Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:?

- homogenizowana śmietnka 30%
- cukier puder (w ilości do doboru własnego)
- wódka/bimber

Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol:

Posted

Dzień dobry!

Ile czasu musi się przegryzac zanim jest zdatne do spożycia?

I czemu ja mam w przepisie tylko 0,5 litra tlustego mleka i 0,5 litra spirytusu o ogólnie dostępnym stężeniu ?
Jak ktoś nie lubi słodkiego daje jedno mleko niesłodzone i jedno słodzone.

Posted

[quote name='Qti']A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:?

- wódka/bimber

Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Red][B]ciekawe zestawienie ;)[/B][/COLOR]

Posted

Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ???

Posted

zdjęcia jak zwykle rewelka :cool3: a miny Franka niezastąpione :roflt: i przestań karmić Emila sterydami :diabloti: bo na pita wyrośnie :cool3:

Posted

[quote name='Vectra']w taką pogodę , to co pozostaje ? pić :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Maga100'][B]

Ja się uzależniłam, robię już nastepne, jak poprzedniego jest TYLKO połowa... :roll: (litrowej butelki...)[/B][/QUOTE]

[quote name='Vectra']ja robię teraz podwójnie , co by dwa razy nie myć garów :evil_lol:[/QUOTE]

zaczynam się was bać :evil_lol:

[quote name='Qti']A czy miłe Panie próbowały takiej mikstury:?

- wódka/bimber

Śmietankę należy utrzeć z cukrem, domieszać gorzałkę i gotowe do spożycia :evil_lol:[/QUOTE]

szybko próbujcie i mówcie czy dodać sobie do kiedyś zrobię :evil_lol:

Posted

[quote name='Finetta']Dzień dobry!

Ile czasu musi się przegryzac zanim jest zdatne do spożycia?

I czemu ja mam w przepisie tylko 0,5 litra tlustego mleka i 0,5 litra spirytusu o ogólnie dostępnym stężeniu ?
Jak ktoś nie lubi słodkiego daje jedno mleko niesłodzone i jedno słodzone.[/QUOTE]

[quote name='weszka']Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ???[/QUOTE]

gotowe do spożycia po co najmniej 3 godzinach, a najlepiej to chyba żeby przez nockę się przegryzło :lol:

ależ tu apetycznie :)

Posted

powiem Wam , że pychotkowy likier mi wyszedł , degustowalam prawie na miejscu :evil_lol:
bo odrobina mała , nie zmieściła się w butelki i tak się miała zmarnować ?
ja to mrożę w zamrażarce , wtedy jest lepsze ...

Posted

[quote name='weszka']Ooooo podoba mi się ta wódeczka z kondensowanego mleczka i kawy! Wprawdzie nie lubię kawowych przetworów ale jako znany i ceniony pijak zrobię sobie takową na spróbunek :p No właśnie ale ona ma się przegryzać czy jest gotowa do spożycia od razu :diabloti: ???[/QUOTE]

[B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B]

Posted

[quote name='Maga100'][B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B][/QUOTE]
rozumiem, ze ty wytrzymujesz te dwa trzy dni :diabloti:

Posted

[quote name='dbsst']rozumiem, ze ty wytrzymujesz te dwa trzy dni :diabloti:[/QUOTE]

[B]no akurat kto jak kto, ale ty powinnaś wiedzieć :roll:
Ja prawie w ogóle nie piję alkoholu, czasem kapkę, jak mi mąż, mój pan i wladca, pozwoli :diabloti:[/B]

[quote name='malawaszka']pewnie robi zapasy na miesiąc to i mozna nazwać, że wytrzymuje i pija trzydniowe :evil_lol:[/QUOTE]

[B]pewnie, pewnie, a pewnie, że niepewnie :diabloti:[/B]

Posted

[quote name='Maga100'][B]najlepsze jest po 2-3 dniach, ale kto by tyle wytrzymał? Na pewno nie Vectra i nie Waszka :diabloti:[/B][/QUOTE]

Ja jestem zmuszona wytrzymać - dostałam grypy żołądkowej:-(

Posted

[quote name='Maga100'][B]no akurat kto jak kto, ale ty powinnaś wiedzieć :roll:
Ja prawie w ogóle nie piję alkoholu, czasem kapkę, jak mi mąż, mój pan i wladca, pozwoli :diabloti:[/B]
[/QUOTE]

hahahah tak pewnie powinnam to wiedzieć ale nie wiedząc czemu nie wiem :evil_lol:

Posted

[quote name='dzasta']Mnie Vectra też nakręciła na ten likier ale po mału go konsumuje i z każdym dniem jest lepszy :)
A Ty gdzie żeś wsiąkła Pani Ewo T co wszystko wie ?[/QUOTE]
wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat:

weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat:

weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Red][B]no taaaaa...teraz wszyscy cuzamen do koopy na odwyk ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Vectra']wsiąkłam w likier i żubrówkę :evilbat:

weźcie już nie pijcie , bo mnie na złą drogę sprowadzicie :evil_lol:[/QUOTE]

hahaha mnie się własnie gotuje mleczko bo jutro goście :lol: