sylwija Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Bazarek http://www.dogomania.com/forum/topic/146307-kalkulator-do-liczenia-bmi-artyk%C5%82u-biurowedo-0304g-22/?p=16151251 ślicznie dziękuję :) zakupiłam dla Mani bravecto - dla wszystkich psów w hurcie, po 70 zł kupiłam to najskuteczniejszy teraz preparat na kleszcze, zabezpiecza na 3 miesiące jeszcze odrobaczenie czeka.. ale nie wiem, jaki koszt będzie wrzucę później najświeższe zdjęcia - urocza z niej panienka, bardzo wesoła i sympatyczna, ale smyczy jeszcze nie pokonaliśmy.. czy ktoś mógłby podarować Mani smycz, szeli, obrożę, karmę - cokolwiek? wesprzeć groszem na weta/zabezpieczenia? 1 Quote
Mazowszanka13 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Teraz nie mam jak pomóc, ale obiecuję przy następnych bazarkach pamiętać o Twoich podopiecznych :) Quote
Poker Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Może coś z bazarku się utarguje. Mania jest bardzo podobna do Toli, która była u nas w DT. Quote
sylwija Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Teraz nie mam jak pomóc, ale obiecuję przy następnych bazarkach pamiętać o Twoich podopiecznych :) dziękuję :) Może coś z bazarku się utarguje. Mania jest bardzo podobna do Toli, która była u nas w DT. :) udostępniam bazarek na fb a Tola z Manią- moim zdaniem całkiem inne, Gaja, córcia Toli, podobna do niej(obie trochę charcikowo-wyżełkowate ;)), ale Dinka bardziej owczarkowa to Tola: Quote
sylwija Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Mania - moim zdaniem, prześliczna :) Quote
sylwija Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Mania - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.960332473986385.1073741839.931401613546138&type=1&pnref=story potrzebny tekst do ogłoszeń :) przy albumie na fb napisałam - Mania - młodziutka, śliczna sunia czeka na adopcję. Mania została porzucona przez poprzedniego właściciela. Znaleziono ją w sadach, miała pełno kleszczy, pcheł, była głodna, zaniedbana. Aktualnie przebywa w DT, gdzie czeka na nowy kochający dom. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Nie ma nawet 2 lat, waży 20 kg, jest bardzo łagodna i przyjazna. Jeszcze nie umie chodzić na smyczy, ale nauka już rozpoczęta adopcja 514045805 Quote
sharka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 W ogłoszeniach napisałabym to zdanie "Znaleziono ją w sadach, miała pełno kleszczy, pcheł, była głodna, zaniedbana." - tak: "Znaleziono ją w sadach głodną i zaniedbaną" (bo pchły i "robale" zawsze później w rozmowie można dodać..) "jest bardzo łagodna i przyjazna." - "jest bardzo łagodna i przyjazna zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt" (bo ludzie pytają często o relacje z innymi psami, kotami) ale swojego zdania nie narzucam :) Quote
sylwija Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 W ogłoszeniach napisałabym to zdanie "Znaleziono ją w sadach, miała pełno kleszczy, pcheł, była głodna, zaniedbana." - tak: "Znaleziono ją w sadach głodną i zaniedbaną" (bo pchły i "robale" zawsze później w rozmowie można dodać..) "jest bardzo łagodna i przyjazna." - "jest bardzo łagodna i przyjazna zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt" (bo ludzie pytają często o relacje z innymi psami, kotami) ale swojego zdania nie narzucam :) dzięki :) dlatego też nie psiałam o ciąży, bo nie ma to nic do rzeczy ale resztę zostawiamy? i już zdejmujemy kubraczek, to może z nowymi zdjęciami? tylko pogoda się popsuła, więc smętne mogą być Mania - młodziutka, śliczna sunia czeka na adopcję. Mania została porzucona przez poprzedniego właściciela. Znaleziono ją w sadach głodną i zaniedbaną. Aktualnie przebywa w DT, gdzie czeka na nowy kochający dom. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Nie ma nawet 2 lat, waży 20 kg, jest bardzo łagodna i przyjazna zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt Jeszcze nie umie chodzić na smyczy, ale nauka już rozpoczęta adopcja 514045805 1 Quote
sylwija Posted April 2, 2015 Author Posted April 2, 2015 ślicznotka już bez kubraczka, a jutro zdejmujemy szwy Quote
Poker Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Może z tego bazarku będzie jakiś utarg http://www.dogomania.com/forum/topic/146396-prawdziwe-obrazy-olejne-akwarelado-0904g22/ Quote
sylwija Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Może z tego bazarku będzie jakiś utarg http://www.dogomania.com/forum/topic/146396-prawdziwe-obrazy-olejne-akwarelado-0904g22/ ślicznie dziękuję :) zdjęcie szwów - bez niespodzianek, Mania grzeczna jak zwykle powoli idą postępy w nauce chodzenia na smyczy, wczoraj przeszła może 5 metrów.. w przyszłym tygodniu planujemy powtórzenie szczepienia na wirusówki - może ktoś się dorzuci, a może do karmy? trzeba Manię zachipować.. \ Quote
Ajula Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 jaka piękna :) podobna do owczarka malinois, może poprosić Skarpetę Owczarkową o wsparcie? Quote
sylwija Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 jaka piękna :) podobna do owczarka malinois, może poprosić Skarpetę Owczarkową o wsparcie? Mania taka mini jest - 20 kg.. nie wiem, czy podchodzi? ucho wędzone to jest to ;) 1 Quote
Ajula Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Mania taka mini jest - 20 kg.. nie wiem, czy podchodzi? zapytam na wątku Skarpety :) Quote
sylwija Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 zapytam na wątku Skarpety :) Dziękuję :) Quote
Poker Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Wpłaciłam na dziewczynki 40 zł. Z bazarku na razie też będzie 40 zł Quote
mroze Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Cześć, mam do oddania, używane nieintensywnie i w bardzo dobrym stanie, szelki sportowe typu Guard z firmy Polarni Przyjaciele, szelki trójkątne spacerowe, obrożę. Szelki powinny być dobre na psa o lekkiej budowie ciała jak OB malinois, drobnego o wadze do 20 kg. Jeśli się przydadzą, z chęcią prześlę. Quote
sylwija Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Cześć, mam do oddania, używane nieintensywnie i w bardzo dobrym stanie, szelki sportowe typu Guard z firmy Polarni Przyjaciele, szelki trójkątne spacerowe, obrożę. Szelki powinny być dobre na psa o lekkiej budowie ciała jak OB malinois, drobnego o wadze do 20 kg. Jeśli się przydadzą, z chęcią prześlę. super, będziemy wdzięczne z Manią :) Quote
mroze Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 super, będziemy wdzięczne z Manią :) To się cieszę. Poproszę na prv o podanie adresu, pod który mogę skierować przesyłkę. Robiłam dziś w internecie zamówienie dla moich psów i przy okazji kupiłam też dla Manii smycz - tak, żeby było już do kompletu. Jak tylko przyjdzie zamówienie ze sklepu internetowego, będę wysyłać paczkę dla Manii. z pozdrowieniami Beata Quote
sylwija Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 już wysyłam :) edit: ech, nie mogę chyba skrzynka przepełniona Quote
Ajula Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Mania taka mini jest - 20 kg.. nie wiem, czy podchodzi? ...czytałam, że owczarki malionois są drobniejsze od niemieckich, takie 25-35 kg :) jak ją odkarmisz, to akurat wskoczy we wzorzec ;) Na wątku Skarpety została uznana za owczarkowatą i według regulaminu trwa teraz głosowanie pomocy dla Mani. 1 Quote
sylwija Posted April 8, 2015 Author Posted April 8, 2015 ...czytałam, że owczarki malionois są drobniejsze od niemieckich, takie 25-35 kg :) jak ją odkarmisz, to akurat wskoczy we wzorzec ;) Na wątku Skarpety została uznana za owczarkowatą i według regulaminu trwa teraz głosowanie pomocy dla Mani. dziękuję za pomoc :) a my dzisiaj planujemy Manię doszczepić Quote
Recommended Posts