elik Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Hotelik byłby najlepszym wyjściem ale z tym niestety musimy poczekać. :( No tak, psiak czeka już 2 lata :( Wydaje się być bardzo adopcyjny. Po okresie socjalizacji można byłoby go śmiało ogłaszać jako psa w ścisłym tego słowa znaczeniu, domowego. W obecnym stanie wątpię czy ktoś się zdecyduje. Quote
Ingrid44 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Zgadzam sie z Tobą elik w 100%. Czy udało by sie nam zebrać deklaracje ? Tak nas mało na wątku. Quote
elik Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Zgadzam sie z Tobą elik w 100%. Czy udało by sie nam zebrać deklaracje ? Tak nas mało na wątku. Jeśli nie spróbujemy, to się nie dowiemy :) Najpierw trzeba byłoby znaleźć miejsce dla niego, żeby wiedzieć ile kasy miesięcznie będzie potrzeba. Quote
Guest TyŚka Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Dobrze, jakby coś ruszyło, bo ludzie z fejsa się niepokoją/irytują tą ciszą... Przydałaby się pomoc jakiejś fundacji. Ktoś podesłał mi KARUNA https://www.facebook.com/pages/Fundacja-KARUNA-Ludzie-dla-Zwierz%C4%85t/140626209341053?__mref=message_bubble- podobno zajmuje się akcją kastracją, ale szczerze mówiąc sama ich nie znam... Quote
Ingrid44 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Jeśli nie spróbujemy, to się nie dowiemy :) Najpierw trzeba byłoby znaleźć miejsce dla niego, żeby wiedzieć ile kasy miesięcznie będzie potrzeba. Czy ktoś mógłby sie tym zając ? Ja mieszkam daleko od Polski i trochę mi trudno. W deklaracjach oczywiście pomogę. Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Niestety, ja nie deklaruję się, bo nie mam czasu :( Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Moje harcereczki udostępniają Brysia i namawiają rodziny na niego. Raczej nie wierzę, by coś to dało, ale cieszę się, że jakieś poruszenie jest ;) Quote
elik Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Moje harcereczki udostępniają Brysia i namawiają rodziny na niego. Raczej nie wierzę, by coś to dało, ale cieszę się, że jakieś poruszenie jest ;) Namawianie nie ma sensu. Pies musi być chciany, a nie z namowy. Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 W sensie, że polecają Brysia do adopcji każdemu, kto myśli o psiaku. Nic z tego pewnie nie wyjdzie, bo rzadko wychodzą z tego typu rzeczy adopcje, ale cieszę się, że ogólnie coraz więcej osób wie o Brysiu. Quote
elik Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 W sensie, że polecają Brysia do adopcji każdemu, kto myśli o psiaku. Nic z tego pewnie nie wyjdzie, bo rzadko wychodzą z tego typu rzeczy adopcje, ale cieszę się, że ogólnie coraz więcej osób wie o Brysiu. Brysiu potrzebuje DT. Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Ależ ja to wiem. Trąbię o tym wszędzie, gdzie mam wtyki. Staram się zrobić najwięcej jak mogę. Jak ktoś chce, może prowadzić event Brysia. Ja sama nie wiem co tam pisać, jak brak wieści... Quote
ala123 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Marzy mi się taki moment,kiedy do domów pójdą Plamka i bezimienna suczka ostatnio przywiezione do hoteliku Murki z okolic Zamościa oraz Dasza z dt w Szczebrzeszynie (chociaż pewnie najpierw też muszę ją umieścić u Murki,aby się czegoś o niej dowiedzieć :( ) i pozbędę się długów w lecznicy ( także za koty od Dory),bo wtedy mogłabym zająć się Brysiem. Najlepiej byłoby umieścić go także u Murki,bo to dobry hotelik i chyba ma dobrą rękę do adopcji. W obecnej sytuacji nie podejmę się tego,bo nie podołam ani psychicznie, ani finansowo. Quote
Ingrid44 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Dobrze ze Brysio jest reklamowany. Moze znajdzie sie ktos z BDT. To by bylo cudowne. Oczywiscie lepiej DS ale Brys nauczony jest lazenia gdzie chce I robi co che wiec DS musialby wlozyc troche pracy I nauczyc Brysia ze w domu najlepiej I kilku innych spraw . Quote
Ingrid44 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Alu, wszyscy wiemy ze masz caly zwierzyniec na glowie I jeszcze robisz bazarki zeby za wszystko poplacic. Potrzeba wiecej osob na watku. Quote
Guest TyŚka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Plamka szybko znajdzie dom, jak założycie wątek i Murka napisze coś o niej, to zrobię opis. Ile tych długów jeszcze jest? :( Quote
ala123 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Ja też mam nadzieję,że Plamka długo nie posiedzi w hotelu,ale póki co - jeszcze jest. Jeżeli chodzi o długi,to: 440zł - za pobyt i leczenie kocurka z ropniami w lecznicy Royal Wet w Zamościu 380zł - za drugiego kocurka z uciętym ogonkiem też w tej lecznicy 130zł - za czarno-białą kotkę ( Royal Wet) --------------------------------------------- 950zł razem za koty Za czarno-białą kotkę było jeszcze 220zł w szpitalu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie,z czego 50zł zostało zapłacone z bazarku sharki,170zł ja zapłaciłam... Kupiłam paliwo na dojazd do Lublina po kotkę - 80zł W sobotę zapłaciłam za szczepienia i odrobaczenie w lecznicy Vita Wet w Zamościu (gdzie kotka ostatnio przebywała po przywiezieniu z Lublina z braku innego miejsca) - 83zł W sobotę zapłaciłam osobie,która zawoziła kotkę do domu stałego w Lublinie 90zł. Z tego wszystkiego zapomniałam chyba napisać dobrą wiadomość,że kicia od kilku dni jest w domu stałym właśnie w Lublinie :) Inne długi,to wlokący się dług Dina - 170zł w Royal Wet dług za leczenie spaniela Rufiego (nie ma wątku,jest wydarzenie na fb) - 253zł w Royal Wet No i ponad 318zł u Murki za Aidę,która też ma już dom. Quote
sharka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 zaglądam na wątek Brysia jednak nie mogę zadeklarować stałej wpłaty na DT dla psiaka - na szczebrzeszyniaki focę fanty na bazarek tylko strasznie mi się to ślimaczy, masakra jakaś, starzeję się :( Quote
Guest TyŚka Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Pojawiła się chętna do zrobienia ogłoszeń. Do kogo podac kontakt? Quote
Ingrid44 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 No właśnie. Dora wyjechała i sie namieszalo. Quote
ala123 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Ja miałam zrobić ogłoszenia dla Brysia - kupiłam pakiet na bazarku,ale tak się stało,że mój ukochany pies Bodzio wczoraj umarł,ostatnie 5 dni mam wyjęte z życiorysu... Jestem w wielkiej żałobie i nie potrafię się tym zająć. Poza tym ktoś tutaj pisał,że pewnie nie warto robić ogłoszeń psu z ulicy, o którym tak naprawdę nic nie wiadomo, ja też tak uważam. Załóżmy,że ktoś zadzwoni z konkretnymi pytaniami i co ja lub każda z nas właściwie może o nim powiedzieć ? Pies nie ma nawet szczepień,nie wiadomo ile ma lat,ile waży itp. Wiem,że to trudne,ale najpierw powinien trafić do hoteliku,gdzie zajęto by się nim,poobserwowano. Może nadejdzie taki moment,że "moje" psiaki z dt i hoteliku pójdą do domów,a wtedy zajmę się nim. Z Waszą pomocą mam nadzieję. Quote
Ingrid44 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Alu, bardzo mi przykro I lacze sie z Toba w zalobie. Quote
Recommended Posts