cancer43 Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Chciałam serdecznie podziękować Skarpecie im.Talcott za wsparcie w kwocie 150zł na zakup Vetorylu 4 Quote
cancer43 Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Tomi zaprasza na nastepny bazarek,który dzieli z Beniem http://www.dogomania.com/forum/topic/147595-kuchennie-i-dekoracyjnie-dla-tomiego-i-beniado-1707godz2000/?p=16282429 Quote
jaguska Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 To wcale nie off,akurat u Tomiego to temat wart przedyskutowania .Pod wpływem waszych dociekań napisałam dziś maila do ministerstwa zdrowia ,Ciekawe co mi odpowiedzą,o ile odpowiedzą .Chociaż to może nieodpowiedni adres . Bardzo dobry adres....chyba. Może jest ktoś kumaty w petycjach, można by napisać taką o przywrócenie leku K w weterynarii, nagłośnić, pozbierać podpisy wśród zwierzolubów i wysłać, wtedy musieliby udzielić odpowiedzi czy rozpatrzeć sprawę, nie wiem nie znam się na petycjach, ale może ktoś.... Ile psich istnień można by uratować a przynajmniej znacznie przedłużyć życie, a tak to albo kasa albo umieraj ;) bo innego wyboru nie ma, a jak ktoś ubogi to przecież nie odbierze dzieciom żeby kupić Vetoryl. Koniecznie potrzebna nam jakaś wojowniczka :) Quote
cancer43 Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Biedny ten Tomi w takie upały,dobrze że może siedzieć w domu a nie prażyć się w schroniskowej klatce 3 Quote
asiuniab Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Bardzo dobry adres....chyba. Może jest ktoś kumaty w petycjach, można by napisać taką o przywrócenie leku K w weterynarii, nagłośnić, pozbierać podpisy wśród zwierzolubów i wysłać, wtedy musieliby udzielić odpowiedzi czy rozpatrzeć sprawę, nie wiem nie znam się na petycjach, ale może ktoś.... Ile psich istnień można by uratować a przynajmniej znacznie przedłużyć życie, a tak to albo kasa albo umieraj ;) bo innego wyboru nie ma, a jak ktoś ubogi to przecież nie odbierze dzieciom żeby kupić Vetoryl. Koniecznie potrzebna nam jakaś wojowniczka :) jestem za zgłoszeniem się jakiejś wojowniczki, która zna się na petycjach; kropla przecież drąży skałę; 2 Quote
cancer43 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 30 km ode mnie ma biuro poselskie Paweł Suski,on jest prozwierzęcy .Sprawdzę czy jest szansa na spotkanie z nim.Jeszcze przychodzi mi do głowy K.Śliwa-Łobacz, też spróbuję do niej dotrzeć na FB ,mamy chyba wspólnych znajomych 1 Quote
asiuniab Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 dziewczyny i nie tylko, proszę napiszcie, bo może czegoś nie doczytałam, a jak weci wypowiadają się dlaczego ten lek jest niedostępny, czy Oni mogą coś dla psa z Cushingiem zaproponować, czy tylko niestety może rozłożyć ręce? Quote
cancer43 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 dziewczyny i nie tylko, proszę napiszcie, bo może czegoś nie doczytałam, a jak weci wypowiadają się dlaczego ten lek jest niedostępny, czy Oni mogą coś dla psa z Cushingiem zaproponować, czy tylko niestety może rozłożyć ręce? Niestety,w Polsce nie ma leków na Cushinga -u ludzi -Jedyną metodą leczenia choroby Cushinga jest chirurgiczne usunięcie gruczolaka przez zatokę klinową - najczęściej wykorzystuje się promieniowanie jonizujące lub laser. Przed operacją, by zmniejszyć kruchość naczyń, a co za tym idzie - ryzyko powikłań, podaje się chorym blokery steroidogenezy nadnerczowej. -- u psów - tutaj mozna poczytac - proponują tylko Vetoryl http://www.laboklin.de/pdf/pl/wetinfo/aktualnosci/2008_02_Cushing.pdf Quote
asiuniab Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 próbuję coś wyszukać w necie i obijam się o ścianę:( w polaczkowie, nie mamy nic na tę chorobę?? szok Quote
asiuniab Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Niestety,w Polsce nie ma leków na Cushinga -u ludzi -Jedyną metodą leczenia choroby Cushinga jest chirurgiczne usunięcie gruczolaka przez zatokę klinową - najczęściej wykorzystuje się promieniowanie jonizujące lub laser. Przed operacją, by zmniejszyć kruchość naczyń, a co za tym idzie - ryzyko powikłań, podaje się chorym blokery steroidogenezy nadnerczowej. -- u psów - tutaj mozna poczytac - proponują tylko Vetoryl http://www.laboklin.de/pdf/pl/wetinfo/aktualnosci/2008_02_Cushing.pdf no właśnie, nie byłam tego świadoma:( Quote
cancer43 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 próbuję coś wyszukać w necie i obijam się o ścianę :( w polaczkowie, nie mamy nic na tę chorobę?? szok O czym tu mówić ,we Francji jest dopuszczonych 12 leków do chemioterapii,w Polsce - aż dwa 2 Quote
Iljova Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Tomisiu ???? słoneczko kochane tak bardzo pragnę żeby Tobie się udało mieć szczęśliwe życie pragnę tego z całego serca ????..... prosiłam Brunusia żeby nad Tobą czuwał ???? ???? 1 Quote
elik Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Zaglądam do psiaczka i tez cieszę się, że nie musi poddawać się katordze schronowej. Chociaż o tyle jest Mu lżej, a i z chorobą Kochane Ciocie już walczą :) Quote
jaguska Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Dla mnie właśnie niezrozumiałe jest to, DLACZEGO lek K wycofano również z weterynarii??? Czyżby tak bardzo troszczono się o skutki uboczne u zwierząt??? Nie sadzę, tu musi być coś innego na rzeczy. Bo poważne skutki uboczne ma również Vetoryl. Cancer, trzymam kciuki, może wymienione przez Ciebie osoby oświecą nas w tej kwestii. Może jakaś poważna fundacja wystosowała by takie zapytanie/petycję do odpowiedniej instancji, a podpisów na dogo i fejsie na pewno by się sporo nazbierało. Jak Tomi znosi te potworne upały? Jutro do mnie przyjeżdża chorutki starszy dżentelmen na bdt, trzymajcie kciuki za owocną integrację z moją bandą. 1 Quote
Anecik Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Mam nadzieję że te muszyska go nie jedzą w ten upał. Quote
elik Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Dla mnie właśnie niezrozumiałe jest to, DLACZEGO lek K wycofano również z weterynarii??? Czyżby tak bardzo troszczono się o skutki uboczne u zwierząt??? Nie sadzę, tu musi być coś innego na rzeczy. Bo poważne skutki uboczne ma również Vetoryl. Cancer, trzymam kciuki, może wymienione przez Ciebie osoby oświecą nas w tej kwestii. Może jakaś poważna fundacja wystosowała by takie zapytanie/petycję do odpowiedniej instancji, a podpisów na dogo i fejsie na pewno by się sporo nazbierało. Jak Tomi znosi te potworne upały? Jutro do mnie przyjeżdża chorutki starszy dżentelmen na bdt, trzymajcie kciuki za owocną integrację z moją bandą. Zaciśnięte :) Quote
cancer43 Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Dla mnie właśnie niezrozumiałe jest to, DLACZEGO lek K wycofano również z weterynarii??? Czyżby tak bardzo troszczono się o skutki uboczne u zwierząt??? Nie sadzę, tu musi być coś innego na rzeczy. Bo poważne skutki uboczne ma również Vetoryl. Cancer, trzymam kciuki, może wymienione przez Ciebie osoby oświecą nas w tej kwestii. Może jakaś poważna fundacja wystosowała by takie zapytanie/petycję do odpowiedniej instancji, a podpisów na dogo i fejsie na pewno by się sporo nazbierało. Jak Tomi znosi te potworne upały? Jutro do mnie przyjeżdża chorutki starszy dżentelmen na bdt, trzymajcie kciuki za owocną integrację z moją bandą. Tomi dzień spędza w domu,zawsze trochę chłodniej,nie jest źle,wyraźnie widac że leki juz zaczynają działać. Trzymam kciuki za integrację 2 Quote
cancer43 Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 Wpłynęło od Anecik - 20 zł (stała za VII) Ania75 - 30 zł - wpłata jednorazowa cancer43 - 10 zł(VII) Odpłynęło - 180 zł za ,,domówkę" do pani Stasi stan konta na dziś - 205 zł na minusie Quote
Recommended Posts