Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cambel na zawodach PT możliwe jest wydawanie psu komend tylko i wyłącznie w jeden sposób - słowny, bądź za pomocą gestów, prawda? Na jakim sposobie Wy pracujecie?
Pozdrawiamy. ;)

Posted

Zwlekałam z napisaniem, ponieważ nie miałam kiedy zabrać się za zdjęcia, pracowałam nad stroną naszej OKSP, nareszcie mogę już na nią zaprosić - www.oksp.rzeszow.pl (trochę treści jeszcze brakuje, ale to kwestia czasu..)

Mada
, to wszystko jest określone dla danego ćwiczenia, generalnie używa się komend głosowych; jeśli można użyć też komendy optycznej (razem z głosową), to jest to zaznaczone, inaczej tnie się punkty za dodatkową komendę, ale z użyciem samych komend optycznych chyba jeszcze się nie spotkałam...

puchu, 3 lokata i 174/200pkt ;) a Hafcik jakoś nie wpadł mi w obiektyw...

Agathee, masz rację, Myszka jest super :) polecam jej fotoblog

Chyba coś słabo trzymałyście kciuki, na egzaminie poszło nam fatalnie!
173/200pkt, ocena dobra, lokata 2/3
Najpierw robiłyśmy zostawanie, już wtedy Megi mi się trochę zdekoncentrowała (zmarzła), później całkiem wyłączyła się z pracy... Powodem była m.in. ... kupa (na placu egzamin poprzedzały testy psychiczne, ktoś nie raczył posprzątać po swoim psie), leżąca zaraz obok miejsca, w którym rozpoczynałyśmy wszystkie ćwiczenia. A że moja suka brzydzi się przejść obok takiej kupy, to wyszło, co wyszło. Ale, po pierwsze, to tylko egzamin, a po drugie, jakby nie było, jest zaliczone (a w jakim stylu, to już przemilczmy :eviltong:) i mam Psa Towarzyszącego II stopnia :grins: a wynik, poprawimy...

wybiórczo wstawię parę zdjęć, resztę można obejrzeć tutaj

Lokata I, 193pkt (oc. doskonała) - Magda & Smarti, poszło im zdecydowanie lepiej:lol:, bardzo ładnie pracowały

Posted

Dzięki Cambel za wyjaśnienie, już do tego doszłam. ;)

Gratuluję Wam ogromnie i bardzo zazdroszczę!! Bardzo chciałabym z Sarą wziąć udział w egzaminie na PT, jednak nie wiem czy się uda z Sarowymi lękami. Jednak jej przeszłość daje po sobie znać. Suka boi się obcych miejsc, które ją dekoncentrują. Boi się też tłumu, gwaru, przebywania bez Chico w obcym terenie. Pracujemy oczywiście, ale mimo wszystko nie jest łatwo. Puki co szkolimy się dla zabaway i urozmaicenia psiego żywota. ;)

Posted

Kupa to bardzo oczywista przyczyna do dekoncentracji, dlatego nie rozumiem o co Ci chodzi :evil_lol: Ja tam i tak jestem z was dumna ;)

http://lh5.ggpht.com/_upPPR6_ouxA/S89jzsFvd0I/AAAAAAAAIM4/JYgN30FcJ_g/s512/19.jpg
Jak łapeczki podnosi :loveu:

http://lh3.ggpht.com/_upPPR6_ouxA/S89jUJxHDfI/AAAAAAAAIMQ/Ym2qpuQYc2g/10.jpg
Maaaalinkaa :loveu::loveu:

Jaki masz obiektyw? Pewnie jakiś jaśniejszy? ;)

Posted

Dziękuję Wam za te słowa, bardzo miło mi to czytać... :))

Agathee, niestety, nic jasnego... :lol: Sigma 70-300 f/4-5.6

Jak już nareszcie się zebrałam, żeby zrobić jakiś większy trening agility (większy niż nasze ciągłe wałkowanie slalomu) to suma sumarum zostałam sama :watpliwy: chyba trzeba się w końcu zmobilizować i zacząć regularnie ćwiczyć, wtedy może tego będzie :siara:
zdjęć z treningu siłą rzeczy nie mam, ale za to mam kilka z późniejszego spaceru: