Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

D O R K A napisał(a):
Słodka czekoladka przypomina się wszystkim ciotkom i wujkom i chciałaby mieć w końcu imię...

Czekamy na propozycje:cool3:

Jak czekoladka, to może... hmm... Goplana ?
W końcu brązowy Wedel też jest ;).
Bo Solidarność, to raczej nie :evil_lol:.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

red napisał(a):
...Trochę źle wymawia się imię Goplana.

Wszystko jest względne... np. Terravita jeszcze gorzej sie wymawia :eviltong:.
A tak poważnie, przyjmuję krytykę i... szukamy dalej ;).

Guest Elżbieta481
Posted

Czy imię zostało wybrane?Bo ja zaproponuję Milka:lol:
Ela

Posted

red napisał(a):
...Milka czeka dalej na domek.....:shake:

Ciociu Red... nie żebym sie czepiał (może troszkę :eviltong:), ale Ciocia chyba nie czytała ostatnich postów... Jest zainteresowanie Milką, więc nie należy być smutasem i kręcić głową :cool3:... głowa do góry, będzie dobrze... Milka to śliczna sunia. Za chwilę umieszczę na aukcji nowo wybrane imię suni.

Zanim zdążyłem zatwierdzić wpis, przyszła odpowiedz z Poznania.
Pozwolę sobie ją zacytować:

"Witam,

bardzo ucieszyła mnie Pana odpowiedź. Jeśli chodzi o warunki lokalowe.
Piesek ma być dla mojej mamy, która mieszka sama w Szczecinie.
Jest nauczycielką wychowania wczesnoszkolnego i przedszkolnego. Pracuje
tuż przy bloku, w którym mieszka - ma bardzo ładne dwupokojowe
mieszkanie. 500 m od naszego bloku znajduje się Puszcza Bukowa, więc
piesek będzie miał gdzie się wybiegać, tym bardziej że moja mama jest
zapalonym wędrowcą:) W tym wszystkim chodzi o to, że mamie będzie
raźniej gdy nie będzie musiała sama siedzieć w domu a i piesek będzie
miał dobrze przy takiej opiekuńczej osobie jaką jest moja mama.
Mam nadzieję, że przekonałam Pana do siebie i swojej mamy. Ona aktualnie
jest na wakacjach, ale w drodze powrotnej będzie u mnie w Poznaniu,
dlatego też podaję to miasto jako punkt docelowy. Swoją drogą ja również
w Poznaniu mieszkam przy dwóch dużych parkach, także tydzień Czekoladki
u mnie w oczekiwaniu na moja mamę dobrze jej upłynie.

Pozdrawiam serdecznie.

Emilia

PS.
Jeśli Pana odpowiedź będzie pozytywna, proszę w mailu napisać mi co z
ewentualnym przewiezieniem suni do Poznania."

Po lekturze tej i poprzedniej wiadomości, odniosłem pozytywne wrażenie. Moim zdaniem powinniśmy jednak dokonać kontroli przedadopcyjnej docelowego domku w Szczecinie. Myślę, że jest tam przynajmniej kilkoro dogomaniaków i ktoś z nich mógłby taką kontrolę przeprowadzić.
Co o tym myślicie?

EDIT: Niestety, dopiero sobie uzmysłowiłem, że Pani nie ma obecnie w domu w Szczecinie... Pozostaje kontrola poadopcyjna (niezbyt dobry pomysł, ze względu na odległość), ew. rozmowa przedadopcyjna w domu córki, w Poznaniu.
No i jeszcze kwestia transportu, ale myślę, że coś uda sie wykombinować... W ostateczności mógłbym ją zawiezć osobiście z Wawy do Poznania... Pozostałby odcinek Radom-Wawa.

Posted

Sprawa adopcji Milki nabiera tempa...
W międzyczasie ustaliłem więcej szczegółów. Potencjalna przyszła Pani Milki ma 48 lat. Raz do roku wyjeżdża na wczasy (tak jak obecnie). W tym czasie domem zajmuje sie jej mama i przyjaciółka, więc sunia miałaby zapewniona stałą opiekę. Ostatecznie też córka z Poznania podejmuje się pomocy w nagłym przypadku. To młoda, ale bardzo odpowiedzialna osoba. 13 lat temu (jak mniemam będąc małą dziewczynką), razem ze swoja babcią, wzięli psiaka ze szczecińskiego schroniska. Córka Pani zgadza się na rozmowę przedadopcyjną w Poznaniu i kontrolę poadopcyjną w Szczecinie.

Posted

Sunie ma zabrac dziewczyna z Warszawy,ma przyjechac na rozmowe w nastepną sobote.(wczoraj dzwoniła do pani u której pies przebywa obecnie)Jest psia treserką,niedawno stracila własnego psiaka i jest zainteresowana adopcją.Milka(choc ja po znalezieniu jej nazwałam ją LUCY)posiada książeczkę zdrowia jest odrobaczona i po pierwszym szczepieniu na parwo i nosówkę

Posted

monikab napisał(a):
Sunie ma zabrac dziewczyna z Warszawy,ma przyjechac na rozmowe w nastepną sobote.(wczoraj dzwoniła do pani u której pies przebywa obecnie)Jest psia treserką,niedawno stracila własnego psiaka i jest zainteresowana adopcją.Milka(choc ja po znalezieniu jej nazwałam ją LUCY)posiada książeczkę zdrowia jest odrobaczona i po pierwszym szczepieniu na parwo i nosówkę

W takim razie ja już nic nie rozumiem... :shake:.
Przed chwilą otrzymałem wiadomość, że Pani u której przebywa Milka, zdecydowała się na domek w Szczecinie (z przystankiem w Poznaniu). Myślę, że nastąpiło jakieś nieporozumienie. Postaram się skontaktować w tej sprawie z zainteresowaną i ustalić stan faktyczny... jak nie był domków, to nie było...

Posted

Ja też wiem, że sunia me jechać do Szczecina. Dziewczyna z Warszawy miałaby dopiero ją zobaczyć i podejmie decyzję. Pani, u której jest mała wybrała dom w Szczecinie.

Posted

Malutka Milka jednak pojedzie do Szczecina. Wujek Tomek jak zawsze pozałatwiał wszystko perfekcyjnie do końca :loveu:

Cieszę się, że radomski mały bąbelek pojedzie do dobrego domku. Tomek stwierdził, że to jest "to", a ja mu ufam bezgranicznie.

Dziękujemy Tomeczku z całego serca :buzi: