magda222 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 [CENTER][B]Wpłaciłam na konto zuziM 480 zł (13.08.-11.09. włącznie) [/B] [B][U]Wpłaty:[/U] anielica 40 zł maruda666 30 zł AlfaLS 60 zł KrystynaS 50 zł Sabina02 100 zł magda222 50 zł [/B][B]Jo37 100 zł[/B] [B]zuziaM 30 zł tajemnicza pani Magda 30 zł [U]Proszę o wpłatę:[/U] kasiatatry 50 zł [/B] [/CENTER] Quote
zuziaM Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Pieniadze juz wplynely. Dziekuje bardzo :lol:. I musze napisac, ze Balbina bardzo polubila chrupy :lol:. Poczatkowo ich nie chciala jesc, ale juz yasmakowala i zajada na kolacje z apetytem :lol:. Tylko Tosia nie chce.... wiec dostaje na kolacje cos innego zawsze. W ogole, to apetyty panienkom nadal swietnie dopisuja. Wczoraj wyczesalam znow dzieczynom futra. Z Balbibki juz zupelnie nic nie wychodzi. Tylko troche jeszcze z Tosiuli, bo ja trudno jest czesac, bo wierci sie niemilosiernie ..... podskakuje i takie polobroty robi w powietrzu :evil_lol:... jest bardzo zabawna. I bede ja nadal katowala szczotka :cool3:.... az wyczeszemy wszystko. Quote
zuziaM Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 To tylko tak dla porzadku, napisze ze z wplaconych pieniazkow: [B]Tosia[/B] [B]i Balbinka maja oplacony hotelik do 13.09.09.[/B] Quote
magda222 Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Wpłynęły pieniążki od Jo37.Dziękujemy :loveu: Quote
zuziaM Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 A do nas dojechala dzisiaj wieczorem starenka Dygusiowa. Tak wiec Tosia i Balbinka maja kolezanke kolo siebie. Zagrode przedzielilismy jednak na pol, na wszelki wypadek. Kiedy sie dziewczynki zapoznaja blizej, to nie bedziemy zamykac przejscia i beda razem na calosci kojca. Quote
zuziaM Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Nie mialam wczesniej czasu na porobienie zdjec Balbiny i Tosi na spacerkach. Ale mam tylko Balbinki. Tosia nie ma jeszcze zdjec. Z dziewczynkami podczas luznego chodzenia kolo domu nie ma raczej problemow. Lataja jak dzikuski wkolo :lol:. Dopiero kiedy sie juz porzadnie wymecza, to gdzies w cieniu sobie odpoczywaja. [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1f9cff44f2bcdefd.html"][IMG]http://images38.fotosik.pl/181/1f9cff44f2bcdefdmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4ffd46ba124cb8ec.html"][IMG]http://images49.fotosik.pl/185/4ffd46ba124cb8ecmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f33c92bb6ab359d0.html"][IMG]http://images43.fotosik.pl/185/f33c92bb6ab359d0med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/36b83225f1d0d363.html"][IMG]http://images39.fotosik.pl/182/36b83225f1d0d363med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/30199486bcb3ed0b.html"][IMG]http://images38.fotosik.pl/181/30199486bcb3ed0bmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
magda222 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Super fotki :loveu: Te psiaki wygrały los na loterii,że mogą być u Ciebie Gosiu :loveu: Quote
zuziaM Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 [quote name='Jo37']Myślałam ,że na 1 zdjęciu jest Isia .[/quote] Prawda :lol: ? Podobienstwo uderzajace, a na zdjeciach to juz zupelnie :lol:. Bo w rzeczywistosci Isi jeszcze siersciucha nie odrosla i ma jeszcze sporo krotsza od Balbinki. Kiedy Grazynka , ktora przywiozla do nas w ub. sobote Dygusiowa, weszla na podworko i zobaczyla Isie, to tez zaraz sie jej z bliska musiala przyjrzec.... czy ma oba oczka :lol:... bo byla przekonana, ze to Balbinka :lol:. A jak klikniesz na to zdjecie, to na powiekszonym widac wtedy prawe oczko Balbinki.... a wlasciwie jego brak. Quote
kasiatatry Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Wpłaciłam zaległe pieniązki i dodatkowo od razu za wrzesien. Quote
magda222 Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 [quote name='kasiatatry']Wpłaciłam zaległe pieniązki i dodatkowo od razu za wrzesien.[/quote] Dziękuję :) Quote
zuziaM Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='magda222'][CENTER][B]Wpłaciłam na konto zuziM 480 zł (13.08.-11.09. włącznie)[/B][/CENTER] [/quote] [B]Do 12.09 wlacznie[/B]...sunie przyjechaly 12.06 wieczorem, wiec ich pobyt liczymy od 13.06 - czyli niedzieli. [U]Byly wplaty za[/U] : [B]13.06[/B] [B]do[/B] [B]12.07[/B] [B]13.07 do 12.08[/B] i teraz [B]13.08 do 12.09[/B] :lol:. I nie liczcie tych dni tak dokladnie dziewczyny :lol: ( ze jest 30 lub 31 dni w miesiacu .... bo oszalejemy z przesady :lol: ) . Umowmy sie po prostu na takie okresy ( jak wyzej ) i tak jak bylo ustalone : 300 zl za Balbinke i 240 zl za Tosie. Quote
zuziaM Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 No i napisze jeszcze cos, co dla mnie jest oczywiste.... ale dla niektorych bylo zaskoczeniem :lol:..... Grazynka, kiedy przywozila do mnie w sobote Dygusiowa, byla zdziwiona, ze Balbinka szczeka :lol:..... A szczeka, szczeka ... i to jak :lol: ! ! ! Pierwszy z niej stróżyk :lol: ! ! ! Wtoruje dzielnie moim dziewczynom :lol: ! Quote
magda222 Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Wpłynęło 100 zł od [B]kasitatry[/B] (sierpień i wrzesień). Dziękujemy :loveu: ZuziuM,nie wiem jak ja to liczyłam. Ale skoro mogą być takie okresy rozliczeniowe to super,bo będzie mi łatwiej :) Dziękuję :loveu: Quote
KrystynaS Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Jakie ładne zdjęcia Balbinki.:loveu: Nie pisałaś Zuziu, że Balbina już sobie chodzi po ogrodzie. Czy Tosia też??? Wygląda na to, że się porozumiała z innymi mieszkańcami domu, bo na zdjęciach razem z Balbinką jest Twoja suczka??? Jaka zadowolona :multi: Słuchajcie, co dalej w sprawie tego guza???? Bardzo mi to nie daje spokoju. Co proponujecie??? Quote
zuziaM Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='KrystynaS'] Nie pisałaś Zuziu, że Balbina już sobie chodzi po ogrodzie. Czy Tosia też??? Wygląda na to, że się porozumiała z innymi mieszkańcami domu, bo na zdjęciach razem z Balbinką jest Twoja suczka??? Jaka zadowolona :multi: [/quote] Oj, dziewczynki sie porozumialy juz, chociaz kiedy Balbinka sobie chodzi, to musze swoja Kasie zamykac, bo ona troszke nachalna jest i sie obawiam scysji.... No i nie powiem, zebym sie troche przy Balbince nie pogimnastykowala :cool3:.... A chodzi o to, ze Balbinka nie umie chodzic przeciez na smyczy ... i kiedy juz chce ja do kojca zaprowadzic, to ..... no wlasnie... musze ja zaniesc :cool3:.... Bo kiedy smycz przypinam, to w "nalesnika" sie zamienia .... i ani rusz, nie mozna jej z miejsca przesunac chocby o centymetr....:cool3:. A Tosia nie jest zupelnie zainteresowana na razie wychodzeniem. Ona przewaznie sobie przysypia... w budce albo w cieniu na dywaniku . I nie interesuje sie zupelnie otoczeniem. Ale i na nia przyjdzie pora. Musze najpierw nad Balbinka popracowac, zeby umiala wracac sama do kojczyka :cool3:, bo grubasnica wazy juz prawie tyle co ja :cool3:.... i mi moje krzyze wysiada, jak beda tego slonika nosic :razz:.......... Jest zagubiona...... Spaceruje po ogrodzie i wacha sobie, a kiedy sie zmeczy to sobie polezy. Ale to dla niej ogromna przestrzen, znow cos nowego ...... no i wrocic do swojej budki nie potrafi. Quote
magda222 Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 ZuziuM,wiem że się powtarzam,ale uwielbiam Twoje opowieści :loveu: Quote
