Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neigh']Ty mnie Yona nie namawiaj.............albo wiesz co? daj ogłoszenie na allegro o poszukwaniach........:diabloti:

Tak zrobię :diabloti:

Neigh, a Ty byłaś na ostatnim filmie Tarantino pt. "Grindhouse vol. 1. Death Proof", że przytoczę ten tytulik w całości?... Całkiem fajny instruktażowy film :diabloti:

Posted

Yona, podaję mojego maila:
[email protected]
(dokładnie tak - z podwójnym "w")

Myślę, że mail na razie wystarczy, a jeśli ktoś się do mnie odezwie, to telefon podam mu już prywatnie - w ogłoszeniu bym wolała nie umieszczać, bo moja komórka aktualnie zdechła, a jak przypadkiem ktoś nawiedzony zacznie dzwonić na domowy o trzeciej nad ranem, to rodzina mnie zlinczuje...

Wszystkie szczeniory to chłopaki - zarówno glutki, jak i starszy braciszek. Wiek małych? Nie znam się na takich malcach, ale na moje niewprawne oko jakieś trzy tygodnie. Brzuszki ciągają po ziemi, ale widzą, i są całkiem "kumate". Lubią, jak je głaskać :)

Posted

[quote name='Walercia']Yona, podaję mojego maila:
[email protected]
(dokładnie tak - z podwójnym "w")

Myślę, że mail na razie wystarczy, a jeśli ktoś się do mnie odezwie, to telefon podam mu już prywatnie - w ogłoszeniu bym wolała nie umieszczać, bo moja komórka aktualnie zdechła, a jak przypadkiem ktoś nawiedzony zacznie dzwonić na domowy o trzeciej nad ranem, to rodzina mnie zlinczuje...

Walercia, telefon musi być. Jak Ty nie możesz dać swojego, to podam mój.

Tylko...
Czego w ogłoszeniach na dzień dzisiejszy poszukujemy?...
Chyba DT dla mamy i dwójki najmłodszych szczeniąt, a dla starszego najlepiej stałego z opcją DT? Czy tak?

Posted

Yona:

Walercia, telefon musi być. Jak Ty nie możesz dać swojego, to podam mój.

Tylko...
Czego w ogłoszeniach na dzień dzisiejszy poszukujemy?...
Chyba DT dla mamy i dwójki najmłodszych szczeniąt, a dla starszego najlepiej stałego z opcją DT? Czy tak?
Tak, zdecydowanie tego.
Dzięki za wszystko!
Komórkę zaraz będę miała, może nawet dziś - to podam.

Posted

Wiek mamuśki - wygląda raczej młodo, obstawiałabym, że ze trzy lata. Cycuchy teraz duże, bo karmi, ale nie wyglądają na wyciągnięte wieloma porodami - a skoro, sądząc po starszym szczeniaku, suczka rodziła co cieczkę, to dużo tych cieczek mieć jeszcze nie mogła.

Ogłoszenie świetne!

Posted

Propozycja tymczasu nr 1:

Pani ma działkę w okolicy Jachranki. Będzie tam do końca wakacji i na ten czas mogłaby przygarnąć rodzinkę. Trójkę lub czwórkę, to jeszcze do rozważenia. Niestety, jako osoba o wielkim sercu, ma już inne psy, a właściwie suki: chow chow, bullerierkę i chartowatą dużą kundelkę (ta ostatnia jest u niej na tymczasie). Wszystkie ponoć bardzo łagodne.
Zanim pani podejmie decyzję, musi jeszcze skonsultować wszystko z mężem.

Problem jakiego pani się obawia, to stosunek jej suk do młodej, karmiącej matki. Pani nigdy w takiej sytuacji nie była, więc...

Jaki mogą mieć stosunek do niej?...

Ratunku, ja zawsze miewałam same psy... Nie umiem nic na ten temat powiedzieć.

Posted

2 razy mi się zdarzyło przygarnać sunie ze szczeniakami, podczas gdy miałam swoje 3 suczki. W obu przypadkach moje wyczuły, ze to biedne slepe dzieciaki i ich mamy, tak jakby miały szacunek dla karmiącej suczki. Ona zajmowala się dziecmi, a moje suki tylko z daleka (bo matka warczała) obwąchaly i daly spokój. Nie było milości, ale wojny absolutnie też.

Posted

Wszystko chyba zależy od charakteru suczek. Mam nadzieję, że plan się powiedzie i rodzinka będzie bezpieczna.
Jak będzie trzeba mogę psiaki poogłaszać tam, gdzie mogę.

Posted

Kar0la napisał(a):
Jak będzie trzeba mogę psiaki poogłaszać tam, gdzie mogę.

Potrzeba już jest :cool3:

Ja dałam je jeszcze na: ale.gratka, kupiepsa, animalia, gumtree Warszawa.

Posted

AA i jeszcze dopowiem jedeno, moja własna suka, suni z dziećmi ( przygarniętej ) usiłowała dziecko podprowadzić........Skończyło się następująco : kiedy mama miała dość, szła sobie połazić do ogrodu, rozemocjonowana "ciotka" wylizywła szczeniaki, ale wycofywała się kiedy matka wracała. Realnych ataków nie było.
Trudno przewidzieć jak ułożą się relacje pomiędzy psicami, jednak nie wydaje mi się, żeby jakakolwiek suka przy zdrowych zmysłach miała zaatakować bezbronne szczenię.......

Posted

Najważniejsza wg mnie jest ta różnica w gabarytach. Mama jest miniaturowa, pozostałe suki spore. Jak wyraziła się o nich pani, to takie dobre ciotki, spokojne i łagodne. Która chciałaby porywać się na taką mini. TOŻ TO WSTYD :evil_lol:

Posted

Yona, też mi się tak wydaje. Ja miałam już rottweilerkę, mam mastiffkę angielską. Mastiff jest trąba całkowita, rotka jeśli już miała z kims na pieńku, to zwykle z kims kto zadzierał.........Rzucać się na kruszynkę z dziećmi? Nie wydaje mi się.......
Tak czy siak powiedz ( napisz ) tej Pani ze jakby co, to w okolicy mieszkam ja. Zawsze jakas pomoc, czy transport, czy kontakt netowy, czy zdjęcia porobić, no wsparcie ma:-). 3 km nas dzieli, na piechotę się da od biedy:-) Rzuć jej magiczne słowa Dosin, Skubianka. Moze zaklęcie podziała............:ghost_2:

Posted

[quote name='Neigh']Yona, też mi się tak wydaje. Ja miałam już rottweilerkę, mam mastiffkę angielską. Mastiff jest trąba całkowita, rotka jeśli już miała z kims na pieńku, to zwykle z kims kto zadzierał.........Rzucać się na kruszynkę z dziećmi? Nie wydaje mi się.......
Tak czy siak powiedz ( napisz ) tej Pani ze jakby co, to w okolicy mieszkam ja. Zawsze jakas pomoc, czy transport, czy kontakt netowy, czy zdjęcia porobić, no wsparcie ma:-). 3 km nas dzieli, na piechotę się da od biedy:-) Rzuć jej magiczne słowa Dosin, Skubianka. Moze zaklęcie podziała............:ghost_2:

Już zadziałało, jadę tam popływać :evil_lol:

Posted

Pani oddzwoniła i powiedziała, że decyduje się na ten tymczas, ale... raczej wolałaby mamę z dwójką młodszych. Myślę jednak, że jeśli nie będzie miał gdzie podziać się "starszy brat", Pani weźmie i jego.

Walercia, odbieraj PW. Tam cała kupa telefonów i wieści :)

Neigh, oczywiście powiedziałam, że będziecie teraz sąsiadkami :cool3:
Pani się ucieszyła :)

Posted

[quote name='Yona']Pani oddzwoniła i powiedziała, że decyduje się na ten tymczas, ale... raczej wolałaby mamę z dwójką młodszych. Myślę jednak, że jeśli nie będzie miał gdzie podziać się "starszy brat", Pani weźmie i jego.

Walercia, odbieraj PW. Tam cała kupa telefonów i wieści :)

Neigh, oczywiście powiedziałam, że będziecie teraz sąsiadkami :cool3:
Pani się ucieszyła :)
no, nareszcie dobre wieści! Bardzo się cieszę z decyzji pani i mam nadzieje, ze wszystko będzie ok!