Murka Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Jak się trochę wypogodzi to postaram się o nowe zdjęcia suni. Jest trochę problem z cieczką, tzn. z tym, że nie wiem czy ona się już skończyła, bo żadnego plamienia nie zaobserwowałam, a psy się sunią już jakoś specjalnie nie interesują. Koniec cieczki jest ważny, bo sterylizować można albo do 14 dni od końca, albo dopiero po 3 miesiącach... Jeśli się ciachnie w środku tego okresu to suczka może mieć ciąże urojone. Quote
ala123 Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Jak się trochę wypogodzi to postaram się o nowe zdjęcia suni. Jest trochę problem z cieczką, tzn. z tym, że nie wiem czy ona się już skończyła, bo żadnego plamienia nie zaobserwowałam, a psy się sunią już jakoś specjalnie nie interesują. Koniec cieczki jest ważny, bo sterylizować można albo do 14 dni od końca, albo dopiero po 3 miesiącach... Jeśli się ciachnie w środku tego okresu to suczka może mieć ciąże urojone. Suczka na pewno plamienie miała u mnie. Przez trzy dni pobytu miała. bela51 Wrzuciłam to Wasze Cudo na Skarpete ONkową. Moze dołozą sie do sterylki, albo do badan, nie wiem, zobaczymy. Beda procedury i głosowanie. Dziękujemy :) Quote
eloise Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 tyle czasu minęło, a ja nadal nie oswoiłam się z tą "nową" wersją dogomanii Quote
Murka Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Suczka na pewno plamienie miała u mnie. Przez trzy dni pobytu miała. No to kurcze trzeba będzie poczekać ze sterylką ok. 2 miesiące jeszcze :( Quote
Murka Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Na prośbę ali123 rozliczenie suni robię na koniec miesiąca marca: Koszty za marzec: -192 zł hotelowanie (16-31.03.2015) -60 zł transport z Zamościa -12,50 zł odrobaczenie II Razem: -264,50 zł Quote
Murka Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Okazało się, że sunia doskonale zna komendę "siad". Muszę jeszcze inne komendy sprawdzić, bo np. jak idziemy w głąb ogrodu to ona sama podbiega do nogi (zawsze z jednej strony) i idzie równo bardzo plinując, żeby się nie wychylić - wygląda na to, że ktoś ją uczył równania przy nodze bez smyczy. Może była kupiona jako szczeniak rasowego ONka i jak urosła to się jej ludzie pozbyli, bo była za mało rasowa? Suńka jest bardzo wrażliwa na podniesiony głos (wystarczy innego psa skarcić, a ona od razu bierze to do siebie i wystraszona ucieka do boksu) - podejrzewam, że metody jej szkolenia nie były zbyt właściwe. Zwłaszcza, że sunia dopiero uczy się co to są smaczki. Tak sobie myślę, że w oczekiwaniu na sterylizację można chyba sunię zaszczepić na wirusówki? Quote
ala123 Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Na prośbę ali123 rozliczenie suni robię na koniec miesiąca marca: Koszty za marzec: -192 zł hotelowanie (16-31.03.2015) -60 zł transport z Zamościa -12,50 zł odrobaczenie II Razem: -264,50 zł Dzięki za podsumowanie i fotki Aidy :) Piękna jest pannica i jaka mądra :) Dzisiaj przeleję kwotę 314zł z bazarku dla suniek : http://www.dogomania.com/forum/topic/146071-obni%C5%BCka-cenpowiew-wiosnybazarek-z-wiklin%C4%85kolorowymi-ciuchamidla-dzieci-te%C5%BC-do-2903-godz20/page-6 ( 187,50zł - dług Nafty,126,50zł - część opłaty za Aidę. Pozostanie do spłaty 138zł. Quote
ala123 Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Okazało się, że sunia doskonale zna komendę "siad". Muszę jeszcze inne komendy sprawdzić, bo np. jak idziemy w głąb ogrodu to ona sama podbiega do nogi (zawsze z jednej strony) i idzie równo bardzo plinując, żeby się nie wychylić - wygląda na to, że ktoś ją uczył równania przy nodze bez smyczy. Może była kupiona jako szczeniak rasowego ONka i jak urosła to się jej ludzie pozbyli, bo była za mało rasowa? Suńka jest bardzo wrażliwa na podniesiony głos (wystarczy innego psa skarcić, a ona od razu bierze to do siebie i wystraszona ucieka do boksu) - podejrzewam, że metody jej szkolenia nie były zbyt właściwe. Zwłaszcza, że sunia dopiero uczy się co to są smaczki. Tak sobie myślę, że w oczekiwaniu na sterylizację można chyba sunię zaszczepić na wirusówki? Biedna,kochana sunia, boi się podniesionego głosu,pewnie nie kojarzy jej się dobrze... A od wirusówek zaszczepmy ją,jak najbardziej. Kilka dni temu zadzwonił do mnie sołtys z tej wsi, z której zabrałyśmy z kudłataja Aidę (Chomęciska Duże pod Zamościem),że jest kolejna wyrzucona... Wczoraj tam pojechałyśmy i oto kogo zastałyśmy na jednej z rekreacyjnych działek : Suczka wygląda na młodą,ma śliczne bialutkie ząbki,sutki są jednak trochę wyciągnięte więc wygląda na to,że już rodziła. Jest przemiła,mądra i jak widać potrafi się bawić piłeczką,którą w naszej obecności wynalazła sobie gdzieś w krzakach i natychmiast przyniosła z radości. Człowiek,który zgłosił do sołtysa suczkę i karmi ją,mówi,że jest w okolicy jego działki od ok. 2 tygodni i niestety któregoś dnia wróciła kulejąc i z ... kurą w pysku ... Grozi jej w związku z tym niebezpieczeństwo, ale nie zabrałyśmy jej,bo wszystko rozbija się wiadomo o co... Quote
maarit Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Jest przemiła,mądra i jak widać potrafi się bawić piłeczką,którą w naszej obecności wynalazła sobie gdzieś w krzakach i natychmiast przyniosła z radości. Człowiek,który zgłosił do sołtysa suczkę i karmi ją,mówi,że jest w okolicy jego działki od ok. 2 tygodni i niestety któregoś dnia wróciła kulejąc i z ... kurą w pysku ... Grozi jej w związku z tym niebezpieczeństwo, ale nie zabrałyśmy jej,bo wszystko rozbija się wiadomo o co... Ojjjjj.... to kiepsko. Kurę mogła zabrać z drogi już nieżywą, ale jak się rozniesie, to ludzie zaczną ją przeganiać :( Quote
Murka Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 maarit, suczka jest od wczoraj u nas :) A Aida dzisiaj wybyła do domku w Lublinie :) :) :) Quote
ala123 Posted April 15, 2015 Author Posted April 15, 2015 Rozmawiałam z domkiem Aidy,wszystko jest w porządku,wszyscy są sunią zachwyceni,szczególnie dzieci. Aida zresztą też jest dziećmi zachwycona,bo ma się z kim bawić :) Kiedy rozmawiałam z Panią,Aida akurat wylegiwała się na dywanie na środku pokoju :) Powinno być OK . Szkoda tylko,że suczka nie została wysterylizowana,ale wiadomo,że nie mogła być,bo jeszcze za wcześnie po cieczce. Najlepszy moment na zabieg będzie w drugiej połowie czerwca; Pani zobowiązała się do tego,a ja obiecałam jej pomoc finansową,tylko nie wiem,czy skarpeta sterylkowa zgodzi się w tej sytuacji. Quote
maarit Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 maarit, suczka jest od wczoraj u nas :) A Aida dzisiaj wybyła do domku w Lublinie :) :) :) Ufff... ulżyło mi, same dobre wieści :) Quote
handzia Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Ale super wieści :) Bardzo się cieszę :) Dobra robota dziewczyny!!! :) Quote
maarit Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Oby ta mała też tak szybko znalazła domek :) Quote
ala123 Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Bardzo się cieszę,że Aida już w domu. Zobaczcie same te zdjęcia, które dostałam z jej domku; wszystko wygląda bardzo dobrze :) Quote
Murka Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 No i super :) To ja zrobię rozliczenie za kwiecień: -180 zł hotelowanie (1-15.04) Razem: -180 zł Quote
ala123 Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 No i super :) To ja zrobię rozliczenie za kwiecień: -180 zł hotelowanie (1-15.04) Razem: -180 zł Dzięki :) Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Super, czekam na wątek Plamki w takim razie :) Quote
ala123 Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Zapraszam na bazarek : http://www.dogomania.com/forum/topic/146605-zas%C5%82onyfirankiubrania-dla-wszystkichbuty-zapraszam-do-300415/ Quote
ala123 Posted June 15, 2015 Author Posted June 15, 2015 Dochód z powyższego bazarku to kwota 450zł,z czego 260zł jest przeznaczone na dług Aidy; reszta,czyli 190zł przeznaczone jest na pozostałe suczki przebywające w hoteliku. Quote
malagos Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 ,, Dziewczyny kochane, wiecie moze o kimś jeżdżącym na trasie Lublin-Warszawa? Pilnie potrzeba przywieść maleńka sunię! Błagamy o pomoc! Quote
Recommended Posts