Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:) już spakowałam dla każdego szczeniaka po jednym misiu - pracuję z dziećmi, pluszaków mam aż nadmiar
Te ręczniki tez spakowałam, choć jak je teraz zobaczyłam to wydały mi się średnie, no ale zobaczymy

Posted

Zerduszko Jest jeszcze Marmurek, nie ma wątku i zdjęć , to pies z achalazja przełyku wymaga specjalnego jedzenia i karmienia, ale chyba cud sie stanie jak znajdzie dom, ostatnio przybyła tez ledwo żywa m chuda suka z Ol, i dziś podrzucony 6 mies szczeniak. Poszukiwana cały czas karma w ilościach i cenach hurtowych. Powodzenia na jutrzejszej aukcji.

Posted

super ;) jak co missieek mówi, że też ma trochę ligniny. słuchajcie jest sprawa. miałam wydrukować ulotki szczeniaków od missieek, które już się nie zmieszczą na aukcji, żeby jutro rozdać, ale właśnie się ocknęłam że mam brak tuszu w drukarce :( dramat :/ a przydałoby się im też dać szansę...

Posted

[quote name='Kenny']super ;) jak co missieek mówi, że też ma trochę ligniny. słuchajcie jest sprawa. miałam wydrukować ulotki szczeniaków od missieek, które już się nie zmieszczą na aukcji, żeby jutro rozdać, ale właśnie się ocknęłam że mam brak tuszu w drukarce :( dramat :/ a przydałoby się im też dać szansę...[/QUOTE]

podeslij mi na maila

Posted

[quote name='Therion']Zerduszko Jest jeszcze Marmurek, nie ma wątku i zdjęć , to pies z achalazja przełyku wymaga specjalnego jedzenia i karmienia, ale chyba cud sie stanie jak znajdzie dom, ostatnio przybyła tez ledwo żywa m chuda suka z Ol, i dziś podrzucony 6 mies szczeniak. Poszukiwana cały czas karma w ilościach i cenach hurtowych. Powodzenia na jutrzejszej aukcji.[/QUOTE]Mogę robić ogłoszenia psom i kotom w miarę wolnego czasu, ale zdjęcia to tylko połowa sukcesu, potrzeba podstawowych info. Każdy chce psa "sprawdzonego" :roll: Dlatego pytam czy Chinka na wątek.

Posted

[quote name='Therion']Zerduszko Jest jeszcze Marmurek, nie ma wątku i zdjęć , to pies z achalazja przełyku wymaga specjalnego jedzenia i karmienia, ale chyba cud sie stanie jak znajdzie dom, ostatnio przybyła tez ledwo żywa m chuda suka z Ol, i dziś podrzucony 6 mies szczeniak. Poszukiwana cały czas karma w ilościach i cenach hurtowych. Powodzenia na jutrzejszej aukcji.[/QUOTE]

kurde to jednak Marmur ma achalazje? :( dlatego tak sie pienił?
i ten szczeniak... eh ludzie ludzie :shake: tak łatwo się kłopotu pozbyć

Posted

to już jak uważasz. wiadomo, że im więcej tym lepiej. najwyżej jak zostaną to się rozda gdzie indziej, po zoologikach poroznoszę i lecznicach. ile dasz radę.

Posted

Dzielne psiaki przetrwały dzisiaj wiele godzin głaskania i zachwytów - zdawały się nic sobie z tego nie robić :)

Zainteresowanie było spore, ale znaczna część osób to ci, którzy mają już po 2 czy 3 psiaki, często tez adoptowane - generalnie psiarze, którzy sa bardzo mili, życza wszystkiego dobrego, trzymają kciuki, ale niestety już nie mają jak adoptować kolejnego psiaka.

Były 4 szczeniaczki, wszystkie przeurocze i cudne.
2 siotrzyczki 2 miesięczne - piękne, puchate kuleczki
Oregon - ktroy był najgrzeczniejszy, jest boski!
i 6-cio miesięczny, znaleziony kilka dni temu psiak roboczo nazwany Dzwoneczkiem- bo ma przy obroży dzwoneczek - kolejne cudo, wszystkich kocha i wszystkim rozdaje buziaki - Missieek i Kenny pojechały po tej aukcji sprawdzić dom dla Niego, bo była zainteresowana pani - ale nie wiem jeszcze co z tego wyszło

BYło też kilka osób, które brały ulotki, jedni bardziej zainteresowani, mówili, ze zadzonią, inni mniej - ale kto wie, może akurat ktoś jeszcze zadzwoni.
A kilka osób - z tych zainteresowanych - było naprawdę fajnych, więc z całych sił trzymam kciuki!!

Missieek - miło było Cię poznać :)

Mam nadzieję, ze wszystkie maluchy święta spędzą już w swoich Domach

Posted

Ja niestety nie wiem.

Dom był zdecydowany na Dzwoneczka - miła pani, robiła sobie jego zdjęcia, miała się zastanowić, faktycznie zadzwoniła i dziewczyny tam pojechały, ale nie wiem czy został
Było tez bardzo miłe małżeństwo, pani strasznie się spodobał Oregon - tuliła Go, głaskała, nie mogła się od Niego oderwać. Ale mają bardzo chorą, umierającą sunię ONkę, mieli sprawę przemyśleć
Jedną z siostrzyczek chcieli pracownicy sklepu zoologicznego, ale też nie wiem co z tego wyjdzie
No i było jeszcze kilka osób, które robiły zdjęcia, brały ulotki, wyglądały na zainteresowane, no zobaczymy

Posted

Dzwoneczek jutro raz jeszcze będzie prosił o dom w m1. Domek, który sprawdzałyśmy z missieek jest do przemyślenia. Ludzie fajni, ale zero wiedzy o psach i mogą być z tego powodu problemy. Poprzedni pies był karmiony mlekiem i czasem cukierkami :/ jeśli jutro Dzwoneczek nic nie znajdzie to trzeba będzie sprawę przemyśleć i ludzi na pewno uświadomić. Missieek podejmie decyzję. Teraz Dzwonek śpi na moich ubraniach i ma wszystko w nosie. Siostry dokazują. Trzymajcie kciuki za jutro. Idziemy spać....:) Ja też trzymam kciuki za tą panią, co chciała Oregonka, bo to naprawdę świetny domek byłby.

Posted

Wiecie co... to, że ktoś jest nieuświadomiony, albo ma za słabą wolę, to według mnie nie skreśla go jako dobrego domku. Jak tam chcecie, ale znam osobiście ludzi dokarmiających poprzedniego psa cukierkami z miłości ;) ale psy mają u nich super. Nawet na lepsze wyjdzie jakby ich uświadomić, bo tak wezmą psa od kogo innego i znów będą karmić byle czym.

Posted

[quote name='zerduszko']Wiecie co... to, że ktoś jest nieuświadomiony, albo ma za słabą wolę, to według mnie nie skreśla go jako dobrego domku. Jak tam chcecie, ale znam osobiście ludzi dokarmiających poprzedniego psa cukierkami z miłości ;) ale psy mają u nich super. Nawet na lepsze wyjdzie jakby ich uświadomić, bo tak wezmą psa od kogo innego i znów będą karmić byle czym.[/QUOTE]
racja! dlatego sprawa nie została zamknięta. do jutra missieek przemyśli sprawę i w razie czego wieczorem Dzwonek do nich pojedzie. oni bardzo mało wiedzą o psach, ale plusem jest to, że chętnie słuchają rad i chcą się dowiedzieć jak najwięcej. decyzja więc jeszcze nie podjęta, bo nie ma co się spieszyć. jutro Dzwonek posiedzi jeszcze z nami, tak nam pięknie dotrzymuje towarzystwa pieszczoch kochany :) co do jednej z sióstr to domek zainteresowany nią to grupka studentów pracujących w Zoo Natura. Zdecydowani. Mieszkają w wynajmowanym mieszkaniu, co myślicie ?

Posted

[quote name='zerduszko']Grupka dla mnie brzmi źle. Jedna osoba musi być odpowiedzialna/zdecydowana. Który rok studiów?[/QUOTE]

chłopak, na którego ma być umowa jest na drugim roku.

Posted

prędzej bym dała do nieuświadomionego domku (po uświadomieniu) niż grupce studentów - grupka skończy studia, rozjedzie się do domów i nagle okaże się, że psa właściwie nikt już nie chce/nie może zabrać - zależy jacy ludzie, ale to Angela potrafi ocenić;