Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na fb pojawia się wydarzenie

"MEGA PILNE Szukamy DT! dla piesków z pseudo schroniska w Brodnicach (woj.lubelskie)!! UDOSTĘPNIAMY,NAGŁOŚNIJMY SPRAWĘ!!

"POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE NATYCHMIAST !

Uratujmy psy z pseudo schroniska, ktorym zajmuje sie hycel Lesniak..

BRAKUJE SŁÓW aby określić to co zgotował bezdomnym zwierzętom człowiek, właściciel schroniska w BRONICACH k / Nałęczowa.

Z tym schroniskiem Gmina Nałęczów podpisała umowę na odławianie bezdomnych zwierząt, płaci podobno 1000zł za odłowionego psa.

Obecnie znajduje się tam ok.20 psów dorosłych i ok 10 szczeniaków ( w jednej klatce wszystkie szczeniaki).

Psy dostają najwyżej 2 lub trzy razy w tygodniu suche spleśniałe bułki, które wrzucane są do klatek w ich odchody, które od dawna nie były sprzątane i zwierzęta się w nich nurzają .

Właściciel pojawia się w schronisku bardzo rzadko, a tłumaczy się że ma pracownika do pomocy. Tym rzekomym pracownikiem jest stary zniszczony alkoholem człowiek, który tam mieszka w podobnych warunkach jak te biedne psy i w ogóle się nimi nie interesuje.

Poruszyliśmy już i piekło i niebo. Zrobimy wszystko aby to schronisko zniknęło z powierzchni ziemi i nigdy więcej żaden pies tam nie trafił. 

PROSIMY o DT - Pieski nie maj tam szans na przezycie.. :("

"Ten piesek podobno ma najgorzej 

Trzymany w drucianej klatce, BEZ BUDY, bo podobno jest agresywny... BRAK SLOW.."

mw324w.jpg

Z łatką agresywny...nagle pojawia się sygnał ,że Ewelina może dać mu DT!!! I pisze :

"

wszyscy zastanawiacie się czy udało się ??? no więc nie nie udało się :((( zostały w tym schronie jeszcze psy :( ale ale owczraek Atos oraz jego kumpel sa już bezpieczne :) 
dużo by opisywac dzisiejszy dzień :( miejsce na końcu świata gdzie droga się kończy gdzie latarni nie ma nie ma drogi porządnej (( ale to nic to w jakich warynkach żyją tam psy (( jesteśmy szczęśliwi ze dwa psy udało się zabrać ale ciężko wyjechać jak tam wciąż psy :( ciężko :(
sukcesem bym tego nie nazwała bo spać się nie da po tym dzisiejszym widoku (( setery boże mój drogi wyżełka i 3 duże pieski bez rasy ze strachem w oczach (( z naszym on i kumplem mieszka jeszcze jeden piesek wystraszony wylękniony nie pozwolił go zabrać (((
jutro dopisze wszystko dziś info dla ludzi którym los tych psów nie jest obojętny )) 
ja bardzo dziekuje Marcie i Grzegorzowi )) bez Was nie dała bym rady umarła bym ze strachu w tym ciemnym lesie )))
KOchani onek Atos przyjechał do mnie na tymczas )) jedzonko ędzie opieka też )) 
Atos przebywa w dt u mnie Eweliny Madej na pewno pomoc która będzie potrzebna to pomoc w opłacie weta trzeba zrobić rtg tylu szczepienia odrobaczenia )) ponieważ ciężko zdobyc fundację która użyczy konta )) podaję konto hotelu dla zainteresowanych ale żeby była jasność na opiekę wet"

Link do wydarzenia :

https://www.facebook.com/events/1591508277731200/1592028257679202/?notif_t=plan_mall_activity

23wv4gw.jpg

URATOWANY!!! 

Posted

niestety ale wiekszość gmin ma w d....e czworonogi  :placz:

Dokładnie.Problem się kończy jak pies sprzątnięty ,a co z nim dalej się dzieje nikogo nie interesuje.

Bidulek jest w strasznym stresie.Już coraz spokojniejszy ,ale nadal nieufny.

Pije bardzo dużo i często. 

Ile on musiał mieć stresu w sobie,który się kumulował niemiłosiernie :(

ohs1u1.jpg

A teraz w DT taki pysio...oby jak najszybciej chłopak się otworzył  :calus:

2zidd3t.jpg

Posted

Pasja u mnie Saba jak czasem stanie to jak cielak kilka minut potrafi pić, Rino jak wpada do domu to miska ponad litr wody na jeden raz

Bidak pewno pije na zapas...nie miał nawet budy ,a co dopiero jedzenie czy picie.

Posted

a ja ze swojej strony deklaruje pomoc w szukaniu domu- zrobię dla niego pakiet ogłoszeń, oczywiście jak stanie na nogi i będzie już gotowy! jest tak piękny, że jeszcze DS będą sie o niego biły!

brawo dla Was za wyciągnięcie Atosa i jego kolegów, znalazłam Wasz bazarek na fb, stąd trafiłam tutaj...

Posted

Zgłaszam DONka, który otrzymał imię Atos do Skarpety Owczarkowej

Przegłosujemy wsparcie finansowe

Bardzo dziękujemy Skarpecie za pomoc.Na Was zawsze można liczyć  :ylsuper:

Atos czuję się z dnia na dzień coraz lepiej.Ewelina pisze ,że już nie burczy,pomału się otwiera,nawet wykazuje zaciekawienie jej osobą.Z psiakami się zaczyna bawić.

Dzielny z niego chłopak ,będą z niego "ludzie" :)

Malagos wiem,że mają zabierać inne psiaki,ale nie jestem w stanie śledzić losu każdego z nich.

Psiak ,który był w boskie z Atosem ,Fox również został zabrany do Eweliny.

Posted

Atosek miał wczoraj wizytę u weta.

Niestety ,ale był tak się bał i w efekcie chciał gryźć ,że musiał zostać na czas badania uśpiony. Okazało się ,że jest bardzo wychudzony,że ten proces musiał trwać długo ,długo...że biedak ma bardzo słabe mięśnie i w ogóle jest w kiepskim stanie.

cyt.Ewelinę "Kochani Atos był dziś u weta w Łodzi  nie podobało mi sie to jak się porusza chłopak był niegrzeczny został uśpiony do badania  spał grzecznie  tylko wargi mu się podnosiły  chwalił się zębcami 

nie ma złamania ani skręcenia , niestety dopiero zdjęcie rtg pokazało że kości są po prostu kiepskie brach w nich wapnia dziś pierwszy raz udało mi się go wymacać po całym ciele :( tak chudy nie ma mięśni :((( nawet jajeczka maleństwa  ATOS to zagłodzony pies tak powiedziała P Doktor :((( powiedział że to musiało sporo trwać  ktoś się nad nim znęcał 
Atosek nie ma tatu. ani czip  
dziś dosłał już kostecze twarogu  chłopak wróci do formy 
dziękujemy również za super karmy dla Atoska "

• Upvote 1
  • 2 weeks later...