Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wielkie gratulacje! :multi: Coś czułam, że tym razem wam się uda :eviltong: Musiało się udać! A o błahostki się nie martw, bo następnym razem będzie przecież jeszcze lepiej! Pozdrawiam i wycałuj Megusie ;)

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiulka, Cerber, Asiaczek, Moniek193, Agathee, Alusia - dziękujemy za gratulacje i tak miłe słowa :Rose:

Alusia, prawdopodobnie wkrótce dostanę nagranie naszego startu :multi:

teraz jeszcze szersza (foto)relacja

wczoraj miałam problem z komputerem :shake: i dopiero dziś zabrałam się za zrzucenie zdjęć, wszystkie dostępne są TUTAJ, ale kilka wrzucę bezpośrednio tu do galerii.

uff nasze nagrody się znalazły :lol: swoją drogą, to należą się brawa dla Lublina, nie tylko za nagrody (trzeba trochę naszukać się sponsorów), ale za całokształt zawodów - b.dobrze poradzili sobie ze wszystkim mimo, iż to ich debiut w organizacji zawodów obedience.

Przede wszystkim, to chyba muszę się pochwalić, na okładce katalogu widnieją moje zdjęcia z tegorocznych MPPT :oops: (oprócz tego w prawym górnym rogu)

razem z p.Krysią i goldenką Milką, z którymi też odbyłyśmy podróż, nocowałyśmy w leśniczówce Stary Tartak, całej urządzonej w pięknym, typowym dla takiego miejsca stylu :loveu: wszędzie drewniane elementy, motywy myśliwskie, "efekty" polowań - głowa dzika, poroża, etc., tudzież suszone kwiaty; jakieś bibeloty jak kolekcja żelazek, czy młynków, rewelacja

Posted

a wspomniane wyżej Krysia & Milka świetnie poradziły sobie w klasie 1, uzyskując oc. doskonałą, 3 lokatę, a 5 w ogólnym rankingu Pucharu Polski 2009. :multi:

i kilka zdjęć autorstwa Moniki Chmiała - mch na dgm

rozmowy na łonie natury :lol: ruda się schowała za mną
(Omega lok.4 w kl.1)

prawie cała kl 0

i to chyba wszystko, reszta moich zdjęć dostępna w albumie - link powyżej, myślę, że nie ma sensu wklejać wszystkiego tutaj. :lol:

Posted

jeszcze odnośnie Lublina, wczoraj dostałam nagranie z naszego startu, autorstwa Moniki Chmiała, dziękuję :Rose: (btw tak patrząc z innej perspektywy, wcale nie wyszło to tak fajnie, jak mi się wydawało :lol:)
YouTube - Lubline 27/09/09 Megi

a my właśnie wróciłyśmy z egzaminu PT, oficjalnie mogę napisać, że mam

Psa Towarzyszącego :multi:
uzyskałyśmy 193/200 pkt i ocenę doskonałą

Sędzinie bardzo podobała się nasza praca (choć mi zupełnie nie...:shake:).
Jeden element wyszedł fajnie, gdy ja jak jakaś sierota :roll: wyrzuciłam aport i wpadł pod taśmę rozłożoną na placu - tu świetnie widać było pracę psa, że nie robi schematów, ale myśli!:lol:

jeszcze taką paskudę wklejam i uciekam się pakować,
ciekawe co jutro w Rybniku wymyślimy :shake::lol:

:bye:

Posted

Cześć dziewczyny :loveu: Mam pełen podziw dla Was, nie dość, że robicie to co lubicie i rozwijacie się, to jeszcze odnosicie wspaniałe sukcesy! Nie znam się zbytnio na posłuszeństwie sportowym, ale myślę, że to dopiero początek Waszej kariery i na kolejnych zawodach wymieciecie konkurencję :cool3: Wielkie gratulacje świetnie zdanego PT i sukcesów w zawodach obedience :multi: Pokazujecie, że nie tylko owczarki potrafią! Tak trzymać ;)

Posted

Olusia, Dynamique, RCookie, Cerber, Coyote Ugly FCI, Agathee - DZIĘKUJEMY!!!:oops:

Olusia, to chyba za dużo powiedziane...:lol: zobaczymy w przyszłym sezonie. Ale chyba w końcu zaczynamy się jakoś dogadywać z rudą :)

Dynamique, pewnie, że pamiętam :)

Coyotki, dzięki za wstawienie wyników :cool3:

i jak to zwykle - odniosę się do startu - tak jak pisała Iwona 191pkt, ocena bardzo dobra (dosk. jest od 192). Z relacji obserwatorów - wypadło to b.ładnie.:) W końcu Mega złapała jakiś w miarę kontakt, koncentrację; kilka błędów większych i mniejszych zostało wypunktowane, nie będę tego wszystkiego wypisywać, ale ten jeden chyba muszę... przy "biegaj" na komendę noga, ruda owszem, wróciła do nogi...sędziego.:grin:

zdjęć znowu mam mnóstwo, ja to nie mam umiaru :shake: na dniach wstawię wszystkie

Rzeszowska drużyna w MPPT - lokata 1:multi:
indywidualnie Magda Darowska & Smarti - lok. 1, Krysia Bajorek & Milka - lok.3, Agnieszka Pierga & Omega - lok.4, Zbigniew Ende & Harpo - lok. 8 :multi:

nasze świadectwo

i chodzenie przy nodze

więcej wkrótce
:bye:

Posted

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:
Super wam poszło widziałam na filmiku :cool3::p ekstra po prostu - też może wystartujemy :cool3: