jej optymizm,ze zdjecia, sie udziela. Trzeba jej znalezc opiekuna jakiegos 'smutasa' co by go rozruszała i zarazila optymizmem;)

Moze dac w tytule na allegro, przewrotny tytuł-"pies tylko dla 'smutasa":razz:

Posted

Israel zapomniałeś dodac w menu śruty-pisałam o tym na waku Bułeczki onegdaj-cóż bolesne jest wpróżnianie dla psa czegoś takiego:shake: niczym nie jest to usprawiedliwione ani podyktowane-taki matriła jest łątwy do ropoznania i charakterystyczny................
Bułęczka pierwszego klocka któy wyglądał normalnie zrobiłą po prawie 2 tygodniach-w męczrniach wysrywała śrutę oraz pozostałości..........

Posted

oktawia6 napisał(a):
Israel zapomniałeś dodac w menu śruty-pisałam o tym na waku Bułeczki onegdaj-cóż bolesne jest wpróżnianie dla psa czegoś takiego:shake: niczym nie jest to usprawiedliwione ani podyktowane-taki matriła jest łątwy do ropoznania i charakterystyczny................
Bułęczka pierwszego klocka któy wyglądał normalnie zrobiłą po prawie 2 tygodniach-w męczrniach wysrywała śrutę oraz pozostałości..........

No to chwila o temacie 'do doopy' czyli jedzenie. W skierniewickim schronisku tez psy byly karmione(juz dawno nie sa) srutą. Po tygodniu od zmiany jedzenia jeszcze sruta z nich wychodzila. Suki z brzuchami jak ciązowe,zabierane przez ludzi albo byly faktycznie w ciazy albo zagazowane, lewatywy, zoładki zamulone, pelne sruty.

Nawet u jednej suki wet ciazy nie rozpoznal, widac bylo na rtg zamulony zoladek, jelita itp-zrobil odgazowanie itd a potem niespodzianka jak suka za 10 dni zaczela rodzic tez!:shake: