Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

obrzydliwe są dwie rzeczy na foto .... krycie psów i poród :diabloti: niemniej i tak przez pierwszych ileś dni , krew będzie wiernym towarzyszem zdjęć ... póki się suka czyści , to co chwila są plamki ... jakby nie sprzątać ...
Ale podczas porodu jest obrzydliwie ;) poszło mi już 5 poszew i 15 podkładów i nadal jak po wojnie :evil_lol:

Nie mam pojęcia jak im te kokardy odziać :shake: i nie rozróżnię ich też :evil_lol: kurna jak czarne myszy :evil_lol:

Posted

Ile powinien ważyć stafficzek ... kurna ... Emilowe ważyło najmniejsze , czyli Hanka jakieś 320 gram ... Rekinie tak coś 280 .... Krasnale nie wiem , bo warunki ekstremalne były ... myślę że chyba też takie ździebełka byli .... ale Marysia nie jest duża sama w sobie ;)

Posted

gartuluję małych obsrańców :) foty z rzezi z przyjemnością też bym oglądnęła i jakiś filmik! :eviltong:
ale zadowolę się szczeniorami jutrzejszymi jeśli tak stawiasz sprawę :)
jeszcze raz gratulacje... no i niech zdrowiutkie będą ŁONE oraz ich mamuśka

żaden nie wypadł w biegu? :evil_lol:

Posted

jak się dwie niedziele do kupy zejdą :diabloti: założyłam jednemu kokardę , to Maryśka zdjęła ostentacyjnie i wypluła mi niemal w twarz :shake: :evil_lol:

One są wsie takie same :-( nigdy więcej takich miotów ... bo to się nie da rozróżnić ....

Teraz oby 2 pierwsze doby było ok , to dalej damy radę ...

Współpracy z Maryśką żadnej , to jak wiejski boorek jest ... sama rodzi , sama czyści , samasamasama ... ale to ma po mamusi , mamusia po swojej mamusi i jak się okazuje , Misia mamusia dokładnie ma taką samą politykę porodu i praw własności do dzieci. Oczywiście oglądać można , pogłaskać można ... ale próba wzięcia na rękę , kończy się wydarciem szczyla z ręki i odłożeniem pod cycka :)

Dlatego wolałam być sama przy porodzie ;) akuszerka i lekarz czekali w pogotowiu na mały znak. Marysia jak i jej mama ... nie koniecznie komfortowo by się czuła , jakby ktoś obcy był przy porodzie ... Mimo że Mania jest uroczym stworzeniem na co dzień i towarzyskim.Kto poznał to wie,że to cukierek. To przy dzieciach , nie ma wycieczek i dotykania przez obcych.

Poród bardziej niż książkowy ;) i oby tak wsie suczki rodziły. Szczyle żywe i obżarte ... Najmniejszy piesek ten co miał 190 gram , ma już 210 :)