Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evaxon']popieram:cool3:
poza tym dziadek przeciez calego bochenka nie daje:grin:

moja Tigrosławka cały czas jakies kąski dostaje:oops:
a wcale taka gruba nie jest ..:hmmmm: chyba:evil_lol:[/quote]

[B][COLOR=Olive]ale chleb mi ogółem wisi bo wiem że nic jej nie będzie...bardziej chodzi o te późniejsze przekąski...bo Salsa później albo ma rozwolnienie i robi w domu albo wymiotuje, a skubana tak się wycwaniła że nie chce jeść nic innego...do czasu aż nie dostanie nic od dziadka...wtedy rzyga z głodu a później jak dostanie od dziadka to ja muszę pół dnia po niej sprzątać
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='evanescence']ja nie wiwm moje psy nie jedzą karmy i jedzą wszytko i nigdy nic im nie jest a te co są na karmie wlbo maja rozwolnienie albo wymietują nie wiem czemu tak jest[/quote]

[COLOR=Olive][B]Jak wzięłam Salsę to rzygała praktycznie po wszystkim...bo wcześniej była karmiona głównie kartoflami i nie wiem, może to jest przyczyną tego że tak łatwo jest w stanie coś jej zaszkodzić.
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='evanescence']ja nie wiwm moje psy nie jedzą karmy i jedzą wszytko i nigdy nic im nie jest a te co są na karmie wlbo maja rozwolnienie albo wymietują nie wiem czemu tak jest[/quote]
moja suka tez nie je karmy:shake:
miesko warzywka ryż czasami makaron :cool3:
+ to co wyżebrze lub ukradnie:evil_lol: kradnie rosołkowi chlebek :roll:

Posted

[COLOR=Olive][B]Prawka nie zdałam :diabloti::diabloti: wymusiłam pierwszeństwo przy zmianie pasa ruchu...hmm :) bywa...ulżyło mi jak wysiadłam z samochodu :)
Jutro jadę zapłacić za kolejny termin :eviltong:
Zdam kiedy zdam :)

Dzisiaj niestety już was nie poodwiedzam bo idę zaraz opijać moje niezdane prawko :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Buziaki :loveu:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][B]Prawka nie zdałam :diabloti::diabloti: wymusiłam pierwszeństwo przy zmianie pasa ruchu...hmm :) bywa...ulżyło mi jak wysiadłam z samochodu :)
Jutro jadę zapłacić za kolejny termin :eviltong:
Zdam kiedy zdam :)

Dzisiaj niestety już was nie poodwiedzam bo idę zaraz opijać moje niezdane prawko :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Buziaki :loveu:
[/B][/COLOR][/quote]
[COLOR=Red][FONT=Arial][B][I];)dasz radę następnym razem ...pierwsze koty za płoty ....
[/I][COLOR=Blue]wpadam tu też w imieniu Madzi ktora dziś nie zdażyła Was tu odwiedzic
z powodu zajętego przez TZta kompeczka :shake:

obie będziemy trzymać :kciuki: za następny egzamin
[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Witanko :multi: Ja też trzymam za następny egzamin :kciuki:

[url]http://img413.imageshack.us/img413/8060/dsc02411tc6.jpg[/url] Haha :D świetna jest :loveu: Nic to, że dupka wisi, ważne, że na pufce przy pańci :lol:

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][B]Jak wzięłam Salsę to rzygała praktycznie po wszystkim...bo wcześniej była karmiona głównie kartoflami i nie wiem, może to jest przyczyną tego że tak łatwo jest w stanie coś jej zaszkodzić.[/B][/COLOR][/quote]
Może zrób jej badania krwi, bo to wcześniejsze "żywienie" może być przyczyną jej problemów żołądkowych (tfu tfu). Maksiu miał ciągle jakieś sraczki i rzygaczki :shake: miał dość poważne zatrucie w szczęnięctwie i podejrzewam, że przez to tą wątróbkę ma słabą :roll: A wyszło dopiero niedawno, po prawie 4 latach, jak trafiliśmy na dobrą wetkę, która zrobiła badanie.

