gallegro Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 D O R K A napisał(a):Słodka czekoladka przypomina się wszystkim ciotkom i wujkom i chciałaby mieć w końcu imię... Czekamy na propozycje:cool3: Jak czekoladka, to może... hmm... Goplana ? W końcu brązowy Wedel też jest ;). Bo Solidarność, to raczej nie :evil_lol:. Quote
Origami-7 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 gallegro napisał(a):Jak czekoladka, to może... hmm... Goplana ? W końcu brązowy Wedel też jest ;). Bo Solidarność, to raczej nie :evil_lol:. Goplana - ładne imię:loveu: Quote
red Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 A jak na Goplanę wołać zdrobniale, Gopla........? Quote
gallegro Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Goplanka, Goplunia, Gopelka, Gopluś... ale nie nalegam ;) Quote
red Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Temat otwarty... może są jeszcze inne czekoladki? Trochę źle wymawia się imię Goplana. Quote
gallegro Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 red napisał(a):...Trochę źle wymawia się imię Goplana. Wszystko jest względne... np. Terravita jeszcze gorzej sie wymawia :eviltong:. A tak poważnie, przyjmuję krytykę i... szukamy dalej ;). Quote
red Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 fizia napisał(a):Czekoladka ma sporo wejśc na kupiepsa.pl http://kupiepsa.pl/index.php?catid=135&set_add_ad_cat=Proponuję zajrzeć - wiersz jest piękny.....:-( :-( :-( Quote
gallegro Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Bardzo ładny i wzruszający... czy tak wiele chce mała czekoladka...? Quote
fizia Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Wiersz znalazłam tu na forum i bardzo mnie wzruszył. Quote
gallegro Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Sunią zainteresowała się Pani z Poznania. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł podać więcej szczegółów... Quote
D O R K A Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 gallegro napisał(a):Sunią zainteresowała się Pani z Poznania. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł podać więcej szczegółów... Trzymam mocno kciuki za domek:thumbs: Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czy imię zostało wybrane?Bo ja zaproponuję Milka:lol: Ela Quote
gallegro Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Milka to najlepiej brzmiąca czekolada ;). To imię pasuje do suni. Jestem za tym, żeby tak ją nazwać. Quote
red Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ja też jestem za!!!!!!!!!!!!! Więc Milka czeka dalej na domek.....:shake: Quote
gallegro Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 red napisał(a):...Milka czeka dalej na domek.....:shake: Ciociu Red... nie żebym sie czepiał (może troszkę :eviltong:), ale Ciocia chyba nie czytała ostatnich postów... Jest zainteresowanie Milką, więc nie należy być smutasem i kręcić głową :cool3:... głowa do góry, będzie dobrze... Milka to śliczna sunia. Za chwilę umieszczę na aukcji nowo wybrane imię suni. Zanim zdążyłem zatwierdzić wpis, przyszła odpowiedz z Poznania. Pozwolę sobie ją zacytować: "Witam, bardzo ucieszyła mnie Pana odpowiedź. Jeśli chodzi o warunki lokalowe. Piesek ma być dla mojej mamy, która mieszka sama w Szczecinie. Jest nauczycielką wychowania wczesnoszkolnego i przedszkolnego. Pracuje tuż przy bloku, w którym mieszka - ma bardzo ładne dwupokojowe mieszkanie. 500 m od naszego bloku znajduje się Puszcza Bukowa, więc piesek będzie miał gdzie się wybiegać, tym bardziej że moja mama jest zapalonym wędrowcą:) W tym wszystkim chodzi o to, że mamie będzie raźniej gdy nie będzie musiała sama siedzieć w domu a i piesek będzie miał dobrze przy takiej opiekuńczej osobie jaką jest moja mama. Mam nadzieję, że przekonałam Pana do siebie i swojej mamy. Ona aktualnie jest na wakacjach, ale w drodze powrotnej będzie u mnie w Poznaniu, dlatego też podaję to miasto jako punkt docelowy. Swoją drogą ja również w Poznaniu mieszkam przy dwóch dużych parkach, także tydzień Czekoladki u mnie w oczekiwaniu na moja mamę dobrze jej upłynie. Pozdrawiam serdecznie. Emilia PS. Jeśli Pana odpowiedź będzie pozytywna, proszę w mailu napisać mi co z ewentualnym przewiezieniem suni do Poznania." Po lekturze tej i poprzedniej wiadomości, odniosłem pozytywne wrażenie. Moim zdaniem powinniśmy jednak dokonać kontroli przedadopcyjnej docelowego domku w Szczecinie. Myślę, że jest tam przynajmniej kilkoro dogomaniaków i ktoś z nich mógłby taką kontrolę przeprowadzić. Co o tym myślicie? EDIT: Niestety, dopiero sobie uzmysłowiłem, że Pani nie ma obecnie w domu w Szczecinie... Pozostaje kontrola poadopcyjna (niezbyt dobry pomysł, ze względu na odległość), ew. rozmowa przedadopcyjna w domu córki, w Poznaniu. No i jeszcze kwestia transportu, ale myślę, że coś uda sie wykombinować... W ostateczności mógłbym ją zawiezć osobiście z Wawy do Poznania... Pozostałby odcinek Radom-Wawa. Quote
Tigraa Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Znalazłam na transportowym, zaraz napiszę do dziewczyny Poznań - Warszawa - Poznań (samochód, kontakt tylko tel. 506533133 lub [email protected] ) 16 sierpnia (Brauni) Quote
Tigraa Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Mam odpowiedź, dziewczyna chętnie zabierze Milkę do Poznania. Tylko do Warszawy by ją trzeba było zawieźć 16 sierpnia. Quote
gallegro Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Sprawa adopcji Milki nabiera tempa... W międzyczasie ustaliłem więcej szczegółów. Potencjalna przyszła Pani Milki ma 48 lat. Raz do roku wyjeżdża na wczasy (tak jak obecnie). W tym czasie domem zajmuje sie jej mama i przyjaciółka, więc sunia miałaby zapewniona stałą opiekę. Ostatecznie też córka z Poznania podejmuje się pomocy w nagłym przypadku. To młoda, ale bardzo odpowiedzialna osoba. 13 lat temu (jak mniemam będąc małą dziewczynką), razem ze swoja babcią, wzięli psiaka ze szczecińskiego schroniska. Córka Pani zgadza się na rozmowę przedadopcyjną w Poznaniu i kontrolę poadopcyjną w Szczecinie. Quote
monikab Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Sunie ma zabrac dziewczyna z Warszawy,ma przyjechac na rozmowe w nastepną sobote.(wczoraj dzwoniła do pani u której pies przebywa obecnie)Jest psia treserką,niedawno stracila własnego psiaka i jest zainteresowana adopcją.Milka(choc ja po znalezieniu jej nazwałam ją LUCY)posiada książeczkę zdrowia jest odrobaczona i po pierwszym szczepieniu na parwo i nosówkę Quote
gallegro Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 monikab napisał(a):Sunie ma zabrac dziewczyna z Warszawy,ma przyjechac na rozmowe w nastepną sobote.(wczoraj dzwoniła do pani u której pies przebywa obecnie)Jest psia treserką,niedawno stracila własnego psiaka i jest zainteresowana adopcją.Milka(choc ja po znalezieniu jej nazwałam ją LUCY)posiada książeczkę zdrowia jest odrobaczona i po pierwszym szczepieniu na parwo i nosówkę W takim razie ja już nic nie rozumiem... :shake:. Przed chwilą otrzymałem wiadomość, że Pani u której przebywa Milka, zdecydowała się na domek w Szczecinie (z przystankiem w Poznaniu). Myślę, że nastąpiło jakieś nieporozumienie. Postaram się skontaktować w tej sprawie z zainteresowaną i ustalić stan faktyczny... jak nie był domków, to nie było... Quote
red Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ja też wiem, że sunia me jechać do Szczecina. Dziewczyna z Warszawy miałaby dopiero ją zobaczyć i podejmie decyzję. Pani, u której jest mała wybrała dom w Szczecinie. Quote
Tigraa Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Malutka Milka jednak pojedzie do Szczecina. Wujek Tomek jak zawsze pozałatwiał wszystko perfekcyjnie do końca :loveu: Cieszę się, że radomski mały bąbelek pojedzie do dobrego domku. Tomek stwierdził, że to jest "to", a ja mu ufam bezgranicznie. Dziękujemy Tomeczku z całego serca :buzi: Quote
Recommended Posts