ala123 Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 KiIkanaście dni temu dowiedziałam się od znajomej,że w lesie niedaleko Zamościa widziała podrośniętego szczeniaka,którego niestety w tamtym momencie nie mogła zabrać ze sobą. Nie dawało mi to spokoju i razem z kudlataja przez kilka dni jeździłyśmy po lasach i wsiach w pobliżu w poszukiwaniu psiny lub choćby jakieś informacji o nim. Bez rezultatu jednak ... W końcu na ogłoszenie dane do gazety odezwała się kobieta z informacją,że podobny pies włóczy się od jakiegoś czasu po ich wsi i tak wreszcie wczoraj,po kilku dniach poszukiwań udało się pieska złapać . Piesek zresztą okazał się ok. 8-10 miesięczną suczką z cieczką... Dzisiaj byłyśmy w przychodni sprawdzić, czy wszystko w porządku,bo babeszjoza szaleje ,a sunia miała na sobie ogromną ilość wypasionych kleszczy. Na razie na szczęście nic się dzieje i jutro mała jedzie do hoteliku u Murki. W związku z cieczką, sterylizacji na razie nie można wykonać,ale myślę,że można zacząć szukać dziewczynce domu. A jest ona bardzo sympatyczną i mądrą sunieczką,potrafi aportować i podawać łapkę i w ogóle rozumie wszystko, co się do niej mówi. Lubi towarzystwo innych psów,no i przede wszystkim ludzi oczywiście. Jeżeli chodzi o koty,to na razie nie potrafię ocenić jej zamiarów,bo jest żywo zainteresowana nimi i chętnie zapoznała by się bliżej,lecz nie wiem w jakim celu,więc nie próbuję :) Ogólnie nie wykazuje żadnej agresji,nawet podczas pobierania krwi u weta nie próbowała gryźć. Waży 22kg, jest wysoka,sięga mi powyżej kolan,Wet mówi,że nie powinna już urosnąć,a jedynie nabrać masy (teraz jest chudziutka). Szukam domu dla suczki,bardzo chętnie przyjmę też każdą inną pomoc. Od jutra niunia zamieszka w hoteliku u Murki. Koszty za marzec: 192 zł hotelowanie (16-31.03.2015) 60 zł transport z Zamościa 12,50 zł odrobaczenie II Razem: 264,50 zł koszty hotelowania za kwiecień: 180zł (15dni) Razem: 444,50zł Wpływy: 126,50zł z bazarku: http://www.dogomania.com/forum/topic/146071-obni%C5%BCka-cenpowiew-wiosnybazarek-z-wiklin%C4%85kolorowymi-ciuchamidla-dzieci-te%C5%BC-do-2903-godz20/ 58zł z bazarku: http://www.dogomania.com/forum/topic/146605-ubrania-dla-ka%C5%BCdego-r%C3%B3%C5%BCne-rozmiaryfirankibuty-zapraszam-do-300415/ 260zł z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/147082-sezonowe-ubrania-i-butytorebkifirankiksi%C4%85%C5%BCkiprodi%C5%BCkombiwar-do-7062015r/?p=16230467 --------------- 444,50zł Quote
zachary Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Czyli najpewniej wyrzucona do tego lasu...Otwarta do ludzi, posłuszna, reaguje na komendy...Piękna sunia. Quote
Becia Lublin Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 sunia ma wiele szcześcia, że trafiła na swojej drodze na Ciebie Alu :) Quote
fegelle Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 jejku.... kolejny porzucony bidulek :(( sunia jest prześliczna, także na pewno szybko znajdzie domek :)) Quote
ala123 Posted March 16, 2015 Author Posted March 16, 2015 Dzisiaj wieczorem TZ Murki zabrał sunię do hoteliku. Smutno mi,bo mała, jak to pies, przywiązała się oczywiście do mnie i śledziła każdy mój krok: gdzie ja,tam i ona. I patrzyła z uwielbieniem tym swoim psim wzrokiem... Ech te biedne psy,że też takie musiały zostać stworzone,chyba po to, by ludzie mogli je krzywdzić ... A suńka jest niezłym skoczkiem,z tymi swoimi długimi łapkami średnie przeszkody nie stanowią dla niej problemu :) Nie mogłam zostawić jej w związku z tym na posesji,w domu natomiast sama nie chciała zostać: zaczęła wpadać w panikę (obserwowałam przez okno),więc pojechałyśmy razem do pracy :) I pracowałyśmy cały dzień :) A teraz biedna pewnie nie rozumie, dlaczego ją oddałam innym ludziom... Quote
ala123 Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 Jutro zadzwonię do Murki, myślę,że nadali już suni jakieś imię. Jeżeli nie,to poproszę ciotki z wątku o pomoc w tej kwestii :) Quote
Murka Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Wrzucam parę fotek z dzisiaj; Sunia bardzo wyła w boksie jak traciła z oczu człowieka, więc ulokowaliśmy ją w boksie z dwiema 4-miesięcznymi pocieszkami. I już jest lepiej ;) Suńka jeszcze jest trochę zdezorientowana (przede wszystkim nie chce wracać do boksu), ale już zaczyna merdać ogonkiem i próbuje brykać ze szczeniaczkami. Imienia jej jeszcze nie nadawaliśmy, w szczepieniu widziałam "Misia" i myślałam, że to już zaklepane :) Pomocnicy ;) Quote
ala123 Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Dziękuję Murko za zdjęcia :) Imię Misia wpisał lekarz,tak sobie,żeby jakieś napisać; myślę,że można nadać jej jakieś inne :) Quote
ala123 Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Mi podobają się imiona Ayla, Gaja..... ;) To może niech będzie Gaja,jeżeli Murka nie nazwała jej jeszcze :) Quote
Murka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Jeśli się Wam się podoba to może być Aida, bo "ładnie śpiewa" :) Albo Tosca. Ma naprawdę wyjątkowe brzmienie wycia ;) Na szczęście coraz rzadziej je słyszymy. Suńka zaczyna się bawić ze szczeniakami, ogonek już cały czas w górze. Na początku koszmarem były powroty do boksu, ale teraz nie ma już problemu. Co ciekawe sunia od początku trzyma czystość, od razu po wyjściu z boksu robi dłuugie siuuuuu i zaraz potem koopa jedna i druga. Quote
ala123 Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Jeśli się Wam się podoba to może być Aida, bo "ładnie śpiewa" :) Albo Tosca. Ma naprawdę wyjątkowe brzmienie wycia ;) Na szczęście coraz rzadziej je słyszymy. Suńka zaczyna się bawić ze szczeniakami, ogonek już cały czas w górze. Na początku koszmarem były powroty do boksu, ale teraz nie ma już problemu. Co ciekawe sunia od początku trzyma czystość, od razu po wyjściu z boksu robi dłuugie siuuuuu i zaraz potem koopa jedna i druga. I jedno i drugie ładne :) A wy jak ją nazywacie ? Quote
Murka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Wołaliśmy "suńka" :) No to niech będzie Aida :) Quote
Murka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Aida od paru dni biega już luzem. Bardzo się trzyma człowieka, chodzi za mną krok w krok i jakby tylko mogła to by weszła za mną do każdego boksu, do którego wchodzę. Ale potrafi też pobrykać, pobawić się. Jej ulubiona zabawa to gonitwa ze szczeniakami - ona bierze jakiś badyl i ucieka, a maluchy za nią :) Quote
ala123 Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 Aida od paru dni biega już luzem. Bardzo się trzyma człowieka, chodzi za mną krok w krok i jakby tylko mogła to by weszła za mną do każdego boksu, do którego wchodzę. Ale potrafi też pobrykać, pobawić się. Jej ulubiona zabawa to gonitwa ze szczeniakami - ona bierze jakiś badyl i ucieka, a maluchy za nią :) :) :) :) Quote
ala123 Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 No. fantastyczna :) Teraz trzeba jeszcze wyczarować fantastyczny domek dla niej :) Quote
bela51 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Przyszłam za Ali podpisem i dlatego, ze sunia jest ONkowata. Jak rozumiem, pewnie bez grosza :( Quote
ala123 Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Przyszłam za Ali podpisem i dlatego, ze sunia jest ONkowata. Jak rozumiem, pewnie bez grosza :( Witaj :) Trochę ONkowata jest, ale bardziej wysmukła,z długimi nogami. Ale i tak ładna z niej panienka :) Nie ma oczywiście żadnych deklaracji,nie zdążyłyśmy nic uzbierać,trzeba ją było szybko zabierać ... Quote
bela51 Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Wrzuciłam to Wasze Cudo na Skarpete ONkową. Moze dołozą sie do sterylki, albo do badan, nie wiem, zobaczymy. Beda procedury i głosowanie. Quote
Recommended Posts