Romka Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Mania, młodziutka suczka (ok.9 miesięcy) wyrzucona przy lasku miejskim. Kilka dni spędziła w zaroślach przy drodze oglądając się za każdym samochodem. Kuleje na przednią łapkę co wskazuje, że do jednego z nich podeszła zbyt blisko. Wczorajszej nocy, kiedy ruch na drodze był mniejszy, udało mi się zwabić malutką na podwórko. Była bardzo głodna i przestraszona, ale szybko zaufała. Nie chciała wejść do domu czy garażu i noc spędziła na kocyku przy bramie. Ma urocze usposobienie. Z jednej strony szczeka jak dorosły pies, a z drugiej chce się bawić jak szczeniak. Nie jest zbyt duża (8,6 kg). Dobrze zachowuje się w samochodzie. Lubi inne psy. Dziś w lecznicy wyjęto jej dwa kleszcze. Dostała również leki na poturbowane łapeczki. Od jutra będzie czekać na nowy dom w schronisku. Szczególnie zależy mi żeby jej nowy właściciel był odpowiedzialny i pokochał Manię już na zawsze. Malutka z pewnością na to zasługuje.KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected] Quote
DogAngel Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Dziś byłam u Mani i udało nam się wyjść na krótki spacerek. Początkowo trochę się bała, ale dalej od schroniska okazało się, że świetnie chodzi na smyczy. Trzyma się blisko człowieka, bez problemu da się wziąć na ręce. Wciąż jednak bardzo interesuje ją odgłos jadących samochodów. Załatwia się na spacerze. W boksie bardzo się trzęsła i wtulała do moich kolan. Quote
Romka Posted September 30, 2014 Author Posted September 30, 2014 Bardzo fajna :smile: To właśnie DogAngel i jej mamie zawdzięczamy złapanie malutkiej.Aga fajnie,że ją odwiedziłaś,nie jest taka przerażona. Mała koczowała pod lasem niedaleko schroniska,chciałyśmy ją złapać,ale to DogAngel udało się zwabić małą na podwórko :smile: Kudłaty piesek nie jest bezdomny.Mania ma cieczkę. Quote
hop! Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Śliczna sunia i jak zwykle piękne zdjęcia. :smile: Quote
UBOCZE Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Zaznaczam ślicznotę. Nie wiem, czy dam radę zrobić na FB wydarzenie (mocy przerobowych już brak), ale postaram się puścić w obieg fotkę z informacją :) Quote
azalia Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Śliczna dziewczynka,młodziutka i nieduża.Mam wielką nadzieję,że znajdzie dobry dom. Quote
Jara Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Wyróżnienie http://olx.pl/oferta/mania-mlodziutka-i-malutka-suczka-szuka-domu-CID103-ID7kJx7.html Quote
Romka Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 A to zdjęcia małej z DogAngel,której udało się małą "zaprosić' do siebie na podwórko a następnego dnia założyć szeleczki i zawieźć do lecznicy. Quote
Romka Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Mania man szansę na dom. Malutką wypatrzyła pani,która mieszka niedaleko schroniska i która chciała malutkiej pomóc w bezdomności ale niunia nie dawała się złapać.Wypatrzyła naszą małą na dogomanii i w niedzielę przyszła do schroniska.Malutka jest już po steryzlizacji.W wyniku dokładnych oględzin okazało się dodatkowo,że łapeczka,którą mała trzymała cały czas w górze,wymaga konsultacji ortopedycznej.Staw jest przesunięty i wymaga oczyszczenia.Przyszły domek o tym wie i tym bardziej chce zabrać małą ze schroniska. Mam nadzieję Maniu,że to już twoje ostatnie chwile w schronisku. :smile: Quote
azalia Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Wspaniale,że Maniusia będzie miała domek.Kiedy Pani planuje zabrać sunię? Quote
hop! Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Cudna malizna. Cieszę się, że ma szansę na DS. Quote
Romka Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Mania od piątku już w swoim domku.Domek zapowiada się bardzo dobrze.DogAngel ma zaproszenie do Mani i być może uda nam się już niedługo podejrzeć małą w swoim domku.Przed zakończeniem kwarantanny pani przychodziła do Mani codziennie i przynosiła jej przysmaki.Mała będzie też miała diagnozowaną łapkę.Towarzyszem Mani w domku będzie kot perski. Powodzenia malutka,niech cię kochają... Zmieniam tytuł wątku. Quote
DogAngel Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 W sobotę, idąc do schroniska, przywitałam się z Manią przez ogrodzenie. Wciąż odwiedza ją szary piesek mieszkajacy kilka domów dalej, ten sam, który został uwieczniony na zdjęciach z bezdomności. Malutka jest na pewno weselsza niż w schronisku i mnie poznała :) Nie szczeka, a jedynie wciąż patrzy się na samochody. Mam nadzieję, że od teraz będzie szczęśliwa. Quote
Romka Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Może uda Ci się zapytać ,co z łapką małej?Czy Mania jest cały czas na podwórku? Quote
Poker Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Piękna mała i wspaniałe wiadomości. Cud ,że nie wylazła z tak luźnych szelek. Quote
azalia Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Szczęścia i miłości życzę Maniusi.Mam nadzieję,że ona mieszka w domu,tak? Quote
Recommended Posts