Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam na temat JAGI mam napisać 11.08.2004 skończyła 2 lata O.CZAK Gokaiba M.BALSA Generacja w młodziezy zrobilismy chempionat zreszta z tym sami wiecie problemów nie ma na pierwszej wystawie w posredniej KWIDZYŃ 2004 wzieliśmy BOG,SŁUPSK,KOSZALIN [bez konkurencji] wynik znany,GŁOGÓW [porazka],no SZCZECIN RES CACIB ,ale w tym roku z wystawami koniec bo 12.08.byłem z nią na kryciu w BRAUDAG ojcem został OLIDO v. LANDSBERG zobaczymy co z tego będzie [wiecej info masz na naszej stronie] no a my z żoną na codzień zajmujemy sie strzyżeniem psów,prowadzimy od pieciu lat salon fryzjerski w SŁUPSKU, to chyba wszystko GRATULUJE SOPOTU

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Odwiedzilam Wasza stronke - bardzo fajna :D no i Jaga calkiem ladna dziewczynka. krycie Olidem to dobry wybor - choc nie widzialam go na zywo, to uwazam, ze to piekny pies. Zycze slicznego i licznego miotu. I dziekuje za gratulacje :D

Posted

powiem tylko tyle że OLIDO to pierwsza liga, ale FILIP PO TORUMSIE którego kupili w zeszłym roku nie da sie opisac ja takiego psa jeszcze nie widziałem jak mi sie uda to pokaże zdjęcie

Posted

No kerry gdzie to zdjecie? :D

A mnie wczoraj odwiedzily lanusiowe wnuczeta! :multi: Bardzo ladne dwa maluchy - piesek o bardzo mocnym kosccu ladnej glowie i froncie no i o olbrzymim charakterze :lol: Sunia, po pierwszej niesmialosci slicznie wieszla sie na firankach :lol: , taka sucza, delikatniejsza, z ladna szyjka i krotkim tulowiem. Udaly sie sie Celcie dzieciaki :D

Wogole byl to zjazd rodzinny: Lana - zalozycielka rodu, Niunio, Celta, dwojka jej dzieci, no i na doczepke swiezy nabytek Panstwa Celty - malutka suczka terriera pszenicznego! Byla to bardzo pracowita niedziela, ale i bardzo radosna - rosnie kolejne pokolenie we wspanialych domach, wsrod kochajacych je ludzi :D :D :D

A ja wlasnie skasowalam wszystkie fotki z tej wizyty... - nie wiem jak udalo mi sie to zrobic - zmeczenie, mozg mi przestal pracowac, po prostu blondynka - zla jestem na siebie okrutnie :x

Posted

Czapla,

gratuluję udanych wnucząt babci;)

Ja prawdopodnie za 2,5 mies. pojade do wawy odebrać moją KBT z lotniska;) Bowiem przylatuje aż z Dublina i jest to siostra Blue Iwanhoe z Braudagu(matka to m.in. Zwyc.Crufta Glenfitor Clodagh at Edbrios). Mogłabym się rozwodzić jak do tego doszło, ale napisze tylko, że nawiązuje poniekąd współprace z hod.Edbrios- powiedzmy, że spodobały im się moje plany. Jesli któraś z suczek będzie się świetnie zapowiadać, to będę mogła ją kupić(mają narazie 10dni), jeśli nie czekam na nastepny miot po Kerrydom Court Dhaulagiri.

Zapowiada się ciekawie zwłaszcza że będziemy dążyć z hodowcami, aby pokazac Małą w przyszłości na Crufcie i St.Patrick Show w Irlandii :)

No i może kerraki w polskich rękach wreszcie zostaną dostrzeżone zagranicą.

Pozdrawiam

Posted

KaSiS to swietnie! Bardzo sie ciesze, ze przybedzie kolejny kerry i to z takim rodowodem :D

A mi sie marzy taka sunia z niunkowym wygladem i lanusiowym charakterem...choc nawet gdyby miala taki charakter jak Lana, to wyglad jest juz mniej istotny.

Moze Ty mi kiedys wyhodujesz taka sunie :D

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Posted

A może mi się uda:) Sięgając w przyszłość planuje pokryć w Irlandii, hodowcy chcieliby żeby szczeniaki szły zagranice, pozatym myślałam nad zostawieniem sobie jakiegoś/wzięciem na współwłasność, więc radze zamawiać wcześniej :D

Tak na marginesie to od dziś pracuje w sekcji terrierów w katowickim ZK

Posted

Oj to sie nastoje w kolejce po tego psiaka! :lol: , bo tak glebiej sie zastanawiajac, jesli bedziesz miala szczescie, to urodzi sie za jakies 2 lata :o

No i gratuluje pracy w ZK Katowice :D

Posted
Oj to sie nastoje w kolejce po tego psiaka! :lol: , bo tak glebiej sie zastanawiajac, jesli bedziesz miala szczescie, to urodzi sie za jakies 2 lata :o
A brak szczęścia sprawi, że urodzą się 2 szczeniaki na 5 chętnych. :(
Posted

Chyba troszkę zbyt zapędziłam sie w przyszłość. Szczeniaki byłyby za 3-4lata, bo chciałabym z Mała skończyć intera - już mamy dużo wystaw w planach :wink:

Kerraki zazwyczaj dają powyżej 3 szczeniąt, po znajomości może sie załapiesz :D

Jednak póki co czekam aż przyszła matka przyjedzie do Polski...

Posted
Kerraki zazwyczaj dają powyżej 3 szczeniąt, po znajomości może sie załapiesz :D
Airedale zazwyczaj też... Powiem o tym Misi raz jeszcze, może następnym razem się posłucha, bo naprawdę niefajnie jest przepraszać tych niżej na liście, choć oczywiście wiedzą, że to nie Twoja wina...
Posted

Napisałam 'zazwyczaj', a nie 'zawsze'. W ostatnim miocie matka mojej suki dała 1 szczenie, obecnie urodziło się 5...nie ma reguły, jednak w przeważającej liczbie miotów rodzi się powyżej 3 szczeniąt. Bardzo zależy mi żeby jakiś kerrak z hodowli został w Polsce, ale jeszcze nie czas o tym pisać.

Oczywiście mam optymistyczne nadzieje, że urodzi się jak najwięcej małych i większość chętnych na szczeniaki spełni swoje aspiracje czego Tobie i Misi też życzę :wink:

Posted
Oczywiście mam optymistyczne nadzieje, że urodzi się jak najwięcej małych i większość chętnych na szczeniaki spełni swoje aspiracje czego Tobie i Misi też życzę :wink:
Misia już niestety pokpiła sprawę, bo urodziła tylko dwa szczeniaki (przeciętny miot Airedala to 8 ). Ale powtórzę jej na następny raz. Tyle że nie wiem, czy to jeszcze będzie w Polsce... :(
Posted

Flaire - czyzby cyganska dusza dawala znac o sobie i chcesz nas opuscic? :cry:

KaSiS - zazwyczaj mioty kerrakow sa spore - Lana urodzila raz 6, a drugi raz 4 maluszki. A jej corcia tylko 2, a byla taka gruba, ze myslalam, ze chyba bedzie z 8 - natura jest nieprzewidywalna i lubi robic glupie niespodzianki :D

Poki co, ja jako pierwsza w kolejce mam szanse :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Czapla, Twoja wnuczka pojawiła się wczoraj na treningu w Cavano. Odnoszę wrażenie, że jest (dużo) bardziej zadziorna niż Lana, która spuszcza łomot tylko okazjonalnie, za to talent - ho, ho. Nie wiem, czy ona juz próbowała skakania wcześniej, ale śmigała nad przeszkodami, aż miło było popatrzeć. Czy wszystkie keraki są takie, czy to Wy wypracowaliście taką linię użytkową? :wink:

Posted

Wind - jaka mila niespodzianka :D , te lanusiowe rozwiane ucho :lol: , dzieki bardzo :D :D :D

Mokka - kerraki juz tak maja, zadziory sa okrutne i zadna to moja specjalna linia hodowlana. A Celta miala juz kontakt z torem, ale dosc dawno. Dobrze, ze sobie przypomniala jak to sie robi :D

Posted

Witamy :)

czemu od razu "bardziej zadziorna" :-?

celta zobaczyła po prostu setera :roll:

no trzeba ją zrozumieć :wink:

A na poważnie to ten trening tak ją pobudził, że cały wieczór szukała przeszkód do skakania, nie dało jej się normalnie na spacer wyprowadzić

:lol:

Posted

Jak sie ciesze, ze sie odezwaliscie i ze zaczeliscie trenowac :multi:

A Mokka jeszcze Niunka nie poznala :cool1: - to dopiero jest zadziora! :lol: No, ale synus Celty moze jeszcze go pobije... :wink:

Posted
:lol: No, ale synus Celty moze jeszcze go pobije... :wink:

Po tym numerze z nowofunlandem to raczej ciężko będzie :wink:

Na następny trening się oczywiście wybieramy i będziemy skakać :Dog_run:

Posted

Jak mogliscie mi przypomniec o tym niechlubnym incydencie! :wink:

Ale juz troszke spowaznial i nie zawsze ma ochote komus wtluc i jakos tak troszke bardziej sie slucha :lol:

A blondynke tez mieliscie ze soba? Zmierzyla sie z torem?

Posted

Blondynka była, ale przesiedziała trening w klatce (lepsze to niż demolka w domu), chyba trzeba będzie poczekać jeszcze sporo czasu zanim się ją spróbuje na torze, bo za młoda i nieposłuszna jeszcze jest. A na razie niech się przygląda, jak się opatrzy z torem to może później nie będzie odstawiała takich numerów jak przy strzyżeniu :lol:

Posted

czapla,

Skonczylam pomniejszac fotki i Twoje, ktore mam zajmuja w tak skompresowanej formie 1,35 MB. Czy upchac Ci je gdzies na skrzynke? :-)

pozdrawiam,

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...