Alicja Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [COLOR=Red][B]Emilka w drodze do domecku :bigcool:[/B][/COLOR] Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Bo marzenia są po to, żeby je realizować :cool3: Pogratuluję jak już dojedzie i wstawisz fotaski :diabloti: Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 to był pierwsz staffik jakiego zobaczyłam :) [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images36.fotosik.pl/117/71f50405e9c0a7e4.jpg[/IMG][/URL] oszalałam na jego punkcie , wtedy w pl nie było rudych ... wtedy natrafiłam na miot Frania .. w sumie Franio urodził się jak pisałam - taki jak sobie wymyśliłam ;) ino nie był rudy no i w zasadzie w dzień kiedy przyszły na świat małe Franie .... dostałam propozyje nie do odrzucenia .. by nabyć Emilke .. kiedyś też wymyśliłam imię dla rudej stafficy ... paradoksalnie moje EMilka , jest od szczyla Emilką .. a raczej Emilii stresu było , bo transport Emilii , to wyczyn , poprzez pomoc sztabu ludzi ... Emilka jedzie do mnie z Holandii , z hodowli z której moje marzenie było mieć staffika .. jest ruda , ma prawą białą skarpetkę :diabloti: to jest ona czyly Staffjoy`s Primadonna "Emilii" [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/226/e177c1d21098b97a.jpg[/IMG][/URL] foty aktualne jak ją odbiorę , czyli w środę .. no i się zacznie piekło na ziemi .... nowy lokator i moje miłe pieski :cooldevi: Quote
malawaszka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 nooo wreszcie :laola: trzymam :kciuki: za szczęśliwą podróż no i chciałabym być u Ciebie i obserwować pierwsze dni - mogłabym się pewnie sporo nauczyć... Quote
taxelina Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 a czemu czesc fot z poprzednich stron jest usunieta? Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='deer_1987']a czemu czesc fot z poprzednich stron jest usunieta?[/QUOTE] bo sobie kliknęłam delete na bucket Quote
Maga100 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Vectra']Mogę Wam napisać tylko tyle , że moje ostatnie , może nie ostatnie , ale jedno z marzeń zrealizowanych , właśnie wyjechało do mnie :multi: podpowiem że na imie jej Emilka :evil_lol:[/QUOTE] [B]no w końcu :cool3::cool3::cool3:[/B] [B]ciekawa jestem jak będzie na początku :evil_lol:[/B] [B]Koniecznie rób fotki na bieżąco[/B] [B]PS teraz to już przed studniówką Tadzia do mnie nie przyjedziesz :diabloti::diabloti:[/B] Quote
Tengusia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 supcio ciotka szalejesz widze i wielki szacun za to dla ciebie :ylsuper: ja to narazie ograniczam marzenia do nowego obiektywu :laugh2_2: ktory mam nadzieje bedzie mi dane wyprobowac rowniez na twoim stadku :diabloti: ... bo ja dalej pamietam o zaproszeniu, aktualne czy tez nie i tak przyjade i sie wprosze :evilbat: Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 wpadnij wpadnij ,w końcu ktoś im porobi zdjęcia :diabloti: Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 [quote name='Maga100'][B]no w końcu :cool3::cool3::cool3:[/B] [B]ciekawa jestem jak będzie na początku :evil_lol:[/B] [B]Koniecznie rób fotki na bieżąco[/B] [B]PS teraz to już przed studniówką Tadzia do mnie nie przyjedziesz :diabloti::diabloti:[/B][/QUOTE] a tam , przyjadę przyjadę , pisałam , ostatnio miałam w ciul na łbie i nie chciało mi się wychodzić z domu :( na początku będzie przerypane , bo Franek będzie chciał zjeść Emilke , Marysia będzie chciała zjeść Emilke - nie wiem jak zareaguje Emilka ... będzie armagedon ... Lalka też jest starą durną krową , ostatnio , a Egon kocha skórę z dzika ... Nikt w mojej rodzinie nie wie o Emilce .. więc znowu się nasłucham , że zamiast płodzić dzieci , kupuje psa - 6 psa :evil_lol: Teście też nie widzą o Emilce , się nasłucham , TZ jakiś taki dziwny , się zgodził bez bicia :cooldevi: oczywiście zadaje mi pytania , z cyklu , a gdzie mieszkać będzie Emilka .... jakby nie wiedział .. ;) ale musi popytać :D Emilka to jest bardzo spontaniczna decyzja , temu z wielkim bólem serca zrezygnowałam z potomki Frania .. ale nie można mieć wszystkiego.Zważywszy że mój mały domek nie jest z gumy , a koszty utrzymania gromadki psów , są dość wysokie.Znaczy można oblecieć wsio karmą puffi z biedronki .. no ale miłość do psów na tym nie polega .... A od ilości psów , nie chce pogorszyć standardu życia prosiakom które mam i staram się z całych sił by miały jak najlepiej , żarły co najlepsze i by im służyło i by były szczęśliwe ... mimo iż zmuszam je też do poświęceń , typu moje widzi misię - wystawy ... ale wynagradzam im jak mogę .. Może nie wszyscy mnie zrozumieją i mojej radości z powodu nabycia rudej laski , której przybycie odmieni mój świat na jakiś czas ... bo to wyzwanie wychowawcze , socjalizacyjne , zmiana organizacji już ustabilizowanego życia .. ale taką adrenalinę i wyzwania uwielbiam :) Już od pierwszych chwil , kiedy to nabywałam Emilii , od cudownej osoby , pełnej miłości do rasy , wyrozumiałej , przemiłej , otwartej .... chciałam ogłosić mą radość , to jednak z cyklu , licho nie śpi , musiałam zachować powiedzmy w podziemiu , osoby mi zaufane , które mnie wspierały cieszyły się razem ze mna , wiedziały o Emili i problemach związanych z jej przywiezieniem do PL ... jedna dogomania , to wielka rodzina :buzi: dziękuje wszystkim !!! może nie mam nastu lat , może powinnam zając się inną sferą życia , ale takie chwile ... dają mi siłe do dalszego działania .. Fajnie jest mieć się z kim podzielić , swoim szczęściem .... od dawna marzyłam o rudej pannie .... spełniłam to marzenie .. są inne , poważniejsze , bardziej życiowe , ludzkie niż kupno kolejnego psa .. ehhh ale z pewnych względów , muszą czekać ... mam nadzieje że teraz uda mi się zrealizować projekt , budujemy nasz dom :) Quote
Doginka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Wow, ale zaszalałaś (nie mam emot, więc nie mogę Ci pokazać, że cieszę się razem z Tobą) Qrcze, mam nadzieję, że reszta twoich marzeń też się spełni;-) Będę za to mocno zaciskać kciukaski;-) Quote
Doginka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 nie mam edycji, więc nie mogę poprawić "[B]t[/B]woje" na [B]T[/B]woje Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 no ja mam już tak , że żyje od marzenia do marzenia , to mnie mobilizuje , wspiera , prze do przodu :) aczkolwiek nie jest tak że moje życie jest zesłane płatkami róż , raczej rzucono mi pod nogi gałązki kolaczaste z tych że róż .. w sumie , to może i lepiej , bo taka realizacja , smakuje wybitnie .. żeby tradycji stało się zadość , to 6 lat temu , jak i dzisiejszą noc. Miałam , z "grzywki" , właśnie 24 listopada 2003 roku , odebrałam z rąk debila , moją małą wtedy , czarną , bojącą się życia Lale , wystraszyłam na maxa TZ - już kiedyś to opisywałam , jakiego sms mu wystosowałam .. więc jak zobaczył że to TYLKO pies , to był szczęśliwy :evil_lol: Lalsko wyrosło na wielkie , pewne siebie , bardzo mądre psisko !!! No właśnie 6 lat temu , miałam sranie w banie .. jak to będzie wyglądało , z moim uroczym Kano , w wynajmowanym mieszkaniu - bez zgody na psa , z pracą która pochłaniała mi wtedy po 14 godzin doby , z TZ który nie chciał mieć dwoch psów - życie :) Lale odbierałam 24 listopada wieczorową porą ... 6 lat temu , o tej porze , tak jak dziś , siedziałam i gryzłam pazury , tylko wtedy byłam zupełnie sama... no z moim Kano ... Odkupienie Lalusi , odmieniło moje życie o 180 stopni .. to przy niej dowiedziałam się , jak bardzo jestem cierpliwym i wyrozumiałym człowiekiem , ile potrafię znieść i wybaczyć :diabloti: to od niej udzieliła mi się miłość do TTB i wielka fascynacja tymi rasami :) Ona bardzo różniła się od Kano .. wszystkim - to były przeciwieństwa .. aczkolwiek , teraz jak już nie ma Kano ... nadal bardzo to przeżywam i brakuje mi tego sukinsyna .... widzę jak dużo on z siebie jej dał ... jak wiele nauczył i przekazał .. jak ona z dumą okazuje jego nauki .. Przejęła role herszta zbójców , przejęła role Kano ... tylko ona nie jest taka władcza ... jest bardziej bierna ... ale wie czego chce i wie jak to okazać. Ja już kurcze blade , chyba nie będe mieć tak mądrych psów ... jak Kano i Lala .. te młode pokolenia, to są takie zidiociałe :evil_lol: Bo co wymagać ? od durnego Egona , dziecinnego Frania i niedojdy Marysi no to sobie pogadałam , idę luli :) Quote
evel Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Fajnie, że starasz się realizować swoje marzenia bez względu na wszystko - bardzo cenię takich ludzi. A jak to się stało, że będziesz miała Emilkę i to na dodatek z Holandii? Gdzieś ją wypatrzyłaś wcześniej a teraz się nadarzyła okazja? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - ona jest w wieku Frania? No to będziesz miała wesoło z taką gromadką :evil_lol: Ciekawa jestem bardzo jaki Emilka ma charakter i jak się wpasuje w prosiaczkowe stado :cool3: Bardzo trzymam kciuki za lekką aklimatyzację zarówno dla rudej pannny jak i dla reszty świnek ;) Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Emilii ma 8 miesięcy :) i za kilka godzin będzie w PL , zatem jadę ją odebrać ... ale to ponad 200 kilometrów , więc wrócimy późno Quote
weszka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Vectra pięknie to napisałaś o tych marzeniach, realizacji itd. W pełni Cię popieram, rozumiem i wspieram!!! Powodzenia z nową Emilką!!! Takie chwile dają życiu sens i napęd - ja też tak mam :) Quote
Maga100 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [B]to Tadzio z niecierpliwością oczekuję cię w okolicach Mikołajek :p[/B] [B]a tam, [SIZE=4][COLOR=darkred]JA BARDZIEJ :diabloti:[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
lolka75 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 a ja obstawialam ze Maniek zostanie mamusia:roll::evil_lol: GRATULACJE!!!!:multi::loveu: bedzie wesolo:evil_lol::loveu::evil_lol: Quote
Gonitwa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Zgadłam, zgadłam, zgadłam!! :D Warto mieć marzenia - są chwile gdy tylko one trzymają człowieka przy życiu :P Quote
malawaszka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ja chyba jednak jestem nienormalna.... poryczałam się czytając to co napisałaś o marzeniach... :stupid: ale to chyba dlatego, że mnie często brak odwagi na spełnianie marzeń... :flaming: Wracajcie całe i zdrowe do nas szybciutko :kciuki: Quote
Alicja Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja zaciskam :kciuki: za drogę , za spotkanko Emili z Rodzinką i za ...bigos:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
zaba14 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Marzenia trzeba realizować, a co mówia inni?? Kogo to obchodzi ;) to Ty żyjesz w swoim domu, a nie tesciowi, sąsiedzi.. :) mam nadzieje ze ruda laleczka przyniesie duzo radości :) nie doczytałam skąd jedzie do was ta sunia? Czekam na relacje, mam nadzieje ze stado jej nie zje ;) Quote
agnethka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 kurcze..no też mi się marzy staffik ze Staffjoy's - najchętniej to klonik Staffjoy's Jackpot Crusher, ale w moim przypadku to raczej mżonka... to na fotki czekamy ;) Quote
Recommended Posts