Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anja33'][B][COLOR=darkorchid]Efa [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Pochwal się Muminkiem[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#9932cc]ja tyż mam 2 psa[/COLOR][/B]
[/quote]
Ania! przecież to jest Gryfonik Brabancki!:cool3: dlaczego do licha go nie obfocisz i na wątku Gryfoniowym nie wstawisz?:mad:

Posted

[quote name='oktawia6']Ania! przecież to jest Gryfonik Brabancki!:cool3: dlaczego do licha go nie obfocisz i na wątku Gryfoniowym nie wstawisz?:mad:[/quote]

[B][COLOR=darkorchid]Oktawio ja go dostałam jako mopsa i dotej pory byłam o tym święcie przekonana:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a i daj linke na ten wątek Gryfoniowy[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Anja33'][B][COLOR=darkorchid]Oktawio ja go dostałam jako mopsa i dotej pory byłam o tym święcie przekonana:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a i daj linke na ten wątek Gryfoniowy[/COLOR][/B][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Aniu , córciu mła .....Qdłaczek z podpisu już ma domeczek ;)

Berek córciu w Bullaskowie :loveu:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]Aniu , córciu mła .....Qdłaczek z podpisu już ma domeczek ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Arial][COLOR=red]Berek córciu w Bullaskowie :loveu:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][/FONT][/B]
[/quote]

[B][COLOR=darkorchid]Cześc Efo ze świnkami[/COLOR][/B]
[B][/B]
[B][COLOR=#9932cc]Kto zrobi mi banerek bo Qdłaczka już zdjełam :placz::placz::placz:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Vectra']Nie mam ZDJĘĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!! pisałam już
Mój net nie wpuszcza zdjęć na serwery [/quote]
Nie ważne, ja CHCEEEEE!!! :mad: :evil_lol:

Posted

A łone mi łażą 4 po domu :diabloti: Na razie jest jak na początku wesela , czyli wszyscy poważni i skupieni :evil_lol: Delikatne próby zabaw , było małe spięcie ..Tutuś , Muminkowi powiedział , kto tu rządzi ;) ale był warkot , wielkie zęby i powiedziałam KURRDE od razu , powróciła miłość :diabloti:

Dostałam info ;) że Muminek nie kopie dołów :) I to jest nieprawda !!!!! Kopała z Egonem kościstym jame .... one chyba knują jakiś gigant :hmmmm: :evil_lol:

Muminek jest boski , bo Muminek się szybko meczy :diabloti: :multi: Muminek nie ma ADHD , Muminek jak się zmęczy idzie spać - sam , nie trzeba "prosić" :mad: Bo np Klementynce , nieraz trzeba przypomnieć , że należy odpocząć :evilbat: Sklerozę ma ;)

Klementyna uczy Muminka , zabawy w wojnę :evil_lol: No i pewno popsuje mi grzecznego Muminka :mad: Bo już ochoczo oprowadziła Balbine po parapetach , stole , łóżku ..

Franio toleruje Muminka , ale jeszcze udaje że jej nielubi i że nie życzy sobie by to ona pierwsza podchodziła , ale nie że warczy , tylko z obrzydzoną miną odwraca się :evil_lol: jak sam do niej podejdzie , to merda ogonem .. Tak samo się brzydził Klementyny :evilbat: Ale dał jej buzi , wącha , przygląda się :)

EEgon , najchętniej by porwał Muminka i koziołkował dookoła podwórka .. dla Klementyny nie ważne kto , ważne by się bawił :evil_lol: A czym przeciwnik silniejszy i wytrwalszy , to ciekawszy .. Ona lubi nową koleżankę.

Lalka , jak to Lalka , akceptuje , dogląda i jak na Frania - patrzy przez palce na mało dziwadło.Balbina obejrzała jej uszy , oczy , otwór gębowy , przeszła po Lalce .. a laluś , popatrzył leniwym wzrokiem.

No i najważniejsze , Muminek musi nauczyć się jednej ważnej rzeczy.
Że jak się leży na środku przejścia/ wyjścia , to nikt nie omija tylko idzie po tym co leży.
Trochę sie przestraszyła , jak 6 łap po niej przegalopowało :evil_lol:

Posted

Na pewno , nie będzie zabawy jedną piłką ;) Muminek broni całą sobą.
Balbina znalazła piłkę , wyniuchała w kieszeni w kurtce .. Klementyna chciała też zobaczyć , co to za skarb i Muminek wyskoczył z kłami :mad: A Klementyna - szok - :evil_lol: :evil_lol: pogubiła się , nie wiedziała co zrobić , uszy na baczność , oczka mocno zdziwione , mój agresywny mały Klementynek :D
I tym sposobem Muminek poznał , co grozi za pokazywanie zębów i że na wsi latają łańcuchy :evilbat:
Mogę powiedzieć , że pilny z niej uczeń :) Odpuściła od razu i była z Klamką sztama.

Aktualnie śpią

Posted

Już śpią ponownie ;)
Wyganiały się

tadadam - we 4 :diabloti: , moje lenistwo bierze górę i nie chciało mi się ich osobno wyprowadzać ;) to puściłam wszystkie świnie luzem na drugie podwórko , wzięłam kawe i mówię ,a niech się dzieje ;) przecież sie jak coś , nie zeżrą :evil_lol:
Bawiły się fajnie , ale Muminek nie ma kondycji ;) wymiękła po 8 okrążeniu :evil_lol:
Potem zabawa w wojnę była .... Lalka ją uczyła jak się naparzać , uczeń dzielnie naśladował mistrza.Do zabawy o dziwo dołączył Tutosław Franczesław atomowy :multi: i zapraszał ją do zabawy - tu jestem w szoku :) I bawił się ładnie z nią - delikatnie bo nieśmiało.Czego nie mogę powiedzieć o delikatniusiej Klementynce .. ona się zachowuje jak tygrysek z Kubusia Puchatka .. wpada na psa z całej siły i rozpędu i oczekuje oklasków :evil_lol:
Balbina czuje się nieco oszołomiona wśród moich debili , chyba nie była przyzwyczajana do zabawy z psami , dla niej to nowość.
Było dużo dobrych chwil .. ale były też i chwile grozy ;)
Dwa razy wystartowała Balbinka , raz Franio
1.Lala skoczyła na mnie , że niby buzi , a Muminek heja na Lalkę z zębami .... na tym się skończyło , bo Lala popatrzyła z litością w oczach na małe coś :) Muminek dostał ochrzan i już nie fikała na Lalkę która dawała mi buzi.
2.Na podwórku.Klementyna wyczaiła kość , zapewne Ajda zachomikowała , ona wszystko zakopuje :mdleje: a Klementyna poszukuje łatwej zdobyczy.Klamka , jako dobre zwierze i zgodne , przytachała kość do mnie , no i Muminek chciał przejąć kość ..Klamka od razu jej oddała , bo przecież trzeba się dzielić ;) i jak Muminek miał kość , reszta też chciała zobaczyć , zaczęła bronić :mad: powstało małe zamieszanie , ale bez zębów ... pogroziłam łańcuchem , miłym słowem , odebrałam kość i spokój.
3.Franio chyba w zemście za kość ;) pogonił Muminka od TZ paluszków ;) On zawsze z Klementyną wylizują razem stopy , soli im brakuje , Balbina też chciała ,ale jej nie dał.

Zobaczymy co będzie dalej :kciuki:

Posted

Zapewne trochę wody upłynie , zanim Muminek załapie , że oprócz świata bullka jest inny świat ;)
Te jej zagrywki , to są lękowe , ona się boi ...... Mam trzeciego psa który był bity :( :mdleje:
Najważniejsze , że ma ochotę do współpracy :) Jest przylepka , cieszy się do nas niemiłosiernie :) gębe trzymam już z daleka jak Muminek rozdaje buziaki :diabloti: No i jak już , to moje świnki nauczą się obchodzić z Muminkiem po bullterrierowatemu :diabloti: niż ona po świnkowemu.
Jak pisałam , Muminek nie ma ADHD , szybko spuszcza się z niej życie :evilbat: I okazuje się , że moje świnki , wiejskie boorki całkiem cywilizowane są :D Myślałam , że jak taki nowy dziwak jak zacznie pokazywać zęby , to zrobią z niej sałatkę.Szczególnie byłam tego pewna odnośnie miłej istotki zwanej Franio , który to się nie cacka .. grzecznie ją tylko raz wywrócił do góry kopytkami i powiedzieł co myśli ne gryzł tylko się szczerzył.Jedno moje "co jest kuRRRde" i od razu cisza.Potem się jej nastawił by mu jajka umyła :evilbat: :evil_lol: A on byle komu jajek do mycia nie daje :siara:
Ale to pewno jeszcze potrwa , nauka wspólnego życia.Sporo dziewuszka ma stresu ;) Nagle zamieszkała w domu wariatów :evil_lol: No widzę , że momentami czuje się zagubiona.Ale świnki starają się jej pomóc.

teraz zastanawiam się jak ją trochę odczulić , by nie broniła przedmiotów , czy to jest realne ? Moje świnki wszystko razem , razem jedzą papierki , żarcie , bawią się jedną zabawką.Jeśli Muminek nie zmięknie ;) no to będzie lekko poszkodowana , trzeba będzie izolować w czasie piłkowania.A ona jest wariat na piłkę , czyli mam trzech zapalonych graczy.Ale może nie będzie aż tak źle , bo Muminek po 20 rzutach idzie grzecznie spać.
Moje świnki po 20 rzutach , dopiero zaczynają sie rozgrzewać.:mdleje: po 200 można pomyśleć o małej przerwie :evil_lol:

Muminek tak trochę pod charakterek Kano podchodzi , z tym że jest 5 razy lżejsza i 10 razy mniejsza niż Kano.I jedna jej zagrywka w wrrrr , zrobił by z niej poszatkowanego Muminka.Na szczęście ona jest dość posłuszna !!! Da się odwołać :)

Ona w ogóle jest taka maleńka i biedna , ciort wie co te ludziska jej robili :( Na pewno nienawidzi dzieci , bo jak widziała bachora przez szybę samochodu , to się stawiała.Ma taki wykręcony ogonek , nie wiem czy się taka urodziła , czy jaka menda jej co zrobiła.Wygląda jak by był złamany i źle zrośnięty.

Posted

[COLOR=DarkRed][B]heja
widzę ze sie towarzysto powoli..do się przyzwyczaja

a moja Lujka też pilnuje wszystkiego co jej zwłaszcza kości

i widzę że z netem jakoś tam boś nawet fote wstawiła

:multi::multi::multi:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]heja
widzę ze sie towarzysto powoli..do się przyzwyczaja

a moja Lujka też pilnuje wszystkiego co jej zwłaszcza kości

i widzę że z netem jakoś tam boś nawet fote wstawiła

:multi::multi::multi:
[/B][/COLOR][/quote]
Tak , po woli się przyzwyczajają :cool3: Dziś Muminek dużo bardziej wyluzowany i nie trzyma się mojej "kiecki" tylko dokazuje ze świnkami.
Z tym pilnowaniem , pewnie będzie jak jest.
Z netem porażka :-( Nie bedzie nowego , bo drzew mam za dużo dookoła wsi i nie ma sygnału.Zdjęcie jedno załadowane , ładowało się godzinę :angryy:

[quote name='Bullila.nl']Dzien dobry:p

no.... jest wesolo...ale foty:placz: plizzzz :p[/quote]
Nie ma fot , bateria się ładuje ;) Może potem coś cyknę

[quote name='andzia69']Vectra - jakiego Mumina ty masz!!! I ja o niczym nie wiem:placz:[/quote]
Bo się szlajasz nie wiadomo gdzie :diabloti: To i nic nie wiesz :eviltong:

Posted

Owszem cykałam , mam ze 200 fotek :diabloti: tylko upload mi nie działa :placz:
Zrobiłam aferę providerowi , jutro mają mi zmienić urządzenia . Pewno znowu z miesiąć podziała dobrze , o ile przyjadą :evilbat:

Jedno zdjęcie udało mi się załadować

To sem ja , Muminek

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images/8464/58230/00000001.jpg[/IMG]