Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elitesse']a do Granda trzeba miec zatwierdzony Ch UA ?
chodzi mi o przypadek podwojnej wystawy - jesli pies w 1 dzien dostanie CAC to jest CH.Ua a jak w niedziele dostanie drugi to liczy sie do Granda ?[/quote]
trzeba mieć. ostatnio na ukrainie od razu drukowali championaty, więc po 15 minutach odbierało się dyplom:)
a, że następna wystawa była tego samego dnia, to zaraz po ocenie leciało się po wydruk granda - bez zbędnych formalności, bez problemów - karta oceny + okazanie ch ua wydanego "przed chwilą"
za każdy dyplom po 20 euro

Posted

[quote name='BeataG']CAC może być z dowolnej klasy, ale musi być uzyskany przed ukończeniem przez psa 24 miesięcy.[/QUOTE]
A czy musi to być "duży" CAC (z międzynarodowki), czy jeżeli mamy już CAJC z międzynarodowej, to wystarczy CAC z krajowej?

Posted

A znacie jakiś szczegóły polskiego championatu 1 CACowego? To tylko w Katowicach czy wszędzie na międzynarodówkach? Pies musi być zarejestrowany w obcym kraju czy wystarczy że ma jakiś championat?

Posted

[quote name='Elitesse']a do Granda trzeba miec zatwierdzony Ch UA ?
chodzi mi o przypadek podwojnej wystawy - jesli pies w 1 dzien dostanie CAC to jest CH.Ua a jak w niedziele dostanie drugi to liczy sie do Granda ?[/quote]

Tak 2 sie liczy na tego granda.
I nie musi miec jeszcze zatwierdzonego ch ua.

Posted

[quote name='jefta']A znacie jakiś szczegóły polskiego championatu 1 CACowego? To tylko w Katowicach czy wszędzie na międzynarodówkach? Pies musi być zarejestrowany w obcym kraju czy wystarczy że ma jakiś championat?[/quote]

To tylko na wystawach międzynarodowych większej rangi, najczęściej organizatorzy podaja takie inf. to była w Poznaniu Światówka, chyba ta o puchar Europy Śr. i Wsch. i ta w Katowicach z nominacją na Cruft

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]A ja mam prośbę o wyjaśnienie, jak to jest z Ch. Łotwy – na stronie spaniel.pl jest powiedziane, że „[/FONT][FONT=Times]jeśli kraj ma podpisaną umowę z Łotwą wówczas istnieje możliwość uzyskania championatu za 1 CAC w przypadku posiadania championatu własnego kraju” natomiast z tego co jest na stronie łotewskiej zrozumiałam, że nie musi to być championat własnego kraju, jedynie kraju, z którym mają podpisaną umowę.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times]„[/FONT][FONT=Times New Roman]The dog who does not live in Latvia and does not registered in LKF Stud Book could become the [B]Latvian Champion[/B] with [B]1 CAC[/B] sertificate only if at the moment of receiving this sertificate he/she is the champion of [B]resident country[/B] and if the national cynological organization has the agreement with Latvian Cynological Federation about confirming the tittles with 1 CAC. „[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times]Jak to w końcu jest?[/FONT][/SIZE]

Posted

Tam dokladnie jest napisane to co jest u mnie na stronie.
czyli jesli chcesz miec championat Łotwy za 1 CAC to nastapi to tylko wtedy gdy jest sie championem kraju wlasciciela i ten kraj musi miec podpisane porozumienie.
Wiem ze Estonczycy czekaja teraz az zdobeda swoj championat i dopiero wtedy jada na Łotwe. A wczesniej mogli zatwierdzac na wstecznych wnioskach

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ok, dzięki. Teraz dopiero doczytałam, że „[B]resident country” –[/B] nawet wytłuszczone, a mi jakoś umknęło [/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='panienkabubu']A czy musi to być "duży" CAC (z międzynarodowki), czy jeżeli mamy już CAJC z międzynarodowej, to wystarczy CAC z krajowej?[/quote]
przypominam się:cool3:
Chodzi o Mł. Ch. Czech.

Posted

[quote name='zefirr']Czy to oznacza,że ten dorosły championat przysyłają dopiero, gdy pies ukończy 24 miesiące?[/QUOTE]

Już wiem jak to jest dokładnie :lol:. W Mołdawii jeżeli wystawisz psa w młodzieży w przedziale wiekowym 15-18 miesięcy i zdobędzie on 3xCAC (tam w młodzieży jest CAC nie CAJC), to po opłaceniu otrzymuje się dwa championaty młodzieżowy (2xCAC), a za ten trzeci CAC od razu i dorosły championat.

Posted

[quote name='Canaveral-staff']a czy jak pies ma juz mł.ch.pl. to wystarczy wniosek z wystawy krajowej na Litwie aby otrzymać mł.ch.ich kraju?

czy musi to być międzynarodówka?[/quote]

Polska nie ma umowy z Litwą, więc champion Polski (obojętne, czy młodzieżowy czy dorosły) musi mieć 3 wnioski, żeby dostać championat litewski.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='panienkabubu']Z tego co wiem, to 3 r.CAC'e stają sie CAC'em, ale taka zmiana może odbyć się tylko raz.[/QUOTE]

Tak to chyba tylko na Słowacji? Ja raczej liczę że na Słowenii res.CAC przechodzi w CAC za championem :razz:?

• 2 months later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Mam dwa pytania:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czechy - czy mogę zacząć liczyć czas potrzebny do uzyskania championatu od res. CAC ? (uzyskany za psem mającym już tytuł ch. Czech)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Słowacja – czy trzy res. CAC, które można złożyć w jeden CAC muszą pochodzić z wystaw tej samej rangi, czy np. mogą być 2 z międzynarodówek i 1 z krajówki ?(chodzi o brakujący „mały” CAC)[/FONT]