zuziaM Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Kochane dziewczyki to juz nie te wystraszone, niepewne, co sie wydarzy .... Naprawde sa tak radosne :loveu:.... witaja mnie rano obie przy ogrodzeniu. Musze najpierw do nich podejsc, wygladskac.... buziaka miedzy zerdkami dac Balbince :loveu:... bo tego nochala wpycha i czeka na to zawsze :lol: ! Toska , jak moja mama ja nazywa, to KOZA :loveu: ! I to doslownie ! Ona zupelnie jak koza sie zachowuje.... skacze jak szalona....i takie przy tym zabawne piruety robi :lol:... no boki zrywac :lol: ! A ta KOZA wziela sie stad, ze Tosia .... na plecy skacze, kiedy sie odwrocic :lol: ! Podskakuje i nagle sie lapkami od plecow odbija :lol: ! No pociecha z niej jest. I juz kiedys pisalam, ale nikt nie wzial sobie tego do serca :mad:.... Tosia nie jest zadna "brzydulką" :mad:. Nie macie nawet pojecia, jaka ona jest sliczna ... urocza ma mordeczke :loveu:... No dziwie sie, ze nikt tego nie dostrzegl :cool3: ! Acha.... od ok. tygodnia Balbinka ma cieczke. Moze bym tego nawet nie zauwazyla, ale wczoraj Semir, moj tymczasowicz, ktory nigdy nie byl zainteresowany panienkami, nagle zaczal sie tam do nich podkopywac ! No i znalazl wreszcie jakis sposob, zeby sie do nich dostac. Na szczescie zaraz to zauwazylam i go zabralam. Ale nie mam do teraz pojecia, jak on tam wlazl :shake:. No i teraz chlopak jest zakochany na zaboj ! Nie chce jesc ... pospacerach od razu do Balbinki sie kieruje .... No i bedzie musial teraz w kojcu siedziec, zanim Balbinka nie skonczy cieczki.... No chyba ze za kilka dni pojdzie na zabieg kastracji, bo juz jest to postanowione. Quote
KrystynaS Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Tak, Zuzine opowieści to jest to :lol: [quote]Acha.... od ok. tygodnia Balbinka ma cieczke.[/quote]No to masz Zuziu niespodziankę, która w zasadzie niespodzianką nie jest. Wiadomo było że to się zdarzy. A z Semirem w takiej sytuacji spory kłopot. Żeby tylko nie okazał się bardzo pomysłowy :mad:, bo psy potrafią być bardzo pomysłowe, nawet by czasem do głowy człowiekowi nie przyszło co wykombinują. Dobrze, że już wróciłaś z wakacji, można rzec w samą porę. Quote
zuziaM Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='KrystynaS'] A z Semirem w takiej sytuacji spory kłopot. Żeby tylko nie okazał się bardzo pomysłowy :mad:[/quote] Klopot bedzie na szczescie tylko do poniedzialku .... mam juz termin na kastracje chlopaka... A zeby uniknac pomyslowosci, niestety biedaczek nie wychodzi z kojczyka sam jak do tej pory .... tylko na spacerki na smyczy ze mna .... Quote
zuziaM Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Wcale nie dam glowy, ze tak nie bylo ....:cool3:, ale wole pozostac w niewiedzy, bo .... moge nastepnym razem nie zdazyc ...:cool3: Quote
magda z. Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 [quote name='zuziaM']Wcale nie dam glowy, ze tak nie bylo ....:cool3:, ale wole pozostac w niewiedzy, o .... moge nastepnym razem nie zdazyc ...:cool3:[/quote] :evil_lol::evil_lol:spryciarz jeden, samce to tylko o jednym zawsze myślą:evil_lol: Quote
AlfaLS Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 A ja wcale mu się nie dziwię;), w końcu Balbinka to super psia dziewczynka i jeszcze jak pachnie:evil_lol:. Quote
zuziaM Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Na szczescie Balbinka bardzo spoojnie przechodzi ta cieczke. Jest moze bardziej jeszcze przytulasna.... Kiedy jestem w kojcu, to nie odstepuje mnie na krok.... podchodzi i sie kladzie do glaskanka :lol:. Straszna sie z niej pieszczocha zrobila. A Tosia ... byla KOZA i nadal jest KOZA :evil_lol: ! Kochana dziewuszka z niej :lol:. Kiedy poprawiam kocyki w budce, to na wyscigi ze mna sie do budki wpycha .... kiedys sie zaklinujemy i bedzie ubaw :lol: ! Quote
Recommended Posts