Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tak przejdzie?

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3bac44f404665363

Następne rachunki od weta będę po prostu wystawiać osobno na Brysia (mam nadzieję, że tylko za kastrację będzie potrzebny).

...

Murko, super wiadomości o Brysiu nam dostarczasz. Dzięki Ci za to :D

Tom razom :P zadowolem siem takom fakturkom :)

Jest na dogo kilka nadzwyczaj praworządnych osóbek, które na kilku innych wątkach bardzo były zniesmaczone tym, że rachunki wystawiane są na właścicielkę hotelu. Zarzucały jej wręcz oszustwa finansowe. Żeby nie być podejrzaną o współudział, bardzo Cię proszę o wystawianie rachunków za Brysia na moje nazwisko. Muszę mieć pokrycie na wpływające na moje konto kwoty. Dane prześlę Ci na PW.

Posted

Ok, nie ma problemu. Dla mnie to wygodniej, będę mieć mniej księgowania :)

Niektórym trudno dogodzić, ja się spotkałam z odwrotną sytuacją, że rachunki z lecznicy były nie takie, bo dane odbiorcy (osoba prywatna) była zamazana ze względu ochrony prywatności i kiedy jest rachunek na hotel to jest ok, bo widać dane :)

Odnośnie ogłoszeń, to myślę, że można się jeszcze ok. tydzień wstrzymać. Jak będzie ładna pogoda i ogonek Brysiowi wróci do normalności to porobimy ładne fotki do ogłoszeń. Kastracja za ok. 1,5 tygodnia,  więc jeśli ktoś by się zgłosił bardzo chętny, to ten tydzień do wygojenia po kastracji chyba poczeka.

Posted

Murko, czy DORA przekazała już paragon za zakup karmy ?

Umówiłyśmy się, że zwrócę należność za transport i tabletkę na robale, po kupnie karmy. Miała Cię prosić o wstawienie paragonu na wątek.

9.09. wpłynęło na konto Brysia 500,00 zł Lucynki i Ingrid44 z bazarku.

merci.gif
Posted

Jutro wieczorem odbierzemy karmę od Dory i pewnie wtedy będę mieć też paragony.

Z góry bardzo dziękuję za wstawienie paragonu na wątek :)

...

Chcialam zrobic sprostowanie. Bazarek dla Brysia robila Lucynka lacznie z wysylka( masa pracy) . Ja tylko dalam fanty.

Dzięki, zaraz poprawię :) Lucynka to nick ?

Posted

11.09. na moje konto PayPal wpłynęła kwota 40,00 zł od Małgorzaty Korpelainem z F.B.

Upłynie kilka dni zanim kasa znajdzie się na koncie Brysia ponieważ konto PayPal mam powiązane z innym bankiem niż bank, w którym jest konto Brysia.

Z konta w PayPal będą korzystały 2 osoby z F.B.

Żadne z tych kont nie jest oprocentowane.

Posted

Wrzucam paragony od Dory:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3ec4f66e0272fd5a

Bryś od wczoraj biega sobie swobodnie po ogrodzie. Jest wesoły, przychodzi na zawołanie i sam podchodzi pod drzwi domu i domaga się wpuszczenia do środka :) Nie ma żadnych zapędów do ucieczek.

Ogonek jeszcze zwisający; poobcinałam mu dredy spod spodu ogonka zawierające odchody - może go to też trochę ciągnęło. Może dopiero po drugim czyszczeniu się ten ogonek podniesie. 

W domu już jest całkowicie bez kennela, jest po prostu przegrzeczny. Na początku bał się schodów, ale teraz zasuwa już bez problemu. Z kotami sobie daje już spokój (coś nie bardzo chcą przed nim uciekać :) ).

Parę fotek:

38fb69ec20ba6245gen.jpg

ee3b2ffbeb708e6egen.jpg

b9a4a5e88d024219gen.jpg

c4ba5dd35414e447gen.jpg

f886ec776cdb6ec6gen.jpg

Posted

Znowu oczy mi się spociły. Dziękuję za te zdjęcia.

Murko, czy mogę już robić opis? :)

Posted

Dzięki Murko, widać, że Bryś jest szczęśliwy :)

3ec4f66e0272fd5agen.jpg

Dora proszę o nr konta, prześlę 60 zł za transport + 5 zł za tabletkę na robale + 27,02 zł za karmę = 92,02 zł.

Czy tak ?

Posted

Ale dogo działa :(

Przed chwila otrzymałam na e-mail powiadomienie, że pojawił się na wątku post TySka. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby to nie chodziło o post z 14.09. godz  17:45 !!!  Po upływie 1,5 doby.

Czy Wy też tak macie ?

Posted

Ja przeczytalam swoje widomosci szybciej na dogo, niz na skrzynce majlowej

Też, chyba coś się pozawieszało :)

To co ja wczoraj widziałam przez okno busa wracając ze szkolenia to mi spać nie da chyba już zawsze. :( Sunia z ogromnymi cycami przebiegała przez przejścia (dwa) na światłach a w pysku trzymała coś wyschniętego, jakaś padlina pewnie .... :(

Posted

Przydałoby się rozesłać zaproszenia na wątek Brysia z prośbą o deklaracje. Brysiu ma deklaracja na 305 zł/m-c, a koszt hotelu to około 360 zł/m-c. Do tego dojdzie koszt kastracji, szczepień i oby tylko to.