margherita87 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Mam taki problem- w ten poniedziałek odbieram zamówionego szczeniaka yorkshire terrier (ok. 10tygodni). A w poniedziałek następny mam zaplanowany tygodniowy wyjazd nad morze. Pytałam się pani u której wynajmuję pokój czy mogę zabrać pieska- zgodziła się. Ale ja mam wątpliwości... Najpierw biorę szczeniaczka do siebie, a już po tygodniu zabieram go nad morze... Czy to nie za dużo wrażeń jak na małego pieska? Ile potrzeba czasu takiemu szkrabowi żeby mnie troszkę poznał i się przyzwyczaił? Dodam że jadę pociągiem a podróż będzie trwała ok 10 godzin :( Nie mam go z kim zostawić bo mieszkam sama- czy taka podróż może się jakoś odbić na zdrowiu maluszka? Proszę o rady! Quote
Szczurosława Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 zapewne będzie upał, więc 10 godzinna podróż dla takiego maleństrwa raczej przyjemna nie będzie; spróbuj przesunąc odbiór szczeniaka,nie ma sensu go stresować, a hodowca mając na uwadze dobro szczeniaka powinien się zgodzić;) Quote
BlackSheWolf Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 a moze lepiej zostawic psiaka o tydzien dluzej w hodowli? taka podroz to nie najlepszy pomysl... a szczepienia i kwarantanna?? Quote
Hania:) Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Przede wszystkim witaj! Zapraszamy do działu yorków:) Sytuacja kiepska. Najlepiej, gdybyś poczekała, odebrała psa po powrocie. Ale nie zawsze się da. Nie wiem skąd jestes - np. z południa Polski podróż nad morze to kawał drogi.... Jeśli psa weźmiesz - jemu samemu pewnie się krzywda nie stanie, o ile Ty będziesz odpowiedzialna. Ale sama będziesz miała z wakacji nici. Nie możesz precież zostawiac go na całe dnie samego. Nie o to chodzi. Możesz spędzić wczasy w pokoju w pensjonacie, a chyba nie tak miało w założeniu być? Jakoś sobie nie wyobrażam plażowania z 10 tyg psem. Do tego kwarantanna, nauka czystości........ Jeśli poświęcisz pobyt np. na plaży i typowe wczasowanie - psu nic nie będzie. Pytanie tylko, czy to zrobisz? Najlepiej - dla niego i ciebie - zostawić go jeszcze na 2 tyg. z mamusią. Quote
margherita87 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Dzięki za rady- chyba tak właśnie zrobię. Pal licho moje wakacje ale nie chciałabym narażać małego szkraba na dodatkowe stresy. Dziękuję ;) Quote
Hania:) Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Odpowiedzialna dziewczyna! Bravo!!!!!!!!:laola: Przyjdz do nas na yorki!Czekamy! Quote
Viz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Gratuluję dobrej decyzji! :multi: Tak będzie na pewno najlepiej :) Quote
chicken Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Zmienilam tytul watku na bardziej czytelny. Poza tym przenioslam go do odpowiedniego dzialu. Znak przeniesienia bedzie widoczny jeszcze przez jeden dzien po czym zniknie... [mod] Quote
Recommended Posts