Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jak!!!! Zapomniałam napisać że jeszcze 51/11 poszła do domu, takie śliczne "cielątko" w typie labradora. Poszła do domku wolontariuszki na umowę stałą, ale będą jej szukać domku i chyba mają juz na oku przyszłych opiekunów!

Posted

Na forum goldenów Zofia Mrzewińska dała taką informację przed chwilą (21-01-2011):

Dostałam w tej chwili wiadomość, że w Krakowie (w dzielnicy Krowodrza)
w rejonie ulic Wrocławskiej, Mazowieckiej, Lubelskiej, Świętokrzyskiej
ktoś rozrzucił na trawnikach mięso nadziane trutką na szczury. Według
tej informacji, pięć psów zeszło w dwa dni.

Uważajcie, ostrzegajcie na innych forach psich
Zofia

Posted

Soboz, dzięki za info adopcyjno-tymczasowe :).

Jeśli chodzi o trutki to... :(
Ktoś wrzucił to info na wątek krakowskiego schronu? Tam szybko wieść się rozejdzie.

[quote name='Klucha']mam pytanie co do kasy - wnioskuję z wypowiedzi, że wolontariusze robią zbiórki we własnym zakresie? Jak się to odbywa? Proszę o więcej info, chętnie się dorzucę![/QUOTE]Pytasz o zbiórkę pieniędzy na tak zwane katowickie konto czy konto Fundacji SOS? Ażeby zasilić to pierwsze można robić bazarki albo dokonywać wpłat własnych, aby zasilić konto fundacyjne można robić bazarki, dokonywać wpłat własnych, poza tym fundacja zbiera (przy pomocy wolontariuszy ) właśnie pieniądze na akcjach adopcyjnych w Silesii.

Posted

To suka, którą właściciele chcą oddać. Pilotowaniem jej sprawy zajęli się ludzie od malamutów. Chyba nie znalazła domu, bo nie otrzymałam żadnego info, ażeby tak się stało.

Posted

Rozmawiałam wcześniej z Aga o karmie dla Juniora, dt przechodzi w ds a to karma dla żołądkowców, w naszym schronisku tak wiele psów ma problemy z biegunką, bardzo by się przydała ta reszta co została, tak mówiąc szczerze na drugi raz psów w takim wieku jeżeli nie są wyraźnie do ratowania życia nie będziemy brać na dt, najpierw pretensje kiedy będzie karma, a potem przekształcenie w ds, nie dość że nie zapłacili za psa opłaty w schronisku to jeszcze dostali karmę. Obawiam się, że trochę daliśmy się nabić w butelkę w tym przypadku. mam nadzieję że przynajmniej Junior będzie szczęśliwy w tym domu.

Posted

To w takim razie trzeba im tą karmę odebrać! Zwłaszcza, że karma miała być dla psa, który jest w dt. A skoro dt zamienił się w ds to albo niech przekażą karmę z powrotem, albo niech zapłacą za tą część, która została. Tak byłoby najuczciwiej. Zwłaszcza, że to nie była tania karma. A jak widać zupełnie niepotrzebnie kupiona... :roll:.
Aga ma tam robić wizytę poadopcyjną, prawda? Niech weźmie wtedy resztę karmy.

Posted

Zapraszam na wątek mojej podopiecznej Luny.[U]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/200786-LUNA-do-weta-si%C4%99-wybiera-i-kas%C4%99-na-to-zbiera%21-S-ce-%C5%9Al"]
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/6089/lunaj2mini.jpg[/IMG][/URL]
[/U]
Szukamy domu i zbieramy na leczenie!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/200786-LUNA-do-weta-si%C4%99-wybiera-i-kas%C4%99-na-to-zbiera%21-S-ce-%C5%9Al"]KLIK[/URL]
Suczce pomaga[B] [URL="http://fundacjasosdlazwierzat.org/"]Fundacja S.O.S dla Zwierzat :loveu:[/URL][URL="http://fundacjasosdlazwierzat.org/"]
[/URL][/B]

