Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
[url]http://img248.imageshack.us/img248/9295/dsc02723h.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]dzisiaj też było ciepło więc po śniegu nie ma ani śladu :)

Salsa nie zdążyła poszaleć bo byłam z nią na spacerze wieczornym zaraz po pracy a wtedy jeszcze tylko gdzieniegdzie taka cieniutka warstwa leżała a rano było już po sniegu w zasadzie :)
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='zuzolandia'][I][B]Siemanko wieczorne :loveu::loveu:[/B][/I]
[I][B]a zapomnialam zapytac co Ty tam bedziesz robic w tej Szkocyji ???:eviltong::eviltong:[/B][/I][/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]hejo :loveu:
jak to co? pierniczyłam ponad rok więc teraz należy mi się miesiąc opierniczania :evil_lol:
lecę odwiedzić znajomych i ogólnie miałam na krócej wybyć...na jakiś tydzień albo dwa, chciałam w domu spędzić święta i śmignąć do nich na nowy rok ale w tym okresie strasznie drogie bilety :shake:
a że oni przylatują 19 listopada do 3 grudnia to pomyślałam że przyjemniej mi będzie wylecieć razem z nimi i tak też się stanie....spędzę u nich BN i nowy rok a potem wrócę do dom :razz:
i szczerze mówiąc pewnie gdyby nie pies to bym została tam na dłużej, poszukała pracy jakiejś i wróciła dopiero jak znajomi by wracali
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[URL="http://www.ee.umanitoba.ca/%7Ecshafai/home_page/Home_files/Japanese_Macaque.jpg"]http://www.ee.umanitoba.ca/%7Ecshafai/home_page/Home_files/Japanese_Macaque.jpg[/URL]

:roflt::roflt:

[QUOTE]i szczerze mówiąc pewnie gdyby nie pies to bym została tam na dłużej, poszukała pracy jakiejś i wróciła dopiero jak znajomi by wracali
[/QUOTE]

To trzeba psa do walizki i w drogę :diabloti:

Posted

[quote name='Ania!'][URL]http://www.ee.umanitoba.ca/%7Ecshafai/home_page/Home_files/Japanese_Macaque.jpg[/URL]

:roflt::roflt:

To trzeba psa do walizki i w drogę :diabloti:[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]z przyjemnością bym tak zrobiła :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]hejo :loveu:
jak to co? pierniczyłam ponad rok więc teraz należy mi się miesiąc opierniczania :evil_lol:
lecę odwiedzić znajomych i ogólnie miałam na krócej wybyć...na jakiś tydzień albo dwa, chciałam w domu spędzić święta i śmignąć do nich na nowy rok ale w tym okresie strasznie drogie bilety :shake:
a że oni przylatują 19 listopada do 3 grudnia to pomyślałam że przyjemniej mi będzie wylecieć razem z nimi i tak też się stanie....spędzę u nich BN i nowy rok a potem wrócę do dom :razz:
i szczerze mówiąc pewnie gdyby nie pies to bym została tam na dłużej, poszukała pracy jakiejś i wróciła dopiero jak znajomi by wracali
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

a powiedz mi prosze gdzie znajomi siedza bo pewnie wiem ale nie pamietam a i czytac dokladnie mi sie nie chce :eviltong::eviltong::eviltong: ja ci powiem ze gdybym miala mozliwosc to tez bym wybyla zarobic, bo mozna sobie tam zarobic i wrocic badz tez zostac ... ale poki co mozliwosci brak moze kiedys :diabloti:

Posted

[quote name='Tengusia']a powiedz mi prosze gdzie znajomi siedza bo pewnie wiem ale nie pamietam a i czytac dokladnie mi sie nie chce :eviltong::eviltong::eviltong: ja ci powiem ze gdybym miala mozliwosc to tez bym wybyla zarobic, bo mozna sobie tam zarobic i wrocic badz tez zostac ... ale poki co mozliwosci brak moze kiedys :diabloti:[/QUOTE]
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]
masz prawo nie wiedzieć bo nigdy nie pisałam gdzie siedzą :diabloti:
są w Aberdeen

to ja Ci mogę odstąpić jedną możliwość bo mam dwie...zarówno znajomi chętni są do przygarnięcia mnie pod swój dach na dłużej jak i siostra w Irlandii nakręca mnie żebym przybyła do niej na czas dłużej nieokreślony :mdleje:
tylko kuszą a ja na prawdę nie wyobrażam sobie jedynie rozłąki z psem :shake:
czy to nie dziwne że jedynie z psem jestem aż tak związana w domu? :hmmmm:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[I][B]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa takie buty :lol::lol::lol:[/B][/I]
[I][B]to sie fajnie mosz...:eviltong::eviltong:[/B][/I]

[I][B]jestes w pelni normalna ja jak gdzies wyjezdzam to najbardziej tesknie za ............. suczydłami[/B][/I] :loveu:

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]
masz prawo nie wiedzieć bo nigdy nie pisałam gdzie siedzą :diabloti:
są w Aberdeen

to ja Ci mogę odstąpić jedną możliwość bo mam dwie...zarówno znajomi chętni są do przygarnięcia mnie pod swój dach na dłużej jak i siostra w Irlandii nakręca mnie żebym przybyła do niej na czas dłużej nieokreślony :mdleje:
tylko kuszą a ja na prawdę nie wyobrażam sobie jedynie rozłąki z psem :shake:
czy to nie dziwne że jedynie z psem jestem aż tak związana w domu? :hmmmm:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

tak sobie mysle ile mozna by sobie dorobic np w miesiac ??? bo rzucic prace i wyjechac chyba nie mialabym odwagi ale np wziasc miesiac urlopu i pojechac sobie dorobic to by byla fajna rzecz :roll: wogole czy oplaca sie tak na miesiac wyjechac dorobic :roll: hmmm musze sobie to przemyslec ;)

Posted

[quote name='zuzolandia'][I][B]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa takie buty :lol::lol::lol:[/B][/I]
[I][B]to sie fajnie mosz...:eviltong::eviltong:[/B][/I]

[I][B]jestes w pelni normalna ja jak gdzies wyjezdzam to najbardziej tesknie za ............. suczydłami[/B][/I] :loveu:[/QUOTE]
uff to kamień mi spadł z serca :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Tengusia']tak sobie mysle ile mozna by sobie dorobic np w miesiac ??? bo rzucic prace i wyjechac chyba nie mialabym odwagi ale np wziasc miesiac urlopu i pojechac sobie dorobic to by byla fajna rzecz :roll: wogole czy oplaca sie tak na miesiac wyjechac dorobic :roll: hmmm musze sobie to przemyslec ;)[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie wydaje mi się żeby opłacało się wyjechać na miesiąc
z tego co zauważyłam to owszem na wyspach się zarabia więcej niż w polsce ale tam także życie jest o wiele droższe, no a sam wylot i powrót też kosztuje więc raczej miesiąc to zbyt krótki okres czasu żeby zwróciły się koszty podróży i żeby jeszcze coś ze sobą znaczącego przywieźć
jeśli zatrzymałabyś się u kogoś to miałabyś przynajmniej problem opłaty lokum z głowy a to do tanich nie należy
poza tym z pracą też tam jest krucho z tego co wiem i czasami szukanie jakiegokolwiek zajęcia trwa dłuższy okres czasu

[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][/COLOR][/FONT][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie wydaje mi się żeby opłacało się wyjechać na miesiąc
z tego co zauważyłam to owszem na wyspach się zarabia więcej niż w polsce ale tam także życie jest o wiele droższe, no a sam wylot i powrót też kosztuje więc raczej miesiąc to zbyt krótki okres czasu żeby zwróciły się koszty podróży i żeby jeszcze coś ze sobą znaczącego przywieźć
jeśli zatrzymałabyś się u kogoś to miałabyś przynajmniej problem opłaty lokum z głowy a to do tanich nie należy
poza tym z pracą też tam jest krucho z tego co wiem i czasami szukanie jakiegokolwiek zajęcia trwa dłuższy okres czasu[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

tez sobie tak mysle ze minimum na jakies pol roku a najlepiej roczek albo dluzej ... zobaczymy ... pozyjemy zobaczymy ;) ale dobrze wiedziec ze sa mozliwosci wiec jest o czym myslec ;)

Posted

[quote name='Tengusia']tez sobie tak mysle ze minimum na jakies pol roku a najlepiej roczek albo dluzej ... zobaczymy ... pozyjemy zobaczymy ;) ale dobrze wiedziec ze sa mozliwosci wiec jest o czym myslec ;)[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wszyscy których znam mówili na pół roku/roczek a siedzą po kilka lat i nie śpieszy im się do powrotu :evil_lol:
w sumie się nie dziwie bo jeśli zaczyna się tam życie, pracuje i dobrze zarabia to po pół roku ciężko jest to rzucić i wrócić do polski w zasadzie do niczego
też ciężko jest odkładać pieniądze jeśli żyje się z dnia na dzień i sobie ktoś niczego nie odmawia...pójdzie do pubu, kupi sobie jakąś pierdołe, zje coś na mieście itd.

znajomi mieli na pół roku wybyć a w lutym im stuknie rok jak tam są
koleżanka mówi że przez ten czas udało jej się odłożyć śmieszne pieniądze
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wszyscy których znam mówili na pół roku/roczek a siedzą po kilka lat i nie śpieszy im się do powrotu :evil_lol:
w sumie się nie dziwie bo jeśli zaczyna się tam życie, pracuje i dobrze zarabia to po pół roku ciężko jest to rzucić i wrócić do polski w zasadzie do niczego
też ciężko jest odkładać pieniądze jeśli żyje się z dnia na dzień i sobie ktoś niczego nie odmawia...pójdzie do pubu, kupi sobie jakąś pierdołe, zje coś na mieście itd.

znajomi mieli na pół roku wybyć a w lutym im stuknie rok jak tam są
koleżanka mówi że przez ten czas udało jej się odłożyć śmieszne pieniądze
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

no to mnie pocieszylas :eviltong: ja to ogolnie tchorz jestem pospolity i nie wiem czy bym sie odwazyla ale ze zycie pisze rozne scenariusze to kto wie czy kiedy nie poprosze cie o pomoc i nie skorzystam z pomocy (noclegu wam w za granica) przynajmniej na poczatku ... mam tam tez kolezanke ktora kiedys pisala ze mnie tam sciagnie ... wiec mozliwosci jest sporo, tym bardziej ze w Anglii wiele ludzi siedzi i pewnie moze moich znajomych o ktorych nie wiem ze tam sa ;) poki co meblujemy swoj swiat tutaj i wszystko ladnie sie uklada ... co zycie mi przyniesie nie wiem ... mam nadzieje ze cos milego :loveu:

Posted

[quote name='Tengusia']no to mnie pocieszylas :eviltong: ja to ogolnie tchorz jestem pospolity i nie wiem czy bym sie odwazyla ale ze zycie pisze rozne scenariusze to kto wie czy kiedy nie poprosze cie o pomoc i nie skorzystam z pomocy (noclegu wam w za granica) przynajmniej na poczatku ... mam tam tez kolezanke ktora kiedys pisala ze mnie tam sciagnie ... wiec mozliwosci jest sporo, tym bardziej ze w Anglii wiele ludzi siedzi i pewnie moze moich znajomych o ktorych nie wiem ze tam sa ;) poki co meblujemy swoj swiat tutaj i wszystko ladnie sie uklada ... co zycie mi przyniesie nie wiem ... mam nadzieje ze cos milego :loveu:[/QUOTE]
z pewnością coś miłego :)

moi znajomi masowo wyjeżdżali do różnych miejsc i porozrzucało ich po całej europie, z czasem się kontakty pourywały i dupa blada
ja raczej nigdzie nie wybędę, no chyba że podejmę decyzję że wyrabiam psu paszport i sprowadzam ją do siebie bo innej opcji nie widzę :evil_lol:
więc jakby tak się stało to wal śmiało, będę trzymać dla Was miejscówke :)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:roll:nie zostawiaj nas córcia ... smutno by nam i Salsie było [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]
:calus: nie mam zamiaru zostawać na obczyźnie bez mojego piesa i bez Was :)
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Będziesz musiała w takim razie uzupełnić przynajmniej ze dwie strony zdjęciami żebyśmy za Salsą nie tęsknili :diabloti::loveu:[SIZE=1] [za Tobą też będziemy,naprawdę :evil_lol:][/SIZE]

Posted

[quote name='Ania!']Świetne :evil_lol::evil_lol:

Chociaż mi się pod koniec zablokowało :placz:[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]o masz Ci los :mad:[/B][/FONT][/COLOR]

[quote name='Agata_Roki']Będziesz musiała w takim razie uzupełnić przynajmniej ze dwie strony zdjęciami żebyśmy za Salsą nie tęsknili :diabloti::loveu:[SIZE=1] [za Tobą też będziemy,naprawdę :evil_lol:][/SIZE][/QUOTE]
hm jakby nie patrzeć jest tutaj ponad 1000 stron więc jest co przeglądać i na pewno jakieś foty się znajdą :evil_lol::evil_lol:
a zdjęcia najbliższe będą pewnie w weekend :)
[/B][SIZE=1]nie wiem czy wierzę w Twoje zapewnienia :evil_lol::evil_lol:[/SIZE][/COLOR][/FONT]