Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak się trochę wypogodzi to postaram się o nowe zdjęcia suni.

Jest trochę problem z cieczką, tzn. z tym, że nie wiem czy ona się już skończyła, bo żadnego plamienia nie zaobserwowałam, a psy się sunią już jakoś specjalnie nie interesują. Koniec cieczki jest ważny, bo sterylizować można albo do 14 dni od końca, albo dopiero po 3 miesiącach... Jeśli się ciachnie w środku tego okresu to suczka może mieć ciąże urojone.

Posted

Jak się trochę wypogodzi to postaram się o nowe zdjęcia suni.

Jest trochę problem z cieczką, tzn. z tym, że nie wiem czy ona się już skończyła, bo żadnego plamienia nie zaobserwowałam, a psy się sunią już jakoś specjalnie nie interesują. Koniec cieczki jest ważny, bo sterylizować można albo do 14 dni od końca, albo dopiero po 3 miesiącach... Jeśli się ciachnie w środku tego okresu to suczka może mieć ciąże urojone.

Suczka na pewno plamienie miała u mnie. Przez trzy dni pobytu miała.

bela51

Wrzuciłam to Wasze Cudo na Skarpete ONkową. Moze dołozą sie do sterylki, albo do badan, nie wiem, zobaczymy.

Beda procedury i głosowanie.

Dziękujemy :)

Posted

Suczka na pewno plamienie miała u mnie. Przez trzy dni pobytu miała.

No to kurcze trzeba będzie poczekać ze sterylką ok. 2 miesiące jeszcze :(

Posted

Na prośbę ali123 rozliczenie suni robię na koniec miesiąca marca:

Koszty za marzec:

-192 zł hotelowanie (16-31.03.2015)

-60 zł transport z Zamościa

-12,50 zł odrobaczenie II

Razem: -264,50 zł

Posted

9b8d9c3f264d3160gen.jpg

Okazało się, że sunia doskonale zna komendę "siad". Muszę jeszcze inne komendy sprawdzić, bo np. jak idziemy w głąb ogrodu to ona sama podbiega do nogi (zawsze z jednej strony) i idzie równo bardzo plinując, żeby się nie wychylić - wygląda na to, że ktoś ją uczył równania przy nodze bez smyczy. Może była kupiona jako szczeniak rasowego ONka i jak urosła to się jej ludzie pozbyli, bo była za mało rasowa? Suńka jest bardzo wrażliwa na podniesiony głos (wystarczy innego psa skarcić, a ona od razu bierze to do siebie i wystraszona ucieka do boksu) - podejrzewam, że metody jej szkolenia nie były zbyt właściwe. Zwłaszcza, że sunia dopiero uczy się co to są smaczki.

Tak sobie myślę, że w oczekiwaniu na sterylizację można chyba sunię zaszczepić na wirusówki?

Posted

Na prośbę ali123 rozliczenie suni robię na koniec miesiąca marca:

Koszty za marzec:

-192 zł hotelowanie (16-31.03.2015)

-60 zł transport z Zamościa

-12,50 zł odrobaczenie II

Razem: -264,50 zł

Dzięki za podsumowanie i fotki Aidy :)   Piękna jest pannica i jaka mądra :)

Dzisiaj przeleję kwotę 314zł z bazarku dla suniek :

http://www.dogomania.com/forum/topic/146071-obni%C5%BCka-cenpowiew-wiosnybazarek-z-wiklin%C4%85kolorowymi-ciuchamidla-dzieci-te%C5%BC-do-2903-godz20/page-6

( 187,50zł - dług Nafty,126,50zł - część opłaty za Aidę. Pozostanie do spłaty 138zł.

Posted

9b8d9c3f264d3160gen.jpg

Okazało się, że sunia doskonale zna komendę "siad". Muszę jeszcze inne komendy sprawdzić, bo np. jak idziemy w głąb ogrodu to ona sama podbiega do nogi (zawsze z jednej strony) i idzie równo bardzo plinując, żeby się nie wychylić - wygląda na to, że ktoś ją uczył równania przy nodze bez smyczy. Może była kupiona jako szczeniak rasowego ONka i jak urosła to się jej ludzie pozbyli, bo była za mało rasowa? Suńka jest bardzo wrażliwa na podniesiony głos (wystarczy innego psa skarcić, a ona od razu bierze to do siebie i wystraszona ucieka do boksu) - podejrzewam, że metody jej szkolenia nie były zbyt właściwe. Zwłaszcza, że sunia dopiero uczy się co to są smaczki.

Tak sobie myślę, że w oczekiwaniu na sterylizację można chyba sunię zaszczepić na wirusówki?

Biedna,kochana sunia, boi się podniesionego głosu,pewnie nie kojarzy jej się dobrze...

A od wirusówek zaszczepmy ją,jak najbardziej.

Kilka dni temu zadzwonił do mnie sołtys z tej wsi, z której zabrałyśmy z kudłataja Aidę (Chomęciska Duże pod Zamościem),że jest kolejna wyrzucona...

Wczoraj tam pojechałyśmy i oto kogo zastałyśmy na jednej z rekreacyjnych działek :DSC_0490_zpsmsrw5pjx.jpg

DSC_0514_zpswkoo4qip.jpg

Suczka wygląda na młodą,ma śliczne bialutkie ząbki,sutki są jednak trochę wyciągnięte więc wygląda na to,że już rodziła. Jest przemiła,mądra i jak widać potrafi się bawić piłeczką,którą w naszej obecności wynalazła sobie gdzieś w krzakach i natychmiast przyniosła z radości. Człowiek,który zgłosił do sołtysa suczkę i karmi ją,mówi,że jest w okolicy jego działki od ok. 2 tygodni i niestety któregoś dnia wróciła kulejąc i z ... kurą w pysku ...

Grozi jej w związku z tym niebezpieczeństwo, ale nie zabrałyśmy jej,bo wszystko rozbija się wiadomo o co...

Posted

Jest przemiła,mądra i jak widać potrafi się bawić piłeczką,którą w naszej obecności wynalazła sobie gdzieś w krzakach i natychmiast przyniosła z radości. Człowiek,który zgłosił do sołtysa suczkę i karmi ją,mówi,że jest w okolicy jego działki od ok. 2 tygodni i niestety któregoś dnia wróciła kulejąc i z ... kurą w pysku ...

Grozi jej w związku z tym niebezpieczeństwo, ale nie zabrałyśmy jej,bo wszystko rozbija się wiadomo o co...

Ojjjjj.... to kiepsko. Kurę mogła zabrać z drogi już nieżywą, ale jak się rozniesie, to ludzie zaczną ją przeganiać :(

Posted

Rozmawiałam z domkiem Aidy,wszystko jest w porządku,wszyscy są sunią zachwyceni,szczególnie dzieci. Aida zresztą też jest dziećmi zachwycona,bo ma się z kim bawić :)

Kiedy rozmawiałam z Panią,Aida akurat wylegiwała się na dywanie na środku pokoju :)

Powinno być OK .

Szkoda tylko,że suczka nie została wysterylizowana,ale wiadomo,że nie mogła być,bo jeszcze za wcześnie po cieczce. Najlepszy moment na zabieg będzie w drugiej połowie czerwca; Pani zobowiązała się do tego,a ja obiecałam jej pomoc finansową,tylko nie wiem,czy skarpeta sterylkowa zgodzi się w tej sytuacji.

Guest TyŚka
Posted

Super, czekam na wątek Plamki w takim razie :)

• 1 month later...
Posted

Dochód z powyższego bazarku to kwota 450zł,z czego 260zł jest przeznaczone na dług Aidy; reszta,czyli 190zł przeznaczone jest na pozostałe suczki przebywające w hoteliku.

• 2 weeks later...
Posted

,,

Dziewczyny kochane, wiecie moze o kimś jeżdżącym na trasie Lublin-Warszawa? Pilnie potrzeba przywieść maleńka sunię! Błagamy o pomoc!