Xibalba Posted August 28, 2015 Author Posted August 28, 2015 Przybiegłam na zaproszenie Eli ,zapoznam się z chłopakiem :) zapisuję.... Witamy :) dziękuję za przybycie i zapraszamy do odwiedzin Quote
konfirm31 Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 No, popatrz, a mnie się Frodo podoba. Widać lubię takie "zwyklaki". Z charakteru, też wolę "nienamolnych" i mniej energicznych - wiek robi swoje :D. Ares, to zdecydowanie aktywny pies, dla aktywnych ludzi, albo - czujny szczekacz, za dobrze wkopanym płotem - i ze swoim ludziem w pobliżu :). No, to czekamy dalej, na domki dla naszych psiaków :) 1 Quote
Xibalba Posted August 28, 2015 Author Posted August 28, 2015 No, popatrz, a mnie się Frodo podoba. Widać lubię takie "zwyklaki". Z charakteru, też wolę "nienamolnych" i mniej energicznych - wiek robi swoje :D. Ares, to zdecydowanie aktywny pies, dla aktywnych ludzi, albo - czujny szczekacz, za dobrze wkopanym płotem - i ze swoim ludziem w pobliżu :). No, to czekamy dalej, na domki dla naszych psiaków :) Przynajmniej 'szczekacz' heh :) , obcy na podwórze nie wejdzie a Frodo żyje trochę w swoim świecie, bardziej zajmuje go zwiedzanie kątów i zaznaczanie terenu niż pilnowanie obejścia, ale może rzeczywistość okazałaby się inna? Dzisiaj odświeżyłam/ wyróżniłam ogłoszenia i zrobiłam kilka nowych, ale czy to przyniesie jakąś odmianę losu? Pozostaje czekać. Quote
anica Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 No, popatrz, a mnie się Frodo podoba. Widać lubię takie "zwyklaki". Z charakteru, też wolę "nienamolnych" i mniej energicznych - wiek robi swoje :D. Ares, to zdecydowanie aktywny pies, dla aktywnych ludzi, albo - czujny szczekacz, za dobrze wkopanym płotem - i ze swoim ludziem w pobliżu :). No, to czekamy dalej, na domki dla naszych psiaków :) ...masz rację! wszyscy mamy swoje "typy" ;) myślę ,że na pewno gdzieś biega po świecie człowiek, który pokocha Froda Przynajmniej 'szczekacz' heh :) , obcy na podwórze nie wejdzie a Frodo żyje trochę w swoim świecie, bardziej zajmuje go zwiedzanie kątów i zaznaczanie terenu niż pilnowanie obejścia, ale może rzeczywistość okazałaby się inna? Dzisiaj odświeżyłam/ wyróżniłam ogłoszenia i zrobiłam kilka nowych, ale czy to przyniesie jakąś odmianę losu? Pozostaje czekać. ... im więcej ogłoszeń, tym większe szanse ,że ...TEN człowiek wypatrzy Froda! nie ma innej możliwości! Frodo musi się pokazać ;) 1 Quote
Nadziejka Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Frodziaczku cudny zagladam sciskakm mocno mocno i u Krabeusia nic ..zadnych telefonkow ...tyle czasu tyle miesiecy :( ale ale badzmy dobrej mysli sciskam 1 Quote
Xibalba Posted August 29, 2015 Author Posted August 29, 2015 ...masz rację! wszyscy mamy swoje "typy" ;) myślę ,że na pewno gdzieś biega po świecie człowiek, który pokocha Froda ... im więcej ogłoszeń, tym większe szanse ,że ...TEN człowiek wypatrzy Froda! nie ma innej możliwości! Frodo musi się pokazać ;) No może, tylko mimo, że wciąż odświeżam ogłoszenia na kilku portalach średnio co dwa dni i mimo że pojawiają się nowe i nawet są jakieś odsłony telefonów to nic z tego nie wynika :( myślę, że przydałyby się nowe dobre zdjęcia, niestety moja ostatnia wizyta okazała się mało owocna (z braku dobrego aparatu i umiejętności) :( wiadomo, że zwłaszcza takie mało wyróżniające się psiaki potrzebują dobrej reklamy, a ja w dodatku jestem tak daleko :( zresztą samej trudno też mi wszystko ogarnąć, chyba tylko cud pomoże tylko cudów raczej nie ma. Quote
Xibalba Posted August 29, 2015 Author Posted August 29, 2015 Frodziaczku cudny zagladam sciskakm mocno mocno i u Krabeusia nic ..zadnych telefonkow ...tyle czasu tyle miesiecy :( ale ale badzmy dobrej mysli sciskam Może chociaż Krabowi dopisze szczęście, są ludzie, którzy mają powiedzmy słabość do takich troszkę inaczej sprawnych psiaków i może ktoś zdecyduje się podarować Krabikowi domek właśnie ze względu na chorą łapkę. Takie wspaniałe serca zdarzają się, tylko potrzebna jest cierpliwość. Bądźmy dobrej myśli :) 1 Quote
konfirm31 Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Też mam nadzieje, że ktoś wyjątkowy, pokocha wyjątkowego Ptysia, a entuzjasta "zwyklaków" ;) - Froda. No i jeszcze jakiś aktywny dla Aresa - i będzie superowo :). Dla Psów i dla nas :) Quote
Xibalba Posted August 31, 2015 Author Posted August 31, 2015 Też mam nadzieje, że ktoś wyjątkowy, pokocha wyjątkowego Ptysia, a entuzjasta "zwyklaków" ;) - Froda. No i jeszcze jakiś aktywny dla Aresa - i będzie superowo :). Dla Psów i dla nas :) Dzięki Krysiu. Trzeba trzymać kciuki i wierzyć, że coś się odmieni na lepsze. Wczoraj dzwoniłam do hoteliku. Był telefon o Frodo, ale pan ostatecznie stwierdził, że 3-letni psiak jest już zbyt wiekowy :( szuka młodszego, takiego którego można jeszcze jakoś ułożyć. Trudno, widocznie to nie było to. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Trzylatek za stary?Ciekawe to jak ocenić np.siedmiolatka jak nasz Rufus?Chociaż zdania są podzielone co do wieku n/psa..Pewnie,pies 7-letni to Matuzalem.. E Quote
Xibalba Posted August 31, 2015 Author Posted August 31, 2015 Trzylatek za stary?Ciekawe to jak ocenić np.siedmiolatka jak nasz Rufus?Chociaż zdania są podzielone co do wieku n/psa..Pewnie,pies 7-letni to Matuzalem.. E No co zrobić, ludzie wiedzą swoje, choć ja myślę, że im starszy psiak tym bardziej stateczny, nie w głowie mu takie głupoty jak szczeniakowi i jest ogólnie mniej absorbujący czasowo. A tak w tajemnicy powiem ;) że jak rok temu w sierpniu zgarniałam Froda z ulicy to mi się zdawało że już wtedy może mieć jakieś trzy lata, ale skoro wet rzekł, że jest młodszy to niech tak zostanie. Quote
Xibalba Posted September 1, 2015 Author Posted September 1, 2015 Wraz z Frodem życzymy wszystkim dobrej nocy :) Quote
Xibalba Posted September 3, 2015 Author Posted September 3, 2015 Hallo, czy jest tutaj ktoś? Frodo pozdrawia :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 3, 2015 Posted September 3, 2015 A my pozdrawiamy Froda choć się nie odzywamy... E/W/R Quote
Xibalba Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 A my pozdrawiamy Froda choć się nie odzywamy... E/W/R Dzięki za odwiedzinki :) Jak zwykle w weekend odświeżyłam stare ogłoszenia i zrobiłam trochę nowych. Niestety, mimo że pojawiają się jakieś odsłony telefonów to cisza w eterze. Mam wrażenie, że bez całkiem nowych, dobrych zdjęć nic nie ruszy, tylko jak skombinować zdjęcia? A czas płynie...:( Quote
konfirm31 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Mam ten sam problem z Aresem :(. Chłopak ma trzy wyróżnione ogłoszenia na OLX, jedno na Gumtree - podbijam, wyróżniam i....nic :(. 1 Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Cytat: Jak zwykle w weekend odświeżyłam stare ogłoszenia i zrobiłam trochę nowych. Niestety, mimo że pojawiają się jakieś odsłony telefonów to cisza w eterze. Mam wrażenie, że bez całkiem nowych, dobrych zdjęć nic nie ruszy, tylko jak skombinować zdjęcia? A czas płynie... :( ----------------------- Nie pojmuję-czy właściciele tego hotelu gdzie przebywa Froduś nie mogą mu zrobić zdjęć?Za dużo wymagam?A jeśli nie oni może należałoby poszukać np.na dogo czy w okolicach tego hotelu nie mieszka ktoś kto mógłby,,się kopnąć,,do psa i mu zrobić zdjęcia? Elżbieta 1 Quote
Xibalba Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Cytat: Jak zwykle w weekend odświeżyłam stare ogłoszenia i zrobiłam trochę nowych. Niestety, mimo że pojawiają się jakieś odsłony telefonów to cisza w eterze. Mam wrażenie, że bez całkiem nowych, dobrych zdjęć nic nie ruszy, tylko jak skombinować zdjęcia? A czas płynie... :( ----------------------- Nie pojmuję-czy właściciele tego hotelu gdzie przebywa Froduś nie mogą mu zrobić zdjęć?Za dużo wymagam?A jeśli nie oni może należałoby poszukać np.na dogo czy w okolicach tego hotelu nie mieszka ktoś kto mógłby,,się kopnąć,,do psa i mu zrobić zdjęcia? Elżbieta Poproszę jeszcze o zdjęcia p. Artura, ale z tego co wiem to oni sami nie robią zdjęć do ogłoszeń, te zdjęcia, które od nich otrzymywałam to były raczej takie zdjęcia dla mnie i w sumie takie zwyczajne zrobione nie jakimś dobrym aparatem. Zdjęcia psiakom robi dziewczyna, która do nich zagląda i to ją jakiś czas temu prosiłam o nowe fotki i mam przyobiecane że jak będzie to pstryknie coś Frodowi, tylko że ona pojawia się u nich w ostatnim czasie rzadziej, ale na wszelki wypadek jeszcze się przypomnę, gdyby akurat wybierała się do hoteliku. Ja bardzo żałuję, że lepszych czasach nie kupiłam porządnego aparatu choć miałam zamiar. Wtedy byłam tak zapracowana, że uważałam, że i tak nie będę miała kiedy zająć się fotografią a dziś aparat byłby jak znalazł, bo jak byłam ostatnio to bym sama parę fajnych zdjęć zrobiła a tak coś tam zrobiłam, ale dość słabe :( Quote
Xibalba Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 Hallo hallo jest tutaj ktoś? Kcohani mam pytanie i poważnie proszę o radę, bo nie wiem jak już mam reklamować Frodo. A może dać do ogłoszeń taki oto nowy tekst, próbując metody 'na litość' ;) ???????????? Bezdomny Frodo znalazł dom...niestety tylko na dwa tygodnie. Nowi ‘opiekunowie’ zdecydowali się oddać psa do schroniska a wiedząc, że schronisko nie przyjmuje psów od właścicieli, postanowili uciec się do jedynego sposobu, który gwarantował przyjęcie psa przez schronisko – oświadczyli, że Frodo chciał ich pogryźć. Oddany do schroniska z łatką 'pies agresywny' Frodo został uznany za psa nieadopcyjnego, którego los został już właściwie przypieczętowany… bo komu by się chciało poznać tego psa. W schroniskach jak to w schroniskach – każdy kolejny pies to kolejna. Nie było innego wyjścia, chciałam, aby żył, musiałam go stamtąd wyciągnąć. Akcja się powiodła choć nie było łatwo...Okazało się, że ten 'potwór' to całkiem normalny, sympatyczny i lgnący do człowieka pies, choć jego zachowanie zdradzało, że musiał mieć jakieś złe doświadczenia. Dzisiaj Frodo przebywa w hoteliku i nikt by nie powiedział, że to pies, z którym los obszedł się niezbyt łaskawie. Jest towarzyski, pilnuje się człowieka, uwielbia zabawę z innymi psami oraz przysmaki. Frodo ładnie chodzi na smyczy i zna podstawowe komendy. To pies, który potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna oraz domu, najlepiej z ogrodem i drugim psem, ciepłej miski i miłości człowieka. Frodo ma ok. 3 lat, jest średniej wielkości psem, waży ok. 18 kg, jest wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany, posiada książeczkę. Frodo przebywa obecnie w hoteliku koło Starachowic (woj. świętokrzyskie) ale możliwa jest pomoc w transporcie psiaka do nowego domu. Kontakt w sprawie adopcji tel. 535361111. Co sądzicie? Proszę o opinie czy nie Waszym zdaniem nie zaszkodzę tym Frodowi. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Jestem.Ten fragment: każdy kolejny pies to kolejna...Myśl jest chyba nie dokończona? ------------------------------------------ W czym masz zaszkodzić całym tekstem?Piszesz szczerą prawdę.Naprawdę nie wiem jak go reklamować..Są psy,które nie mają szczęścia tak jak ludzie..Nie wiem jak mu pomóc.Jestem,byłam i będę przeciwna adopcjom zagranicznym,bo nie należy zwalać narodowych kłopotów na obce głowy,ale to nie mnie mieliby ew.adoptować-starą babę... Sama już nie wiem może trzeba szukać mu domu poza granicami kraju?Nie umiem mu pomóc.Sorry. Elżbieta 1 Quote
jola&tina Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Bardzo ładnie! Może tylko: oświadczyli, że Frodo chciał ich pogryźć - zamień na skłamali, że... Oświadczyli rodzi podejrzenia, że może faktycznie chciał. każdy kolejny pies to kolejna... tu dokończ I może jeszcze pochwal czymś Frodzia - jak z dziećmi? Jak żle albo nie wiadomo jak, to nie pisz, trzeba będzie o tym powiedzieć w trakcie rozmowy a jak dobrze to napisz. A zostawanie w domu - grzeczny czy nie? I jak wyżej - pisz albo nie pisz. A reszta super - metoda na litość dobra jest :) 1 Quote
Xibalba Posted September 12, 2015 Author Posted September 12, 2015 Jestem.Ten fragment: każdy kolejny pies to kolejna...Myśl jest chyba nie dokończona? ------------------------------------------ W czym masz zaszkodzić całym tekstem?Piszesz szczerą prawdę.Naprawdę nie wiem jak go reklamować..Są psy,które nie mają szczęścia tak jak ludzie..Nie wiem jak mu pomóc.Jestem,byłam i będę przeciwna adopcjom zagranicznym,bo nie należy zwalać narodowych kłopotów na obce głowy,ale to nie mnie mieliby ew.adoptować-starą babę... Sama już nie wiem może trzeba szukać mu domu poza granicami kraju?Nie umiem mu pomóc.Sorry. Elżbieta Dzięki Elu za komentarz :) Kurczę, coś miałam na myśli z tym zdaniem, chciałam chyba napisać "kolejna psia bieda do wyżywienia" ale chyba coś mi nie pasowało, zajęłam się akurat edycją jakichś Frodowych ogłoszeń i zapomniałam dopisać. No nie wiem czy tak można by to zdanie dokończyć...???? Elu, pomagasz bardzo swoją obecnością na wątku i komentarzami. A co do adopcji zagranicznych, cóż....ja też nie jestem przeciwna, oczywiście, że wszystko jest sprawdzone na tip top. Mnie np. nie dziwi, że czasem ludzie z zagranicy chcą adoptować psiaka z Polski. Ok, czy to w Niemczech czy we Francji są też schrony i tam też choć duuużo mnie zwierzaków czeka na nowy dom, ale wymagania względem adoptujących też są czasem aż dziwne. Np. we Francji adoptując psiaka ze schroniska płaci się 120 EUR, może to nie jest dużo, ale jeśli ktoś np. jest Polakiem to może wziąć psa z polskiego schronu (czasem też z sentymentu do kraju) a to 120 EUR przeznaczyć na jakiegoś innego biednego psiaka w potrzebie. Albo w Niemczech, ostatnio słyszałam jak w niem. schronisku nie zezwolono na adopcję, bo pies może przebywać sam w mieszk. maks. 6 godz. a właściciele pracują stand. 8 - 9 godz. Wiadomo, że dla psiaka to lepiej, ale z drugiej strony, czy lepiej żeby był w schronisku? Przecież w wielu ds tak właśnie wygląda sytuacja, że ludzie pracują i psiak zostaje przez jakiś czas sam. A propos tych ludzi, byli Polakami i adoptowali psiaka z Polski. Dlatego czasem mnie nie dziwi, że ludzie z zagranicy adoptują psy z Polski. Quote
Xibalba Posted September 12, 2015 Author Posted September 12, 2015 Bardzo ładnie! Może tylko: oświadczyli, że Frodo chciał ich pogryźć - zamień na skłamali, że... Oświadczyli rodzi podejrzenia, że może faktycznie chciał. każdy kolejny pies to kolejna... tu dokończ I może jeszcze pochwal czymś Frodzia - jak z dziećmi? Jak żle albo nie wiadomo jak, to nie pisz, trzeba będzie o tym powiedzieć w trakcie rozmowy a jak dobrze to napisz. A zostawanie w domu - grzeczny czy nie? I jak wyżej - pisz albo nie pisz. A reszta super - metoda na litość dobra jest :) Dzięki Jolu :) Oczywiście, jak już wcześniej napisałam, miałam dokończyć "kolejna psia bieda do wyżywienia", ale jakoś coś mi nie pasowało, zaczęłam się zastanawiać i zajęłam się czymś innym no i umknęło mi. Oczywiście poprawię. Dziękuję za cenne wskazówki nt. tego co pisać lub nie. Masz rację, jeśli nie jest się czego pewnym to lepiej nie pisać. Czy zostaje sam w domu? Niestety, nie potrafię powiedzieć, bo kobieta z Katowic skupiała się raczej na tym jaki to Frodo jest straszny a w tym całym zamieszaniu nie wyciągnęłam od niej dość informacji, choć akurat na jakieś niszczenie czy załatwianie potrzeb w domu w ogóle się nie skarżyła więc myślę, że Frodo nie ma z tym problemu, ale racja, nie ma pewności i jasnych dowodów, lepiej nie pisać. Jaki jest w stosunku do dzieci? Kiedyś były w hoteliku dzieci ze szkoły i Frodo się z nimi zaprzyjaźnił więc myślę, że dziećmi (oczywiście dużo zależy też od dzieci) nie ma problemu, ale wciąż za mało chyba mam wiedzy na ten temat, więc lepiej nie pisać. Jeszcze raz dziękuję ! Może rzeczywiście, trzeba spróbować tej metody, bo ja już nie wiem czym zwrócić na niego uwagę. Quote
ania75 Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Mi też się podoba - choć może zrobić drugą wersję krótszą bo ludzie nie zawsze chcą czytać długie teksty ...... no i konieczne są zdjęcia - takie z bliska z noskiem "przyklejonym" do obiektywu bo jednak to zdjęcia przyciągają i zwracają uwagę 1 Quote
Xibalba Posted September 14, 2015 Author Posted September 14, 2015 Mi też się podoba - choć może zrobić drugą wersję krótszą bo ludzie nie zawsze chcą czytać długie teksty ...... no i konieczne są zdjęcia - takie z bliska z noskiem "przyklejonym" do obiektywu bo jednak to zdjęcia przyciągają i zwracają uwagę Dzięki za opinię! Quote
Recommended Posts