Nette Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ja daję Joserę Festival z łososiem. Nie jest to najwyższa półka, karma zbożowa, ale może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Bezzboóżkowa wychodzi zdecydowanie taniej niż zbożowa ;) I ja w takie bym celowała. Ewentualnie jeśli nie chce jeś chrupek... to nie ma możliwości, by mu jedzenie urozmaicać? Gotować lub podawać puchy? Suche wymieszać z puchą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 5 godzin temu, Norel napisał: oooo, ktoś nam 1 gwiazdkę z wątku ujął-ciekawe co się nie podobało ;) Ja to już kiedyś widziałam, że nie ma kompletu gwiazdek i chciałam dołożyć, ale nie wiem jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Teoretycznie klikając w ostatnią gwiazdkę, jak klikniesz w którąś w środku to tak to zapisze... dość głupie bo jednorazowy eksperyment-zmian decyzji nie przewidziano ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Ja dodałam gwiazdkę, więc sa już wszystkie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 U mnie nie da się kliknąć,kursor po najechaniu zmienia się ze strzałki w pionową kreskę. I widzę 4 gwiazdki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Hm... szkoda... ja już dodać gwiazdki nie mogę, bo wczoraj zagłosowałam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Ja też widzę 4 ;) Nic to. A no właśnie grzebie-jak ugotuję mielone i zmieszam to tak wybiera jednym zębem to co chrupie choć moje to by się zabiły za tą karmę ;) , początkowo samo mięso jadł pasteryzowane-tak samo jak Lukas na chrupki pluje od początku albo z trudem co drugi posiłek zje..(Lukas to w ogóle 2 dni nie je jak zabraknie mięcha i samo suche w rezerwie jest) , Puszki nie wiem które są bez kurczaka tak naprawdę?-te sklepowe-marketowe to chyba wszystkie mają, nie sprawdzałam składu karm w zoologiku, ale tam jakieś takie trochę ceny z bańki mnie odrzuciły ;) bo tyle samo czyste mięso ze sklepu wychodzi a nawet chyba taniej... To w sumie co złom gromadzić,siedzę w domu to i gotować mogę. Podrapane uszy już mu zaschły, tylko biedny Melmanek będzie teraz chorował... Futro jeszcze bliżej zadu mogło by być ładniejsze ale dzisiaj jak po mrozie hasał z Pumką to cała reszta pięknie znów puchata.Musze pilnować cały czas przy jedzeniu bo Lukas je normalne mięcho jak reszta z kurakami i biedny Kojot usiłuje mu coś podebrać,miskami się zamienić ;) Jest bardzo nieszczęśliwy że wszystkie psy jedzą szybciutko miękkie a on musi pracować nad wypluwaniem dookoła tego chrupiącego .... kombinuje nieziemsko,patrzy w oczy,10 razy do miski podchodzi i odchodzi, jak nie stoję to łapie miskę i wynosi chowając gdzieś w ogrodzie(i sypiąc po drodze jedzeniem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 No bo jak tu piesiowi wytłumaczyć, że nie może jeść tego co najlepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Mamy mieć regularne odwiedziny raz w tyg potencjalnych chętnych na przyzwyczajenie do siebie Kojota. No to pozostaje mieć nadzieję że nie zniechęcą się za szybko ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Zrobiłam uzupełnienie w pierwszym poście rozszerzając wątek na całe stadko jakie jest u mnie w BDT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Oczywiście, że zbiorczy wątek to super pomysł :) I fajnie, że dałaś te linki, już dawno próbowałam dowiedzieć się czegoś więcej o wcześniejszych losach Twoich podopiecznych . Ściskam Dag, choć wiem że nie lubisz ;) Wszystkiego dobrego dla kuca, smylanko po pysiu, a dla pozostałej bandy dużo głasków :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 :) Dziękuję... Ja też się naszukałam tych wątków bo kilka gdzieś zupełnie znikło mi. Nie pamiętam czy zakładałam wątek Agatowi- półperskiemu kotu, ale to już dawno było więc nie ma szans ew.odszukać.. Niemniej kocisko przeżyło dobrą resztę życia-niedawno odszedł, miałam regularne wiadomości o nim. Kucowi muszę fotki zrobić, nie miałam całkiem czasu wczoraj. Przy okazji zbiorczości doniosę że Melowi rana przestała się w końcu paprać i goi się nieźle, druga też zmniejsza się więc na tym polu idzie do przodu choć potrwa to jeszcze trochę. Dziadek stary i dalej 'głupi' stawiając się młodszym.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Pozwolę sobie na spam... bo szukam panicznie transportu Lublin --> Zamość, mamy czas do tego poniedziałku, właściciele muszą opuścić lokum, a kotka nie ma gdzie się podziać... Był transport, ale wczoraj się wycofał... Nie mamy czasu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 Dopiero byłam w stanie tu wejść....bo bazar mnie zajął, ale już pewnie musztarda po obiedzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaginiona sara Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 O masz a my w sobotę jechaliśmy do Zamościa przez Lublin czy w niedzielę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Na szczęście daliśmy sobie radę, ale dziekujemy za reakcję :) Jak Kojot? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Ma się generalnie dobrze- co prawda dalej nie możemy smakowo trafić w karmę która by mu odpowiadała(pomijając gotowane mięso oczywiście) ale futro znów jest ładne i nie drapie się, nie powtarzają się też problemy z uszami więc sądzę że diagnoza weta byłą w miarę prawidłowa :) Strasznie grymaśny jest z tym jedzeniem, nawet to co lubi to patrzy się, rozgląda...zanim tak jednym zębem jeść zacznie..nie znosi ludzkiego towarzystwa przy jedzeniu- choć nas zna to i tak sprawia wrażenie jakby się bał jeść. Trzeba odejść kawałek to się szybko upora z porcją. Muszę pilnować bo nowy kucyk Mikuś ma jakieś spaczone totalnie gusta i zwyczajnie jeśli chodzą po ogrodzie luzem to pędzi odgania Kojota od miski i mu zjada mięso!!!! To nie jest normalne.... ;) Szybko zaczęłam dawać Kojotowi albo jak kuce nie chodzą a jak chodzą to w domu. Bo tak to ja odganiam kuca, kuc zachodzi bokami a efekt jest taki że Kojot od miski ucieka bo też się czuje niekomfortowo. Nie ta dawno widziałam przez okno jak Kojot leżał sobie pod domem patrząc na podjazd a Mikuś podszedł do niego od tyłu i usiłował go coś tam nosem posmyrać-Kojot odwrócił łeb i zacharczał...kucek lekko się cofnął ale nie odszedł, Kojot znów się wygrzewa, a kucol znów powolutku łeb zniża i znów powtórka ;) U nas ciągle leje ostatnio, ale jak się obrobię trochę z nasionkami to porobię zdjęcia kucycha, wkleję umowę kupna i pouzupełniam tu trochę...Teraz doby mi brakuje a jeszcze gromadzi się przez deszcz mega sprzątanie koniom bo po błocie nie przepchnę taczki z gnojem :( Zmora po prostu.... W tym roku wybetonuję pas od stajni do gnojownika bo nie wyrabiam. Porobię fotki to uzupełnię, żeby nie było pusto to choć śpiącą Pumkę wstawię :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Ależ słodko Pumcia się przytula :D I kucuś fajny, z tego co piszesz :D Może miał takiego przyjaciela jak Kojotek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norel Posted February 20, 2016 Author Share Posted February 20, 2016 Może kiedyś....bo ostatnio to miał 4 ściany za przyjaciela.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baltimoore Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Stuku, stuku :) Co słychać w BDT? Jak Kojotek się miewa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phase Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 zagladam....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 I ja... ale cisza straszna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sybil Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Kliknęłam w gwiazdkę i... jest już 5 Zdrówka dla pieseczków. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts