AniaB Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Niezwykła piękna ruda sunieczka. Wiek ok 5 lat. Ma falista siersc i krotki ogonek. Wzrost pod kolano. Tolerancyjna dla psow. Bardzo spokojna i opanowana. Bardzo potrzebuje swojego czlowieka - za pracownikami schroniska chodzi krok w krok. Na spacery moze chodzic bez smyczy. Przykleja sie wrecz do nogi czlowieka. Nadałam jej imie Ajri... Quote
israel Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Ajri jest nie tylko sliczna - ale tez bardzo oddana czlowiekowi - bardzo potrzebuje kogos komu moglaby towarzyszyc. Quote
San_(jagodowa:) Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 [LEFT]Przemiła sunia potrzebuje własnego człowieka,za którym mogłaby dreptać!;) [/LEFT] Quote
israel Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Nie tylko dreptac ale i przytulac, glaskac, kochac :) Quote
Kam Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ależ to piękna suka jest! rzuciła mi się oczy natychmiast, jak przeglądałam stronę schroniska Quote
israel Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ajri na stronie schroniska http://schron-miedary.ovh.org/hr/index.php?zawartosc=psiaki&psiak=88 Quote
San_(jagodowa:) Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ajri na adopcjach: http://www.adopcje.org/adopcja6735.html Musiałam zmienić dane, bo wcześniej wpisałam jej po prostu Ruda jako imię. Ale teraz sunia już ma piękne imię i musi się pokazywać razem z nim:lol: Quote
israel Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ajri biegnie ... moze dobiegnie do Nowego Domku :) Quote
ARKA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='AniaB'] Sliczna sunia ale czy ona nie jest w ciąży?:roll: Quote
israel Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ona po prostu dobrze wyglada ;) od maja tak samo ;) Quote
AniaB Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 czyli co - gruba jest, tak?:evil_lol: Quote
ARKA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='israel']Ona po prostu dobrze wyglada ;) od maja tak samo ;) oby;) Ale powaznie, taka 'grubosc' brzucha to nie jest naturalna-moze by ją wet jednaka obejrzał? Robale, chore serce, ropomacicze:shake: Aaaa juz wiem, w Miedarach psy sa karmione srutą i maja brzuchy wypelnione gazami a sruta zalega w brzuchu dlugo, nie trawią ja psy!!:shake: Czy macie wplyw na to aby zaczęto te psy karmic zdrowo?!!! Czy naprawdę p.Czempik nie stac na to aby ryz kupowala-to nie sa az tak zawrotne kwoty-ryz jest wydajny! Quote
israel Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Poprosimy zeby weterynarz zbadal Ajri dokladnie. Co do jedzenia ktore psy dostaja w schronisku widzielismy tylko: - chrupki widzielismy w miskach(najczesciej Chappi - widzielismy opakowania; chyba ze ktos przywiezie drozsza karme (wiemy o dwoch takich przypadkach od maja)); - mieso z drobiu; - do pogryzania kosci (duze z kawalkami miesa - nie wiemy z czego). Kupy ktore widzimy na terenie schroniska, ktore widujemy poniewaz psiaki robia na bierzaco nie zwazajac na nas, wygladaja normalnie. Quote
San_(jagodowa:) Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='israel'] Kupy ktore widzimy na terenie schroniska, ktore widujemy poniewaz psiaki robia na bierzaco nie zwazajac na nas, wygladaja normalnie. Cóż za brak kultury z ich strony!:shake: :evil_lol: Quote
ARKA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 San_(jagodowa:) napisał(a):Cóż za brak kultury z ich strony!:shake: :evil_lol: :evil_lol: w rzeczy samej:p A sunia tak pogodna z pysia, ze jej optymizm,ze zdjecia, sie udziela. Trzeba jej znalezc opiekuna jakiegos 'smutasa' co by go rozruszała i zarazila optymizmem;) Moze dac w tytule na allegro, przewrotny tytuł-"pies tylko dla 'smutasa":razz: Quote
oktawia6 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Israel zapomniałeś dodac w menu śruty-pisałam o tym na waku Bułeczki onegdaj-cóż bolesne jest wpróżnianie dla psa czegoś takiego:shake: niczym nie jest to usprawiedliwione ani podyktowane-taki matriła jest łątwy do ropoznania i charakterystyczny................ Bułęczka pierwszego klocka któy wyglądał normalnie zrobiłą po prawie 2 tygodniach-w męczrniach wysrywała śrutę oraz pozostałości.......... Quote
ARKA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 oktawia6 napisał(a):Israel zapomniałeś dodac w menu śruty-pisałam o tym na waku Bułeczki onegdaj-cóż bolesne jest wpróżnianie dla psa czegoś takiego:shake: niczym nie jest to usprawiedliwione ani podyktowane-taki matriła jest łątwy do ropoznania i charakterystyczny................ Bułęczka pierwszego klocka któy wyglądał normalnie zrobiłą po prawie 2 tygodniach-w męczrniach wysrywała śrutę oraz pozostałości.......... No to chwila o temacie 'do doopy' czyli jedzenie. W skierniewickim schronisku tez psy byly karmione(juz dawno nie sa) srutą. Po tygodniu od zmiany jedzenia jeszcze sruta z nich wychodzila. Suki z brzuchami jak ciązowe,zabierane przez ludzi albo byly faktycznie w ciazy albo zagazowane, lewatywy, zoładki zamulone, pelne sruty. Nawet u jednej suki wet ciazy nie rozpoznal, widac bylo na rtg zamulony zoladek, jelita itp-zrobil odgazowanie itd a potem niespodzianka jak suka za 10 dni zaczela rodzic tez!:shake: Quote
israel Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Ajri na allegro :) http://allegro.pl/show_item.php?item=226610049 Quote
San_(jagodowa:) Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 [LEFT]Nikt nie chce ideału wiernego psa?:-( [/LEFT] Quote
kathie Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 popatrzcie na nią - ona jest piękna i ma takie cudownie mądre spojrzenie... Quote
Recommended Posts