Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
I jak? Juz lepiej z Maszka? Duze miala ciecie?

Duże, niestety :roll:.
Mój wet nie ma wprawy w tych małych cięciach sterylkowych.
Ale Masza, twarda sztuka już śmiga jak dawniej. Wróciła nasza Masza-psotnica; iskiereczka, której wszędzie pełno; szczekacz wspaniały :evil_lol:. Apetyt ma ogromny-może w końcu uda mi się ją trochę podtuczyć, bo nawet wet powiedział, że chuda jest :roll:. W nocy śpi jak zabita :diabloti:.
Chodzi nadal w kaftaniku, więc do rany nie sięga.
Sądzę, że wszystko jest OK.

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa,
teraz to musisz uwazac na apetyt Maszki, o sunki maja tendencje do przybierania na wadze w ciagu 3-4 miesiecy po sterylce. Ale to wszystko sadelko, a nie miesnie, wiec ostroznie z jedzonkiem ;)
Potem to czyli tluszczyk juz jest nie do stracenia :cool3:

Posted

Wiem, wiem.
mam przykład po Dotty. Do schroniska trafiła zaraz po sterylce.
I wiadomo-zero ruchu. Kiedy do nas przyszła miała łapki jak patyczki i otłuszczony brzuszek. Teraz łapki już są OK, ale tego sadełka z brzuszka i żeberek jakoś zbić nie możemy pomimo racjonalnego i porcjowanego jedzonka.
Maszkę chcemy troszkę podtuczyć, bo ona jak na 7 mies. szczenię jest po prostu chuda, ale oczywiście bedziemy ostrożni.
W końcu Masza ma ćwiczyć agility :evil_lol:, więc tłuszczykowi mówimy stanowczo "nie" :diabloti::diabloti::diabloti:.

Posted

Reno,widzę,że Maszeńka ma się dobrze:loveu:.Ja niestety nie mam obiecanych fotek Toffika,ale widziałam się z jego panem we wrześniu i z tego co mi opowiadał Toffik jest kochany przez całą rodzinę,widziałam jego fotki w telefonie,ma dłuższą sierść niż Masza i jest na wysokość do kolana.Może na wiosnę odwiedzę go osobiście to na pewno porobię mu zdjęcia.

Posted

Ej, to on jest wyższy niż Maszka. Ja mam nadzieję, że ona jeszcze troszke podskoczy, choć to oczywiście nie ma wpływu na nasze uczucia do niej ;).
Czekam niecierpliwie na zdjęcia Toffika. Cała moja rodzina jest ciekawa jak wygląda brat Maszeńki.

• 4 weeks later...
Posted

Maszka zaczęła uczęszczać na kurs przejściowy tzn jakby zerówka. Po nim dopiero pójdzie na kurs wprowadzający PT-ma po prostu jeszcze czas.
Wstępnie kwalifikuje się na agility :multi::multi::multi:.

Kilka fot:

Posted

Lemoniada napisał(a):
Znowu robi za wyścigowego zająca?;)

Nieustannie. Jest świadoma swojej szybkości, więc bawi ją wystrychanie innych psów na duduka :evil_lol:. Na kursie jest najszybsza :cool3:.

• 1 month later...
Posted

Matko, ale Maszenka jest piekna :crazyeye: prawie PONek sie z niej zrobil :loveu:
Rewelacja te dwie panny bialo-czarne :iloveyou:

A jesli chodzi o Pancie, to powinna przy stole siedziec gdzies w kuchni z tym 'laptokiem', a nie psom kanape zajmowac :eviltong:

Posted

No fakt, z tym, że my jeszcze urządzonej kuchni nie mamy i ława jest jedyną powierzchnią płaską ( poza podłogą i parapetami :diabloti:) na której można laptopa postawic. Stąd zawsze u nas na kanapie tłok straszny.

A ten śliczny prawie PONek to ostatnio się biesi niesamowicie :mad:. Bardzo ładnie reagowała już na różne komendy a teraz :roll:...na komendę "do mnie" albo w podskokoch ucieka i udaje, że to nie do niej albo idzie powolnym, leniwym krokiem, rozgladając się z niesamowitym zainteresowaniem po całej okolicy, nie patrząc wcale na nas, pokazując tym samym dobitnie jaki ma stasunek do tej komendy :angryy:.
Na komendę "siad" patrzy się jak sroka w gnat i udaje, ze nie rozumie...
Oczywiście takie cyrki są tylko na spacerach.
Ona po prostu uwielbia biegac i aportowac, skakac i ganiac się z psami.
Na cwiczeniach w domu lub na kursie pracuje bardzo ładnie.
Chyba Maszyna wkroczyła nam w okres buntu.
10 miesiąc - to własnie "ten" wiek.

Planujemy z nią zacząc od lata agility.
Może wtedy będzie mogła rozładowac nadmiar tej swojej energii :evil_lol:?

Posted

Reno2001 napisał(a):

Planujemy z nią zacząc od lata agility.
Może wtedy będzie mogła rozładowac nadmiar tej swojej energii :evil_lol:?

Prosimy o fotorelację - koniecznie! Nie zapomnij aby do lata:cool3: