Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem- w ten poniedziałek odbieram zamówionego szczeniaka yorkshire terrier (ok. 10tygodni). A w poniedziałek następny mam zaplanowany tygodniowy wyjazd nad morze. Pytałam się pani u której wynajmuję pokój czy mogę zabrać pieska- zgodziła się.
Ale ja mam wątpliwości...
Najpierw biorę szczeniaczka do siebie, a już po tygodniu zabieram go nad morze...
Czy to nie za dużo wrażeń jak na małego pieska?
Ile potrzeba czasu takiemu szkrabowi żeby mnie troszkę poznał i się przyzwyczaił?
Dodam że jadę pociągiem a podróż będzie trwała ok 10 godzin :(
Nie mam go z kim zostawić bo mieszkam sama- czy taka podróż może się jakoś odbić na zdrowiu maluszka?
Proszę o rady!

Posted

zapewne będzie upał, więc 10 godzinna podróż dla takiego maleństrwa raczej przyjemna nie będzie;

spróbuj przesunąc odbiór szczeniaka,nie ma sensu go stresować, a hodowca mając na uwadze dobro szczeniaka powinien się zgodzić;)

Posted

Przede wszystkim witaj! Zapraszamy do działu yorków:)
Sytuacja kiepska. Najlepiej, gdybyś poczekała, odebrała psa po powrocie. Ale nie zawsze się da. Nie wiem skąd jestes - np. z południa Polski podróż nad morze to kawał drogi.... Jeśli psa weźmiesz - jemu samemu pewnie się krzywda nie stanie, o ile Ty będziesz odpowiedzialna. Ale sama będziesz miała z wakacji nici. Nie możesz precież zostawiac go na całe dnie samego. Nie o to chodzi. Możesz spędzić wczasy w pokoju w pensjonacie, a chyba nie tak miało w założeniu być? Jakoś sobie nie wyobrażam plażowania z 10 tyg psem. Do tego kwarantanna, nauka czystości........ Jeśli poświęcisz pobyt np. na plaży i typowe wczasowanie - psu nic nie będzie. Pytanie tylko, czy to zrobisz?
Najlepiej - dla niego i ciebie - zostawić go jeszcze na 2 tyg. z mamusią.

Posted

Zmienilam tytul watku na bardziej czytelny.
Poza tym przenioslam go do odpowiedniego dzialu. Znak przeniesienia bedzie widoczny jeszcze przez jeden dzien po czym zniknie...
[mod]