Anula Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 KOCHANI,Z MOJEGO DRUGIEGO BAZARKU UZBIERAŁO SIĘ DLA SELMUSI 439,95zł :) Anulko,jak zrobisz przelew,to proszę o potwierdzenie na obu wątkach :) Na wątku bazarkowym Blekusia i Selmy jest potwierdzone.Także są wpisane kwoty z bazarku w 2 postach. Teraz potwierdzę tylko na wątku bazarkowym Selmusi i wpiszę w 2 post u Selmy kwotę 440,00zł. Bogusik,bardzo dziękujemy za bazarek.Udało się uzbierać dla Selmy pokaźną kwotę. Quote
ewu Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Maj opłacony:) Przelałam na konto szafirki 250 zł. Dziękuję Wam Dziewczyny za wsparcie:) Sesja bardzo się przyda, Selma to piękność:) Oby tylko z łapką byuło ok. Quote
Anula Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Tak cudna jest.Nie mogę się doczekać kiedy bidulka wreszcie będzie miała wyciągnięty drut? Przed wyciągnięciem chyba będzie potrzebne RTG aby sprawdzić czy kosteczki się zrosły. Quote
Bogusik Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Tak cudna jest.Nie mogę się doczekać kiedy bidulka wreszcie będzie miała wyciągnięty drut? Przed wyciągnięciem chyba będzie potrzebne RTG aby sprawdzić czy kosteczki się zrosły. szafirka wcześniej pisała,że teraz na dniach będzie Selmusia miała kontrolę u weta..Rtg na pewno będzie zrobione czy można już te druciska wyciągnąć.Oby tylko wszystko się ładnie pozrastało...Trzymam kciuki mocno! Quote
szafirka Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Byłam wczoraj umówić się na zdjęcie i ewentualny zabieg. Weterynarz wyliczył dni od przeprowadzonej operacji i stwierdził, że bezpieczniej będzie poczekać jeszcze tydzień. W środę idę z Selmą na rtg i najprawdopodobniej w czwartek będzie zabieg wyjęcia gwoździa. Po wyjęciu będzie zszyta ta okropna dziura i będzie można wreszcie zdjąć jej ten kołnierz. Selmusia zacznie żyć normalnie :) Quote
ewu Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Oj oby jak najszybciej dziewczynka zaczęła normalnie biegać i zapomniała o tej dziurze. Quote
ewu Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Z bazarku cancer Selma dostała 687 zł. Dziękuję:) Było kilka wpłat z FB i Panie powpłacały na moje konto. Quote
Anula Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Dzisiaj nadeszły pieniążki od agat21 - 20,00zł -V. ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY. Quote
Anula Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Z bazarku cancer Selma dostała 687 zł. Dziękuję :) Było kilka wpłat z FB i Panie powpłacały na moje konto. Ewu,chcę Ciebie poprosić o przejęcie funkcji skarbnika Selmy.Nie może być tak aby pieniądze trafiały do dwóch skarbników.Na wątku jest zawsze jeden skarbnik i on prowadzi skrupulatnie rozliczenia dotyczące psiaka.W tej chwili nie mogę się połapać ile faktycznie Selma ma pieniążków a nie mogę rozliczać pieniędzy,które jedynie widnieją w poście i nie wpływają na moje konto.Też pierwszy raz spotkałam się z tym,że pieniądze z bazarku wpłynęły do innej osoby z Dogo a nie do skarbnika. Selma nie ma wiele deklaracji stałych,sądzę,że to nie będzie problemem przejąć ode mnie rolę skarbnika. Ewu,bardzo proszę podaj mi swoje dane do przelewu abym mogła przelać pieniążki Selmusi a tym samym rozliczyć się. Selma dzisiaj miała zrobione RTG,jutro nastąpi konsultacja z chirurgiem czy drut będzie mógł być usunięty. Quote
