Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem w szoku! i ze policja nie nakaze natychmiastowego oddania psa i nie wlepi takiej francy mandatu chociazby za znecanie sie i pastwienie nad biednym bogu ducha winnym psem! no szlak mnie trafia - jakbym chetnie ja pchnela w takie bagno!:angryy:

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich.

Historia Ponga była zgłaszana do okr. wet. oraz na policję jakiś rok temu, jak już ktoś pisał jego stan zdrowia poprawił się jako tako, nie ma już żeber na wierzchu. Teraz jednak miota się bezwładnie nic niewidząc. Sytuacja z tym psem jest bardzo delikatna. Byłoby dużo łatwiej gdybym mogła rozwiesić ogłoszenia. Jest to jednak niemożliwe. Ta szanowna pani uważa, że pies ma się u niej jak najlepiej ("nie stać jej tylko na leczenie"), gdyby zobaczyła w jaki sposób szukamy mu domu z pewnością stwierdziłaby, że jednak zostawi psa siebie a po pewnym czasie po prostu by znikł.:crazyeye: Trzeba patrzeć na to w taki sposób, że skoro nie zdziała tu nic policja i inne tp trzeba załatwić to delikatnie.
Zresztą jak jest na forum ktoś z okręgu Malborka pewnie zauważył, że u nas takie sprawy instytucje wolą przemilczeć.:shake:

Gdyby ktoś chciał zobaczyć Ponga w całości mam filmik z odwiedzin,słychać tam też rozmowę z córką właścicielki- na moje pytanie skąd otarcie na szyi odpowiada że to weterynarz zacisnął za mocno obroże przeciwpchelną:angryy:

Ja finansowo też mogę wesprzeć, niedużo bo sama doleczam kotkę ale to zawsze coś.

Posted

jak znajdzie sie tymczas moze TOZ pomoze i odbierze psa bo trzymany w zlych warunkach , nie leczony . Tylko prosze niech ktos zaoferuje tymczas!!

Posted

Skontaktuje się dzisiaj z TOZ i ustalę wszystko z Ewą-Dabaską.
A co myślicie o hoteliku jako tymczasie aż nie znajdzie się prywatny tymczas:razz:
Może uda znaleźć się coś niedrogiego...
Może wystawić cegiełki?

Posted

Właścicielka chce go oddać ponieważ "nie stać jej" na leczenie. Inaczej zostanie uśpiony. Nie wiem w jaki sposób, bo weterynarz raczej z tego powodu go nie uśpi. :angryy: Tak więc szanse są bardzo duże tylko trzeba znaleźć tymczas.

Posted

Dzwoniłam do Tczewa do hotelu dla zwierząt. Jeżeli pies miałby znajdować się tam powiedzmy przez miesiąc doba kosztuje 30zł (o ile dobrze zrozumiałam). Wydaje mi się że to jest baaardzo dużo! Leczenie możliwe na miejscu ponieważ jest to połączone z kliniką. Warunki domowe, wyżywienie itp.
Czekam jeszcze na odpowiedz od pewnej pani.

Posted

Dabaska napisał(a):
doba kosztuje 30zł

To chora cena! :crazyeye:
Teraz taki boom na hoteliki, że sobie wszyscy podnieśli ceny, czy oni nie widzą, że to pies ze schronu?? :angryy:

Trochę serca, nie tylko kasa...

Posted

Ja mogę pomóc i zaoferować swój dom dla PONGA, proszę o kontakt [email protected](691608495) nie mogę patrzeć na warunki jakie ma ten piesek. Mam dwoje dzieci które kochają Dalmatyńczyki , możemy mu stworzyć warunki do godnego życia i otoczyć miłością.

Posted

[quote name='annamaria']Ja mogę pomóc i zaoferować swój dom dla PONGA, proszę o kontakt [email protected](691608495) nie mogę patrzeć na warunki jakie ma ten piesek. Mam dwoje dzieci które kochają Dalmatyńczyki , możemy mu stworzyć warunki do godnego życia i otoczyć miłością.mieszkam koło Kwidzyna więc niedaleko.