Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edek najmocniej przepraszam, nie powiadomiłam na wątku, że dostałam od Ciebie zwrot kasy za wizytę u weta z łapką Czikuni - 46 zł, a przypomniało mi się o tym, gdy wczoraj wpłynęła od Ciebie kwota 58,10 zł. W sumie z tym co zwróciłaś ewu (95,90 zł), dało to kwotę 200,00 zł.

Bardzo dziękuję.

W tym miesiącu były zwiększone wydatki i pomimo naszej umowy, wydałaś 200, a nie 100 zł.
Myślę, że od przyszłego miesiąca możemy naszą umowę wprowadzić w czyn o ile nie zmieniłaś zdania.

Elik nie masz za co przepraszać ;). Umowa nadal aktualna :).
Posted

Badając sunię przed szczepieniem wetka stwierdziła, że serduszko pracuje niezbyt równo :( Nie jest to jakaś duża wada, ale jest. Oby się z wiekiem nie powiększało.

Uważam, że potencjalny domek powinien wiedzieć o jej serduszku.
Posted

Elik nie masz za co przepraszać ;)...

Przepraszam za gapiostwo. Powinnam była o tym zaraz napisać :)

Umowa nadal aktualna :).

Super :) W takim razie podam Ci nr konta Maszeńki, a Czikunia będzie na moim utrzymaniu z wyłączeniem weta. Ale myślę, że czeka ją już tylko szczepienie p/chorobom wirusowym, ale na to są jeszcze fundusze :)
Z wpłat 300 zł zostało 72,51 zł więc na wirusówki na pewno wystarczy.

Uważam, że potencjalny domek powinien wiedzieć o jej serduszku.

Masz rację. Nie będę tego ukrywała, ale myślę, że w ogłoszeniu nie ma co o tym pisać.
Posted

Elik, dzięki za zaszczepienie Czikusi oraz wstawienie skanów :) zaraz uzupełnię rozliczenie.

Ja dostałam wczoraj na olx wiadomość w sprawie Cziki, odpisałam Pani i zobaczymy, co będzie dalej.

Posted

Elik, dzięki za zaszczepienie Czikusi oraz wstawienie skanów :) zaraz uzupełnię rozliczenie.
Ja dostałam wczoraj na olx wiadomość w sprawie Cziki, odpisałam Pani i zobaczymy, co będzie dalej.

A jak pani według Ciebie brzmiała ? Czy z kraka ?
Posted

elik zobacz proszę, czy ja czegoś źle nie napisałam - saldo wychodzi95.30 zł

Myślę, że jest ok, choć salda się nam nie zgadzają, ale to moja wina. Nie podałam wydatku na mydło anty bakteryjne. Początkowo zamierzałam pokryć sama, bo nie wykupiłam od razu, sądząc, że wystarczą antybiotyki. Nie wystarczyły i dokupiłam to mydło. Edek przekonała mnie, że jednak powinnam dodać cene mydła w rozliczeniach. Jak dotychczas nie podałam. :)

Wkleję rozliczenia jakie robię Czikuni w Excelu

ROZLICZENIE FINANSÓW CZIKUNI

Wpłaty
......200,00 - edek
......100,00 - gluchypies
........10,00 - edek - 11.02.
......100,00 - edek - 23.02.

......100,00 - edek - 10.04.
==============================
.....510,00 zł

Wypłaty
......10,00 - 2 tabletki na robale - 7.01.
......12,00 - płyn p/pchłom
......10,00 - obcięcie pazurków
......13,90 - szelki
......50,00 - paliwo do schronu i z powrotem
......32,80 - karma
......46,00 - porada wet. (zapalenie skóry - zastrzyk + tabletki) - 15.01.
......22,79 - mydło antyseptyczne - 23.01.
......30,00 - szczepienie p/wściekliźnie - 28.01.
......10,00 - analiza moczu - 10.02.
......65,00 - I szczepienie p/wirusówkom - 12.02.
......13,50 - zapalenie górnych dróg oddechowych - 25.02.

......73,00 - II szczepienie p/wirusówkom (rozszerzone) - 26.04.
===============================
.....388,99 zł

Saldo
........510,00
......- 388,99
=============
.......121,01 zł

W dniu 26 kwietnia Czikunia odnalazła swój szczęśliwy DOM. Zamieszkała w Krakowie w domu pani Marty, która pokochała Czikunię od pierwszego spojrzenia na Jej zdjęcie w ogłoszeniu. Pani Marto bardzo dziękuję :D

Niewykorzystane środki finansowe w kwocie 121,0 zł, zgodni z wola głównej ofiarodawczyni edek powędrowały na konto Maksia z tego wątku.

