Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Najbliższe 2 tygodnie mam juz zarezerwowane... Czyli chyba dopiero PO Świętach...

Pzdr.

kiedy tylko sobie życzysz :) może w końcu pójdzie sobie paskudna pogoda , nastanie wiosna prawdziwa :)

no więc banda terror , jest zaszczepiona , zachipowana , przeglądnięta .... jutro odbieram metryki ... co oznacza , że po mału będziemy się rozstawać :(

Posted

Doginka napisał(a):
Ewa, a tatuować nie trzeba?:hmmmm: czy teraz juz mozna zastąpić tatu czipowaniem?:hmmmm:

[FONT=Tahoma]2. Zatwierdzono zmiany w Regulaminie Hodowli Psów Rasowych dotyczące zasad znakowania psów (tatuowanie lub czipowanie).
Hodowcy daje się możliwość wyboru znakowania szczeniąt, jednak decyzja musi dotyczyć całego miotu (cały miot tatuowany lub czipowany). Czipowanie jako zabieg musi być wykonane przez lekarza weterynarii posiadającego prawo wykonywania zawodu i być potwierdzone w załączniku nr 4 podpisem i pieczątką. - nowa wersja dostępna jest w zakładce REGULAMINY.
[/FONT]

Posted

Vectra napisał(a):
[FONT=Tahoma]2. Zatwierdzono zmiany w Regulaminie Hodowli Psów Rasowych dotyczące zasad znakowania psów (tatuowanie lub czipowanie).
Hodowcy daje się możliwość wyboru znakowania szczeniąt, jednak decyzja musi dotyczyć całego miotu (cały miot tatuowany lub czipowany). Czipowanie jako zabieg musi być wykonane przez lekarza weterynarii posiadającego prawo wykonywania zawodu i być potwierdzone w załączniku nr 4 podpisem i pieczątką. - nowa wersja dostępna jest w zakładce REGULAMINY.
[/FONT]

O, nie wiedziałam, ale super, bo chyba czipowanie mniej boli od tatu;-)Chociaż ja się nie znam, bo nigdy tatu nie robiłam sobie:lol:

Posted

Vectra napisał(a):
kiedy tylko sobie życzysz :) może w końcu pójdzie sobie paskudna pogoda , nastanie wiosna prawdziwa :)

no więc banda terror , jest zaszczepiona , zachipowana , przeglądnięta .... jutro odbieram metryki ... co oznacza , że po mału będziemy się rozstawać :(

Ojj będzie ciężko, wcale się nie dziwię :-(

Posted

No jutro do nowego domu jedzie biała suczka :) ale jedzie do fajnego domu , więc może płakać nie będę

Emila z 12 marca

Emila z dziś

tatuś Franuś i Ciocia Egon

Posted

Vectra, czy u Ciebie wisi moje ogłoszenie. Bo pisałaś, że to gdzieś w tamtychokolicach... Jak nie, to mogę wysłac na maila do wydruku albo mogę jutro podejść i dać do powieszenia.

Pzdr.

Posted

Asia jutro będę jechać koło Ciebie , to dasz mi ogłoszenia , porozklejam u siebie w sklepie i znajomych zoologicznych
ja nie mam drukarki , szlag ją trafił

Posted

w ostatnią niedzielę , zalała mi cały dom mlekiem ... sama przestała je karmić .. bo one jej nie ssały tylko ją gryzły :cooldevi:
no i po mleku , były takie sobie kupy ... więc w sumie i tak im już nie potrzeba tego .... nie ssały , laktacja ustała ... nie dostaje karmy energy ,tylko zwykłą bytówkę 24/12 - no i dupa spada :diabloti:

Posted

Doginka napisał(a):
O matko jaka różnica między Emilem z marca i teraz:crazyeye:

Ewcia, będziesz płakusiać za glutami?:hmmmm::lol:

kurde mam ich dość czasem ... jeszcze do mnie chyba nie dochodzi , że to już ... kurcze jak to zleciało ... dopiero marzłam w krótkim rękawku , na mrozie -18 ... jak się para "kochała" aa to już do domu ....

ale jedzie do takich wariatów jak ja ;) Dziękuje jeszcze raz Alicji i Złośnicy , za skierowanie Magdy i Michała do mnie ...
fantastyczni ludzie , jestem pewna , że tu mogę spać spokojnie ....
jutro będą u mnie o 14 :) więc troszkę fotek znowu się narobi i dostanę też film z poprzedniej wizyty ... ;)

a rano jadę do Rafała , Marysi i jej krasnali .... też jakiś fot zrobię .... będzie kinder bal , z przyszłymi właścicielami :evil_lol:

no i Franio , oberwie implantem i będzie bezpłodny HA

Posted

[FONT="Georgia"]fajnie że jeden kurdupel jedzie już do nowych właścicieli :) pewnie są podekscytowani, ja pewnie nie spałabym w nocy i odbierałabym psiaka wyglądając jak zombie :evil_lol:

to się Franio doczekał :evil_lol:
[/FONT]

Posted

Wspominałam że Rekin ma cieczkę ? no to wspominam :evil_lol:
No pewno że się doczekał .... sam sobie zasłużył :evilbat:

nowi opiekunowie białej paskudnicy .... to czekają na nią , zanim się jeszcze urodziła :) tak z łezką w oku powiem , że chcieli suczkę , o konkretnym umaszczeniu ... do tego wesołą i z temperamentem ... urodziła się jako pierworodna i do tego idealnie taka o jakiej marzyli ;) mają bzika na jej punkcie ...

a czemu mam łezkę w oku ? bo kilka lat temu , tatuś w/w .. też urodził się pierwszy i do tego taki jak sobie wymarzyłam.

Posted

No i biała dziewczynka pojechała :( wczoraj

ehhh do tego , byłam u krasnali , zrobiłam milion zdjęć .... po zgraniu na kompa , okazało sie kartę szlag trafił .... i nie mam zdjęć