Reno2001 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ulka18 napisał(a):I jak? Juz lepiej z Maszka? Duze miala ciecie? Duże, niestety :roll:. Mój wet nie ma wprawy w tych małych cięciach sterylkowych. Ale Masza, twarda sztuka już śmiga jak dawniej. Wróciła nasza Masza-psotnica; iskiereczka, której wszędzie pełno; szczekacz wspaniały :evil_lol:. Apetyt ma ogromny-może w końcu uda mi się ją trochę podtuczyć, bo nawet wet powiedział, że chuda jest :roll:. W nocy śpi jak zabita :diabloti:. Chodzi nadal w kaftaniku, więc do rany nie sięga. Sądzę, że wszystko jest OK. Quote
Ulka18 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ewa, teraz to musisz uwazac na apetyt Maszki, o sunki maja tendencje do przybierania na wadze w ciagu 3-4 miesiecy po sterylce. Ale to wszystko sadelko, a nie miesnie, wiec ostroznie z jedzonkiem ;) Potem to czyli tluszczyk juz jest nie do stracenia :cool3: Quote
Reno2001 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Wiem, wiem. mam przykład po Dotty. Do schroniska trafiła zaraz po sterylce. I wiadomo-zero ruchu. Kiedy do nas przyszła miała łapki jak patyczki i otłuszczony brzuszek. Teraz łapki już są OK, ale tego sadełka z brzuszka i żeberek jakoś zbić nie możemy pomimo racjonalnego i porcjowanego jedzonka. Maszkę chcemy troszkę podtuczyć, bo ona jak na 7 mies. szczenię jest po prostu chuda, ale oczywiście bedziemy ostrożni. W końcu Masza ma ćwiczyć agility :evil_lol:, więc tłuszczykowi mówimy stanowczo "nie" :diabloti::diabloti::diabloti:. Quote
MARCHEWA Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Reno,widzę,że Maszeńka ma się dobrze:loveu:.Ja niestety nie mam obiecanych fotek Toffika,ale widziałam się z jego panem we wrześniu i z tego co mi opowiadał Toffik jest kochany przez całą rodzinę,widziałam jego fotki w telefonie,ma dłuższą sierść niż Masza i jest na wysokość do kolana.Może na wiosnę odwiedzę go osobiście to na pewno porobię mu zdjęcia. Quote
Reno2001 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ej, to on jest wyższy niż Maszka. Ja mam nadzieję, że ona jeszcze troszke podskoczy, choć to oczywiście nie ma wpływu na nasze uczucia do niej ;). Czekam niecierpliwie na zdjęcia Toffika. Cała moja rodzina jest ciekawa jak wygląda brat Maszeńki. Quote
Reno2001 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Maszka zaczęła uczęszczać na kurs przejściowy tzn jakby zerówka. Po nim dopiero pójdzie na kurs wprowadzający PT-ma po prostu jeszcze czas. Wstępnie kwalifikuje się na agility :multi::multi::multi:. Kilka fot: Quote
Reno2001 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Tu z ukochaną Dotty podczas ulubionej zabawy w podgryzanie :diabloti:: Quote
Reno2001 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Szalona Maszka w dzikim pędzie -ona to ubóstwia :eviltong:: Quote
Lemoniada Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Reno2001']Szalona Maszka w dzikim pędzie -ona to ubóstwia :eviltong:: Znowu robi za wyścigowego zająca?;) Quote
Reno2001 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Lemoniada napisał(a):Znowu robi za wyścigowego zająca?;) Nieustannie. Jest świadoma swojej szybkości, więc bawi ją wystrychanie innych psów na duduka :evil_lol:. Na kursie jest najszybsza :cool3:. Quote
Reno2001 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Święta są strasznie męczące...:roll: Quote
Zosia4 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Ale słodzizna. Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowia i nadal niezwykłych psich harców na ten Nowy Roczek. Quote
ewatr Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Chwile mnie nie było a tu tyle zmian sterylka i szkolenia :eviltong: i psiak pod choinką ;) pozdrowienia z Nowym Rokiem :loveu::loveu::loveu: Quote
schroniskoJozefow Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 najlepsze zyczonka dla Was i dla kropiastej czeredy ;] Quote
Reno2001 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Wszystkiego najlepszego w nowym roku 2008 życzy Masza z Dotty i opiekunami. :BIG::BIG::BIG::BIG::BIG: :laola::laola: :cunao::cunao::cunao::cunao: Quote
Reno2001 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Po tak długiej przerwie w końcu dajemy znaki życia :evil_lol:. I kilka fotek... Domowe lenistwo (dla Panci miejsca już nie ma :diabloti:): Quote
Reno2001 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 I wczorajszy spacer: No rzuc w koncu tego aporta!!! Patyki, patyki, patyki...:cool3: Quote
Ulka18 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Matko, ale Maszenka jest piekna :crazyeye: prawie PONek sie z niej zrobil :loveu: Rewelacja te dwie panny bialo-czarne :iloveyou: A jesli chodzi o Pancie, to powinna przy stole siedziec gdzies w kuchni z tym 'laptokiem', a nie psom kanape zajmowac :eviltong: Quote
Reno2001 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 No fakt, z tym, że my jeszcze urządzonej kuchni nie mamy i ława jest jedyną powierzchnią płaską ( poza podłogą i parapetami :diabloti:) na której można laptopa postawic. Stąd zawsze u nas na kanapie tłok straszny. A ten śliczny prawie PONek to ostatnio się biesi niesamowicie :mad:. Bardzo ładnie reagowała już na różne komendy a teraz :roll:...na komendę "do mnie" albo w podskokoch ucieka i udaje, że to nie do niej albo idzie powolnym, leniwym krokiem, rozgladając się z niesamowitym zainteresowaniem po całej okolicy, nie patrząc wcale na nas, pokazując tym samym dobitnie jaki ma stasunek do tej komendy :angryy:. Na komendę "siad" patrzy się jak sroka w gnat i udaje, ze nie rozumie... Oczywiście takie cyrki są tylko na spacerach. Ona po prostu uwielbia biegac i aportowac, skakac i ganiac się z psami. Na cwiczeniach w domu lub na kursie pracuje bardzo ładnie. Chyba Maszyna wkroczyła nam w okres buntu. 10 miesiąc - to własnie "ten" wiek. Planujemy z nią zacząc od lata agility. Może wtedy będzie mogła rozładowac nadmiar tej swojej energii :evil_lol:? Quote
Lemoniada Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Reno2001 napisał(a): Planujemy z nią zacząc od lata agility. Może wtedy będzie mogła rozładowac nadmiar tej swojej energii :evil_lol:? Prosimy o fotorelację - koniecznie! Nie zapomnij aby do lata:cool3: Quote
Reno2001 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Mały pokaz agility :evil_lol:. Żeby nie było - my jej do niczego nie namawialismy. Te skoki to sama z siebie wymyśliła :crazyeye:. Quote
Reno2001 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Zabawy z aportem, który nota bene zaginął później w akcji :roll:. Quote
Recommended Posts