Paulina94 Posted June 8, 2018 Posted June 8, 2018 Ja też lubię flexi, Edi również - ma więcej swobody :) Quote
Patikujek Posted June 9, 2018 Posted June 9, 2018 My też dość sporadycznie na flexi, a już szczególnie od kiedy jest mały w domu. Małego nie chce na flexi na razie uczyć, a znów jak Blu mógłby tak daleko odchodzić to mały by się wkurzał, że też nie może, więc ostatnimi czasy wróciliśmy do naszej ulubionej, zwykłej parcianki Quote
kropi124 Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 A ja uwielbiam brać Baron sam na sam na flexi :D Jeeejuuuu jaki on jest wtedy grzeczny o.o Quote
Tyśka) Posted June 20, 2018 Posted June 20, 2018 U mnie obecnie pies tylko na flexi, zero spuszczania. Biedactwo z niego ;) Quote
kropi124 Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Przynajmniej nie musisz się co chwile wydzierać żeby pies wrócił :P Quote
jolkablaszczyk Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Moje się nachodziły na sznurkach jak mieszkaliśmy w ścisłym centrum Stavanger... czyli na początku 2017 roku... od mniej więcej kwietnia 2017 przeprowadziłam się na wieś i od tej pory zmiana o 180 stopni... głównie swoboda ze sporadycznym chodzeniem na smyczy. Ale mimo iż mają tyle swobody nadal się cieszą na widok smyczy bo kojarzą to z dalszym/dłuższym spacerem bądź wycieczką. Ale... np Hiro potrafi eksplorować teren na smyczy... za to Masza wpada w swego rodzaju letarg i kompletnie traci zainteresowanie otoczeniem.... idzie koło nogi z miną tak znudzoną że klękajcie narody... patrzy się pod nogi pustym wzrokiem, ogon zwieszony .... ani siku nie zrobi, ani nic nie powącha.. idzie aby dojść tam gdzie trzeba i mieć to z głowy... byle nie za daleko... Quote
Tyśka) Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Dnia 21.06.2018 o 08:02, kropi124 napisał: Przynajmniej nie musisz się co chwile wydzierać żeby pies wrócił :P Morus nie może iść dalej niż te 20m i bez smyczy ;) I co jakiś czas się melduje. Jeżeli ma gorszy dzień, kiedy ma mnie w poważaniu, ląduje na smyczy :) Ale to u mnie: rodziców prosiłam o to, aby zawsze był na smyczy i tego się trzymają, dlatego napisałam wyżej że obecnie Morus jedynie smyczowy jest. W lesie staram się nie spuszczać, jedynie nasze wydeptane ścieżki, gdzie rodziny z dziećmi chodzą... a tak poza tym, to nie pozwalam, za dużo naoglądałam się postrzelonych/zastrzelonych psów. A w sumei teraz sprowadziłam bezsmyczowość do sytuacji, kiedy razem biegamy albo jadę rowerem (bo wtedy mocno się mnie pilnuje). No i kiedy powtarzamy komendy :) Jednak fakt faktem, to pies który bez smyczy non stop biega, szaleje, tarza się, pysk mu się śmieje, a na flexi już nie jest taki żywy, bardziej zaczyna tropić i coś węszyć i być w swoim świecie. Chociaż teraz to już dramatu nie ma, jakby się pogodził, że ta smycz jest i już. ;) Quote
jolkablaszczyk Posted July 25, 2018 Posted July 25, 2018 zaraz widać, że wakacje... wszędzie pusto .. Quote
Ania :) Posted July 26, 2018 Author Posted July 26, 2018 My aktualnie wakacjujemy się na mazurach :D Quote
Ania :) Posted July 26, 2018 Author Posted July 26, 2018 Zdj zapewne będą na fb :p tam jakoś mi łatwiej wstawiać :) pierwsze filmiki już się tam pojawiły :) Quote
Ania :) Posted July 28, 2018 Author Posted July 28, 2018 12 godzin temu, Aleksa. napisał: W jakiej miejscowości jesteście? :) Właśnie wracamy :( Miejscowość to Ublik :) niedaleko Giżycka. Quote
Aleksa. Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 9 godzin temu, Ania :) napisał: Właśnie wracamy :( Miejscowość to Ublik :) niedaleko Giżycka. Oooo, ja miałam być w Giżycku, ale wyszło inaczej :p Quote
Tyśka) Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 Cześć :) Już po wakacjach, więc nie zaniedbuj galerii! Quote
jolkablaszczyk Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Dnia 6.08.2018 o 18:58, Tyś(ka) napisał: Cześć :) Już po wakacjach, więc nie zaniedbuj galerii! No właśnie też myślałam, że po wakacjach trochę te galerie odżyją, ale coś nie bardzo... Quote
Tyśka) Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Nie tylko lenia, powiedziałabym że alternatywę fotoblożków na dogo :) 1 Quote
Tyśka) Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 Dnia 6.07.2019 o 21:23, mar....ka napisał: tutaj też cisza :( Fajsbuk wygrywa... ;) Quote
jolkablaszczyk Posted July 11, 2019 Posted July 11, 2019 o jak fajnie zobaczyć znajome mordki :) Pozdrawiamy :) Quote
Recommended Posts