Czikunia bardzo serdecznie dziękuje za troskę i finanse

022e41998a2329f48c5f689f8af3f20d.gif

• Upvote 1
Posted

A jak pani według Ciebie brzmiała ? Czy z kraka ?

mail był krótki, więc ani brzmiała ani nie :)  Pani napisała, że mieszka w okolicach Strzelec Opolskich i mogłaby zapłacić za transport, czy to jest wogóle możliwe.

napisałam, żeby zadzwoniła jeśli jest zainteresowana, to wtedy dowie się więcej i że obowiązują wizyty pa :) i że transport to kwestia dogadania, jeśli wszystko pójdzie ok.

Posted

Myślę, że jest ok, choć salda się nam nie zgadzają, ale to moja wina. Nie podałam wydatku na mydło anty bakteryjne. Początkowo zamierzałam pokryć sama, bo nie wykupiłam od razu, sądząc, że wystarczą antybiotyki. Nie wystarczyły i dokupiłam to mydło. Edek przekonała mnie, że jednak powinnam dodać cene mydła w rozliczeniach. Jak dotychczas nie podałam. :)

Wkleję rozliczenia jakie robię Czikuni w Excelu

Wpłaty
200,00 edek
100,00 gluchypies
==============================
300,00

Wypłaty
10,00 - 2 tabletki na robale 7.01.
12,00 - płyn p/pchłom 7.01.
10,00 - obcięcie pazurków 7.01.
13,90 - szelki 7.01.
50,00 - paliwo do schronu i z powrotem 7.01.
32,80 - karma
46,00 - porada wet. zapalenie skóry 15.01.
22,79 - mydło antyseptyczne 23.01.
30,00 - szczepienie p/wściekliźnie 28.01.
===============================
227,49

Saldo
..300,00
- 227,49
=============
...72,51

to ja pozwolę sobie to skopiować do rozliczenia, bo będzie czytelnie :)

dziękuję za skontrolowanie!

Posted

Jeśli to wkleisz, to trudno będzie dodawać następne pozycje. Mogą się kolumny rozjechać, ale spróbuj, może się uda :)
Jeśli działasz w Excelu, to mogę Ci podesłać to rozliczenie i będzie Ci łatwiej prowadzić dalsze pozycje.

Posted

Masz rację. Nie będę tego ukrywała, ale myślę, że w ogłoszeniu nie ma co o tym pisać.

Jasne nie ma co pisać o tym w ogłoszeniu. Może być tak, że serduszko się nie pogorszy.

Mi to się marzy domek w Krakowie, wtedy elik mogłaby wszystko skontrolować swoim fachowym okiem.
Posted

Dziewczyny co dajecie swoim psiakom na czyszczenie ząbków ? Mam problem wszystkie te gryzaki, czy kości są ze składnikami, na które moja sunia jest uczulona :(.

Posted

Jasne nie ma co pisać o tym w ogłoszeniu. Może być tak, że serduszko się nie pogorszy.

Mi to się marzy domek w Krakowie, wtedy elik mogłaby wszystko skontrolować swoim fachowym okiem.

Ja też się nie obrażę na domek w Krakowie, najlepiej w mojej okolicy hihi żebym mogła widywać Czikę na spacerkach ;)

Posted

...Mi to się marzy domek w Krakowie, wtedy elik mogłaby wszystko skontrolować swoim fachowym okiem.

Ja też się nie obrażę na domek w Krakowie, najlepiej w mojej okolicy hihi żebym mogła widywać Czikę na spacerkach ;)

No to świetnie. Jesteśmy zgodne co do tego, że Czikuni najlepiej będzie w Krakowie. A jeszcze lepiej w Nowej Hucie lub Woli Duchackiej :P
  • Upvote 1
Posted

Elu wyślij mi na maila fotki Cziki, mam kontakt z Panią z Krakowa , która szuka małego pieska.

Dobrze Basiu, że pomyślałaś o Czikuni :)
Zrobiłam jej album na stronie Picasa i przesłałam Ci link :)
Posted

Dziewczyny co dajecie swoim psiakom na czyszczenie ząbków ? Mam problem wszystkie te gryzaki, czy kości są ze składnikami, na które moja sunia jest uczulona :(.

Kupiłam pastę do zębów u weta ale jest problem bo psy nie dają sobie szczotki do mordki wsadzić:)

Posted

Dobrze Basiu, że pomyślałaś o Czikuni :)
Zrobiłam jej album na stronie Picasa i przesłałam Ci link :)

Elu ja cały czas myślę o wszystkich.niestety czasu brakuje ,żeby pisać na wątkach.

Czytam i wiem...

Wieczorem rozmawiałam z Anetą o Maszeńce:(

Posted

Uciekł mi gdzieś Twój post ;)
Ja nic nie daję, a i tak dotychczas wszystkie miały piękne, białe zęby. Dopiero ostatnio Bingusiowi pojawił się kamień, ale on wkrótce skończy 13 lat więc i tak długo było ok.
Może jakiś wpływ na tworzenie sie kamienia ma twardość wody, jaką psiaki piją.