kropi124 Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 A skąd wiem, hymm kiedy chyba pisałyśmy o koniach :P Śliczne konie i zdjęcia <3 Fajnie że zaczynacie prace, moje dosyć długo stały, 6 miesięcy pracy i znowu stoją bo nie mam towarzyszki :/ Quote
Maghda Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Hej hej :) W końcu i ja zdecydowałam się na jazdę konną :) Mieszkam już jakiś czas obok dwóch stadnin, kiedyś jako nastolatka jeździłam trochę (bardzo amatorsko), no i nadszedł ten moment żeby po ponad 10 latach przerwy znów spróbować. Mam do Ciebie pytanie, co możesz polecić z odzieży jeździeckiej na początek? Zakupiłam kask, rękawiczki i bryczesy, bardzo budżetowo, z Decathlonu, więc szału nie ma :P Coś jeszcze będzie potrzebne? Nie chcę na razie kupować zbyt dużo, bo nie wiem ile mój zapał jeździecki potrwa :) Kiedyś wszystko łącznie z toczkiem pożyczałam, nie miałam nic swojego bo nie było mnie stać, a poza tym jeździłam naprawdę niewiele (w sumie zakończyło się na jazdach grupowych na ujeżdżalni - ciekawe czy coś jeszcze pamiętam :) ) Quote
Clavia Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 W sumie masz komplet, polecałabym tylko jakieś sztyblety(buty) jeszcze. Niestety adidasy, tenisówki kompletnie nie nadają się do jazdy :) A decathlon nie jest taki zły, mają całkiem niezły sprzęt ;) I powodzenia, daj znać jak Ci idzie :) Quote
Maghda Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Dzięki, w takim razie zaopatrzę się jeszcze w sztyblety. Zastanawiam się jeszcze czy zamiast skarpet jeździeckich mogę użyć takich zwykłych, do kolana? Potrzebne są? Quote
kropi124 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ja osobiście w skarpetach tych podkolanówkach nie za bradzo lubię jeździć. Noga mi lata jak chce, a w czapsach/ sztybletach trzymam się idealnie. A tak w ogóle to skarpety jeździeckie i zwykłe do kolan po za wyglądem się niczym nie różnią :P Quote
Maghda Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Dzięki kropi za komentarz :) To pewnie bez czapsów i skarpet noga też się będzie ślizgać (w bryczesach)? Quote
kropi124 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Może powiem Ci tak :) U mnie dolna garderoba do jazdy to : SZtyblety, czapsy, stopki i bryczesy. Dłuższych skarpet nie zakładam bo jest mi w świecie po prostu niewygodnie. Bryczesy jeśli są dobrej jakości będą się Ciebie trzymały, mi lekko podczas kłusu idą do góry ale jest to nie odczuwalne. A na padoku przy zwykłych ćwiczeniach to i owszem bez czapsów śmigam, ale to dlatego ze mam problem z ustawieniem stopy w jeździe :( Quote
Recommended Posts