Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak juz pisalem na innym forum.. przemyslalem-pogadalem z pewna os, kupuje pieska z rodowodem. Na utrzymanie pieska będzie mnie stać, poprostu teraz mialem taką sytuację że jestem "spłukany" jak to się potocznie mówi.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

ja mam psa z "papierami" i nie żałuję :razz: wygląda i jest huskim a nie jakimś schorowanym półowczarkiem.

Wybierając się do chodowli (? - nie wiem jak pisać, przez tą dogomanię zgłupiałam) ja chcialam psa z papierami- bo to takie fajne, a cała rodzina nie. Na szczęście trafilismy do chodowli a nie pseudochodowli. Tata zapłacił niechętnie robiąc oczy, ze za psa mozna zaplacic 900 zł. :roll: Zapytał sie nawet tego pana, czy mzoe sprzedac bez papierów :crazyeye: (jaki wstyd normalnie) a tamten sie rozesmial i powiedzial ze jak bez jak sa z z. Powiedzial o koszcie odchowu szczeniąt, kryciu, doprowadzeniu suki do chodowlanki. Tata i tak mu nie uwierzył :loveu: Mój tata mysli, że facet robi to dla kasy :roll: A dla dobra psow robia ci co po 300 zł sprzedaja :crazyeye:

Ale teraz nie żałuje swojej decyzji. Bez problemu cała moja rodzina idąc ulicą, potrafi rozróznić, który z huskych czy innych "rasowych" szczeniąt to takie bez papierów, sprzedane za marne grosze. To widać!!!!!! Poznałam wzorzec, poznałam swojego psa i bardzo się cieszę, że o o moim nikt nie powie "podróbka".

Albo rasowy z papierami, albo słodziasty kundel czy inny porzucony - bos ie okazal podrobka, ale ze schroniska. :loveu: Pozdrawiam