Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']a se offujcie , Doginka posłuchaj Asiaczka :) nie znam w PL hodowli rottków , rasa daleka od mego serca ;)
ale jak czyham co jakiś czas na dobka , to właśnie zza wschodniej granicy - tam mają piękne psy , z dobrym charakterem.[/QUOTE]
Dobki maja świetne , a i pinczery miniaturowe - cudowne. Jestem ich eksterierem zachwycona. No i ten charakter... Nie dziamolą cały dzięń, psy zrównowazone, choć przecież temperamentne:)

[quote name='kasia_1982']
jak czytałam wasze opinie o połykaniu tabletek to aż nie potrafię sobie tego wszystkiego wyobrazić. Moja połyka waszystko bez mrugnięcia okiem. Moja za taką jedną tabletkę potrafi odstawić szopke noworoczną, pokazuje wszystko co potrafi: siad, leżeć, nawet turla sie i prosi błagalnym wzrokiem 'no daj mi to już, ile mam jeszcze czekać i co zrobić' ;)[/QUOTE]
Moje az takich sztuczek nie robią, ale - jak pisałam wczesniej - nie mam żadnych problemów z aplikowaniem leków...

[quote name='Vectra']Prosiaków wystarczy .. dobek to tylko tak od czasu do czasu mnie nachodzi ... ale jak sobie powspominam - arystokratę mojego , to mi zupełnie przechodzi :evil_lol:
tak serio , to Emila jest pierwszym psem w moim życiu , który wsio żre ... dla mnie to właśnie był szok - wystawiasz łapę z tabletką i jest wchłonięta z apetytem ...
a Franio , no on jest zupełną skrajnością :diabloti: nie wiem czy jest taki drugi wynalazek jak on na świecie , daje mi pić i popalić .. tym swoim "apetytem" przynajmniej mamy taką rozrywkę rodzinną :evil_lol:
Dziś np prawie nic nie jadł .. patrzył na naszykowaną dla niego miskę z obrzydzeniem , podejrzeniem .. trochę pochrupał z michy Stefy .. ale też ostrożnie .. czy aby , może tam nie był skierowany zamach , na jego mała osobę ..[/QUOTE]
A widzisz, ja miałam sznaucery i mam baski, które - tak jak Emil - jedzą wszystko. I dla mnie pies, który zachowuje się jak Panicz to... sygnał, że z psem jest cos nie tak. Nie żeby zaraz był chory, ale albo będzie rzygac, albo biegunka albo jeszcze coś innego. O, np. cieczka...
W cieczce moje panienki i te normalne i te z odzysku czasami kaprysza...:)

[quote name='Alicja']Ostatnio dowiedziałam się , ze jeśli chcę zamawiać w Krakwecie to tylko i wyłącznie przez Allegro , wtedy przychodzi to co się zamówiło[/QUOTE]
O,rany, ale tu trzeba kombinowac...

pzdr.

Posted

[COLOR=Navy][B]z ruslandii znam tylko sznaucerka miniaturę , kolega Ozzulka , champion , starszy od Ozzyego a sie oba zgadzają , bardzo fajny pod względem charakteru i nie tylko psiak [/B][/COLOR]

Posted

[QUOTE]I dla mnie pies, który zachowuje się jak Panicz to... sygnał, że z psem jest cos nie tak.[/QUOTE]
Ale z nim jest wsio ok :)

[QUOTE]A widzisz, ja miałam sznaucery i mam baski, które - tak jak Emil - jedzą wszystko[/QUOTE]
Ale jeszcze wszystko przed Tobą :diabloti: nigdy nie mów nigdy ;)
Emil i tak się uspokoił z napadaniem na żarcie , wyrywaniem .. dzikością etc .... bo to jest dla mnie nienormalne , pies wiecznie głodny i żądny żarcia .. Tak po człowieczemu .. jak organizmowi coś brakuje , wtedy jest głody i woła - jeść , jeść , jeść ..

[QUOTE]Dobki maja świetne[/QUOTE]
Ja to wiem od dawna :) temu zawsze patrze za wschodnią granicę , za dobkami ... na wystawach , również odstają , oczywiście na plus

Posted

[quote name='Vectra']
już kiedyś się zarzekałam , że u nich nie kupię ... połaszczyłam się ... ja głupia :mad:[/QUOTE]

Ja tak z nimi mam od 4 lat. Mówię - NIGDY WIĘCEJ, za miesiąc znowu zamawiam - przychodzi to co chciałam, daję w nich wiarę... A za miesiąc znowu postanowienie, że to koniec z Krakvetem.

Teraz padło na to, że zamówiłam wyjątkowo tylko jedną rzecz - wór karmy i to jeszcze przedpłata na konto!!! (błąd! zawsze brać za pobraniem, wtedy im się spieszy) i wszystko było ok. Także już się boję co będzie za miesiąc

Posted

Karm u nich nie biorę , mimo że faktycznie mają nieraz fajne promocje .. ale mam za dużo psów .. tydzień na głodzie nie wytrzymają , szczegolnie , że prawie każdy żre co innego , ja zamawiam kilka różnych karm ... dlatego jeśli karmy , to tylko telekarma :)
Nigdy mnie nie zawiedli , tfu tfu .. szkoda , że mają tak ubogi asortyment innych produktów .. no ale może to powoduje , że są sumienni.
Pare razy zamawiałam w kraku , karmy wet .. ale teraz mam ich gdzieś i czekanie ... w lecznicy w której leczę stwory , zamawiają mi gdzieś tam i mam na drugi dzień , taniej niż w krakvecie , bez proszenia i nerw ....

Ceny w kraku kuszą , no ale co z tego ... jak nie mam tego na czym mi naj zależało :(

Posted

[quote name='Vectra']Ale z nim jest wsio ok :)
[COLOR=Indigo]Ale ja pisałam o sygnałach u MOICH basków:)
[/COLOR]
Ale jeszcze wszystko przed Tobą :diabloti: nigdy nie mów nigdy ;)
Emil i tak się uspokoił z napadaniem na żarcie , wyrywaniem .. dzikością etc .... bo to jest dla mnie nienormalne , pies wiecznie głodny i żądny żarcia .. Tak po człowieczemu .. jak organizmowi coś brakuje , wtedy jest głody i woła - jeść , jeść , jeść ..
[COLOR=Indigo]E, przeciez to cecha atawistyczna...[/COLOR]

Ja to wiem od dawna :) temu zawsze patrze za wschodnią granicę , za dobkami ... na wystawach , również odstają , oczywiście na plus[/QUOTE]
[COLOR=Indigo]Zgadza się![/COLOR]

Pzdr.

Posted

to masz niezłą przeprawę z tymi tabletkami i Paniczem :evil_lol:
..ja mam podobnie :evil_lol: w nic nie zapakujesz tabletki :shake: sporadycznie się trafiało, że tabletka miała CIEKAWY smak i sama znikała razem z karmą, ale reszta?? TZ trzyma psa i pomaga mi otwierać pysk, ja wciskam tableciszki i szybko muszę zabierać rękę, aby nie mieć skasowanego palca :evil_lol: i trzymanie pyska i czekanie na zbawienne ŁYK :diabloti: na szczęście tabletka raz połknięta jest tabletką połkniętą :evil_lol:

Posted

Asiaczku , to widać ja odzwierzęcam moje psy :) albo trafiam na takie niezwierzęce :evil_lol:
jak to mawia mój TZ , Franiowi w zadzie się poprzewracało , od dobrobytu :evilbat:

Widzisz Kukakula .. Ty mnie rozumiesz HA :cooldevi:

Posted

ja tam od dawien dawna kupuje w telekarmie i nigdy mnie nie zawiedli ale jak slusznie Vectrowa pisze maja ubogi asortyment jesli chodzi o akcesoria ...

a my widzimy sie juz niebawem mam tylko ze zdarze mieszkanko do 10 lipca wyremontowac :grins:

Posted

CHIPPEN GIRL Penn-Staff ;)

[URL=http://img718.imageshack.us/i/20052010007.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7268/20052010007.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Alicja']soistra Stefana ??[/QUOTE]
tak , siostra Stefy - nazywa się Deisy ... już mam tel do nich :) tylko trochę teraz mieszkają dalej .. bo aż w Głogowie

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]Urosło się dziewczynce i to na plus ;)

a ja byłam dziś obgryzana przez stado bullatek :loveu:[/B][/COLOR][/QUOTE]
a fotki gdzie ? :mad: bullwiąt
No , całkiem fajna z niej panna ...

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]czy mi się wydaje czy panna Deisy ma potężniejszy pyszczek od Stefana :cool3:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
Ma , ona cała jest bardziej w mamę Szymi i dziadka Penna .... Stefa po tatusiu i babuni

Posted

[quote name='Vectra']a fotki gdzie ? :mad: bullwiąt
No , całkiem fajna z niej panna ...

[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]nie mam fotów ...to było niewykonalne ...musiałam skupić się na ratowaniu , stóp , butów i sznurówek i innych składowych ubioru i ciała :diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

Dobra , a teraz idę z Lalką na spacer , bo trzeba interwencje przeprowadzić , bo w cudownym domu weselnym , który jest dwa domy dalej .. banda kretynów się bawi i zaczyna sie towarzycho po wsi rozpełzać :evil_lol:
a po mojej drodze , to ja nie dam łazić buractwu .. i oby byli wstawieni i oby coś mówili .. to Lala się tak fajnie zirytuje ..
w ciemnościach , wygląda jak zombie .. widać tylko zęby i biała oczu :evil_lol:
wezmę stoper ... zobaczymy ile rozwinie buractwo na setkę ..... i czarną line treningową .. co by jednak Lala była pod kontrolą , ale żeby buractwo tego nie widziało .. :cooldevi:

PS już się tak zabawialiśmy .. nawet nie wiedziałam , że można tak szybko biegać w obcasach 15 cm .. taka parka się w drogę wślizgnęła ... celem nie wiem jakim :evilbat:
[IMG]http://www.qtl.co.il/img/copy.png[/IMG][URL="http://www.google.com/search?q=niewiem%20"][IMG]http://www.google.com/favicon.ico[/IMG][/URL][IMG]http://www.qtl.co.il/img/trans.png[/IMG]

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:evil_lol::evil_lol: chętnie bym to zobaczyła, nagraj filmik ;)
Lala pogromczyni pijanego buractwa :evil_lol:
miłego spacerowania zatem wam życzę i udanych łowów :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Vectra']Dobra , a teraz idę z Lalką na spacer , bo trzeba interwencje przeprowadzić , bo w cudownym domu weselnym , który jest dwa domy dalej .. banda kretynów się bawi i zaczyna sie towarzycho po wsi rozpełzać :evil_lol:
a po mojej drodze , to ja nie dam łazić buractwu .. i oby byli wstawieni i oby coś mówili .. to Lala się tak fajnie zirytuje ..
w ciemnościach , wygląda jak zombie .. widać tylko zęby i biała oczu :evil_lol:
wezmę stoper ... zobaczymy ile rozwinie buractwo na setkę ..... i czarną line treningową .. co by jednak Lala była pod kontrolą , ale żeby buractwo tego nie widziało .. :cooldevi:

PS już się tak zabawialiśmy .. nawet nie wiedziałam , że można tak szybko biegać w obcasach 15 cm .. taka parka się w drogę wślizgnęła ... celem nie wiem jakim :evilbat:
[IMG]http://www.qtl.co.il/img/copy.png[/IMG][URL="http://www.google.com/search?q=niewiem%20"][IMG]http://www.google.com/favicon.ico[/IMG][/URL][IMG]http://www.qtl.co.il/img/trans.png[/IMG][/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]:roflt: czekam na efekty spaceru [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='anetta']Hahaha, dobre, dobre [img]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/img]

Jak tam paluszek Stefy?[/QUOTE]
Paluszki Stefy , są w oryginale ... połamała ruda wywłoka :diabloti:

eee , akcja marna .. albo buractwo już zaprawione w bojach zakamarkowych , albo już byli tu na weselu :diabloti:
bo jak tylko otworzyłam furtkę .. to Lalka popędziła zgładzić wroga .. zapaliły się lampki .. taki beznadziejny wynalazek .. zaświeca lampki jak poczuje że ktoś łazi ;) jak krzyknęłam won z mojej drogi , bo wypuszcze psa ... bardziej słyszeli psa , bo Lalka przez bramę to jest siekiera wściekła :diabloti: to oni grzecznie i z przepraszam poszli :( łeeeeeeeeeeee
Kano był pod tym względem lepszy od Lalki , bo jego puszczałam nie przez podwórko tylko od razu na drogę .. więc ew wycieczka zwiewała w pola .. do tego Kano był wyuczony , zmuszania ludzi do brudzenia kałem gaci :evilbat: gdzie miałam pewność , że nie skończy się krwawo ... tylko na strachach ... Lalki nie umiem tak nauczyć , Kano miał to we krwi ... No i Kano bawiło to , że ktoś się go boi :)

Spoko , za tydzień kolejne wesele .. u mnie są ze 3 domy weselne w pobliżu , a tylko ja mam drogę w intymnym miejscu ...
więc się trafi jakiś zestaw olimpijczyków

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]zamiast sezonu ślubnego macie sezon nagonki :evil_lol:
mój poprzedni piesio działał podobnie jak Kano choć ja bardzo rzadko to wykorzystywałam, przeważnie jak jakieś dzieciaki na podwórku mi dokuczały :evil_lol:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

No dobra , ostatnia szansa dla krakvetu .... zamówiłam przez allegro ... ehhh ale cóż robić , oni mają karmy wet tańsze o 30 -40 zł , niż w innym sklepie .. a ja potrzebuje na już ... bo muszę tłustą Lalkę odchudzić ... wygląda jak potwór ociekający tłuszczem :diabloti: