Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia3a napisał(a):
Tak wogóle co za rodzinka wzięła Zencie??

Młoda dziewczyna, która z tego co się orientuje to mieszka z rodzicami, ale nie jestem pewna :roll: Psiaka szukała dla niej siostra, bo bała się zabrać ją do schroniska i tam wybrac jakiegoś, bo widziała, ze by wyszły z dziesięcioma :evil_lol: A tak to pokazałam im Zente pod schroniskiem :eviltong:
Nowa Pani Zenty o bardzo aktywna osoba, dużo biega, jeździ na rowerze i ma świetne podejście do psiaków :cool3:

Posted

To aktywne życie będzie miała Zentunia a tego jej trzeba aby nie rozrabiała za mocno :evil_lol:

Posted

Jak się miewa Zencia w nowym domeczku ??

Foteczki może jakieś ;)

Posted

Mam pytanko czy wszystkie ogłoszenia Zenty są już ściągnięte? Bo wczoraj dzwonila do mnie Pani w jej sprawie, podobno wypatrzyła ją na Allegro :roll:

• 3 months later...
Posted

pozwolę sobie skopiowac pewien artykuł, który znalazłam w necie ;):evil_lol:

Po ponad czterech miesiącach ciężkiej pracy z trenerem udało się! Negra zdała z wyróżnieniem egzamin w Ośrodku Szkolenia Psów Pastel w Zabrzu i uzyskała tytuł „Grzecznego psa”. Jednak jej droga od schroniska do nowego domu była długa i wyboista. Negra, a wtedy jeszcze Zenta trafiła do schroniska w opłakanym stanie. Jak dziś wspominają pracownicy i osoby, które wtedy miały z nią kontakt pies był wycieńczony, miał wygryzioną sierść na ogonie. Teraz to nie ten sam psiak – wesoły, ufny, prawdziwy towarzysz zabawy – mówi Karolina Gabrych, która przygarnęła owczarka. Na Nerę, Karolina trafiła zupełnie przypadkiem przeglądając stronę schroniska Psitul Mnie. – Była to miłość od pierwszego spojrzenia. Psiak spodobał mi się już od samego początku, już podczas pierwszego spaceru nie sprawiał problemów, no i pod jej zdjęciem napisano „dla ludzi aktywnych”. Zapadła decyzja - adoptujemy! – wspomina właścicielka.
Pies zawitał do swojego nowego domu we wrześniu. Wszyscy pokochali go z miejsca, zwłaszcza 7- letni brat Karoliny. – Jak się okazało Negra to psiak niezwykle ciekawski, chętny do zabawy, uwielbia mojego brata – mówi Karolina. Jednak psu, który przeżył tak wiele i doznał tak wielu krzywd trudno było znaleźć równowagę psychiczną w nowym środowisku. Właściciele zdecydowali się na szkolenie. Padło na Ośrodek Szkolenia Psów Pastel i szkolenie metodą pozytywną. Ale i tutaj Negrę czekała ciężka praca. Szkolenie przebiegało różnie. - Początkowo Negra była bardzo zdenerwowana, nie wykonywała poleceń, po szkoleniu była zła, musiałam ją uspokajać. Jednak z czasem psiak dał się w to wciągnąć. Teraz jak Negra zauważa, że idziemy w stronę szkoły, strasznie ciągnie, na zajęciach macha ogonem, bawi się z innymi psami – wspomina Karolina. Negrze się udało. Podczas wtorkowego egzaminu pokazała na co ją stać. Każdą komendę, każde ćwiczenie począwszy od siadania przez dostawianie do nogi a na modelowym „przybijaniu piątki” skończywszy Negra wykonywała bez jednego szczeknięcia. – Ten psiak wiele nas nauczył i sam zyskał drugie życie – mówi Alicja Duda trenerka z Ośrodka Szkolenia Psów Pastel. Jej dzisiejszy egzamin jest przykładem na to jak wiele uwagi i miłości potrzebują zwierzęta ze schroniska. One potrafią się odwdzięczyć – dodaje trenerka. Tego samego zdania jest szczęśliwa właścicielka. – Z powodu tego, że to ja ją zabrałam ze schroniska, Negra od razu nabrała do mnie zaufania i tak jest do dziś. Szkolenie tylko umocniło tę wieź.

• 2 weeks later...
Posted

Negre widuje codziennie ze swoją Pania na spacerku.Suczka wygląda na na prawdę szczęsliwą, gania za piłeczka jak szalona.Powiem szczerze że dopiero po tym zdjęciu zorientowałam sie, że to jest własnie ona, nigdy nie wpadłabym na to, że to jest ten sam pies.Ona jest naprawde piękna:).

Posted

Negre widuje codziennie ze swoją Pania na spacerku.Suczka wygląda na na prawdę szczęsliwą, gania za piłeczka jak szalona.Powiem szczerze że dopiero po tym zdjęciu zorientowałam sie, że to jest własnie ona, nigdy nie wpadłabym na to, że to jest ten sam pies.Sunia jest naprawde piękna:).

Posted

Suuuper :loveu:

Dona20, może zaproś Panią od Negry (kiedyś Zenty) tutaj :razz: albo umów sie na jakąś sesję zdięciową :evil_lol: My chcemy jeszcze więcej fotek :eviltong: