Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
Dziewczynki
pan policmajster był służbistą z interesem szybnym w rodzinie :cool3:
nie pomogły prośby , tłumaczenia , że dopiero co , że my z daleka bla bla bla
uparł się i już

ale zaproponował nam coś :cool3: :diabloti:

że zadzwoni zaraz do kogoś jak chcemy i ten ktoś od ręki nam wymieni szybe :loveu:
że on tu poczeka i jak będzie po wymianie odda nam dowód :diabloti:

dodam że w oplu jest szyba wklejana i nie wymienia się jej w 20 minut :angryy:
oj jak mnie poniosło jak to wypowiedział o tej wymianie :oops: :evil_lol: :evil_lol: poziom adrenaliny sięgał zenitu , jeszcze takim tonem z policją nie rozmawiałam :cool1:

szyba w oplu jest pęknięta od początku jak go mamy czyli ponad rok (brak czasu na wymiane) nie jedną kontrole drogową miałam i przegląd też przeszedł ... opelek sobie troche po polsce jeżdzi :diabloti:

Magda do ND nie jadę , dlatego że chcę to PT z Franiem kontynuować , już nam wypadły dwie lekcje :shake: dwa to remont chcę skończyć.
Od nowego roku zaczniemy znowu karierę małpi cyrk :evil_lol: ja tam nie mam ambicji championatów - repa musimy zrobić - narzeczona czeka :cool3: ;) :diabloti:

Chciałabym to usłyszeć:placz::placz::placz::evil_lol:

Ja cem takiego:placz::placz:

http://images27.fotosik.pl/92/896c2dcb19a589ba.jpg

Posted

Witajcie dziewczynki :loveu: moje życie jest aktualnie beznadziejnie brakoczasowe i wcale mi się to nie podoba :shake: ale to jeszcze ze dwa tygodnie takiego pędu i przechodzę na emeryture :diabloti:

Mój złomek już jest piękny :loveu: teraz teść go właśnie poleruje , nabłyszcza , woskuje :cool3:

cudowną mamy dziś pogodę , normalnie lato.

Czy to normalne że suka w czasie cieczki nie je ? Ajda od kilku dni nic nie zjadła :shake: chodzi taka biedna , wcale nie rozrabia :crazyeye: tylko sie pieścić i przytulać chce ... nawet ulubionych ciasteczek nie chce :placz: :placz: kota też jakoś nie szczególnie maltretowała , odrobinke go pomemlała po czym się położyła i kot koło niej - a to bardzo dziwne bo ona kocha go memlać :evil_lol:

Jadę teraz do rodzicielki pare złotych przytulić :cool3: a potem pod kościół skocze - zakupy remontowe działają jak tabletki przeczyszczające na kase .. a jeszcze lista długa :angryy:

Posted

Witajcie:diabloti:
Gratulki dla Frania i taty tyż :loveu:

Różnie się suki zachowują w czasie cieczki, często tracą apetyt, bo są zakochane:loveu::p,
psy zresztą też jak wyczują cieczkę są nerwowe i nie chcą jeść:razz:.
Ale zawsze może być też jakiś inny powód, więc trza ją pilnować

A o remontach to szkoda gadać...:shake: :evil_lol:

Posted

Salsa też bywała na początku cieczki dziwna...jakaś zbyt spokojna i także mało jadła. Jak zaskoczyła chyba co się dzieje to przestała się załamywać...wrócił jej apetyt i humor do psocenia :eviltong:

Ściskam :)

Posted

Z tą cieczką to kaplica :/ rudy wiejski grasujący kundel ogrodzenie nam rozwalił , na szczęście Ajda ma solidny kojec ,ale ... aktualnie Rafał wzmacnia , bo ruda bestia nie podaruje .... a Ajda tego kundla nie cierpi więc biada będzie jak on się dostanie jakoś do kojca ....

Posted

oj nieciekawie...mam nadzieje że uda się zrobić ogrodzenie nie do przejścia...trzymam kciuki
Mój wcześniejszy pies miał perdolca na pkt. suk z cieczkami...potrafił zwiać nam z domu i otworzyć sobie drzwi od sąsiadki mieszkania żeby przelecieć jej sukę, kiedyś nawet jakoś przeszedł przez murek od tarasu, który ma gdzieś z metr wysokości jak nie więcej...później założyli jeszcze płot na ten murek i już mu się nie udało tego powtórzyć...na szczęście nigdy szczeniaków nie zrobił, ale wiem że psy wiele zrobią żeby dorwać sukę :roll::roll:

Posted

oczywiście ,że sterylka i to bez dwóch zdań ... dzwoniłam do wuja weta by zapytać o to niejedzenie , mamy obserwować , jeśli zacznie spadać waga jakoś drastycznie to będziemy szukać przyczyny.

a powód jej zmęczenia znam , rudy wiejski kundel , próbował dostać się do mojej dziewicy :mad: mamy rozwalone jedno przęsło ogrodzenia - BETONOWE !!!! ten kundel to dynamit.
Ajda nocuje w związku z tym w warsztacie :D módlcie się by nie zjadła rurek wodnych .. bo będzie miała kąpiel :diabloti:

Posted

[quote name='jonQuilla']oj nieciekawie...mam nadzieje że uda się zrobić ogrodzenie nie do przejścia...trzymam kciuki
Mój wcześniejszy pies miał perdolca na pkt. suk z cieczkami...potrafił zwiać nam z domu i otworzyć sobie drzwi od sąsiadki mieszkania żeby przelecieć jej sukę, kiedyś nawet jakoś przeszedł przez murek od tarasu, który ma gdzieś z metr wysokości jak nie więcej...później założyli jeszcze płot na ten murek i już mu się nie udało tego powtórzyć...na szczęście nigdy szczeniaków nie zrobił, ale wiem że psy wiele zrobią żeby dorwać sukę :roll::roll:

pokryć to raczej nie da rady bo Ajda ma teraz z 76 cm w kłębie :diabloti: a on może z odrobine wyższy od Lalki , do tego rudy kundel ma na pieńku z Ajdą :mad: ona broni swojego terenu i może go potraktować z zęba :cool1:

Posted

[quote name='Vectra']pokryć to raczej nie da rady bo Ajda ma teraz z 76 cm w kłębie :diabloti: a on może z odrobine wyższy od Lalki , do tego rudy kundel ma na pieńku z Ajdą :mad: ona broni swojego terenu i może go potraktować z zęba :cool1:[/quote]
a czy Ajda ma juz ruje??:razz:

Posted

[quote name='Vectra']

Magda do ND nie jadę ,

buuuuuu :placz::placz: okrutna ty, do Wrocławia tysiąc kilimetrów to jechała, a do ukochanej jej się nie chce :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']nooo uważaj na nią bo jak ma ruję to sama nawet znienawidzonemu qndlowi doopke nadstawi przez płotek :mad:[/quote]
hihi nie wiem jak tam u Ajdy z charakterkiem, ale sasiadow dobermanka nienwaidzila jednego kundla...i podczas cieczki prawie go zagryzla jak sie do niej dobieral...temperamentna kobita:diabloti:

Posted

[quote name='evaxon']:evil_lol: to pomysl ze skoro juz jest ruja to niedlugo sie skonczy :evil_lol:
tak się też pocieszam :diabloti:

[quote name='Maga100']buuuuuu :placz::placz: okrutna ty, do Wrocławia tysiąc kilimetrów to jechała, a do ukochanej jej się nie chce :placz:
ukochana przyjedzie do mnie :cool3: :loveu:

[quote name='malawaszka']nooo uważaj na nią bo jak ma ruję to sama nawet znienawidzonemu qndlowi doopke nadstawi przez płotek :mad:
przez płotek to nie nadstawi bo betonowy , chyba że koondel ma fujarke przenikającą przez ściany :evil_lol:

[quote name='Niki-lidka']hihi nie wiem jak tam u Ajdy z charakterkiem, ale sasiadow dobermanka nienwaidzila jednego kundla...i podczas cieczki prawie go zagryzla jak sie do niej dobieral...temperamentna kobita:diabloti:
no właśnie obawiam się że Ajda nie pokocha kolegi ..... w piątek jak kundel kopulował z bramą to jak wskoczyła mało go nie wciągnęła przez szczebelki :cool1:

[quote name='malawaszka']ja pamiętam jak Luna podczas cieczki goniła kawalerów od siebie i też ich nienawidziła jak zwykle, ale jak miała już rujkę to dupalona nadstawiała każdemu lafirynda jedna :mad:
azjatki raczej romantyczne nie są ,ale dmuchamy na zimne , w nocy Ajda od dziś mieszka w warsztacie :diabloti: w ciągu dnia jest pod nadzorem .. zresztą kojec miejsce święte , tam jest kość i miseczka , mało kto ma pozwolone by wejść ;)

a ja sobie fuguje glazurkę .. nakłada się to i fajnie ,ale zmywa koszmar :angryy:

Posted

[quote name='Vectra']azjatki raczej romantyczne nie są ,ale dmuchamy na zimne , w nocy Ajda od dziś mieszka w warsztacie :diabloti: w ciągu dnia jest pod nadzorem .. zresztą kojec miejsce święte , tam jest kość i miseczka , mało kto ma pozwolone by wejść ;)
[/quote]

hahaha noo a Luna taaaka romantyczna haha :evil_lol: bleh cieczki są goopie :shake: