Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie, kot jest chory - ma za wysoki poziom leukocytów i mocznika. Potrzebuje dobrej leczniczej karmy i opieki weta, a tego mu nie mogę zapewnić. Jest już wykastrowany, podgolony na brzuszku, oczyszczone ma zęby z kamienia i uszy. tyle mogłam zrobić i finansowo, i czasowo, i siłowo. Jest cgudy i smutny. Ledwie sie porusza, dużo leży. Ale jutro trafi do Gusi, do Warszawy.

Posted

Ja jeszcze swojej nie robiłam wyników , bo jest cały czas na antybiotykach i lekach przeciwzapalnych . Jest kochana i bardzo przymilna . Niestety zbyt wczesnie ja sterylizowano i ledwie to przezyła :shake:Mam nadzieje , że co złe , to już za nia . Bardzo wybrzydza przy jedzeniu . Dogadzamy jej na wszelkie sposoby . Nawet gerberka kurczaka TZ jej kupił . Lubi tuńczyka w sosie własnym :lol: . Musze puszki jej podgrzewac , bo wtedy lepiej je -ma chore dziasła :-( Troche kosztuje :cool3: I jeszcze szczeniorki i ta cała reszta :shake:Ale co zrobić :roll: Jakos sobie radze . Jutro wracam do domu , to może jakies bazarki wystawię :lol:
A Ty Malagos nie robisz sama zastrzyków ? Bo ja sama robie . Tak to bym poszła z torbami . Ludziom domięśniowo tez zrobie i nawet siniaków nie ma .

Posted

Kochani, dzieki za wspólny czas. Poznalam tyle wspaniałych ludzi a jeszcze ilu nie udało się poznać osobiście! (Zmysł, jesteś ponoć niezwykle ciepłym i serdecznym człowiekem, EVA o Tobie mówiła z ogromnym wzruszeniem...).
Nesca jedzie teraz do swego domu, kot tez - wiezie je EVA, która bez komentarzy i pytań wsiadła w samochód i przyjechała do mnie na wieś.
Neigh poruszyła niebo i ziemie i w pół godziny znalazła inny dom dla tego persa.
Dziekuję wszystkim.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Erazm']Malgos wróc do nas, brakuje nam Twojego ciepła i wrażliwości[/quote]
jestem, dziękuję za ciepłe słowa....
Kolejny piestek shih-tzu już bezpieczny, ale zajrzyjcie na jego wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pikus-shih-tsu-ofiara-ludzkiego-okrucienstwa-potrzebne-wsparcie-finans-na-leczeni-123862/[/URL]

Erazm, śledzę Twój wątek małego Wieszaka :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']jestem, dziękuję za ciepłe słowa....
Kolejny piestek shih-tzu już bezpieczny, ale zajrzyjcie na jego wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pikus-shih-tsu-ofiara-ludzkiego-okrucienstwa-potrzebne-wsparcie-finans-na-leczeni-123862/[/URL]

Erazm, śledzę Twój wątek małego Wieszaka :evil_lol:[/quote]
tak, znamy wątek Pikusia:angryy:

• 1 month later...
Posted

Ten rok dla mnie był bolesy: odeszła biała papuga nimfa, kot syjamski Czesiek, po 5 mies. Maciuś, odeszła Majeczka...
Ale też było dużo dobrych rzeczy, adopcji, uratowane życia :roll:

Posted

Majeczkę pamiętamy i cały czas myślę o Alpince, która już się nie udziela. Mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku. A Tobie Małgosiu samych dobrych dni w nowym roku. :p

• 1 month later...
Posted

Taki śnieg na chodniczku zawsze bedzie przypomoinać Majeczkę, jak ją wynosiłam i ta chwilę podreptała i wracałyśmy do domku - otrzepywałam jej łapki z śniegowych kuleczek....
Mam psiaki z krótką sierścią i nie muszę otrzepywać im łapek :cool1: