czapla Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Dzieci rosna jak na drozdzach!:loveu: A ja jestem z powrotem w domu po wojazach w dzikich krajach:lol: zadowolona, choc jeszcze zmeczona podroza i glowa mnie boli okrutnie. No a teraz sie pochwale troszke;) - pod mym dachem nie mieszka juz byle jaki Niunio, tylko Interchampion i na dokladke Champion Bulgarii:multi: I nie myslcie sobie, ze bylo to takie oczywiste, bo calkiem przypadkiem zaplataly sie kerraki z rosyjskiej hodowli Triumf... jak je zobaczylysmy z Zebra, to szczeki nam troche opadly i chcialysmy wracac do domu:lol: , ale jak widac, nie mozna sie poddawac bez walki. Za Zebre tez sie pochwale:lol: - Queen wrocila jako Champion Bulgarii i rozpoczela droge do interchampiona, wiec prosze ja mobilizowac, zeby skonczyla:lol: - reszte niech sama opowie. Stawke z wynikami z poszczegolnych dni wpisze pozniej jak znajde katalog. Worole, jesli komus przyjadzie do glowy krytykowac organizacje naszych wystaw, to odesle go do Bulgarii - taki chaos ciezko sobie wyobrazic:crazyeye:
zadziorny Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [B]Czapla[/B], [B]Zebra[/B] gratulacje dla Was i Waszych piesów [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG]
aga_ostaszewska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [B]czapla, zebra: [/B]Zasłużone i wielkie GRATULACJE!:multi:
Tuathadea1 Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Czapla, Gratulacje!!! Kerrakowo-wheatenowa rodzina jest dumna i blada :loveu: . (Celcie trochę wstyd, że ona tylko champion, ale za to ma szczeniorki :cool3: ) To jaki kolejny kraj podbijacie? Czy też może ostrzycie sobie ząbki na Światową, co?
Zebra Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No tak, wróciłysmy z dzikich krajów, ze mnie i malucha nadal wychodzi zmęczenie długą jazdą i chwalic mi sie nie chce, jak Czapla ma natchnienie to niech sie chwali za nas obie. Ogólnie mówiąc było bardzo fajnie, spotkałysmy sporo Polaków na wystawach, większość bardzo sympatycznych, ale zdarzały się tez niemiłe egzemplarze. Nasze psy z usmiechem na pyskach raz wygrywały , a innym razem przegrywały z rosyjskimi kerry, aha Czapla zapomniała dodać, że ona w porównaniu miała pieknego Jazzmen Edbrios, ale szczegóły myśle że wpisze jak sie wyśpi. TuathaDea+żona : maluchy superowe, tylko patrzec na nie i pstrykać fotki. Maja, jak tam wybierasz sie na Dracula ? Pamietam że cos takiego mówiłaś, i jak plany sprecyzowane?
Zebra Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Aha, bardzo przepraszam że na koncu a nie na poczatku: dziękuję w imieniu mojej Queen za gratulacje, bo to ona na nie zasłużyła- była poprostu piekna i wspaniale sie pokazywała ( ja ją już za to wycałowałam po jej cudnej głowie i nie tylko), a ja to byłam dla niej tłem na drugim końcu smyczy.
jostra Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No Zebra - dobrze, że żyjesz, myślałam, że Cię porwali albo co. :evil_lol: Gratki dla Ciebie, Queeni, Czapli i Niuniaska. :multi:
nikit1 Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No nareszcie coś piszą :roll: My tu już ekipę rosłych osiłków kompletowalismy coby Was odbić z rąk bułgarskiej szajki. Jutro miał być casting w jednostce GROM-u :evil_lol:
Nitencja Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Gratulacje dla kerrakow i ich smyczowych koncowek :) a fotki ??
UTAAP Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [B]Czapla i Zebra[/B] - gratuluje zagramanicznych podbojow :klacz: [B]Tuthadea[/B](oboje) - superasne gole brzuszki:loveu:
Majaa Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [B]Czapla, Zebra[/B] MEGA GRATULACJE :klacz: DLA WAS I WASZYCH PSIAKÓW!!!!!! Zebra na Draculę ;) nie jadę z tysiąca powodów (a najważniejsze, że nie nie bardzo mam z kim - wszystkim moim kerrakom się jakoś tak złożyło:roll: ) A poza tym od jakiegoś czasu zaczynają mnie przerastac sprawy związane z adopcjami bezdomniaków starachowickich a do tego młodzież uczciwie pracująca przy tych zagadnieniach (między innymi styx, którą poznałyście ostatnio) jest na wakacjach
czapla Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Stawka kerrakow z wystaw w Bulgarii: [U]PSY[/U] Kl. posrednia - EDBRIOS JASSMAN Kl.championow - CAMRY Z PLOCKIEGO WZGORZA [U]SUKI[/U] Kl. mlodziezy - ABSOLJUT TRIUMF JE VU ZEM GUISAN Kl. otwarta - ABSOLJUT TRIUMF YUDITH Kl. championow - QUEEN BRAUDAG Wyniki napisze zbiorczo, wszystkie byly doskonale, lok.1, CAC lub Zw.Ml., co przeciez nie dziwi;) :lol: , a teraz to czym sie roznily: Internatilonal Dog Show 23.07.06: Niunio - CACIB,BOS, BOB Queen - CACIB, BOS :multi: National Dog Show 27.07.06 JASSMAN - CAC, BOS,BOB QUEEN - CAC,BOS:multi: International Dog Show 30.07.06 Niunio - CACIB,BOS,BOB,BOG2:multi: YUDITH -CACIB,BOS I to na tyle wiesci z dzikich krajow, fotki podesle chyba komu trzeba, to sie zaopiekuje nimi:lol: Z tym, ze mam chyba najwiecej Jassmana, bo zrobil na mnie swietne wrazenie i nawet mam wzgledem niego i Sasanki pewne zamiary:razz: , ale to jeszcze duzo wody w Wisle uplynie i moze jeszcze cos innego wypatrze:lol: W kazdym razie Zebra tez go zaakceptowala jako ojca swojego przyszlego szczeniaka:lol:
borsaf Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Hihihi, a to sie swatki zebrały:evil_lol: Wielkie gratulacje za puchary zdobyte i za odwagę wyrusenia do tych cieplutkich krajów.
Nitencja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 no wlasnie zdjecia prosze dawac :mad: ani niunia ani Sasanki ani Queen nie opie........... tylko foty dawac. Czapla a ty siooooo do aktualizacji swojej strony !!
Zebra Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Taaaa, zaakceptowała?? powiedz raczej że to ja już krycie ustaliłam jak go zobaczyłyśmy na własne oczy a nie na zdjęciu. Pies super, budowa, sierść, temperament, wszystko mi się w nim podoba:lol: , ale Czapla ma prawo wyboru, więc jeszcze bedziemy coś oglądać na światówce:cool3: , ale to jest naprawde piękny pies:crazyeye: . Co do zdjęć, to mój małzonek musi zasiąść do kompa i je wgrać, a potem do dobrej duszyczki wyslę, i pewnie wstawi na dogo, tylko nie wiem kiedy to bedzie. W Rzeszowie bedę napewno, ale jako organizator, a nie wystawca. Moja mała ma teraz zasłużony odpoczynek od wystaw;) , ale wiem że kerry bedą u nas wystawiane. Nitencja, jedziesz podobno na Dracula więc proszę o staweczki kerraków jak wrócisz, a może coś z wyników bedziesz wiedzieć, to tez poprosze w imieniu własnym i nie tylko.:lol:
Zebra Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 A tak ogólnie podsumowując, mamy piekne psy w Polsce i nie mamy się czego wstydzić, tak jak pisała Czapla, po zobaczeniu kerraków z jednej z najlepszych hodowli w Rosji, miałyśmy ochote spakować się i wracać, ale po wynikach widać że warto było spróbować. Niunio prezentował się pięknie, był jedynym do konca wybarwionym kerry o wspaniały, samczym wyrazie (że tak powiem), a moja mała (nieskromnie powiem) biła wszystkie suczki o klasę albo dwie jeśli chodzi o ruch i elegancję, dla mnie była najnajnaj na wszystkich wystawach. Powiem jeszcze, że sędziowali nas Serb, Chorwat, Francuska (takiego macania to moja sucz chyba jeszcze nie przeżyła) i chyba Bułgar. Wystawy miały swój niepowtarzalny klimat i ogólnie rzecz biorac chyba jestesmy obie z Czapla zadowolone i wypoczete.
Nitencja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Zebra nie jade na Dracula poniewaz w tym samym czasie w legnicy sedziuje teirery wysokonozne i krotkie lapki :) Kerraki sedziuje za to w Hamburgu
Zebra Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 To poprosimy staweczke i oczywiście wyniki:lol: (jak sedziujesz) z Hamburga, a jakies dobre duszyczki bedziemy prosić o staweczki z Draculi.
Devis&Marta Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 :multi: gratulacje dziewczyny! Glutki przesliczne:loveu:
Kliwia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 No widze dziewczyny [B]Czapla i Zebra[/B], ze od dwuch dni sie produkujeci na topiku. Ja niestety nie mialam komputera,no i po przyjezdzie jeszcze nie moge sie pozbierac, zmeczenie, bol glowy,praca,a po niej tez praca- hobby czyli strzyzenie i trymowanie pieskow. Myslalam, ze juz cos z fotek wrzucilyscie :shake: a tu nic.
TuathaDea Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 "Zaakceptowany" Edbrios JAZZMAN [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images1.fotosik.pl/125/4ceba67a44acbcaf.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images2.fotosik.pl/116/d36a9c264fa5cb51.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images1.fotosik.pl/125/2a6536a8890d5ccf.jpg[/IMG][/URL]
Zebra Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Kliwia, witaj ponownie, bardzo sie ciesze że się poznałyśmy i fajnie było razem spędzać czas na wystawach i nie tylko:lol: . Zdjatka to muszą wejść do kompa, ale wczoraj zwyciężyły ogórki i potem już nie było siły na oglądanie co można podesłać Andrzejowi do wstawienia. Widzę, że Czapla coś tak podesłała, tylko nie wiem dlaczego tak mało:mad: . Kliwia, Ty też coś miałaś ze zdjęć naszych psiaków, to wstawiaj szybciutko.
Zebra Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 A co do Jazzmana, na żywo wygląda jeszcze lepiej:cool3: .
Tuathadea1 Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='Zebra'] Widzę, że Czapla coś tak podesłała, tylko nie wiem dlaczego tak mało:mad: .[/quote] [B]Zebra[/B], to nie wiesz, że Andrzej ma rygorystyczną kontrolę jakości :crazyeye: . Czapla pewnie przesłała całe tony zdjęć :p , a mój mąż jak to mój mąż - wkleja tylko trzy co by się nie przepracować :diabloti: Dziewczyny, jeszcze raz gratulacje. Zebra - wyściskaj Queenie, Czapla - wytarmoś swoje potwory. A u nas dzisiaj wiekopomne wydarzenie - glutka wylazła sama z kojca. W chałupie normalnie popłoch - trzeba sprawdzić, czy da radę wypaść przez balkon, czy też może już przyprała odpowiednio na masie (bo tydzień temu jeszcze by latała z 3 piętra :diabloti: ). Glutek oczywiście siła spokoju i siedzi i patrzy, co ta durna siostra wyrabia :-o .
Recommended Posts