Posted

[COLOR=Olive][B]WITAM W SOBOTNI PORANEK :multi:[/B][/COLOR]

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=Red][FONT=Arial][B][I];)dasz radę następnym razem ...pierwsze koty za płoty ....
[/I][COLOR=Blue]wpadam tu też w imieniu Madzi ktora dziś nie zdażyła Was tu odwiedzic
z powodu zajętego przez TZta kompeczka :shake:

obie będziemy trzymać :kciuki: za następny egzamin
[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Olive]Cześć :) pozdrów gorąco Madzie również :cool3:
Dam radę :) bo muszę dać następnym razem...stres robi swoje, zapomina się o prostych rzeczach jak np. spuszczenie ręcznego :oops: wstyd normalnie....ale co zrobić......teraz będę wiedziała co i jak :D
W poniedziałek jadę po kolejny termin :diabloti::diabloti:
[/COLOR][/B]
[quote name='paula_z']Witanko :multi: Ja też trzymam za następny egzamin :kciuki:

[URL]http://img413.imageshack.us/img413/8060/dsc02411tc6.jpg[/URL] Haha :D świetna jest :loveu: Nic to, że dupka wisi, ważne, że na pufce przy pańci :lol:

Może zrób jej badania krwi, bo to wcześniejsze "żywienie" może być przyczyną jej problemów żołądkowych (tfu tfu). Maksiu miał ciągle jakieś sraczki i rzygaczki :shake: miał dość poważne zatrucie w szczęnięctwie i podejrzewam, że przez to tą wątróbkę ma słabą :roll: A wyszło dopiero niedawno, po prawie 4 latach, jak trafiliśmy na dobrą wetkę, która zrobiła badanie.[/quote][B][COLOR=Olive]

Dzięki bardzo, kciuki sie przydadzą :)
a co do badań krwi to nie głupi pomysł...będzie trzeba zrobić.
[/COLOR][/B]
[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=Red][FONT=Arial][I][B]:multi:Witanko łańcuszku pokarmowy ;):loveu:[/B][/I][/FONT][/COLOR][/quote]

[B][COLOR=Olive]Cześć Alu :) :multi::multi:

Dzisiaj rozmawiałam z mamą i zdecydowałyśmy o sterylizacji Salsy...mam się wszystkiego dowiedzieć.
Początkowo chciałam żeby Salsa dostawała zastrzyki na cieczkę, ale czytałam że to jest to ryzykowne i suki często mają później problemy ze zdrowiem. Dlatego wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem będzie sterylka...zniknie problem cieczek, psów, ciąży i wyklucza także niektóre z chorób....więc raczej już postanowione :)
[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR=DarkRed][B]witaj
z tymi zastrzykami to sa różne opinie.........:cool1:
wiem jedno sa skuteczne...co w przypdaku kocich nie zawsze:cool1:..................moja Zmoraczka jest dzieckiem.......z kotki "antykoncepcyjnej":cool3::cool3::cool3:

moja Luśka jest juz rok po sterylizacji.................ma pociąg do żarcia...ale ZAWSZE go miała........zeżre wszystko poza psia karmą:eviltong::eviltong::eviltong:........tresowałam ja na ..............babanka:cool3:
po prostu trzeba dawac tyle samo zarcia co przed sterylką............no i niedokarmiać..............................
nie dziwie się dziakowi, ze chce pokarmic suczydło.nie ma to jak maślane oczka proszące jeść
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='evaxon']sie witam :multi::multi::multi:[/quote]

[B][COLOR=Olive]Witam Witam :)

[/COLOR][/B][quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]witaj
z tymi zastrzykami to sa różne opinie.........:cool1:
wiem jedno sa skuteczne...co w przypdaku kocich nie zawsze:cool1:..................moja Zmoraczka jest dzieckiem.......z kotki "antykoncepcyjnej":cool3::cool3::cool3:

moja Luśka jest juz rok po sterylizacji.................ma pociąg do żarcia...ale ZAWSZE go miała........zeżre wszystko poza psia karmą:eviltong::eviltong::eviltong:........tresowałam ja na ..............babanka:cool3:
po prostu trzeba dawac tyle samo zarcia co przed sterylką............no i niedokarmiać..............................
nie dziwie się dziakowi, ze chce pokarmic suczydło.nie ma to jak maślane oczka proszące jeść
[/B][/COLOR][/quote]

[B][COLOR=Olive]Witam :)[/COLOR][/B]
[COLOR=Olive][B]co do tych zastrzyków to jeszcze kwestia tego że jakoś tak nie chciałabym Salsy hormonami faszerować przez całe jej życie :)

Salsa też woli zjeść wszystko inne niż swoją karmę...wszystko z miski znika dopiero pod wieczór, kiedy wie że już nic innego nie dostanie :evil_lol:
[/B][/COLOR]

Posted

[COLOR=Red][FONT=Arial][I][B]Badanko krwi dobra rzecz , pokażą czy wątróbka oki ... co do sterylek to chyba lepiej sterylka niż zastrzyki cały czas ;)[/B][/I][/FONT][/COLOR]

Posted

Witanko :multi:

[quote name='jonQuilla'][B][COLOR=Olive]Dzisiaj rozmawiałam z mamą i zdecydowałyśmy o sterylizacji Salsy...mam się wszystkiego dowiedzieć.
Początkowo chciałam żeby Salsa dostawała zastrzyki na cieczkę, ale czytałam że to jest to ryzykowne i suki często mają później problemy ze zdrowiem. Dlatego wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem będzie sterylka...zniknie problem cieczek, psów, ciąży i wyklucza także niektóre z chorób....więc raczej już postanowione :)[/COLOR][/B][/quote]
Wcale nie jest powiedziane, że Salsa przytyje po sterylce; jeśli będzie miała dużo ruchu, no i nie będzie dokarmiana ;) A chyba im wcześniej tym lepiej :lol: Nie miałam suczki i nie wiem zbyt dużo o tych zastrzykach, ale ponoć nie są obojętne dla zdrowia w późniejszym wieku.

Posted

[COLOR=DarkOrange][B]Siemka sciemka:diabloti:

* Wpadłam sie zaprzewitać -->:hand:...
* Powiedzieć że jestem chola--> :tard: ...
* Dać buziaczka na doblanoc -->:buzi:...
* I... Idem do łóżka sie kurować---->:scared:...

Wymiziaj łode mnie rudego mordulca:evil_lol: i całą brygadę:loveu:
i siebiĘ też:loveu: branoc, AXE:diabloti:[/B]

[B]buuuu mam grypkę:placz::placz::placz::placz::placz:[/B]
[/COLOR]

Posted

[COLOR=Olive][B]Cześć Cudaki ;) Witam dopiero teraz ale bardzo serdecznie :multi::multi::multi:[/B][/COLOR]
[B][/B]
[quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]Siemka sciemka:diabloti:

* Wpadłam sie zaprzewitać -->:hand:...
* Powiedzieć że jestem chola--> :tard: ...
* Dać buziaczka na doblanoc -->:buzi:...
* I... Idem do łóżka sie kurować---->:scared:...

Wymiziaj łode mnie rudego mordulca:evil_lol: i całą brygadę:loveu:
i siebiĘ też:loveu: branoc, AXE:diabloti:[/B]

[B]buuuu mam grypkę:placz::placz::placz::placz::placz:[/B]
[/COLOR][/quote]

[COLOR=Olive]:multi: [B]Hej :)[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Olive]kuruj się, kuruj :) życzę szybkiego powrotu do zdrowia :cool3:
Wymiziam Wszystkich i siebie też :) pod warunkiem że Ty to samo uczynisz u siebie ;) :evil_lol::evil_lol:

[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR=Olive][B]Przyszedł czas na zdjęcia :multi::multi::multi:

[IMG]http://img295.imageshack.us/img295/2388/48764839ja9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img213.imageshack.us/img213/8538/23400765ck1.jpg[/IMG]

No i teraz zdjęcia z dzisiaj :)

[IMG]http://img164.imageshack.us/img164/2708/29242715dv2.jpg[/IMG]

Przyjacióła, jej suka i moja suka :evil_lol:
[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/6465/34102354cb0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/8184/74369061rx1.jpg[/IMG]
[/B][/COLOR]

Posted