Martyna_ Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Przeklejam z bordożego forum: Witam. Pilnie poszukujemy domu dla Ponga! Jest to 5letni dalmatyńczyk, który w najbliższym czasie ma zostać uspany. Powodem rezygnacji właścicielki jest choroba- pies jest ślepy. Z tego co narazie wiem koszta leczenia nie są zbyt wielkie a pies powinien wrócić szybko do zdrowia (tak wynika z relacji tej pani). Czekamy na wizytę weterynarza po której będzie wiadomo wszystko dokładnie. Na szyji ma jakieś obtarcie niewiadomego pochodzenia (wygląda to jak długonoszona zaciśnięta obroża), pies stoji w bagnie, wśród kup i moczu. Zresztą warunki można zobaczyć na zdjęciu. Nie chodzi na spacery, a większość życia spędzał zamknięty. Teraz w te deszcze ten pies godzinami siedzi w budzie- nie ma jak wyjsc wszedzie bloto i kupy!!! Nawet nie chcecie wiedzieć czym jest karmiony:angryy: ________________________________________________ karmiony był mięsem z padniętych świnek i nieświeżymi odpadami z mięsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shake: :angryy: :crazyeye: :-( Quote
Martyna_ Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Zdjęcia dalmatyńczyka: [img=http://img228.imageshack.us/img228/4175/dalmaye1.th.jpg] [img=http://img247.imageshack.us/img247/3040/dalmadalmaqj4.th.jpg] Quote
Malibu Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Czy ktoś z forumowiczów może , i zechce wystawić "cegiełki" na allegro? Nie wiadomo jakie koszty leczenia beda dla Pongo. Dziewczyna Dabasca któta zamiesciła informacje o tym psiaku niedawno ok. 2 tygodnie temu adoptowała DDB 5 letniego Basa. Tutaj mozna przczytać historie DDB Basa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5159477#post5159477 i tutaj: http://www.ddb.fora.pl/pies-ddb-do-oddania-t1771.html Jej rodzina i Dabasca to ludzie o ogromnym sercu. Prosze o pomoc dla Dalmatyńczyka Pongo i umieszczenie tego ogłoszenia na wszystkich możliwych psich forach. Quote
haker11 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Tu są fotki Ponga! Ten pies bardzo potrzebuje naszej pomocy!!!!!!!!! Quote
Malibu Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Kto chce dać szeście pieknemu " wielocentkowi" Pongo ? Dalmatyńczyk Pongo potrzebuje pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Diana S Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Kurcze jaki on warunkach jest trzymany...samo bloto i syf!!!!!!!!!!!!!!:angryy: Quote
Karilka Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Niedożywiony pies mieszkajacy w błocie.... Nieee no suuuper - tą włascicielke tam bym z chęcią i przyjemnością wrzuciła na łańcuch a jego zabrała na kanape:angryy::angryy::angryy: Quote
haker11 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Karilka napisał(a):Niedożywiony pies mieszkajacy w błocie.... Nieee no suuuper - tą włascicielke tam bym z chęcią i przyjemnością wrzuciła na łańcuch a jego zabrała na kanape:angryy::angryy::angryy: Myślę że wszyscy by najchętniej tak zrobili!:evil_lol: Pongo pokaż sie wszystkim! Quote
Diana S Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 A jak on zostal zauwazony? gdzie on teraz przebywa, jest nadal u tej baby?!:angryy::angryy::angryy: on tak dlugo nie pociagnie!:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
asiamm Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Wrzuciłam go na wątek kropków - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6309629#post6309629 Martyna, zmień tytuł na bardziej dramatyczny, napisz że niewidomy i że do uśpienia. Quote
Diana S Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Czy cos o nim wiecej wiadomo? na kropkowej nic wiecej nie pisze...moze ktos napisac? Quote
bea_m Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 W jakiej miejscowości on się znajduje? Trzeba go na tymczas wyciągnąć ale gdzie najbliżej? Quote
Diana S Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Wlasnie, to wrak a nie pies... kurcze jaka mnie zlosc ogarnia ze takiego psa przywiazac do budy!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
pati Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 o Boze!! bardzo prosze ratujcie go, ile on musial wycierpiec w swoim zyciu. Quote
MichalMi Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 cholera, zastanawiam sie - ludzie o głuchych psach słyszeć nie chcą, a co dopiero ślepy... A tak w woli wyjaśnienia - ślepy pies jeżeli tylko pozna otaczający go świat, to bardzo dobrze w nim się potrafi znaleźć. Mieliśmy kiedyś ślepego przybłędę - po rozpoznaniu terenu zaczął nawet biegać. Trzeba tylko było do niego mówić żeby z rozpędu w nogi nie uderzył. ŚLEPY PIES WCALE NIE JEST PROBLEMEM! Quote
MichalMi Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Martyna, zmień tytuł wątku - tu nikt nie zagląda... :| Quote
BożenaG Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Matko kochana niech ktoś weżmiego na tymczas.To rasowy piękny psiak i mimo ślepoty naperwno szybko go ktoś przygarnie.Ja zawsze daję ogłoszenia do gazety lokalnej i naprawde dużo w ten sposob psów wydalam.Np dziś znalazł super domek mix damateńczyka. Quote
Martyna_ Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Tytuł już zmieniony.Myślicie, że teraz jest ok? Ponga "wypatrzyła" Ewa- dziewczyna, która adoptowała Basa, Dogue de bordeaux. cytat: po zawiadomieniu lekarza weterynarii i policji wreszcie dostaje cześciej jeść. Przedtem można było uczyć sie anatomii na nim. źródło: http://www.ddb.fora.pl/dalmatynczyk-pilnie-szuka-domu-t1878.html Wnioskuję iz pies nadal przebywa u tych zwyrodnialców Z tego co mi wiadomo (napisałam maila do p.Ewy-czekam na odpowiedź) Pongo mieszka w Malborku. Czekamy na wizytę weterynarza po której będzie wiadomo wszystko dokładnie. cytat:Na szyji ma jakieś obtarcie niewiadomego pochodzenia (wygląda to jak długonoszona zaciśnięta obroża), pies stoji w bagnie, wśród kup i moczu. Zresztą warunki można zobaczyć na zdjęciu. Wysłałam PW do p.Ewy z zapytaniem jakie będą koszty leczenia piesia. Quote
Diana S Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 On caly czas jest u tej baby?:angryy::angryy: w tych warunkach! Quote
Ulaa Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 To jest koszmar :placz::placz::placz: W tym tygodniu zapewne wyjdzie dalmat Fredzio ode mnie z tymczasu, jeśli po nim zostaną jakieś pieniądze to może dałoby się wyciąnać tego i opłacić mu chociaż hotelik i zbadać te oczęta u dra Garncarza...? Co za głupi babsztyl :2gunfire: zabiłabym bez cienia żalu. Także za te świnki :-( Quote
:: FiGa :: Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Co za warunki :angryy: Właścicielka wykazała się ogromną nieodpowiedzialnością, tacy ludzie nie powinni w ogóle dotykać psów :angryy: Quote
MichalMi Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Kopiuję wpis z Łaciatego: "Pies mieszka w okolicach Malborka tak więc woj pomorskie, prawdopodobnie dręczy go zaćma, nie mieszkał w domu, ma za sobą niemiłe przeżycia, nie wiem jak w kontaktach z innymi zwierzętami, prawdopodobnie jest zaszczepiony i odrobaczony ale nie potwierdze na 100% poniewaz właścicielka zgubiła jego książeczkę i mogę wierzyć jej tylko na słowo." Quote
Recommended Posts