Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Groźny, groźny, ale zainteresowanie wzbudza bardziej w kagańcu niż bez. Jeżeli jutro pogoda pozwoli, to pójdę porobić trochę fotek, jeżeli będzie mi się je w ogóle chciało robić :P

Nie ma to jak leżeć z dwoma psami na łóżku, w dodatku wąskim 

Posted

Moja Shila trzyma piłki tak samo, tzn. zależy jak Sobie chwyci...przeważnie jak nie ma czasu żeby Sobie jej ułożyć to właśnie trzyma tym sposobem :)

Podkreślam po razz 3ci - MASZ CUDOWNEGO PSA :)))

Fajnie, że aktywnie spędzacie czas, miłość miłość, prosimy o więcej <3 :)

Posted

Dziękuję za mile słowa :)

Niedawno wróciłam ze spaceru z Pauliną i Setem, ale nie wzięłam aparatu i zdjęć ni ma. Może znajdę jakieś stare, których tutaj nie było i wstawię. 

Sara ładnie szarpała się fri i je łapała (tylko ja krzywo rzucałam :P) W poniedziałek zamawiam Sarze fri, żebyśmy mogły trenować i motywować ją do szarpania się nim. 

Posted

Hejka!

Dawno nic nie dodawalam,ponieważ złapał mnie leń.

Gdzieś może z 1,5-2 tygodnie temu Sara sobie zdarła łapkę. Wleciała jej piłka na tujkę i zamiast poczekać, aż dojdę to zaczęła na nią skakać, po tę piłkę, i niestety przy lądowaniu zdarła sobie lapkę:

nj9v9s7kxb1q.jpg

Sara pięknie zaczęła pracować za zabawkę i super się na nie nakręca. Zaczęła w końcu bawić sie wszystkimi piłkami na spacerach, nie tylko piszczącymi.  Po świętach zamierzam zamówić Sarze fri, ale nie wiem czy gumowe czy poł, ponieważ Sara uwielbia się szarpać, a nie wiem czy to gumowe nie rozerwie się. 

Łapcie fotki z zabawy Sary w domu żabą, którą pokochała:

iqddww3ybrj5.jpgaf1ux1ao80tq.jpgp9iruyu0mh4p.jpguolwq2n6am2p.jpgvztdploc39fk.jpg

Posted

Zauważyłam u Sary zmianę w stosunku do Perły na lepsze. I jestem przekona, że to dzięki wspólnym spacerkom z Setusem, Tosią i Lisą. Sara zaczęła był łagodniejsza w stosunku do Perły i się jej podlizuje - dosłownie. Liże ją po pysku, uszach, nosie. Ostatnio przyglądałam sie zachowaniu Sary wobec Perły i aż uwierzyć nie mogłam. Sara zachęcała Perłę do zabawy! Perła nigdy z psem sę nie bawiła i nie wiedziała o co Sarze chodzi i tylko uciekała przed nią z fotela na łóżko, z łóżka na fotel, a Sara za nią by się bawić! 

Takie Mikołajkowe:

jzcmt2nop8b7.jpg

rf8jecgxkya3.jpgjzck4v8p73bb.jpgyrdrldj2crab.jpg

I takie śpiochy na  dobranoc:

c7l85liuerie.jpg

Posted

Takie kilka fotek z wczorajszego spaceru:

DSC05684.JPG

Wyginam ciało śmiało!

DSC05721.JPGDSC05719.JPG

Tak są to 'normalne' psy

DSC05720.JPG

DSC05723.JPGDSC05728.JPGDSC05752.JPG

Nie chcę zdjęcia!

DSC05782.JPG

Raz jak chciałyśmy zrobic zdjęcie Sarze i Setusowi blisko siebie to Sara nie była z tego faktu zadowolona, a wczoraj, jak kazałam jej wskoczyć na balot to bez problemu usiadła tak blisko Seta!

DSC05788.JPG

A jeżeli ktoś by chciał zobaczyć wszystkie foty z wczorajszego spaceru (sa tam też foty Setusa): 

https://plus.google.com/u/0/photos/105172555802609345133/albums/6090497296702675873

Posted

Śniegu jak nie było, tak nie ma  :lookarou:  :niewiem:

W sumie to i dobrze i źle. Jest przynajmniej jako tako ciepło, ale tak świeta bez śniegu?  :niewiem:  Rok temu nie było, więc chcę w tym. Mi by pasował śnieg na święta i na sesje, a po Nowym Roku może już go nie być.

Posted

Wczoraj wyruszyłyśmy o 8:30 na pola, by spotkać się z Alicją&Gabi, Weroniką&Holy, Pauliną&Setem i z Anią&Nico. 

Pierwszy spacer Sary z taką ilością psów, pierwszy spacer z Holy i Gabi.

Miałam obawy, czy Sara nie będzie atatkować suczek i niestety się tak się stało. Na szczęście nie było krwi, ani większych sprzeczek, ale Sara na początku, gdy Holy ją obwąchiwała rzuciła sięna nią, ale na szczęście była w kagańcu.Gabu zauważyła dopiero po jakimś czasie, ale i tak ją przestraszyla takiem, rwnież w kgańcu. Reszta spceru była w miarę, do czasu, gdy nie podchodziła Holy, niestety. 

Z dobrych stron spaceru Sara zaczęła pięnie i mocno szarpać się friesbee! A jak je lapała <3 tylko moje rzuty koszmarne były. 

Z tego spaceru powstał filmik i zachęcam do oglądania! 

Był to piewszy taki spacer i mam nadziję że nie ostatni! Mam nadzieję, że z czasem Sara ogarnie się i bedzie git :P

https://www.youtube.com/watch?v=vn-RQFjJ3M0&feature=share

Grupowa fotka obowiązkowa!

10868027_674380076008151_881351247683039

Posted

Może napiszę co u nas, ale uprzedzam nie mam zdjęć (przynajmniej na kompie :P)

Z Sarą trenuję amatorsko frisbee i jest coraz lepiej. Coraz częściej Sara zaczyna być najarana na fri z czego się cieszę. Ale najbardziej jara się na piłkę Dioranne widziała jak Sara się na nią jara :D 

Wczoraj nawet złapała pierwszy raz rollera! Ona nigdy się nimi nie interesowała, a wczoraj ładnie go goniła i złapała <3

Nie rzucam Sarze dalekich rzutów, bo one ją nie interesują.  Nie będę więc ją nimi męczyła :)

Dzisiaj Sara pięknie zaczęła mnie obiegać! Wczoraj z nią zaczęłam na spacerku i dzisiaj było cudnie! Tylko kilku nie obiegła, bo źle ja naprowadziłam, ale i tak było pięknie!

Trochę dziwnie, że tyle ją chwalę, ale jak na razie nic złego nie zrobiła, no jedynie z lekka na Nicolasa warkła, jak była najarana, a on podbiegł do niej. Będziemy nad tym pracować.:)

Posted

Hej!  

Dzisiaj byłyśmy z Anią&Nicolasem na miejskim spacerze.  

Na początku poszłyśmy na rynek, głównym celem było zrobienie zdjęć przy choince. Wydawała  nam się lepsza, no ale jest :) 

Zdjęcia autorstwa Ani:

DSC_0551.JPG

DSC_0552.JPG  DSC_0553.JPG

Po zdjęciach poszłyśmy do Parku Łabędzi (co z tego, że zamiast łabędzi sa tam kaczki :P), w celu zrobienia seszyn profeszyn na ławce :P, ale plan nie wypalił, ale trochę pofrisbowałysmy. Sara dzisiaj pierwszy raz zlapała fri w locie! Zawsze to, jak jej rzucałam dalekie (ale bliskie xD) to biegła, nawet nie patrzała gdzie leci i czekała, az spadnie, a dzisiaj? Pięknie patrzała gdzie ono leci! W nowym miejscu! 

DSC_0581.JPGDSC_0584.JPG

DSC_0585.JPG

Nie patrzcie na mnie! Patrzcie na psa :P

DSC_0571.JPG

Czy tylko mnie sie wydaje, że wyszła tutaj grubo?  :niewiem:

Posted

I ostatnie na teraz (nie wiem kiedy wstawie kolejne, ale na pewno nie w tym roku, gdyż we wtorek wyjeżdżam i do 3 stycznia mnie nie będzie, i niestety wyjeżdżam bez psów :c)

1k3r0pwl1r65.jpgaj6z3ov62oms.jpghxzzxhfep338.jpg07vw6rnrk1pn.jpgo200h8i19nsu.jpg

Posted

Nie interesują się choinką? Nie mdleje u Was choinka? :p

Posted

Nie interesują się choinką? Nie mdleje u Was choinka? :P

Nie, kot jak na razie też nie :P Choinka stoi od wczoraj i nawet się nią jako tako nie zainteresowały (podejrzewam, że nie wiedzą, że stoi :P) 

To foto też mnie się bardziej spodobało (zasługa bbokehu, niestety :P)

A te małpy już prezenty dostały?! Młody musi czekać do 24 grudnia, nie ma że boli.  :evil_lol:

Nie, są to moje i Oli prezenty :P

Posted

Wczoraj o 19 wróciłam z Holandii, w której byłam bez psów, niestety. O 20:30 Sara zaliczyła szybki spacer z Nicolasem i wylatała, choć trochę. Pięknie przez całą drogę trzymała piłkę w pysiu, gdzie zawsze po 3 góra 5 metrach ja puszcza! 

Dzisiaj jej wynagrodziłam tydzień bez spacerów (mimo iż podczas naszego pobytu w Hoandii w domu były 2 dorosłe osoby, nikt psa nie wyprowadził, ale mamy podwórko na szczęście) i poszłyśmy na pola. Wzięłam fri i piłkę + aparat i się bawiłyśmy. 

Widzę poprawę we fri, ale piłka i tak wygrywa. Cały czas zachęcała mnie do zabawy nią <3 3 miesiące temu nawet o tym nie śniłam, a teraz? Zabawa na spacerze to obowiązek :D

Dobra koniec pisania, czas na foty! A właśnie dzisiaj jestem z aparatu mega zadowolona bo robił piękne foty w ruchu! Mam go od sierpnia i to pierwsze zdjęcia tak ostre!

o2y6ewc8fytt.jpgbpd576fe3c3l.jpgrz3msv849i0x.jpgrf9lrpggr447.jpgr5ebth1tohux.jpg7nnv5kwpo0d8.jpg7bwar4ttey1y.jpgqwqo89p93hk6.jpg