Qti Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:? - homogenizowana śmietnka 30% - cukier puder (w ilości do doboru własnego) - wódka/bimber Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol: Quote
Finetta Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dzień dobry! Ile czasu musi się przegryzac zanim jest zdatne do spożycia? I czemu ja mam w przepisie tylko 0,5 litra tlustego mleka i 0,5 litra spirytusu o ogólnie dostępnym stężeniu ? Jak ktoś nie lubi słodkiego daje jedno mleko niesłodzone i jedno słodzone. Quote
Alicja Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Qti']A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:? - homogenizowana śmietnka 30% - cukier puder (w ilości do doboru własnego) - wódka/bimber Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol:[/QUOTE] [COLOR=Red][B]ciekawe zestawienie ;)[/B][/COLOR] Quote
weszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ??? Quote
Cola Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 zdjęcia jak zwykle rewelka :cool3: a miny Franka niezastąpione :roflt: i przestań karmić Emila sterydami :diabloti: bo na pita wyrośnie :cool3: Quote
dbsst Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Vectra']w taką pogodę , to co pozostaje ? pić :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='Maga100'][B] Ja się uzależniłam, robię już nastepne, jak poprzedniego jest TYLKO połowa... :roll: (litrowej butelki...)[/B][/QUOTE] [quote name='Vectra']ja robię teraz podwójnie , co by dwa razy nie myć garów :evil_lol:[/QUOTE] zaczynam się was bać :evil_lol: [quote name='Qti']A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:? - homogenizowana śmietnka 30% - cukier puder (w ilości do doboru własnego) - wódka/bimber Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol:[/QUOTE] szybko próbujcie i mówcie czy dodać sobie do kiedyś zrobię :evil_lol: Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Finetta']Dzień dobry! Ile czasu musi się przegryzac zanim jest zdatne do spożycia? I czemu ja mam w przepisie tylko 0,5 litra tlustego mleka i 0,5 litra spirytusu o ogólnie dostępnym stężeniu ? Jak ktoś nie lubi słodkiego daje jedno mleko niesłodzone i jedno słodzone.[/QUOTE] [quote name='weszka']Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ???[/QUOTE] gotowe do spożycia po co najmniej 3 godzinach, a najlepiej to chyba żeby przez nockę się przegryzło :lol: ależ tu apetycznie :) Quote
Vectra Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 powiem Wam , że pychotkowy likier mi wyszedł , degustowalam prawie na miejscu :evil_lol: bo odrobina mała , nie zmieściła się w butelki i tak się miała zmarnować ? ja to mrożę w zamrażarce , wtedy jest lepsze ... Quote
Maga100 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='weszka']Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ???[/QUOTE] [B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B] Quote
dbsst Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Maga100'][B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B][/QUOTE] rozumiem, ze ty wytrzymujesz te dwa trzy dni :diabloti: Quote
malawaszka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='dbsst']rozumiem, ze ty wytrzymujesz te dwa trzy dni :diabloti:[/QUOTE] pewnie robi zapasy na miesiąc to i mozna nazwać, że wytrzymuje i pija trzydniowe :evil_lol: Quote
dzasta Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Mnie Vectra też nakręciła na ten likier ale po mału go konsumuje i z każdym dniem jest lepszy :) A Ty gdzie żeś wsiąkła Pani Ewo T co wszystko wie ? Quote
Maga100 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='dbsst']rozumiem, ze ty wytrzymujesz te dwa trzy dni :diabloti:[/QUOTE] [B]no akurat kto jak kto, ale ty powinnaś wiedzieć :roll: Ja prawie w ogóle nie piję alkoholu, czasem kapkę, jak mi mąż, mój pan i wladca, pozwoli :diabloti:[/B] [quote name='malawaszka']pewnie robi zapasy na miesiąc to i mozna nazwać, że wytrzymuje i pija trzydniowe :evil_lol:[/QUOTE] [B]pewnie, pewnie, a pewnie, że niepewnie :diabloti:[/B] Quote
Alicja Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [COLOR=Red][B]a ja jeszcze mam :grins:[/B][/COLOR] Quote
Tengusia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Red][B]a ja jeszcze mam :grins:[/B][/COLOR][/QUOTE] zostawilabys troszke zeby mnie poczestowac :diabloti: Quote
weszka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 No ja z całą pewnościę też nie wytrzymam ;) Wara mi będzie wisiała hehehe Quote
Doginka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Maga100'][B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B][/QUOTE] Ja jestem zmuszona wytrzymać - dostałam grypy żołądkowej:-( Quote
Alicja Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Tengusia']zostawilabys troszke zeby mnie poczestowac :diabloti:[/QUOTE] [COLOR=Red][B] za późno ....wypilim z Qbą wczoraj [/B][/COLOR] Quote
dbsst Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Maga100'][B]no akurat kto jak kto, ale ty powinnaś wiedzieć :roll: Ja prawie w ogóle nie piję alkoholu, czasem kapkę, jak mi mąż, mój pan i wladca, pozwoli :diabloti:[/B] [/QUOTE] hahahah tak pewnie powinnam to wiedzieć ale nie wiedząc czemu nie wiem :evil_lol: Quote
Vectra Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 [quote name='dzasta']Mnie Vectra też nakręciła na ten likier ale po mału go konsumuje i z każdym dniem jest lepszy :) A Ty gdzie żeś wsiąkła Pani Ewo T co wszystko wie ?[/QUOTE] wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat: weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Vectra']wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat: weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol:[/QUOTE] [COLOR=Red][B]no taaaaa...teraz wszyscy cuzamen do koopy na odwyk ;)[/B][/COLOR] Quote
Asiaczek Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ja Was moge na ten odwyk odprowadzić, bo ja nie pijam... Pzdr. Quote
malawaszka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Vectra']wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat: weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol:[/QUOTE] hahaha mnie się własnie gotuje mleczko bo jutro goście :lol: Quote
Vectra Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Ja od dziś nie pije !!!! :diabloti: Quote
Recommended Posts