Posted

[B][COLOR=red]Kochani !!! Jako ze nie bywam obecnie w katowickim schronisku(mam nadzieję,że od lutego ulegnie to zmianie)ponawiam po raz kolejny moją propozycję pomocy w ogłaszaniu naszych zwierzaków oraz pomocy wszelkiego innego typu,mogącej odbywać się w Internecie :) Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia !!![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]<D.>[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Klucha']Chodziło mi o 'katowickie konto', bo co do Fundacji to wiem - znam nr konta itp. W jaki sposób mogę wpłacić coś na katowickie konto?[/QUOTE]Zaraz wyślę Ci PW.

Posted

Moment, moment. Póki co DT Juniora nie podpisało jeszcze umowy o adopcję stałą.
Z tego co mi wiadomo pani będzie dzwoniła w nadchodzącym tygodniu aby się umówić, wtedy powiem jej o karmie.

Posted

Ale z tego, co pisałaś (choćby na wątku Juniora) wynika, że dt zdecydował się już jakiś czas temu, że będzie ds. Podpisanie umowy to zatem tylko formalność. Oni już są ds. To raz. Dwa, że Junior nie ma już problemów żołądkowych ani z wagą, więc nie musi jeść tej właśnie karmy. Może z niej skorzystać inny psiak w potrzebie.

Posted

[quote name='maciaszek']

Do schronu trafiła też suka w typie pitbulla (?). Problem z nią jest taki, że ma alergię na wołowinę i wieprzowinę, może jeść tylko drób. Jak wiadomo [B]w schronie będzie jadła wszystko, więc momentalnie dopadnie ją mega alergia[/B] :-( :shake:.
Też warto by jej szybko dom znaleźć. Bardzo szybko.
[URL]http://www.katowice.schronisko.net/kwarantanna-id-64462.html[/URL]

[B]?[/B][/QUOTE]

skąd wiadomo że sunia jest alergiczką, została oddana przez właścicieli z taką informacją?

Posted

[quote name='Jetrel']Na zimne wole dmuchać, kto wie czy nie rozmyślą się z bycia DS?
Już raz tak miałam, wole poczekać do podpisania papierku i dopiero zabrać karmę.[/QUOTE]Jak to ma być powód do nie bycia ds to może lepiej niech Junior tam nie zostaje...

Posted

Nie mówię że ma być to powodem maciszku.
Po prostu mam obecnie puste konto, nie zadzwonię. Pani ma się kontaktować w tym tyg, i wtedy jej to powiem.
Z stwierdzeniem że mogą nie być DS, chodziło mi o to że nigdy nie jest się pewnym, dopóki nie podpiszą papierku.

Posted

[quote name='Jetrel']Na zimne wole dmuchać, kto wie czy nie rozmyślą się z bycia DS?
Już raz tak miałam, wole poczekać do podpisania papierku i dopiero zabrać karmę.[/QUOTE]

bierzesz obstawe na wizyte ;)

Posted

[quote name='Jetrel']Nie mówię że ma być to powodem maciszku.
Po prostu mam obecnie puste konto, nie zadzwonię. Pani ma się kontaktować w tym tyg, i wtedy jej to powiem.
Z stwierdzeniem że mogą nie być DS, chodziło mi o to że nigdy nie jest się pewnym, dopóki nie podpiszą papierku.[/QUOTE]

jak podpisza to przeciez i tak moga nie byc ds jesli nie beda chcieli oddadza psa i juz ;)

Posted

[quote name='protzlav'][B][COLOR=red]Kochani !!! Jako ze nie bywam obecnie w katowickim schronisku(mam nadzieję,że od lutego ulegnie to zmianie)ponawiam po raz kolejny moją propozycję pomocy w ogłaszaniu naszych zwierzaków oraz pomocy wszelkiego innego typu,mogącej odbywać się w Internecie :) Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia !!![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]<D.>[/COLOR][/B][/QUOTE]

Kogo mam ogłosic? chetnie pomogę w ogłoszeniach....