Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']znaczy jak wspólna ? przecież penn-staffowo , jest poniekąd też moje :evil_lol:
prywatnie jest moja , penn-staffowo jest wspólna , bo penn-staffowo jest na współwłasność jeśli idzie o formalności , tak jak i wszystkie psy są na współwłasność moją i Michała - bo to był jego przydomek , a ja sobie pół przejęłam :evil_lol:
Jak się będziem dzielić , bo będziem rąbać psy na pół :cooldevi: prócz Frania bo jest tylko mój i Pena , bo jest tylko Michała.Stefa ani moja ani Michała na razie :evil_lol: żeby było sprawiedliwe , to sucki są na pół[/QUOTE]

pogmatwane to wszystko :evil_lol:
Ale miałam na myśli czy mieszka na stałe u was, czy jako że wspólna mieszka raz u was a raz w drugiej bazie, chociaż teraz jak to piszę to stwierdzam żem strasznie głupio to wymyśliła :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']tak to czarne na fotach , to Lalka - uszy ma cięte , po tym najłatwiej poznać :)
rude - Emilka
prawa biała skarpeta - Franek , lewa skarpeta Stefa
małe kaszankowe bez bieli - Marysia ,
czarne z kośćmi na wierzchu i długimi uszami - Klementyna vel Egon[/QUOTE]
[B][COLOR=Purple]no to mnie zastrzeliłaś teraz :evil_lol: ni hu hu nie wiedziałam, że Klementyna = Egon :evil_lol: myślałam, że to dwie różne bestie :eviltong:
a Klamka to ta, co na banerku przy Lalce stoi, tak?:)
Franka to odróżniałam po tym, że ma najwięcej białego na klacie (a mało brakowało i bym go ze Stefką pomyliła :cool3:)

a te dwa białe prawie całe z jakimiś tam czarnymi łatami, to czyje one?
na początku myślałam (kiedyś tam...), że też Twoje, ale nie widziałam ich na fotach, więc stwierdziłam, że to jednak statyści :evil_lol:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Lalunia gania za piłeczką :multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
tak tak , aż iskry szły z pazurów :diabloti:

[quote name='smallpati']pogmatwane to wszystko :evil_lol:
Ale miałam na myśli czy mieszka na stałe u was, czy jako że wspólna mieszka raz u was a raz w drugiej bazie, chociaż teraz jak to piszę to stwierdzam żem strasznie głupio to wymyśliła :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
no co Ty , my nie przemieszczamy psów .. mieszka u mnie na stałe .. mogę sama wypchać , nie musze mieć zgody wspólnika :diabloti:
[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]no to mnie zastrzeliłaś teraz :evil_lol: ni hu hu nie wiedziałam, że Klementyna = Egon :evil_lol: myślałam, że to dwie różne bestie :eviltong:
a Klamka to ta, co na banerku przy Lalce stoi, tak?:)
Franka to odróżniałam po tym, że ma najwięcej białego na klacie (a mało brakowało i bym go ze Stefką pomyliła :cool3:)

a te dwa białe prawie całe z jakimiś tam czarnymi łatami, to czyje one?
na początku myślałam (kiedyś tam...), że też Twoje, ale nie widziałam ich na fotach, więc stwierdziłam, że to jednak statyści :evil_lol:[/COLOR][/B][/QUOTE]
a widzisz , a widzisz .. na bannerku , to jest pół mojej Szymi , pół Sisi , pół Marysi , pół Emilki i cały Franek - siedząca Lalka i stojąca Klementyna ...
czyli biały to tata Frania , biała z czarnym łbem , żona Frania czyli mama Stefy .. potem jest mama Frania i Marysi .. Marysia , Emila i Franio.

Posted

[COLOR=Purple][B]acha... no zawiłe to trochę, ale teraz zakumałam :cool3:
ufff... :p
z Klamką i Lalką to najłatwiej, bo one najdłużej są...
a jak się nie zna całej Twojej brygady, to ten banerek jest jak sudoku :evil_lol:

a biały jest fajoski - mogłabym mieć takiego kiedyś:)
ciekawe tylko, czy dobrze się pierze, jak się uwali...:hmmmm:

p.s. a czemu Klamka = Egon? bo tak? czy ma to jakieś podłoże? :razz:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Vectra']Szczeniaczki , to u mnie będą - jak się dwie niedziele zejdą do kupy :cooldevi:[/QUOTE]
toż to obowiązek wychować swoje dzieciaczki :diabloti: takie małe wszędziesrajki w domku :loveu:

[QUOTE][COLOR=Purple][B]p.s. a czemu Klamka = Egon? bo tak? czy ma to jakieś podłoże? [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/wink333.gif[/IMG][/B][/COLOR][/QUOTE]

wesoła twórczość Vectry :evil_lol:

Posted

oglądaliście film pt.: Gang Olsena ? no to tam był Egon .. ale to tak nie do końca po tym osobniku to imię ... tylko był tam taki ludzik w żółtych skarpetach , co mówił - Egon klawo jak cholera .. i jakoś patrząc na tych odtwórców .. i Klementyne - powstało o Egonie Egon.

Small , flaszka soku , za dobrą pamięć - prawda , że po Franiu miała być ruda :) ale się nie udało .... no cóż , do trzech razy sztuka :diabloti:

Nie będzie w tym roku sceniacków , bo sucki muszą polansować się po szołach .. ale może w 2011 , Emila powije pół rodzeństwo Frania .. z racji wieku Pena , jego urody , charakteru i samych zalet - chcemy mieć po nim jeszcze zwirzaka .. pewno wyjdą biało - rude :)
Moje sucki nie zostały powite , celem prokreacji ... nie mam parcia w tym kierunku ...
Aktualnie mam to co mi się marzyło z bonusem .. czyli Frania , potem była ruda w kolejce .... dziecko Frania - bardzo franiowe - i sie udało ... a Marysia ,to właśnie ten bonus ;) Tylko Franio był wyszukany , wymarzony , wyczekany - zaplanowany .. a reszta to się sama trafiła :evil_lol:

Posted

zdarza mi się mięć przebłyski w pamięci :evil_lol:

Czyli kiedyś tam potomstwo będzie :loveu: wybornie :p
Ja się już doczekać nie mogę, co prawda nie poznałam się z twoim zwierzyńcem i jest to wielce nieprawdopodobne, terriery to nawet nie moje ukierunkowanie, ale twoim się nie mogę normalnie oprzeć :loveu: więc chętnie poczytam o dorastaniu kolejnych potworów :diabloti:

Mi na obecną chwilę najbardziej się podobają "kaszankowe" stafiki, ale to tylko dlatego że klimat Polski plus jasny pies to dla mnie traumatyczne przeżycia :evil_lol:

Posted

Kaszankowych Ci u nas nie zabraknie , bo to mój ulubiony kolor - mama Frania i Marysi, tak mocno pcha ten kolor .. że nie grozi nam wyginięcie :evil_lol: chociaż po Frania kaszankowej siostrze i rudym psie , urodziły się i kaszankowe i rude :)
Marynia jeśli będzie kryta , a może tak , a może nie - tu nie ma pewności .... ale jeśli , to tak jak jej mama .. białym psem , by utrwalić kaszankowy kolor i białe znaczenia ...
reasumując ... ja ma w dupie , że kolor kaszankowy się nie podoba w świecie staffikowym :) mnie się podoba i będą same kaszanki na linii produkcyjnej .. co prawda nie zalejemy tym rynku .. bo ja nie jestem nastawiona na produkcję .. ale na własny użytek , zawsze się jakąś kaszankę spłodzi - oleeee

Dziś druga lekcja stania i biegania z Paniczem championem od urodzenia i proszę , rozmowa pomogła - od razu jak należy się zachowywał .. jednak szantaż , że napiszę w internecie , że jest brzydki - działa :evil_lol:

co do białych staffików , to ja nie chcę w domu , bo to nie jest praktyczny kolor .. nie jestem ich fanem .. znaczy fajnie że są , bo można rozjaśnić tą czarną żałobę , Michał jest ich wielbicielem , ale na szczęście mamy jedną wspólną miłość FRANIA :diabloti:

Posted

[QUOTE]reasumując ... ja ma w dupie , że kolor kaszankowy się nie podoba w świecie staffikowym [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] mnie się podoba i będą same kaszanki na linii produkcyjnej [/QUOTE]i bardzo dobrze :p nie daj wyginąć kaszanką (om? jak się to odmienia? :evil_lol:)

Posted

No widzisz jakie to proste ... ;)

do wszystkich farmerów :multi: od jutra dają nam więcej miejsca :mdleje: to będzie armagedon , ta gra to jeden wielki błąd :evil_lol:

Posted

Czytając o kaszankowym kolorku,to dodam moje 5 gr.
Mianowicie nikt (no,prawie nikt) w PL nie kocha trikolorów w baskach. Ale za to JA kocham ten kolorek:) I czy to się ludziom podoba czy nie będą u mnie rodzić się tri.Howgh!!!

pzdr.

Posted

[quote name='smallpati']i bardzo dobrze :p nie daj wyginąć kaszanką (om? jak się to odmienia? :evil_lol:)[/QUOTE]

Zdecydowanie: nie daj wyginąć - komu? czemu? - kaszank[B]om ;)[/B]

Posted

[quote name='evl']Zdecydowanie: nie daj wyginąć - komu? czemu? - kaszank[B]om ;)[/B][/QUOTE]
aż sprawdziłam w słowniku i patrz

Wyniki sprawdzania wyrażenia [B]kaszanką[/B] w słowniku:

Wyraz [COLOR=green][B]kaszanką[/B][/COLOR] jest zapisany poprawnie.

Forma podstawowa: [B] kaszanka[/B]
Znacznik gramatyczny: [B]subst:sg:inst:f [/B]
Część mowy: [B]rzeczownik[/B]
Liczba: [B]pojedyncza[/B]
Rodzaj: [B]żeński[/B]
Przypadek: [B]narzędnik

[/B]Wyniki sprawdzania wyrażenia [B]kaszankom[/B] w słowniku:

Wyraz [COLOR=green][B]kaszankom[/B][/COLOR] jest zapisany poprawnie.

Forma podstawowa: [B] kaszanka[/B]
Znacznik gramatyczny: [B]subst:pl:dat:f [/B]
Część mowy: [B]rzeczownik[/B]
Liczba: [B]mnoga[/B]
Rodzaj: [B]żeński[/B]
Przypadek: [B]celownik

czyli na przyszłość - Franek jest kaszanką , a Marysia i Stefa kaszankom
[/B]

Posted

Nie daj wyginąć (komu? czemu?) kaszankom (l.mn.), kaszance (l.poj.)
Cieszę się (kim? czym?) kaszanką (l.mn.), kaszankami (l.mn.).
Komu? czemu? się przyglądam - kaszankom (l.mn.), kaszance (l.poj.)
Marysia i Stefa są kaszankami :evil_lol::evil_lol:.
-ą się nie używa w l. mn., w l.mn używa się -om

Polonistyki nie studiuję, ale się powymądrzam ;).

Gratuluję wyników na szołach :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Vectra']w Biedronce mają zajefajną kaszankę , pyszna że HOHO [/QUOTE]
Biedronka już zamknięta o tej porze :shake:. Może jutro TZa wyślę, bo i tak musi kundlowi zakupy zrobić to po drodze może i do biedronki zajechać. Tylko znowu będzie narzekanie, że targa 10 kilo kości (dzielić na pół, bo jak zawsze przesadza) i jeszcze czegoś więcej wymagam :evil_lol:.