cancer43 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Czujemy się z Elą wywołane do odpowiedzi,bazarek był na FB ,nie na dogomanii.Wpłat nie zbieramy na swoje konta ,z różnych względów.Kasa trafia bezpośrednio do beneficjentów,ewentualnie na konto lecznic czy opłacane są faktury za karmę. Selma jakoś nam się kojarzyła z ewu. Ponieważ wcześniej wpłacałyśmy na konto ewu i znałyśmy numer,podałyśmy jej konto do wpłat To naprawdę taki problem ? Zmian skarbnika przy braku moderatorów jest niewykonalna. Wystarczy w poście rozliczeniowym wpisać kwote,która jest u ewu,co za różnica kto przelewa pieniądze do Szafirki,przecież wcześniej Basia też regulowała należności za hotelik od siebie (coś mi się tak wydaje,nie chce mi się czytać całego wątku),nie przelewając kasy na konto skarbnika. Chyba ze podejrzewasz ewu o nieuczciwe intencje. Będziemy jej bronić bo nie ma na dogomanii osoby ktora tyle co ona przeznacza czasu,zdrowia i pieniędzy na ratowanie psów i nikt tak jak ona nie zasługuje na wsparcie i zaufanie 1 Quote
szafirka Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Selma miała wczoraj robione zdjęcie RTG i na poniedziałek wyznaczona jest operacja. Selmie zostanie usunięty gwóźdź i zaszyta rana. Oszczędzę Wam widoku tej rany. Powoli będzie można myśleć o ogłaszaniu ślicznotki. Quote
ewu Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Ewu,chcę Ciebie poprosić o przejęcie funkcji skarbnika Selmy.Nie może być tak aby pieniądze trafiały do dwóch skarbników.Na wątku jest zawsze jeden skarbnik i on prowadzi skrupulatnie rozliczenia dotyczące psiaka.W tej chwili nie mogę się połapać ile faktycznie Selma ma pieniążków a nie mogę rozliczać pieniędzy,które jedynie widnieją w poście i nie wpływają na moje konto.Też pierwszy raz spotkałam się z tym,że pieniądze z bazarku wpłynęły do innej osoby z Dogo a nie do skarbnika. Selma nie ma wiele deklaracji stałych,sądzę,że to nie będzie problemem przejąć ode mnie rolę skarbnika. Ewu,bardzo proszę podaj mi swoje dane do przelewu abym mogła przelać pieniążki Selmusi a tym samym rozliczyć się. Selma dzisiaj miała zrobione RTG,jutro nastąpi konsultacja z chirurgiem czy drut będzie mógł być usunięty. O matko Anula a czym ja zawiniłam? Nawet nie miałam pojęcia ,że Dziewczyny podały moje konto. Jestem Ci bardzo wdzięczna ,że pomagasz Selmie i wzorowo pełnisz funkcję skarbnika, Ja nie jestem na FB i nawet nie wiedziałam co się dzieje na bazarku i nie przyszło mi do głowy ,że się może zrobić zamieszanie. Jeśli chodzi o Anonimowego Darczyńcę , to są to moi Przyjaciele niezwiązani z dogomanią, którzy bez uprzedzenia czasem robią mi niespodziankę i wpłacają na jakiegoś biedaka , o którym Im opowiadam. Tak też było Selmą. Proszę bądź dalej skarbnikiem i nie myśl ,że ktoś miał złe intencje. Zwykłe nieporozumienie:) Bardzo Cię przepraszam i dziękuję za zrozumienie sytuacji. Rozmawiałam dzisiaj z Szafirką o zabiegu Selmy w poniedziałek da znać ile to będzie kosztowało, wyślę Jej pieniądze a resztę prześlę Tobie. żeby nie było bałaganu. I już się nie gniewaj bo Danusia z przyzwyczajenia podała moje konto :):):), niczego ze mną nie ustalała. Przecież ja dlatego prosiłam o pomoc bo nie chcę mieć do czynienia z wpłatami i rozliczeniami bo mam za dużo psich spraw na głowie i jestem Ci bardzo , bardzo wdzięczna ,że to robisz:) Quote
Kama202 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Ewu,chcę Ciebie poprosić o przejęcie funkcji skarbnika Selmy.Nie może być tak aby pieniądze trafiały do dwóch skarbników.Na wątku jest zawsze jeden skarbnik i on prowadzi skrupulatnie rozliczenia dotyczące psiaka.W tej chwili nie mogę się połapać ile faktycznie Selma ma pieniążków a nie mogę rozliczać pieniędzy,które jedynie widnieją w poście i nie wpływają na moje konto.Też pierwszy raz spotkałam się z tym,że pieniądze z bazarku wpłynęły do innej osoby z Dogo a nie do skarbnika. Selma nie ma wiele deklaracji stałych,sądzę,że to nie będzie problemem przejąć ode mnie rolę skarbnika. Ewu,bardzo proszę podaj mi swoje dane do przelewu abym mogła przelać pieniążki Selmusi a tym samym rozliczyć się. Selma dzisiaj miała zrobione RTG,jutro nastąpi konsultacja z chirurgiem czy drut będzie mógł być usunięty. Ja tyko króciutko dodam, że bazarki na Fb rządzą się trochę innymi prawami. Jednym z beneficjentów był pies od ewu i żadna z nas nie zastanawiała się kto jest skarbnikiem. Ważne dla mnie, że uzbierałyśmy pokaźną kwotę i te pieniądze są dla psa. A w czyim portfelu się w danej chwili znajdują, jest to dla mnie zupełnie nieważne, bo obu Wam ufam. I Tobie Anula i Ewu :D Quote
ewu Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Ja tyko króciutko dodam, że bazarki na Fb rządzą się trochę innymi prawami. Jednym z beneficjentów był pies od ewu i żadna z nas nie zastanawiała się kto jest skarbnikiem. Ważne dla mnie, że uzbierałyśmy pokaźną kwotę i te pieniądze są dla psa. A w czyim portfelu się w danej chwili znajdują, jest to dla mnie zupełnie nieważne, bo obu Wam ufam. I Tobie Anula i Ewu :D Dziękuję Wam kochane za pomoc:) 1 Quote
Bogusik Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Zapewne wszystkie ciocie,które odwiedzają wątek Selmy,czekają na relacje z moich i Anuli odwiedzin u Selmy.Przepraszamy,że z opóźnieniem,ale technicznie nie było to możliwe,a do tego tak mi muli dogo,że coś okropnego! :( Kochani,tak jak pisała ewu i Hania,Selmusia to bardzo przyjazna i kochana sunia,która jak by mogła /kołnierz.../ to rozdawała by całą masę buziaków :) Bardzo nam jest jej ogromnie żal,że to drucisko przebiło skórę i stąd jest ta rana.Muszę przyznać,że patrząc na to,serce kraja się na miliony kawałków...Selmunia jest bardzo żywiołowym pieskiem i tak bardzo chciałaby biegać z innymi po ogrodzie,bez żadnych ograniczeń.Ale niestety sami wiemy,że to jeszcze nie możliwe.Hania do zdjęć zdjęła jej kołnierz,a Selmusia natychmiast swój język skierowała w stronę rany i próbowała wylizywać.Żadne odwoływania nie skutkowały,więc zaraz założyłyśmy z powrotem.Mam tylko nadzieję,że wszystko pójdzie dobrze w poniedziałek i w niedługim czasie,ujrzymy ją wreszcie wolną i swobodnie biegającą po ogrodzie.W tej chwili jest pod troskliwą opieką Hani,która stosuje zalecone przez weta środki do gojenia rany,jak również ogranicza jej ruch,na ile to tylko możliwe.A nie jest to takie łatwe przy energii jaką ma Selma.Bardzo ładnie je i przytyła u Hani 2kg.Mimo wszystko,obecnie mięśnie nie pracują tak jak powinny i w wyglądzie zewnętrznym to widać.Potrzeba jeszcze będzie troszeczkę czasu,aby wszystko doszło do swojego stanu.Postaram się jakoś wkleić fotki,które mi się udało zrobić,choć to też graniczyło z cudem,bo taka z niej pełna temperamentu dziewczynka :) 1 Quote
Anula Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Czujemy się z Elą wywołane do odpowiedzi,bazarek był na FB ,nie na dogomanii.Wpłat nie zbieramy na swoje konta ,z różnych względów.Kasa trafia bezpośrednio do beneficjentów,ewentualnie na konto lecznic czy opłacane są faktury za karmę. Selma jakoś nam się kojarzyła z ewu. Ponieważ wcześniej wpłacałyśmy na konto ewu i znałyśmy numer,podałyśmy jej konto do wpłat To naprawdę taki problem ? Zmian skarbnika przy braku moderatorów jest niewykonalna. Wystarczy w poście rozliczeniowym wpisać kwote,która jest u ewu,co za różnica kto przelewa pieniądze do Szafirki,przecież wcześniej Basia też regulowała należności za hotelik od siebie (coś mi się tak wydaje,nie chce mi się czytać całego wątku),nie przelewając kasy na konto skarbnika. Chyba ze podejrzewasz ewu o nieuczciwe intencje. Będziemy jej bronić bo nie ma na dogomanii osoby ktora tyle co ona przeznacza czasu,zdrowia i pieniędzy na ratowanie psów i nikt tak jak ona nie zasługuje na wsparcie i zaufanie O matko Anula a czym ja zawiniłam? Nawet nie miałam pojęcia ,że Dziewczyny podały moje konto. Jestem Ci bardzo wdzięczna ,że pomagasz Selmie i wzorowo pełnisz funkcję skarbnika, Ja nie jestem na FB i nawet nie wiedziałam co się dzieje na bazarku i nie przyszło mi do głowy ,że się może zrobić zamieszanie. Jeśli chodzi o Anonimowego Darczyńcę , to są to moi Przyjaciele niezwiązani z dogomanią, którzy bez uprzedzenia czasem robią mi niespodziankę i wpłacają na jakiegoś biedaka , o którym Im opowiadam. Tak też było Selmą. Proszę bądź dalej skarbnikiem i nie myśl ,że ktoś miał złe intencje. Zwykłe nieporozumienie:) Bardzo Cię przepraszam i dziękuję za zrozumienie sytuacji. Rozmawiałam dzisiaj z Szafirką o zabiegu Selmy w poniedziałek da znać ile to będzie kosztowało, wyślę Jej pieniądze a resztę prześlę Tobie. żeby nie było bałaganu. I już się nie gniewaj bo Danusia z przyzwyczajenia podała moje konto :):) :), niczego ze mną nie ustalała. Przecież ja dlatego prosiłam o pomoc bo nie chcę mieć do czynienia z wpłatami i rozliczeniami bo mam za dużo psich spraw na głowie i jestem Ci bardzo , bardzo wdzięczna ,że to robisz:) Ja tyko króciutko dodam, że bazarki na Fb rządzą się trochę innymi prawami. Jednym z beneficjentów był pies od ewu i żadna z nas nie zastanawiała się kto jest skarbnikiem. Ważne dla mnie, że uzbierałyśmy pokaźną kwotę i te pieniądze są dla psa. A w czyim portfelu się w danej chwili znajdują, jest to dla mnie zupełnie nieważne, bo obu Wam ufam. I Tobie Anula i Ewu :D Przepraszam,że wcześniej nie odpowiedziałam na posty.Dziewczyny, ja uważam,że powinien być jeden skarbnik,który zarządza finansami psiaka.Stwierdziłam,że w tej konkretnej sytuacji tj.wpływających pieniążków na moje konto i ewu nie dam rady ogarnąć.Nie jestem w stanie śledzić każdego postu ewu z informacją o wpływających kwotach od różnych osób do ewu.Dla mnie jest proste,wpływają pieniądze na moje konto i ja rozliczam je na wątku.Niby jak mam rozliczać pieniążki,które na moje konto nie wpłynęły i wpisywać wpłaty jako jednorazowe od ewu,których na moim koncie brak. Nie chcę się w to bawić,dlatego zaproponowałam przejęcie finansów przez ewu.W moim odczuciu tak by było najlepiej.Żeby było jasne,nikogo o nic nie podejrzewam i nie miałam absolutnie zamiaru nikogo obrażać ani się na nikogo gniewać.Mój post wynikł z tego,że nie dam rady sobie i tyle. Selmusia jest wspaniałą kochaną sunią.Bardzo,bardzo mi jej szkoda.Jest bardzo biedna ze względu na jej łapkę.Liczę dni,godziny do usunięcia tego okropnego drutu.Oby jak najszybciej ten poniedziałek był.Mam ogromną nadzieję,że wszystko dobrze pójdzie i Selma będzie uwolniona od drutu i kołnierza.Myślę,że będzie potrzebna Selmie rehabilitacja,ponieważ łapka jest cieńsza i chyba krótsza.Być może Selma sama będzie mogła się rehabilitować tj.używać łapki i pomalutku łapka dojdzie do stanu normalnego.No ale zobaczymy jak to dalej się potoczy. Ewu,całe szczęście,że Selmę wypatrzyłaś,pomogłaś jej i umieściłaś w domowych warunkach. Kochana,wspaniała,przepiękna,dzielna Selmusia. Quote
Recommended Posts