agat21 Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Cieszą wieści, że Tyczusia w dobrej formie :) i tak zaopiekowana. Quote
Nadziejka Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Cudnosci piekniosci serdunka kochane sciskam kciuki za Tyczunke Quote
handzia Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Wpłynęły pieniążki od Pani Ani ze Szczekocin - 30 zł, hazw5 - 20 zł i od Radka - 10 zł :) Dziękujemy pięknie :)Uaktualniam: Deklaracje stałe od I 2015 roku: sharka -20zł - II, III,elficzkowa -20zł - I, II, III,Beta1 - 60zł - II, bakusiowa - 20zł - I, II,Matillu - 20zł - II, III, IV, p.Ania ze Szczekocin - 30 zł - I - 20 zł, II, III,Tyska - 5zł - I, II, III, IV, V, VI,AlfaLS - 10zł - I, bric-a-brac - 10zł - I, II, teresaa118 - 40zł - II, III, Ika136 - 30zł - II, III, agat21 - 10zł - II, III, ALMA2 - 5zł - I, II, hazw5 - 20zł - I, II, III, Radek - 10 zł - II, III, --------------------------------------------------- Razem deklaracje: 310 zł Wpłaty jednorazowe :) ALMA2 - 10 zł moca35 - 20 zł MikAga z Mika - 50zł Agnieszka 103 - 10 zł czarna kafka - 30 zł zebrazebra - 15 zł Za pośrednictwem AgaG wpata od pani Kathariny dla Tyczki - 201 zł bazarek ALMA2 - http://www.dogomania...-do-2000/page-1 - 65 zł wpłata od skarpety im Talcott - 120 zł bazarek Dogo07 - http://www.dogomania...ie-do-10022015/ - 35 zł bazarek Dogo07 - http://www.dogomania.../#entry16021558 - 80 zł + 20 zł bazarek ALMA2 - http://www.dogomania...ł-do-21022015r/- 28 zł Wszystkie wpłaty razem: 1.334 zł Wydatki: 50 zł - opłata za dt za styczeń (przekazane dla DORY1020 dla szczebrzeszyniaków :)) 142 zł - opłata za wizytę u weta (faktura w poście 463 ) 20 zł - dopłata do transportu 147 zł - opłata za wizytę Tyczuni u okulisty (faktura w poście 573 ) 70 zł - kropelki do oczu 300 zł - opłata za dt za luty 8 zł - dopłata do kropli do oczu 100 zł - zaliczka na wizytę u okulisty Wydatki razem: 837 zł Aktualnie na koncie Tyczki: 497 zł Quote
AgaG Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Ta biała sunia naprzeciwko to Tinka - niestety dwukrotnie zwracana z adopcji z powodu tego co wyczynia z powodu lęku separacyjnego. Jest bardzo śliczna i miła poza tym. 1 Quote
AgaG Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Tynia była dziś ze mną i jeszcze jedną panią (której bardzo dziękuję za transport Tyni na Rolną i z powrotem) na wizycie kontrolnej u doktora Stefanowicza. Kartę wizyty wysłałam mailem do sharki. Sytuacja jest obecnie taka: ciśnienie w oczach jest prawidłowe.. Oko prawe jest zagojone, w lewym proces gojenia postępuje, ale wolno.Doktor mi pokazywał obszar, który poddany specjalistycznemu badaniu zabarwił się na zielono, pokazując feralne miejsce w oczku. Opinia doktora jest taka, że starszy wiek psa i jego ogólne wyniszczenie (spowodowane tyloma latami zaniedbania) może sprawiać, iż procesy regeneracji nie następują szybko, lecz powoli. Jakieś ziarninowanie powinno się dokonać, (o ile dobrze zapamiętałam słowa doktora) a niestety tylko zaczęło się na malutkim obszarze fragmentu, który jest nieprawidłowy w oku lewym. Jedne nowe krople doktor przepisał, jedne dał w gabinecie. Pozostałe mają być stosowane tak jak do tej pory. Tyniusia mimo długiego czekania nie wykazywała żadnych oznak zdenerwowania. Chyba już poznaje lecznicę, no i wie, ze potem czeka ją to, co namilsze: dom, gdzie zna już każdy kąt. Tynia sama wchodzi po schodkach, niemal biega po kuchni i pokojach. Czuje się już bardzo pewnie, poza znajomym terenem jest jednak inaczej, na smyczy nie chce iśc bidulka, no i ją niosłam dziś do autka. Coraz cięższy ten słodki ciężar :) i dobrze, lata chude ma za sobą raz na zawsze. :) gdy znajdę w końcu więcej czasu, to obiecuję, że zrobię jej dłuuuga sesję zdjęciową. :) 1 Quote
ALMA2 Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Aga - Bardzo dziękujemy za relację i za wizytę z Tanią u weterynarza. Handzia 6 marca wpłaciłam za czynsz III i IV razem 10 zł, czy wpłynęły pieniążki - sprawdź proszę :) Quote
Guest TyŚka Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Przy takiej opiece Tynia przeżyje drugą młodość :) Quote
handzia Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Już uzupełniam, piękne zdjęcia Tyni i dobre wiadomości, super :) Quote
handzia Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Handzia 6 marca wpłaciłam za czynsz III i IV razem 10 zł, czy wpłynęły pieniążki - sprawdź proszę :) Pieniążki od Ciebie (10 zł) już od wczoraj są na moim koncie, wczoraj byłam już tak zmęczona, że nie dałam rady tu wpisać ;) Są jeszcze inne wpłaty: od AlfaLS - 20 zł, od bakusiowej - 20 zł i od Beta1 - 60 zł :) Dziękujemy :) Uaktualniam: Deklaracje stałe od I 2015 roku: sharka -20zł - II, III,elficzkowa -20zł - I, II, III,Beta1 - 60zł - II, II, bakusiowa - 20zł - I, II, III,Matillu - 20zł - II, III, IV, p.Ania ze Szczekocin - 30 zł - I - 20 zł, II, III,Tyska - 5zł - I, II, III, IV, V, VI,AlfaLS - 10zł - I, II, III, bric-a-brac - 10zł - I, II, teresaa118 - 40zł - II, III, Ika136 - 30zł - II, III, agat21 - 10zł - II, III, ALMA2 - 5zł - I, II, III, IV, hazw5 - 20zł - I, II, III, Radek - 10 zł - II, III, --------------------------------------------------- Razem deklaracje: 310 zł Wpłaty jednorazowe :) ALMA2 - 10 zł moca35 - 20 zł MikAga z Mika - 50zł Agnieszka 103 - 10 zł czarna kafka - 30 zł zebrazebra - 15 zł Za pośrednictwem AgaG wpata od pani Kathariny dla Tyczki - 201 zł bazarek ALMA2 - http://www.dogomania...-do-2000/page-1 - 65 zł wpłata od skarpety im Talcott - 120 zł bazarek Dogo07 - http://www.dogomania...ie-do-10022015/ - 35 zł bazarek Dogo07 - http://www.dogomania.../#entry16021558 - 80 zł + 20 zł bazarek ALMA2 - http://www.dogomania...ł-do-21022015r/- 28 zł Wszystkie wpłaty razem: 1.444 zł Wydatki: 50 zł - opłata za dt za styczeń (przekazane dla DORY1020 dla szczebrzeszyniaków :)) 142 zł - opłata za wizytę u weta (faktura w poście 463 ) 20 zł - dopłata do transportu 147 zł - opłata za wizytę Tyczuni u okulisty (faktura w poście 573 ) 70 zł - kropelki do oczu 300 zł - opłata za dt za luty 8 zł - dopłata do kropli do oczu 100 zł - zaliczka na wizytę u okulisty Wydatki razem: 837 zł Aktualnie na koncie Tyczki: 607 zł Quote
ALMA2 Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 " Pieniążki od Ciebie (10 zł) już od wczoraj są na moim koncie, wczoraj byłam już tak zmęczona, że nie dałam rady tu wpisać ;)" Rozumiem, wiesz ja tylko tak zapytałam, bo na świeżo i czy przypadkiem ja czegoś nie pomyliłam. 1 Quote
AgaG Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Wiadomość od Pani Ewy i zdjęcie paragonu za krople oraz oczywiscie zdjęcie Tyni z tarasu :) gdzie cała gromada polazła się wygrzewać - wysłałam przed chwilą sharce i handzi. Również paragon za wizytę wczorajszą wysłałam. Mam nadzieję, że w tym biegu niczego nie pomyliłam i dokumenty wszystkie poszły na maile wielbicielek Tyni :) No bo tak zapytam, czy można nie uwielbiać tak kochanej suni? tak grzecznej? W kazdym razie zwrot za wizytę poproszę na moje konto, a za krople ostatnie i poprzednie zwrot dla pani Ewy :) Quote
handzia Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Wiadomość od Pani Ewy i zdjęcie paragonu za krople oraz oczywiscie zdjęcie Tyni z tarasu :) gdzie cała gromada polazła się wygrzewać - wysłałam przed chwilą sharce i handzi. Również paragon za wizytę wczorajszą wysłałam. Mam nadzieję, że w tym biegu niczego nie pomyliłam i dokumenty wszystkie poszły na maile wielbicielek Tyni :) No bo tak zapytam, czy można nie uwielbiać tak kochanej suni? tak grzecznej? W kazdym razie zwrot za wizytę poproszę na moje konto, a za krople ostatnie i poprzednie zwrot dla pani Ewy :) Ile za wizytę? Ło matko, zaczynam nieogarniać, za krople ostatnie i poprzednie? Płaciłam 78 za krople jakieś, zaraz zobacze..... Quote
handzia Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 AgaG- zapłaciła za dziś za wizytę u weterynarza. Może się mylę, ale z poprzedniej wizyty Pani Ewa ze 100zł, zapłaciła za wizytę i wykupiła kropelki do oczu, na stronie 32 są paragony, chyba musimy jeszcze dopłaci Pani Ewie za te krople - czy są już rozliczone? Przepraszam, że piszę, ale to dlatego, żeby na bieżąco pamiętać. AgaG - Razem pisałyśmy :) Alma, nie martw się, nikogo nie oszukam i o niczym nie zapomnę ;) Mam nadzieję ;) ups, staram się przynajmniej, ale Ty mnie wyprzedzasz ;) Ps. po przeanalizowaniu, chylę czoła, owszem, przegapiłam.... Może chcesz być księgową? ;) Mogę przekazać pałeczkę ;) Quote
handzia Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Dziewczyny, piszcie mi na bieżąco, przelej tyle i tyle tu i tu. Ja nie wiem czy to zaległe jakieś paragony, nie śledzę tak ciągle, bo mam swoje sprawy psie ;) Zapytam, czy dobrze rozumiem, 100 zł przelałam na wizytę, kosztowała 67 zł. Zostało 33 zł. Nowe krople kosztowały razem z tych paragonów 125,47 zł ( zaokrąglam, żeby nie liczyć groszaków 125 zł ;)) ? czyli mam dopłacić 92 zł? Jestem w kontakcie z panią Ewą, szkoda, że nie zadzwoniła. Nie byłam świadoma, że z czymś tam zalegam.... Ps. acha i jeszcze 16,90 za ostatnie krople? i jeszcze ile za wizytę wczorajszą? Quote
Recommended Posts